Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Multimedia, problemy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153230)

budzik1325 29-11-2009 21:00

Słuchajcie jak sprawdzić czy gubię pakiety itp? Chcę po prostu sprawdzić czy lagi z winy internetu.

Furiat 01-12-2009 22:36

elegancko znowu zaczely sie lagi , pierdolona MM juz w*****a 10 miesiecy lagow nie bylo i znowu powrot , doslownie nie mam sil na tych popierdolencow.. rok temu technik do mnie wpadl i nic zaczal cos wymyslac i wyszedl , teraz nie mam zamiaru nic dzwonic , ani nic wyjebane mam w nich tylko ciekawe kiedy konczy mi sie umowa. pewnie za rok-.-

Rybzor 01-12-2009 22:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez budzik1325 (Post 2696239)
Słuchajcie jak sprawdzić czy gubię pakiety itp? Chcę po prostu sprawdzić czy lagi z winy internetu.

Klikasz start > uruchom i wpisujesz tam np ping www.onet.pl -t, klikasz OK.

Zego 04-12-2009 15:12

A pamieta ktos kiedy zniknely lagi ostatnim razem?

Szyszkati 04-12-2009 16:55

One nigdy nie zniknęły xD - były, sa i będą :D

Zego 04-12-2009 18:57

Wiem xD tylko ze ja przez jakies 10 miesiecy mialem spokój od lagow i nie pamietam kiedy przesyalo lagowac

demoninator 04-12-2009 19:18

Ona zawsze są tylko przez te 3 miechy zimowe co są oko Ci się przyzwyczaja ale co rok one są coraz większe i większe !!!!! ;<

Kora 04-12-2009 19:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zego (Post 2696216)
Ponoć zmieniaja server czy cos i moze dlatego przeniesli innych loncza na nasze zeby dalo sie cos z tym serverem zrobic ulepszyc albo cos..

No a lagi co roku z tego samego powodu bo moze co rok w taki i taki miesiąc polepszają servery i dlatego mamy taki problem:/

Nie jestem pewnie ale innego wytłumaczenia niema.

W tamtym roku też przenosili , polepszali itp. Czy oni mają to zapisane gdzieś na kartce ,żeby 'uspokajać' klientów?...
Mi osobiście prawie wgl od tego roku nie minęło! No może na jakiś miesiąc ,ale one były cały czas. : S

Zego 05-12-2009 12:43

Z jakiej dzielnicy jestes ze lagow nie masz?

demoninator 05-12-2009 12:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arth-Alan (Post 2698957)
Witam,

Mam Multimedia 6mb Gdynia
Lagów nie mam transfer jest super.
Lagi zapewne są tylko na twoim osiedlu, wiosce więc dzwoń tam gdzie opłacasz internet poproszą cie zapewne o podanie jakiś pierdół a może nie więc wyjmij papiery ale raczej nie zapytają :D aczkolwiek mię za każdym razem
X(pytają.

Podasz im te pierdoły to powiedzą że masz coś z kompem albo wymyślą coś innego albo poproszą o wysłanie tracertu czy jakoś tak i że odpowiedzą jak znajdą problem. Trzeba zmienić neta i tyle.

Szyszkati 05-12-2009 18:44

Jak resetuje modem to mam freezy i lagi, że muszę dać exita potem po jakimś czasie przechodzi, dziwne co nie?

Zego 05-12-2009 19:27

Jak wczesniej pisalem moze to byc wida modemu bo moi znajomi maja mm i niemaja lagow przy innym modemie

demoninator 07-12-2009 22:11

Czasem tak jest że nie ma się lagów ale nagle znowu będą. Dużo jest osób co nie i jest to zwykły fart kumpel ma ten sam modem co ja (jakiś thomson z voipem) i ja mam lagi a on nie ma,ale czasem on ma a ja nie xd.

demoninator 09-12-2009 17:21

Zastanawia mnie jednak to dlaczego w inne gra da się grać? Ja np. normalny mam ping w cod4, w wowie. A wy jak macie?

Zego 09-12-2009 20:22

U mnie aktualnie od wczoraj niema lagow pewnie i tak na pare dni ale badzmy dobrej misli :)

Szyszkati 11-12-2009 18:50

0 zmian, co weekend to od piątku zaczynają sie lagi u mnie :P

Xartamedes 11-12-2009 21:53

Ja mam MultiMedia i nie mam żadnych lagów

Kora 11-12-2009 22:42

Ja też nie mam od ponad tygodnia xD

Edit:
Do teraz xD

Vil 12-12-2009 13:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez demoninator (Post 2701578)
Zastanawia mnie jednak to dlaczego w inne gra da się grać? Ja np. normalny mam ping w cod4, w wowie. A wy jak macie?

Zalezy od tego jaka trasa pakiety leca do serwera docelowego i co sie po drodze z nimi dzieje.

Jesli serwer jest niewydolny i nie nadaza z odpowiedziami na twoje pakiety - bedziesz miec widoczne opoznienia. Jesli po drodze routery sieci szkieletowej nie nadazaja z przesylem - bedziesz miec opoznienia. Ani na jedno ani na drugie nie masz wplywu.

Ogolnie ilosc informacji przesyłana przez Tibie jest na tyle mala, ze calosc lagow mozna zwalic na niewydolnosc infrastruktury badz serwerow Cipsoftu, bo przeciez nie na natlok w sieci (zaloze sie ze torrenty mozecie sciagac bez problemu nawet wtedy kiedy wam laguje).

Cytuj:

Podasz im te pierdoły to powiedzą że masz coś z kompem albo wymyślą coś innego albo poproszą o wysłanie tracertu czy jakoś tak i że odpowiedzą jak znajdą problem. Trzeba zmienić neta i tyle.
Nie ma cudow, wiekszosc z nich nie jest przeszkolona telekomunikacyjnie, tylko interpersonalnie (na potrzeby gadania z klientem a nie usuwania problemow). Poza tym co oni mogą, skoro nie posiadają własnej infrastruktury tylko dzierżawią łącza od TPSA czy jakiegos innego duzego operatora ?

Zego 13-12-2009 18:50

Kora a jaki masz modem?
U mnie nadal lagi... bylo dobrze przez pare dni i lipa

Szyszkati 16-12-2009 18:24

U Was już bez lagów? ;o Ja codziennie mam freezy że sie nie da grać:/

demoninator 16-12-2009 19:33

Przez pare dni było ekstra tak koło ja wiem półtora tygodnia. Czasem tylko net się rozłączał. Aż tu nagle wczoraj zadzwonili do mnie z multimedii coś tam chcieli i dzisiaj znowu lagi.

demoninator 21-12-2009 18:10

I jak tam macie jakąś poprawę? Myślicie, że multimedia sprawi nam prezent pod choinkę i poprawi neta?

Beh0lder 21-12-2009 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez demoninator (Post 2707212)
I jak tam macie jakąś poprawę? Myślicie, że multimedia sprawi nam prezent pod choinkę i poprawi neta?

Myślę , że lepiej samemu sobie sprawić prezent i zmienić neta bo Multimedia to kicz jakich mało ;x

Kora 22-12-2009 18:36

Taa. Sprawią , ewidentnie.
Do niedzieli było dobrze.
Ale w wykonaniu multimedii ,wszystko ma swój początek i koniec , oprócz lagów : )

demoninator 26-11-2010 00:13

Witam :D temat odgrzewany co roku i ciągle to samo, mam do was pytanko użytkownicy Multimedii, o ile nadal ją macie, czy wróciły do was zimowe problemy z pingiem w grach mmo? Bo o dziwo, co jest naprawdę nie wytłumaczalne w np. CS-ie CoD4 takiego czegoś nie zaobserwowałem od samego początku. Mam jednak nadzieję, że to nie wina neta tylko może sąsiad mi się podłączył. A jak u was jest?

sevant devil 28-11-2010 18:56

mozna powiedzieć że multimedia wraca do swietności czyli do okresu listopad-styczeń/luty. Jak co rok zaczeły sie lagi narazie krotkie freezy ale z doswiadczenia pamietam ze to dopiero poczatek a skonczy sie dopiero najprawdobodopniej w lutym.Ciesze sie ze za miesiac konczy mi sie umowa

Zego 29-11-2010 22:02

Jak co roku snieg spadł i lagi sie zaczeły...

Multimedia pewnie ma za slabe kable i są wrażliwe ma mróz tak mysle bo dziwe ze zawsze sa lagi jak jest zimno...

demoninator 02-12-2010 00:04

Ehh a myślałem że to tylko tak jeden dzień było źle bo dosyć długo miałem spoko. A teraz...kupiłem pacc, 3 dzień leci jak go mam i nagle zaczęły się lagi.
Ehh a tak było już dobrze, no to jednak wiadomo że to ich wina jest, mają za słabe kable i tyle. Innego wytłumaczenia nie ma. Na szczęście za rok będe już na studiach i mam nadzieje że tam net będzie dobry, a w domu rodzicom to nie przeszkadza ale doradzę im zmianę na vectrę lub na coś innego.

sevant devil 02-12-2010 17:24

jak ludzie sie meczyli w poprzednich latach to opisywali sposoby jak można te lagi zwalczyć-jest to na poprzednich stronach.Mi osobiście nie chce sie z nimi bawić, poczekam do konca roku i pociagne innego neta :)

C4l4k 02-12-2010 20:30

zadzwoncie niech podreguluja wam sygnal w skrzynce. Pozdro

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:33.