Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

panPanda 28-05-2011 16:27

Nie mam innego zasilacza a ten jest prawie, że nowy. Mam go niecały rok. Jest jakaś inna metoda żeby to sprawdzić?

ruszek 28-05-2011 16:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez panPanda (Post 2809891)
Nie mam innego zasilacza a ten jest prawie, że nowy. Mam go niecały rok. Jest jakaś inna metoda żeby to sprawdzić?

Pojechać do serwisu.

Lord Dreathan 28-05-2011 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez panPanda (Post 2809891)

Pozycz od kolegi. Teoretycznie niektore programy sprawdzaja napiecia, ale roznie to z nimi bywa.

19KSG46 01-07-2011 13:41

Witam, gdy włączam tibie zawiesza mi sie myszka i klawa, reinstal tibi nic nie pomaga. Jak ktos wie jak to mozna naprawic napiszcie mi na gg - 23725950 albo tutaj z GORY DZIEKI;(

Pepeszka. 07-07-2011 21:14

Witam. Ostatnio się przeprowadzałem i po przeprowadzce nie chciał mi działać komputer. Po wejściu w tryb awaryjny wszedłem w menadżer urządzeń i odinstalowałem sterowniki do karty graficznej. Po włączeniu wszystko normalnie działało z tym że nie moge grać w żadną gre bo nie ma tych sterowników. I teraz nie wiem jakie te sterowniki ściągnąć bo gdy wchodze w menadzer urzadzen to zamiast karty graficznej i jej nazwy to pokazuje mi karta wideo zgodna z VGA czy coś takiego i żółty wykrzyknik.. Jest jakaś możliwość sprawdzenia jaka to karta graficzna żeby wiedzieć jakie sterowniki ściągnąć?Programy cpu-z i gpu-z nie działają a pudełka nie mam bo to komp dość stary..

Dorq 08-07-2011 11:43

Witam mam taki wielki problem..
Właczam kompa i ide na Internet (Google Chrome) Poklikam sobie troche stron wyłaczam. Ide grać w Tibie pogram sobie 2-5min najpierw wyskakuje mi taki wykrzyknik i Tibia w malym kwadracie , dobra jebie to i gram dalej potem pogram sobie dalej z 2min i wylacza mi sie Tibia i wyskakuje mi takie cos Debug Assertion i jakies tam wykrzykniki. Dobra wejde sobie w Internet (google chrome) i pisze mi Przepraszamy za błedy zapraszamy póżniej nie jest to zadny zbieg okolicznosci ze w Tibi i Internecie jest jakis debug tylko to jest jakos spowodowane przez Tibie poniewaz urochamialem kompa od nowa (uruchom ponownie) ok. z 5 razy i caly czas mi sie tak robi. A lecz nie wlacze tibie to nic mi sie nie dzieje ...... Prosze o pomoc bo grac w tibie nie moge przez ten problem....

Helixaw 08-07-2011 13:36

Mój problem jest w sumie mały, ale bardzo irytujący. Otóż używam programu do szybszego kopiowania plików i często, przy zwyczajnym "kopiuj->wklej" przez to Vista prosi mnie o podanie hasła administratora. Jak mogę dodać ten program do listy wykluczonych ze sprawdzania?

paczek303 17-07-2011 15:46

Witam, zainstalowałem sobie wczoraj tibię i gdy ją włączam to strasznie mi muli komputer, a wcześniej miałem błąd że mam za mało pamięci wirtualnej lecz z tym się uporałem a z zacinaniem nie. Po dłuższym graniu, żeby włączyć przeglądarkę muszę czekać z 5min a po 15minutach już kompletnie nic się nie opłaca włączać . Sprzęt mam dobry i na innych grach które mają spoore wymagania nic się nie tnie.Prosiłbym o pomoc, z góry dziękuję.

@edit nie aktualne

kolo951 13-08-2011 13:39

ja mam problem z dc. ale nietypowym. gram sobie gram a tu nagle wszystko w grze sie zatrzymuje ale nie trace łącza. gdy wyłączam grę exitem i szybko sie loguje znowu na postać to mogę od razu grać. ale nie zawsze zdąże.... jest na to jakies sposob? mam win. xp

Lord Dreathan 15-08-2011 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kolo951 (Post 2816222)
ja mam problem z dc. ale nietypowym. gram sobie gram a tu nagle wszystko w grze sie zatrzymuje ale nie trace łącza. gdy wyłączam grę exitem i szybko sie loguje znowu na postać to mogę od razu grać. ale nie zawsze zdąże.... jest na to jakies sposob? mam win. xp

Jaki internet? Radiowy? Byc moze pakiety tracisz.

Ajron94 16-08-2011 11:31

Zakupy!

Nie jestem pewny, czy na pewno swoje pytanie powinienem umieścić w tym temacie, ale nie znalazłem niczego bardziej odpowiedniego, a zakładanie nowego wg. mnie mijałoby się z celem.

Chodzi o to, że chciałbym kupić komputer - z obudową, napędem itp. Po prostu całą skrzynkę. Nie musi być razem, mogą być to oddzielne podzespoły, ale wtedy również prosiłbym o linki (najlepiej Allegro). Interesują mnie tylko nowe części! Fundusz? Maksymalnie 2000 zł. Myślę, że jest to odpowiednia suma, by znaleźć coś naprawdę fajnego, ale nie chcę wyrzucić pieniędzy w błoto (szczególnie, że to nie moje pieniądze, a i komputer nie będzie dla mnie). Trochę poszukałem i zaciekawił mnie taki zestaw:
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=1165
Myślę, że taki PC sprawdziłby się, ale wolę się upewnić, czy na pewno jest dobry sam w sobie jak i cenowo. Pytam tu, bo wiem, że są (a przynajmniej byli) na tym forum eksperci w tej dziedzinie ;) Blaszak miałby służyć do wszystkiego, w tym również gier. W sumie nieważne, ma być po prostu najlepszy w tym przedziale cenowym.

Do tego potrzebny jest monitor do 300zł (w sumie im taniej tym lepiej, ale nie kosztem jakości). Znalazłem fajny model:
http://allegro.pl/samsung-b1930n-hd-50000-1-16-9-kurier-24h-zabrze-i1758795553.html
Również prosiłbym o opinie i ewentualnie jakieś propozycje.

Z góry dziękuję wszystkim, którzy zdecyduję się pomóc :) Na koniec poproszę o nieodsyłanie mnie na inne fora. Liczę na Was!

Lord Dreathan 16-08-2011 20:45

Zasilacz z tego PC wola " nie wiem kiedy sie popsuje, a jak to zrobie, to bedzie caly PC do wymiany"

Potrzebny markowy zasilacz. Bo jak Ci pierdyknie, to z komputera masz duze lego dla dzieci.

Jedno pytanie. Jakbys zamawial same czesci, to potrafilbys to zlozyc do kupy i uruchomic? ostatnio znajomy kupowal kompa za okolo 2000 zl, tylko nie pamietam czy zestaw, czy tylk oczesci a sam sobie montowal. Napisze jak ziomek odpowie.

Ajron94 16-08-2011 23:52

Dałbym, byleby był to kompletny zestaw (z okablowaniem). Jeśli mam być do końca szczery to długo nie szukałem, ale myślę, że w/w zestaw przeze mnie wystarczyłby do większości rzeczy, a cena jest w sam raz. Dzięki wielkie za odpowiedź ;)

Helixaw 20-08-2011 12:23

Mój problem pojawia się losowo. Czasami po prostu nie mogę uruchomić aplikacji, żadnych. Uruchomione wcześniej działają bez problemu, ale nie da się uruchomić nowych programów, menedżer zadań również nie działa.
Przy próbie uruchomienia pojawia się kółko przy kursorze i po chwili znika i nic się nie dzieje.

Jedynym ratunkiem jest ponowne uruchomienie systemu :(

Vista.

Jak mogę sobie z tym poradzić? Ad-aware nie dało rady

Virtus360 21-08-2011 13:50

Hi, nie moge odtwarzac muzyki ani filmow na wrzucie, a mam zainstalowana jave 6 (update 26, 32 bitowa) i najnowsza wersje flasha. (Windows 7)

n0_name 21-08-2011 14:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virtus360 (Post 2816882)
Hi, nie moge odtwarzac muzyki ani filmow na wrzucie, a mam zainstalowana jave 6 (update 26, 32 bitowa) i najnowsza wersje flasha. (Windows 7)

To fajnie.... Robiłeś formata, wcześniej Ci działało, jaki błąd Ci wyskakuje? 0pisz problem...

Virtus360 25-08-2011 14:12

To nowy komputer, nie formatowalem. Problem tkwi w tym, ze klikam na play i nic sie nie dzieje, nie otrzymuje zadnej tablicy z bledem, czy czegokolwiek. Nie zadnych oznak bledu (z wyjatkiem, ze nie mozna wlaczyc muzyki), wszystko wyglada tak jak zawsze. Nie ma powiadomien o aktualizacjach, cookies.

@Down

Juz dziala, ale thx.

Lord Dreathan 25-08-2011 17:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virtus360 (Post 2817191)
To nowy komputer, nie formatowalem. Problem tkwi w tym, ze klikam na play i nic sie nie dzieje, nie otrzymuje zadnej tablicy z bledem, czy czegokolwiek. Nie zadnych oznak bledu (z wyjatkiem, ze nie mozna wlaczyc muzyki), wszystko wyglada tak jak zawsze. Nie ma powiadomien o aktualizacjach, cookies.

Sprobuj na innej przegladarce. Moze masz jakis program typu adblock ktory ma blokowac reklamy, a blokuje filmy itp. Btw czy to komputer ze sklepu z wgranym systemem? Czesto sa one strasznie zasyfione i trzeba czyscic z nie potrzebnych debilizmow ktore sa dodane.

Ascaron 15-09-2011 22:42

Cześć, ostatnio zaktualizowałem sobie firefoxa do najnowszej wersji i powstał problem z zakładkami. Otóż mam okienko "zakładki", a w tym okienku mam foldery o różnej tematyce np.: boks, youtube, tibia, nauka itp. a w tych folderach mam różne linki, które dodawałem po prostu za pomocą przeciągania linku do tych folderów, a teraz tak zrobić nie mogę. Teraz muszę kopiować link i wklejać i może by było wszystko ok, ale po takim kopiowaniu i wklejaniu ten link ma nazwę: http://forum.tibia.pl/newreHOsbjdgakhgal itp. a nie: "Masz problem z komputerem? Napisz tutaj." Jest to dla mnie dość uciążliwe i chciałbym, aby było jak dawniej. Macie może jakieś rady oprócz powrotu do starszej wersji przeglądarki?

Palar 15-09-2011 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ascaron (Post 2818675)
Cześć, ostatnio zaktualizowałem sobie firefoxa do najnowszej wersji i powstał problem z zakładkami. Otóż mam okienko "zakładki", a w tym okienku mam foldery o różnej tematyce np.: boks, youtube, tibia, nauka itp. a w tych folderach mam różne linki, które dodawałem po prostu za pomocą przeciągania linku do tych folderów, a teraz tak zrobić nie mogę. Teraz muszę kopiować link i wklejać i może by było wszystko ok, ale po takim kopiowaniu i wklejaniu ten link ma nazwę: http://forum.tibia.pl/newreHOsbjdgakhgal itp. a nie: "Masz problem z komputerem? Napisz tutaj." Jest to dla mnie dość uciążliwe i chciałbym, aby było jak dawniej. Macie może jakieś rady oprócz powrotu do starszej wersji przeglądarki?

Dziwna sprawa! Jedyne co mi przychodzi do głowy to dodawanie zakładek poprzez kliknięcie na gwiazdkę po prawej stronie paska adresu. Po 1 kliknięciu strona zostaje dodana do zakładek, jeśli klikniesz jeszcze raz to można wybrać folder do którego ma przenieść zakładkę, zmienić nazwę itp.

Rybzor 15-09-2011 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ascaron (Post 2818675)

Na stronie mozilli masz dużo poradników i bardzo dobry FAQ gdzie znajdziesz sposób na zresetowanie ustawień przeglądarki. Powinno pomóc.

giani92 27-09-2011 21:35

Laptop grafika ;<

Witam,
kupiłem sobie laptopa (Win 7 64 bit)... gram w Tibie na grafice OpenGL, gra świetnie działa, bardzo płynnie, lecz gdy zminimalizuje albo wejde na chwilke do internetu i ponownie wchodze w grę mam czarny ekran i często ( prawie zawsze) pojawia się 'brak odpowiedzi' aplikacji. Na opcjach grafiki DirctX5 i DirectX9 gra niestety lekko się zacina(nie działa płynnie)... próbowałem odpalać Tibie jako administrator itp, lecz nic to nie daje. Proszę o pomoc!

Lord Dreathan 28-09-2011 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez giani92 (Post 2819474)
Witam,
kupiłem sobie laptopa (Win 7 64 bit)... gram w Tibie na grafice OpenGL, gra świetnie działa, bardzo płynnie, lecz gdy zminimalizuje albo wejde na chwilke do internetu i ponownie wchodze w grę mam czarny ekran i często ( prawie zawsze) pojawia się 'brak odpowiedzi' aplikacji. Na opcjach grafiki DirctX5 i DirectX9 gra niestety lekko się zacina(nie działa płynnie)... próbowałem odpalać Tibie jako administrator itp, lecz nic to nie daje. Proszę o pomoc!

Nie gram od dawna, ale moze ograniczne liczby FPS w tibii pomoze? Ale cos mi chodzi po glowie ze z ktoryms patchem i tak to zmienili na 35.

balbinka019 24-10-2011 09:24

A mnie się komputer popsuł, korzystam teraz z pożyczonego i nawet pograć nie mogę:(

blindprzemek 12-11-2011 11:01

pierwszy raz na forum nie krzyczec xd
mam taki problem a otoz nie moge zainstalowac tibi na kompie poniewaz nie mam uprawnien admina i jego hasla a jego zdobycie jest aktualnie niemozliwe.
czy macie jakies pomysly zabym mial tibie na kompie np. jakby ktos mi wyslal juz zainstalowana w folderze albo cos takiego czekam na odp z gory thx

Lord Dreathan 12-11-2011 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez blindprzemek (Post 2822091)
pierwszy raz na forum nie krzyczec xd
mam taki problem a otoz nie moge zainstalowac tibi na kompie poniewaz nie mam uprawnien admina i jego hasla a jego zdobycie jest aktualnie niemozliwe.
czy macie jakies pomysly zabym mial tibie na kompie np. jakby ktos mi wyslal juz zainstalowana w folderze albo cos takiego czekam na odp z gory thx

Poza wyslaniem zainstalowanej tibii ( nie wiem czy dziala na zasacie copy/paste) to nie przychodzi mi nic innego do glowy. Chyba ze poczekasz na flash clienta:P

blindprzemek 13-11-2011 22:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2822138)
Poza wyslaniem zainstalowanej tibii ( nie wiem czy dziala na zasacie copy/paste) to nie przychodzi mi nic innego do glowy. Chyba ze poczekasz na flash clienta:P

a moglby ktos z was wyslac tą tibie zainstalowana w folderze z gory thx
pisac na gg gdy dostepny 33955911

blindprzemek 13-11-2011 23:49

wpadlem na pewien pomysl odnosnie tego ze nie moge zainstalowac tibi na swoim kompie, a wiec tak czy ktos z was by mogl wrzucic tibie na jakis serwer zebym mogl to pobrac albo cos takiego ale tibia ktora mi wejdzie musi byc taka "musi byc w formacie RAR i musi byc tak ze jak rozpakuje to moge grac bez zadnych instalacji" z gory dziex panowie pomozcie :D bo juz tydzien szukam rozwiazania i nie moge znalezc.. pisac tu lub gg 33955911:(

Vadimq 14-11-2011 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez blindprzemek (Post 2822202)
wpadlem na pewien pomysl odnosnie tego ze nie moge zainstalowac tibi na swoim kompie, a wiec tak czy ktos z was by mogl wrzucic tibie na jakis serwer zebym mogl to pobrac albo cos takiego ale tibia ktora mi wejdzie musi byc taka "musi byc w formacie RAR i musi byc tak ze jak rozpakuje to moge grac bez zadnych instalacji" z gory dziex panowie pomozcie :D bo juz tydzien szukam rozwiazania i nie moge znalezc.. pisac tu lub gg 33955911:(

Nie bedzie to dzialac. Musisz zainstalowac na swoim komputerze.
Jedyne rozwiazanie w twoim przypadku to zlamac haslo do administratora i z jego poziomu zainstalowac sobie tibie. Albo grac we flashu (ale czy to dziala na koncie z ograniczonymi mozliwosciami to nie wiem). A jak zlamac haslo to zalezy od systemu i odpowiedzi poszukaj sobie na google.

Slythia 14-11-2011 00:58

Będzie działać bez problemów, nie jest pierwszym, który chce wypróbować ten sposób :). Niestety, nie mam jak obecnie pomóc, nie posiadam żadnej zainstalowanej tibii. Jak dostanę*się do jakiegoś windowsa to ci wyślę.

Duch Niespokojny 14-11-2011 01:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez blindprzemek (Post 2822197)
a moglby ktos z was wyslac tą tibie zainstalowana w folderze z gory thx
pisac na gg gdy dostepny 33955911

Pewnie się szybko znajdzie chętny, który Ci ją wyśle razem z jakimś bonusem*

Ukryty tekst:
*Keyloggerem, jeśli ktoś nie załapał

Palar 14-11-2011 11:42

Upload ode mnie bez bonusów:
http://speedy.sh/drAFA/Tibia . zip

Usuń spacje przed i po kropce.

blindprzemek 15-11-2011 01:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mPalar (Post 2822212)
Upload ode mnie bez bonusów:
http://speedy.sh/drAFA/Tibia . zip

Usuń spacje przed i po kropce.

hmm a czysty ten plik bo sie troszke boje

Slythia 15-11-2011 01:21

Przeskanuj sobie: http://virusscan.jotti.org/pl

Lecz skoro wrzucił go moderator to powinien być czysty :).

blindprzemek 15-11-2011 14:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2822261)
Przeskanuj sobie: http://virusscan.jotti.org/pl

Lecz skoro wrzucił go moderator to powinien być czysty :).

ok wysztko czyste WIELKIE DZIĘKI ludzie wszystko dziala

blindprzemek 15-12-2011 18:25

i znowu mam problem poniewaz jak wyzej pisalem to musze miec tibie w formacie zip i problem w tym ze po zimowy update musze znow szukac najnowszej wersji i moja prosba jest taka czy moglby ktos wrzucic na jakis serwer tibie w formacie ZIP po najnowyszm zimowym update? z gory dzieki.

adareczek 20-12-2011 00:06

mój komp nie ogarnia tibi zawiesza się ciagle przez co mam kicka :(

pzrem1 20-12-2011 09:27

mam ten sam problem co ww

serveta 20-12-2011 22:13

ile zasysa ramu google chrome ?

Medions 24-12-2011 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez serveta (Post 2825916)
ile zasysa ramu google chrome ?

Google Chrom zużywa ok. 25mb ram (przy otwartej jednej karcie!)
natomiast przy otwartych 10 kartach, owa przeglądarka potrzebuje ok 154 mb wolnej pamięci ram.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:04.