Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Axe & Sword & Club (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=105682)

Pawciooo 11-01-2007 09:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gilu90 (Post 1189578)
Ja uważam, że teraz najlepiej trenować club'a, coś mi się wydaje że jest największa przyszłość w tym rodzaju broni, przez kilka lat CLUB był, do dupy rodzajem broni, ale teraz cip soft dał Arcane Staff i będzie dodawał jeszcze więcej . : ) Ale uważam że Axe to jest najlepszy rodzaj broni

Czekać Kolejne Kilka Lat, aż może coś zrobią, sczerze mówiąc nie chce mi się i ten Arcane Staff według mnie wcale dobry nie jest bo 2-ręczny

ChrisvonKyra 12-01-2007 23:43

xD!

Ja jestem za 8o"Waleniem z aXa"8o

Ma duzo atk wiec szybciej monstera zabijemy.
Maly def - nie zapominajmy o takim wspanialym wynalazku o nazwie TARCZA
to ONA ma nas glównie hronic przed hitami monstera/przeciwnika
a D lance to juz wogole rOOOOOOx:baby:

Lillius 13-01-2007 00:26

Sword!

Walcie z Swordów! MEGA DUŻY DEF, I TEN WSPANIAŁY AVANGER!

1gu5 13-01-2007 01:32

Sądze że axe ponieważ knight axe jest tanszy o 2k od Fsa a ma prawie takie same statsy.

Picasso 13-01-2007 02:57

No wlasnie prawie... Gdyby mial takie same to zaufaj mi, ze bylby drozszy ~~

Popatrz na fs i f axe - niby w oba zakuto plomien lecz to axe jest mocniejszy ;d

Klucha 13-01-2007 20:36

Ja wybrałem axe (większy atak). Kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje :)

Shadi1928 13-01-2007 23:35

dla mnie najlepszy jest club:D

BuseQ 14-01-2007 16:19

A ja wzialem sword. Osobiscie wale z sword i zawsze bylem z tego powodu wnerwiony bo axe ma wiecej atk itd. Ale knigthem jak idziesz bloczyc to def sie przydaje ... Taki Imagram jak bloczyl Morgarotha ... mimo ze wali z axe wzial Bright Sworda chociaz i tak mial MMS ... Tera jak zrobili Avengera to nie zaluje sworda =)

Pawciooo 14-01-2007 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BuseQ (Post 1197075)
A ja wzialem sword. Osobiscie wale z sword i zawsze bylem z tego powodu wnerwiony bo axe ma wiecej atk itd. Ale knigthem jak idziesz bloczyc to def sie przydaje ... Taki Imagram jak bloczyl Morgarotha ... mimo ze wali z axe wzial Bright Sworda chociaz i tak mial MMS ... Tera jak zrobili Avengera to nie zaluje sworda =)

Morgaroth w 90% wali z Magi i zauważ to że on wziął go do blokowania czyli axe jest lepsze do Zabijania czyli co z tego Wynika Axe Rox !!!!!!!

Yese 02-02-2007 23:24

Sword

Moim zdanie najlepszy jest sword ... ponieważma wszystko równe Ochrone ( def ) i atak a AXE To gluwno dla knighta dlatego ze prawie wogule nie ma ochrony :/

Jess Dran 04-02-2007 02:15

axe mają lepszy atak, swordy obrone, a wadą clubów jest to ze tunder hammera nie ma z questa.

tesciu.dragu 04-02-2007 14:23

Mimo że jestem magiem.. uważam ze swordy - obrona i mało cap'a zajmują xD i często sie przyda jakiś fire swordzik :D

Hazel 04-02-2007 16:10

Wybrałem sword , ponieważ zakładajc że masz bright sword , fire axe , skull staff :
-Bright Sword : atk. 36 def.30 , ma bardzo dużo obrony więc wole odbić atak i spokojnie bić potwora dalej , niż dostac za 20 i sie exurnąć (według mnie najlepszy)

-fire axe : atk. 38 def. 16 , duży atak , lecz obrona sux. Co z tego że walnijesz potwora za 60 jak on ci walnie 50 i sie musisz leczyć.

-Sull Staff : atk 36 def. 12 , atak taki sam jak Bright Sword , ale obrona jest bardzo mała.Walniesz potwora za 70 , a on ci walnie za 60 i sie po kilku hitach poskładasz.

Werdykt : BRIGHT SWORD ma bardzo dobre statystyki ( praktycznie najlepsze obok MS ) najlepszy do użytku codziennego.:] :]

Carlo 04-02-2007 17:30

Zagłosowałem na swordy, gdyż sam ich używam. Większość ludzi na słowo rycerz myśli o wielkim facecie w lśniącej zbroi z MIECZEM. Jednak to nie musi być tak. Gdybym teraz miał możliwość zamiany skillu sword w axe nie wachałbym się ani chwli. A do swordów przekonał mnie mój qmpel mówiąc, że fire sword jest bardzo tani. Cluby też są niezłe, ale to raczej była broń dla moagów w czasach, gdy nie było różdżek

Carlo 04-02-2007 17:33

proszę o usunięcie tego posta

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Carlo (Post 1245621)
Zagłosowałem na swordy, gdyż sam ich używam. Większość ludzi na słowo rycerz myśli o wielkim facecie w lśniącej zbroi z MIECZEM. Jednak to nie musi być tak. Gdybym teraz miał możliwość zamiany skillu sword w axe nie wachałbym się ani chwli. A do swordów przekonał mnie mój qmpel mówiąc, że fire sword jest bardzo tani.

Cluby też są niezłe, ale to raczej była broń dla magów w czasach, gdy nie było różdżek

Aeglos 07-02-2007 01:56

Wg. mnie najlepsze są Axe. są łatwo dostępne, tanie i przede wszystkim w ich skład wchodzi bezapelacyjnie najlepsza (wg. mnie) broń w tibii. Stonecutter Axe. Noo... Mo że Thunder Hammer jest lepszy... Ale Axe zawsze mają b.dużo ataku :D

Dolor 07-02-2007 08:16

Najlepsze moim zdaniem są topory...
Na wyższym lvl obrona nie jest tak ważna jak atak :) chociaż topory są słabe pod tym względem że najlepsza jednoręczna bron to f-axe chociaż jest jeszcze lepszy jednoręczny axe "Stonecutter Axe".
Ja sobie teraz poluje na nowego axe a mianowicie na Ruthless Axe (atak 49 obrona 12 broń 2 ręczna) ponieważ wypada z Hellhound :)

Zigurraty 08-02-2007 10:45

Sword-najlepsze!!!

Bez zbędnego gadania swordy są najlepsze !!! Każdy ich używa nawet wysokie lvl! :p na drugim miejscu cluby a później axe i tak powinno byc !;)

Ranad 08-02-2007 14:00

A fist fighting? X(

Zagłosowałem na axe bo maja dużo ataku ale czemu nikt nie pomyślał o fiscie? Moim zdaniem fist jest najleprzy bo:
* można nosić 2 tarcze i jesteś NIEZNISZCZALNY
* z dwoma tarczami 2 razy szybciej idzie shealding a do tego fist
* z 2 tarczami jest sie super blokerem
*dosyć łatwo sie fista trenuje

Ranad 08-02-2007 14:01

A fist fighting?

Zagłosowałem na axe bo maja dużo ataku ale czemu nikt nie pomyślał o fiscie? Moim zdaniem fist jest najleprzy bo:
* można nosić 2 tarcze i jesteś NIEZNISZCZALNY
* z dwoma tarczami 2 razy szybciej idzie shealding a do tego fist
* z 2 tarczami jest sie super blokerem
*dosyć łatwo sie fista trenuje

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:13.