Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Malyszek 09-06-2005 17:35

@Paladins

Szukasz sobie high level'a (knighta) i z dystansem 80+ idziesz na dragon land i wymiatasz :evul:

Ja na waszym miejscu trenilbym do 85~ i potem tylko exp na guardach, praktycznie nic nie tracąc (2-5 bolt) na dragach "tracisz" 8-15 boltów.
Ale zawsze bardziej oplacalny loot mozna uzbierac na guardach, chyba ze na dragach bedziecie wpadac ubic dl'a, ale do tego na 100% przyda sie drugi bolter i skile 85+ .

khazad 09-06-2005 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Malyszek
Szukasz sobie high level'a (knighta) i z dystansem 80+ idziesz na dragon land i wymiatasz :evul:

Ja na waszym miejscu trenilbym do 85~ i potem tylko exp na guardach, praktycznie nic nie tracąc (2-5 bolt) na dragach "tracisz" 8-15 boltów.
Ale zawsze bardziej oplacalny loot mozna uzbierac na guardach, chyba ze na dragach bedziecie wpadac ubic dl'a, ale do tego na 100% przyda sie drugi bolter i skile 85+ .

pierd^$*@%e hipolicie. ze skillem 85 dista i z hmmkami mozna isc swobodnie na jednego dla z blokerem jak masz niski level. jak masz wysoki to idziesz samemu.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emilok
ze siak sie ma mlvl do lvla, im (grajac normalnie, pomijam twojego uhmakera) wiekszy masz ten stosunek (mlvl/lvl) tym gorzej grasz, proste??

czyli najlepiej by bylo wogole nie trenowac mlvl? zasada jest prosta. masz lagi -> robisz runy. nie masz lagow a nie chce ci sie grac-> robisz runy. nie masz lagow i chce ci sie grac -> idziesz na hunta -> bierzesz ze soba runy ktore robiles

Lucker Graja 12-06-2005 10:48

na czym polecacie mi expic jestem palem lvl 19 skills 55/43 knight arm,plate legs,crown helmet,buciki,scaraf

3dsmaxman 13-06-2005 16:04

mino guard, mino - maja malo zycia, a daja duzo expa
lub undead areas - ghoul, slime, skeleton - tak jak wyzej

btw - ja na tym expie, 10 minut i 750 exp na mino, moj kolega w 10 minut 2k na undead; ja mam lev 16 (moim palkiem) i skile 56/45 B)

Hubi 15-06-2005 10:20

Jestem paladynek ...

i mam problem. Mam 15 lvl, skille : 53/42 i ciągle siedze na dwarfach. Kłopot w tym, że za szybko giną od włóczni (na dwarfach expie i trenie). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy z takimi skilami moge trenic na cycach ze spearem?? I czy mogę expic na Ghostlandzie, bo podobne z*****sty exp jest?? Z góry dziękuję

Mati The Druid 15-06-2005 15:19

Ghoul

knight : wystarczą skille po 45/35
pall : skille 40/30 (spearami)
mag or druid : mlvl 5 (HMM)

Mafuss 15-06-2005 19:23

hmm, ja radze knightom na skillach 60+/50+ chodzic do kazz na soldki dobry lott .
Ale jedna rzecz !! jak nie masz 4 mlv to nie masz po co iść ja rez spotkalem w wąskim przejściu 6 soldkow i ropniętego guarda i nie mailem uh.

Wszyscy knighcie muszą mieć 4 MLV jeśli chca dobre hunty robić

sam ma skile na 25 lv : 62/57 i spokojnie soluje guarda z dosyc dobrym eq

Powodzenia

ps.nie czytalem wszystkiedo ale mam nadzieje że juz niekyt takiego czegos nie pisal ;p;p :confused:

Tomecki 16-06-2005 05:49

Ja bym ci proponowal na poczatku potrenić na bugach tak do góra 30/30 a potem mozesz śmiało iść na dwarfy ;)
Powodzenia

Jack De Vader 16-06-2005 17:43

mam knighta na 10 lvl(początek:) i skille 39 axe i 37 shield. zastanawiam się na co moge zapolować?? moje eq to soldier helmet,plate armor, brass legs, copper shield i double axe. jak sądzicie na czy najlepiej zebym expował ?? bo skilluje na trollach :)

Gzaruś 16-06-2005 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jack De Vader
mam knighta na 9 lvl(początek:) i skille 35 axe i 33 shield. zastanawiam się na co moge zapolować?? moje eq to soldier helmet, scale armor, brass legs, copper shield i double axe. jak sądzicie na czy najlepiej zebym expował ?? bo skilluje na trollach :)

Ja bym na twoim miejscu przerzucił się na jednoręczną broś (barbarian axe), ale wtedy i tak nie masz wielkiego wyboru. Najlepiej zrób skille 50/50 i wtedy można baaardzo dobrze i szybko na rotach i dwarfach expić.

Vote 17-06-2005 14:12

Dodam coś od siebie

np. Z własnego doswiadczenia (25 lev skills 68/68) dobrze expowalo mi sie na potworach typu: cyclops, dwarf i dwarf soldier, a takze slimy.
Teraz moj level to 28 i skille 79/79 i pytanie kieruje do graczy ktorzy wiedza na czym moge expic z takimi skillami i levelem. B) ;)

Shar 18-06-2005 16:19

Nie wiem gdzie expic

mam knighta na 32lvlu skile 60/59 co jest lepsze dwarf soldiery czy ghostland chodzi mi o exp loot strate uh

Tibiańczyk 18-06-2005 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vote
np. Z własnego doswiadczenia (25 lev skills 68/68) dobrze expowalo mi sie na potworach typu: cyclops, dwarf i dwarf soldier, a takze slimy.
Teraz moj level to 28 i skille 79/79 i pytanie kieruje do graczy ktorzy wiedza na czym moge expic z takimi skillami i levelem. B) ;)

Polecam guardy(facc) cyclopolis (pacc) scaraby (pacc)

Bulba91 18-06-2005 16:52

Jestem sorciem na 25 levelu 33mlvl, gdzie mam expic? Skilli nie podaje bo u sorca raczej sie nie licza.

Tibiańczyk 18-06-2005 16:56

@up
Polecam fibula roty + dsy (3spawny). Najlepiej wziąc se sobą z 3 bp hmm, roty lac z broni ,a dsy z hmmów. Na poczatku musisz kupic klucz u zebraka na poludniu za 800 gp potem wejsc do studni do pomieszczenia po schodach i w lewo w gore.

Gzaruś 18-06-2005 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vote

Jak masz pacc to Scaraby. Jak nie masz polecam guardy z 1-ręcznej albo dragony z 2-ręcznej, ale za dragi może sie nie zwrócić za UHy. Od czasu do czasu możesz też spróbować jakiś GSów i DLów z shooterem.

Goł@b 18-06-2005 19:08

mam chain armor,mace, tarcze 16,chyba brass,legs leather buty tez i legiona helmet.Mam 7 lvl i jestem na rookwardzie.Czy mogę chodzić na rowtwormy? :baby:

Caudimordax 19-06-2005 13:11

Knight

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
Wtrace swoje 3gp.

Rycerz;
8-10 Trole, Orki, z jako takim sprzetem minosy, orc warior, rotworm

10-25 (na koniec skille dobrze zeby byly przynajmniej 60/60) Trole, Ork, Ork warior, Ork spearman, Mino, Rotwormy, Wild Warior - w tym momecie duzo zalerzy jakie mamy skille, bo jesli odrazu na 10 lvl wyciagniemy do 60/60 to ze wszystkim sobie damy rade, jesli bedziemy najpierw expic to z niektorymi mozemy sobie dac dopiero rade ~20 lvl

ok 18 lv mozemy z dobrym sprzetem zaczac bic slimy, mino archer, dwarf soldier, minotaur guard

25 + Solo tutaj bijemy Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Czasem jakiegos zerka

Pozwole sobie to troszkę skomentować.Nie mam żadnych zastrzerzeń aż do 18lvl-a. Bo ja jak na mój lvl.(14) ze słabymi skillami chodziłem już bez większych problemów na ghule(raz byłem już na 10lvl-u)-solo, a slimy kładłem juz na 13 lvl-u na full defie.Do reszty się nie czepiam bo nie wiem.

P.S. Jak są jakieś błędy ortograficzne to przepraszam. :]

Scorpionous 20-06-2005 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shar
mam knighta na 32lvlu skile 60/59 co jest lepsze dwarf soldiery czy ghostland chodzi mi o exp loot strate uh

Ja bym Ci radził ghostland.Bardzo dobry exp, chociaz soldki nie są złe.Mój braciak na takim lvl jak ty właśnie tam chodził do około 38lvl.Na dobre to mu wyszło...ma teraz 62lvl.Jak będziesz na soldkach rób loot, dobrze na tym wyjdziesz.
To na tyle.

Fifolka 21-06-2005 13:21

knight lvl 12 skile 60/60 mlvl 4 gdzie expic? :) POZA soldkami :) zalezy mi glównie na exp bo kasy mam nawet sporo. eq: (narazie k set v shield skull staff lub w hammer. Dostepne eq: Crusader helm, g arm, k legs, w hamer, skull staff, v shield) zalezy mi nat ym zeby isc w slabszym eq bo jak jakis pk sie trafi to przerypane a aola niestety nie mam. :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:11.