Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   League of Legends (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226565)

robek 10-04-2011 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2806384)
Przegraliście, bo mieli Jannę. Proste.

Duzo bym sie nie spodziewal po Jannach na 15-20 lvlu, chyba ze sie jakas fajna trafila, to czemu nie ;d

http://img43.imageshack.us/img43/6348/asdug.png

btw fajna giera;p

Yoh Asakura 11-04-2011 00:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2806383)
No tak, ale madredy dają mi szanse na ogromny hit na minionach, co jest niesamowicie ważne w jungli.

Rushujesz latarnię do jungli, a nie bloodrazory.

Knight Patryk 11-04-2011 13:06

Dokładnie o to mi chodziło.
Wriggle a potem wit's :P

Zieleek 11-04-2011 16:23

Mam prośbę, jako iż chciałem zacząć grać w lola. Znalazłem fajną stronę z poradnikami itp. ale nie mogę znaleźć wytłumaczenia różnicy, plusów i minusów, czym się zajmują itp. itd. poszczególne grupy bohaterów. Czy moglibyście podesłać stronke, lub opisać (chodzi mi o różnice Tanka, Carry, Castera itp.).
Z góry dzięki.

Erverse 11-04-2011 16:51

Tank - champion który jest w stanie przyjąć na siebie wysoki dmg.
Carry - champion który ma za zadanie się sfeedować i poprowadzić grę do wina
Caster - 'mag'
DPS - postać skupiająca się na attack damage i attack speed.

Maldoryz 11-04-2011 18:51

kupilem Akali. Pierwszy mecz mialem z 4/11/2, kompletnie jej nie ogarniam.
Pamietam jak kupilem Shaco i minelo pare meczy, zanim zaczalem dobrze nim grac. Czuje, ze zanim to samo stanie sie z Akali bede musial rozegrac z 50 gier...
Jak komus sie nudzi, to niech mi napisze, ktore skille uzywac i kiedy. Rozklad itemkow tez by mnie ucieszyl.

Erverse 11-04-2011 18:55

Q>R>Normal>e and so on. Tzn w też używaj, ale to kiedy użyć to chyba sam najlepiej będziesz wiedział.

Yoh Asakura 11-04-2011 19:27

Ty głupi jesteś. Akali wymaga niesamowitego mikro, R - > Sheen - > Q - > Sheen - > E - > Sheen - > Q - > Sheen itd, R używasz tylko wtedy jak zwiększa dystans.

Trzeba znać CD na Sheenie, trzeba go odliczać.

Oczywiście po każdym użyciu skilla, szczególnie po Q, jest auto attack.

Erverse 11-04-2011 20:22

Możesz co najwyżej napisać, że według ciebie jestem głupi kołku, natomiast pomyśl sobie kim ty jesteś, żeby uznawać kogoś za głupiego po tym, jakie robi combo na akali. Good luck z tym twoim combo które razem trwa ~8 sekund. Jestem przekonany, że target będzie stał i łaskawie czekał aż yohowi sheen się naładuje.

Rybzor 11-04-2011 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2806453)
Ty głupi jesteś. Akali wymaga niesamowitego mikro, R - > Sheen - > Q - > Sheen - > E - > Sheen - > Q - > Sheen itd,

Faktycznie, niesamowite micro :D

Yoh Asakura 11-04-2011 20:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2806457)
Faktycznie, niesamowite micro :D

Już widzę, jak wszystko robisz idealnie podczas walki.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2806455)
Możesz co najwyżej napisać, że według ciebie jestem głupi kołku, natomiast pomyśl sobie kim ty jesteś, żeby uznawać kogoś za głupiego po tym, jakie robi combo na akali. Good luck z tym twoim combo które razem trwa ~8 sekund. Jestem przekonany, że target będzie stał i łaskawie czekał aż yohowi sheen się naładuje.

Od tego masz kółko, od tego masz Rylaisa, od tego możesz wziąć Exhausta, od tego trzymasz na akali lizarda. Będziesz napieprzał paluchami qwerqwrwqereqwrqwerqwereqwrqwereqwr to się wysrasz z energii i będziesz stał jak debil, bo niczego nie będziesz mógł użyć.

VarianWrynn 11-04-2011 21:19

Co myślicie o Kassadinie? Warto kupić? Zajebiście wygląda, Void, mag. No i widziałem go dziś to fajnie się zapowiadał. Poczekałbym ofc do nowej rotacji bo nie chcę tracić na darmo 3k ip jak by miał zaraz za darmo być xd

Erverse 11-04-2011 21:33

3k wydane na kassadina to 3k zajebiście zainwestowane ;p

Gangrel 11-04-2011 21:43

Mnie on osobiście nie leży, ale to świetny assasin.

domine250 11-04-2011 21:53

Jak myślicie opłaca się robić 10 refów aby dostać te 975 rp ?

_WrD_ 12-04-2011 08:30

http://www.leagueoflegends.com/news/...-notes-v100115

Buff Cass <3

Luker's 12-04-2011 10:21

eh... i znowu to samo... nic co by mnie interesowało , no w sumie zasięg tarczy karmy pokazany wiec nie będę narzekać. Ale taki lekki buffik Tristanki by nie był by w cale taki zły.

BF sword tańszy o 200?

_WrD_ 12-04-2011 18:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2806507)
Clarity? Komuś to jest potrzebne? Ja już dawno nauczyłem się grać tak, że nigdy mi many nie brakuje.

Ja też, kiedyś nie dość, że na LeBlanc i Cassiopeię brałem Clarity, to jeszcze kupowałem Tear of the Goddess. Teraz umiem się spokojnie obejść bez tych dwóch rzeczy, ale na Morganę Clarity jest po prostu fajne - zamiast oszczędnie dysponować maną, można bez problemu rzucać W na każdą falę minionów i atakować wrogów, nie martwiąc się o manę. Szkoda tylko, że ten spell jest useless w late.

ruszek 12-04-2011 19:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2806511)
Ja też, kiedyś nie dość, że na LeBlanc i Cassiopeię brałem Clarity, to jeszcze kupowałem Tear of the Goddess. Teraz umiem się spokojnie obejść bez tych dwóch rzeczy, ale na Morganę Clarity jest po prostu fajne - zamiast oszczędnie dysponować maną, można bez problemu rzucać W na każdą falę minionów i atakować wrogów, nie martwiąc się o manę. Szkoda tylko, że ten spell jest useless w late.

Zaraz ci napiszą że Lux>morgana, i rozpocznie się nowy flame..

LISTA ZAKAZANYCH TEMATÓW TEMATU "LEAGUE OF LEGENDS" UAKTUALNIONA:

Zaj*bistość Yoha
Morgana

Yoh Asakura 12-04-2011 19:05

A po jakiego wała ty chcesz na pierwszych poziomach co chwila rzucać W na miniony i jak debil pchać linię, żeby zaraz zginąć od ganku z redem? Uzbierasz na catalysta, masz wyje*ane na manę, wtedy rzucasz W, wracasz się pod wieżę i tyle.

Nie wiem co to za debilna mania jak najszybszego zabicia minionów, co ci to niby daje? Po co to robić? Zero profitu z przepchnięcia linii.

_WrD_ 12-04-2011 19:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2806520)
A po jakiego wała ty chcesz na pierwszych poziomach co chwila rzucać W na miniony i jak debil pchać linię, żeby zaraz zginąć od ganku z redem? Uzbierasz na catalysta, masz wyje*ane na manę, wtedy rzucasz W, wracasz się pod wieżę i tyle.

Nie wiem co to za debilna mania jak najszybszego zabicia minionów, co ci to niby daje? Po co to robić? Zero profitu z przepchnięcia linii.

A choćby to, że szybko zniszczę turret i mogę zostawić mid, pomagając reszcie drużyny? O turretach żeś nie słyszał? Helou? Taki chamski push jak się ma jakiegoś ranged champa na lane się opłaca, hit po hicie i turret zejdzie, dając kaskę dla teamu i możliwość pomocy reszcie.

Erverse 12-04-2011 19:55

A to nie lepiej gościa po prostu odciąć od expa/nie pozwalać mu na cs, i samemu się o niebo lepiej sfarmić? W ogóle ten turret na midzie i tak nic nie daje praktycznie. Pójdziesz na inny lane/do bazy i nawet się nie kapniesz jak już będzie leżał. Z resztą rzucanie morganą w na creepy na lvlach 1-6 jest trochę głupie, ledwo pół hp może im to zjedzie, a tylko pushnie lane, turret zbije te twoje creepy i lane się odpushuje w mgnieniu oka.

Yoh Asakura 12-04-2011 21:19

Chcesz pomóc reszcie, to przepychasz jedną falę wszystkim, co masz i lecisz na jakaś linię, co to za problem? Kompletnie nie wiesz, na czym polega faza siedzenia na linii :(

_WrD_ 12-04-2011 22:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2806530)
Chcesz pomóc reszcie, to przepychasz jedną falę wszystkim, co masz i lecisz na jakaś linię, co to za problem? Kompletnie nie wiesz, na czym polega faza siedzenia na linii :(

:(

Nie czuję się jakoś do tyłu w porównaniu z resztą teamu, nie powoduje to szybkiego upadku mojego turreta czy coś. Z waszymi pr0-elo taktykami może zyskam 0.1% przewagi nad przeciwnikiem. Osom.

Gangrel 12-04-2011 23:03

Push na midzie ma w sumie sens tylko wtedy, kiedy przeciwnik nie ma junglera. W pozostałych przypadkach lepiej w sumie czekać na błąd. No, chyba że pushujesz tak mocno, że przy okazji utłuczesz przeciwnika.

_WrD_ 12-04-2011 23:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2806541)
Push na midzie ma w sumie sens tylko wtedy, kiedy przeciwnik nie ma junglera. W pozostałych przypadkach lepiej w sumie czekać na błąd. No, chyba że pushujesz tak mocno, że przy okazji utłuczesz przeciwnika.

No właśnie, a nawet jeśli mają junglera, to jako LeBlanc pushuję bez obaw, bo nie dość, że mam 3x blink, to jeszcze jest pasyw. To oczywiste, że jeśli jest jungler, to nie siedzę cały czas pod wieżą wroga, bo trzeba być idiotą żeby odwalać takie coś.

Quezacoatl 12-04-2011 23:22

Ostatnio gralem denyplankiem i mialem top lane z Teemo kontra solo Cho. Fajna byla zabawa, Cho dostal takiego deny ze my z Teemo obaj mielismy lvl 7 kiedy on dopiero do lvl 6 dobil. Do tego 2 razy go ubilismy harassem, i jak zdjelismy top turreta Cho dal ragequit.
Lubie gry w ktorych jest taki ubaw w znecaniu sie nad przeciwnikami.

Rybzor 12-04-2011 23:44

To jeszcze nic. Ja kiedyś grałem na solo lajnie Nida vs Morde, i jak ja wracałem ze sklepu na 10 lvl, to morde tulił turreta z 6 lvlem : DD. Potem ofc przegrałem, bo dla mojego pro feed temu jednego zioma mniej to było za mało ;<.

Erverse 13-04-2011 07:34

Em... ta pro 'taktyka' daje ci dużo farmy, a jak mocno ogarniasz to gościa jeszcze dasz radę odciąć od expa/farmy. Pchając creepy pod jego turret dajesz mu szybszy exp + odpushowanie linii, a jak ogarnia to i zabije większość tych twoich creepów.

_WrD_ 13-04-2011 08:20

Nie zawsze się da, enemy jeśli ogarnia też tylko last-hituje zamiast pushować.

Kupiłem Nidalee. Jaki build na nią? Dorans Ring, Buty CDR, Sheen, Rageblade, Rabadons, Lich Bane? Co dalej?

Rybzor 13-04-2011 10:33

No ja ogólnie baaaardzo dużo gier zagrałem nidalą. Można powiedzieć, że to mój main. Szczerze mówiąc build zależy od przeciwnego teamu. Przetestowałem bardzo dużo wariantów i to co ja najczęściej kupuje, to:

- Doran
- Merc Boots
- Shen
- Czapka AP
- Tome na AP i chyba -15 CDR (nie pamiętam nazwy)
- Void Staff/Abyssal Scepter, jeśli dużo AP mają
- Lich Bane
- BV jeśli dużo stunów itp/Rylai Scepter jeśli zwykły nuke dmg
- Guardian Angel

Ogólnie to nie kupuj butów na CDR. To głupota. Chyba, że faktycznie ZERO jakiegokolwiek slowa czy stuna w przeciwnym teamie, ale ogólnie to głupota. Aha i ta, pomijam rageblade, ale to już kwestia mojego stylu gry. To jest dobry item, ale dla mnie Czapeczka sprawdza się o niebo lepiej. Na ogól, jak gram na normalu, to dozbieram do czapki i jest po grze. Do guardian angela czy BV bardzo rzadko udaje mi się dojść :P

A czemu nie gadacie o nowym czampie? Imo jest fajowy :P

Pepeszka. 13-04-2011 11:58

Witam, po dość długiej przerwie wracam do lol'a o/
widze ze przez pół roku zrobiło się tu ok 60 nowych stron xd
Co myślicie o tym nowym champie?:P

Erverse 13-04-2011 12:30

Mocny nuker.

ruszek 13-04-2011 13:21

Annie+ryze ;)

Erverse 13-04-2011 13:43

No chyba nie ;x to, że używa ognia nie czyni go podobnym do annie, a do ryze ani trochę. Nie ma go do czego zbytnio porównać, nowy, oryginalny champion.

_WrD_ 13-04-2011 14:28

Porównanie do Annie jest jak najbardziej na miejscu - jeśli chodzi o wygląd i aparycję championa. Gameplay jest zupełnie inny.

Yoh Asakura 13-04-2011 16:20

"Jeśli chodzi o wygląd i aparycję" :D

Gangrel 13-04-2011 16:39

Podoba mi sie gameplay, kupie niedługo. Szlag mnie trafi, znowu champ za 6300. Niedługo innych nie będzie.

Rybzor 13-04-2011 16:48

Po prostu dając champa za 6300 zarabiają więcej, niż mieliby wypuścić go za 3150 :P. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze ;<

VarianWrynn 13-04-2011 16:56

Jak ubierać i grać Kassa? Dziś nim zacząłem grać ale nie bardzo ogarniam. Biorę ghosta/flasha i clarity.

Buduję się tak Buty - Mejai - Rod of Ages - Rabadon.

Można coś poprawic?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:42.