![]() |
Cytuj:
http://img43.imageshack.us/img43/6348/asdug.png btw fajna giera;p |
Cytuj:
|
Dokładnie o to mi chodziło.
Wriggle a potem wit's :P |
Mam prośbę, jako iż chciałem zacząć grać w lola. Znalazłem fajną stronę z poradnikami itp. ale nie mogę znaleźć wytłumaczenia różnicy, plusów i minusów, czym się zajmują itp. itd. poszczególne grupy bohaterów. Czy moglibyście podesłać stronke, lub opisać (chodzi mi o różnice Tanka, Carry, Castera itp.).
Z góry dzięki. |
Tank - champion który jest w stanie przyjąć na siebie wysoki dmg.
Carry - champion który ma za zadanie się sfeedować i poprowadzić grę do wina Caster - 'mag' DPS - postać skupiająca się na attack damage i attack speed. |
kupilem Akali. Pierwszy mecz mialem z 4/11/2, kompletnie jej nie ogarniam.
Pamietam jak kupilem Shaco i minelo pare meczy, zanim zaczalem dobrze nim grac. Czuje, ze zanim to samo stanie sie z Akali bede musial rozegrac z 50 gier... Jak komus sie nudzi, to niech mi napisze, ktore skille uzywac i kiedy. Rozklad itemkow tez by mnie ucieszyl. |
Q>R>Normal>e and so on. Tzn w też używaj, ale to kiedy użyć to chyba sam najlepiej będziesz wiedział.
|
Ty głupi jesteś. Akali wymaga niesamowitego mikro, R - > Sheen - > Q - > Sheen - > E - > Sheen - > Q - > Sheen itd, R używasz tylko wtedy jak zwiększa dystans.
Trzeba znać CD na Sheenie, trzeba go odliczać. Oczywiście po każdym użyciu skilla, szczególnie po Q, jest auto attack. |
Możesz co najwyżej napisać, że według ciebie jestem głupi kołku, natomiast pomyśl sobie kim ty jesteś, żeby uznawać kogoś za głupiego po tym, jakie robi combo na akali. Good luck z tym twoim combo które razem trwa ~8 sekund. Jestem przekonany, że target będzie stał i łaskawie czekał aż yohowi sheen się naładuje.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Co myślicie o Kassadinie? Warto kupić? Zajebiście wygląda, Void, mag. No i widziałem go dziś to fajnie się zapowiadał. Poczekałbym ofc do nowej rotacji bo nie chcę tracić na darmo 3k ip jak by miał zaraz za darmo być xd
|
3k wydane na kassadina to 3k zajebiście zainwestowane ;p
|
Mnie on osobiście nie leży, ale to świetny assasin.
|
Jak myślicie opłaca się robić 10 refów aby dostać te 975 rp ?
|
|
eh... i znowu to samo... nic co by mnie interesowało , no w sumie zasięg tarczy karmy pokazany wiec nie będę narzekać. Ale taki lekki buffik Tristanki by nie był by w cale taki zły.
BF sword tańszy o 200? |
Cytuj:
|
Cytuj:
LISTA ZAKAZANYCH TEMATÓW TEMATU "LEAGUE OF LEGENDS" UAKTUALNIONA: Zaj*bistość Yoha Morgana |
A po jakiego wała ty chcesz na pierwszych poziomach co chwila rzucać W na miniony i jak debil pchać linię, żeby zaraz zginąć od ganku z redem? Uzbierasz na catalysta, masz wyje*ane na manę, wtedy rzucasz W, wracasz się pod wieżę i tyle.
Nie wiem co to za debilna mania jak najszybszego zabicia minionów, co ci to niby daje? Po co to robić? Zero profitu z przepchnięcia linii. |
Cytuj:
|
A to nie lepiej gościa po prostu odciąć od expa/nie pozwalać mu na cs, i samemu się o niebo lepiej sfarmić? W ogóle ten turret na midzie i tak nic nie daje praktycznie. Pójdziesz na inny lane/do bazy i nawet się nie kapniesz jak już będzie leżał. Z resztą rzucanie morganą w na creepy na lvlach 1-6 jest trochę głupie, ledwo pół hp może im to zjedzie, a tylko pushnie lane, turret zbije te twoje creepy i lane się odpushuje w mgnieniu oka.
|
Chcesz pomóc reszcie, to przepychasz jedną falę wszystkim, co masz i lecisz na jakaś linię, co to za problem? Kompletnie nie wiesz, na czym polega faza siedzenia na linii :(
|
Cytuj:
Nie czuję się jakoś do tyłu w porównaniu z resztą teamu, nie powoduje to szybkiego upadku mojego turreta czy coś. Z waszymi pr0-elo taktykami może zyskam 0.1% przewagi nad przeciwnikiem. Osom. |
Push na midzie ma w sumie sens tylko wtedy, kiedy przeciwnik nie ma junglera. W pozostałych przypadkach lepiej w sumie czekać na błąd. No, chyba że pushujesz tak mocno, że przy okazji utłuczesz przeciwnika.
|
Cytuj:
|
Ostatnio gralem denyplankiem i mialem top lane z Teemo kontra solo Cho. Fajna byla zabawa, Cho dostal takiego deny ze my z Teemo obaj mielismy lvl 7 kiedy on dopiero do lvl 6 dobil. Do tego 2 razy go ubilismy harassem, i jak zdjelismy top turreta Cho dal ragequit.
Lubie gry w ktorych jest taki ubaw w znecaniu sie nad przeciwnikami. |
To jeszcze nic. Ja kiedyś grałem na solo lajnie Nida vs Morde, i jak ja wracałem ze sklepu na 10 lvl, to morde tulił turreta z 6 lvlem : DD. Potem ofc przegrałem, bo dla mojego pro feed temu jednego zioma mniej to było za mało ;<.
|
Em... ta pro 'taktyka' daje ci dużo farmy, a jak mocno ogarniasz to gościa jeszcze dasz radę odciąć od expa/farmy. Pchając creepy pod jego turret dajesz mu szybszy exp + odpushowanie linii, a jak ogarnia to i zabije większość tych twoich creepów.
|
Nie zawsze się da, enemy jeśli ogarnia też tylko last-hituje zamiast pushować.
Kupiłem Nidalee. Jaki build na nią? Dorans Ring, Buty CDR, Sheen, Rageblade, Rabadons, Lich Bane? Co dalej? |
No ja ogólnie baaaardzo dużo gier zagrałem nidalą. Można powiedzieć, że to mój main. Szczerze mówiąc build zależy od przeciwnego teamu. Przetestowałem bardzo dużo wariantów i to co ja najczęściej kupuje, to:
- Doran - Merc Boots - Shen - Czapka AP - Tome na AP i chyba -15 CDR (nie pamiętam nazwy) - Void Staff/Abyssal Scepter, jeśli dużo AP mają - Lich Bane - BV jeśli dużo stunów itp/Rylai Scepter jeśli zwykły nuke dmg - Guardian Angel Ogólnie to nie kupuj butów na CDR. To głupota. Chyba, że faktycznie ZERO jakiegokolwiek slowa czy stuna w przeciwnym teamie, ale ogólnie to głupota. Aha i ta, pomijam rageblade, ale to już kwestia mojego stylu gry. To jest dobry item, ale dla mnie Czapeczka sprawdza się o niebo lepiej. Na ogól, jak gram na normalu, to dozbieram do czapki i jest po grze. Do guardian angela czy BV bardzo rzadko udaje mi się dojść :P A czemu nie gadacie o nowym czampie? Imo jest fajowy :P |
Witam, po dość długiej przerwie wracam do lol'a o/
widze ze przez pół roku zrobiło się tu ok 60 nowych stron xd Co myślicie o tym nowym champie?:P |
Mocny nuker.
|
Annie+ryze ;)
|
No chyba nie ;x to, że używa ognia nie czyni go podobnym do annie, a do ryze ani trochę. Nie ma go do czego zbytnio porównać, nowy, oryginalny champion.
|
Porównanie do Annie jest jak najbardziej na miejscu - jeśli chodzi o wygląd i aparycję championa. Gameplay jest zupełnie inny.
|
"Jeśli chodzi o wygląd i aparycję" :D
|
Podoba mi sie gameplay, kupie niedługo. Szlag mnie trafi, znowu champ za 6300. Niedługo innych nie będzie.
|
Po prostu dając champa za 6300 zarabiają więcej, niż mieliby wypuścić go za 3150 :P. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze ;<
|
Jak ubierać i grać Kassa? Dziś nim zacząłem grać ale nie bardzo ogarniam. Biorę ghosta/flasha i clarity.
Buduję się tak Buty - Mejai - Rod of Ages - Rabadon. Można coś poprawic? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:42. |