Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Sorc vs.Drut.Kto szybciej expi? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=107719)

Wojtek Speed 22-01-2007 00:21

Nie czytalem wszystkich commentow ale wedlug mnie szybciej lvl wbija sork. moze on bic behe w tunelach na +1 z ue czego druid nie moze albo chocby hydry.. na non pvp najczesciej h lvl sork expi siedzi z jakims knightem - knight luruje 4 hydry sork mort hur 3 hity i koniec zabawy a druid co moze zrobic ? exori vis only. Takie jest moje zdanie...

Marciniek 22-01-2007 10:33

Druid sam nie może expić szybciej niż sorc, ale dzięki swoim czarom leczącym może znacząco przyspieszyć exp innych zmniejszając przy tym ich koszty znacznie.

goburu 22-01-2007 16:33

Bo druid jest graczem charytatywnym, do pomocy innym. Taki tibijski jurek owsiak.

BeNcHaKeR 22-01-2007 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krysin (Post 1148727)
Chcialem sie zapytac kto szybciej expi??Sorc czy Drut?
jezeli taki temat juz byl to prosze o link i skasowanie tego tematu przez moderatora.
Więc prosze o odpowiedz na moje pytanie.
Z gory dziekuje.

zależy od wielu rzeczy od świata,gracza,skilli,eq,farta ale zwłascza od gracza.ale ogólnie to ja mam swojego 40 MS i leppiej mi sie expi niż drutem

Kali :D 27-01-2007 14:18

Expic sorcem to nie sztuka ;) Zas druidem i owszem :)
Druid dla mnie jest duzo lepszy ^^ Wiem bo gram i jakos nie zaluje ze nie jestem sorcem. Mort hury i ue na nic i tak mi sie nie przydaja.
Pozatym, druidem latwiej o blokera bo nie musi wastowac uhow tylko placi mi mfy i go siocham ^^ Dlatego wlasnie blokerzy wola hunty z druidami ;)

Druid wymiata ;)

PirakAk 27-01-2007 21:43

Proste

Druidem bo ze selowania runek może kupić takie eq(osprzęt) że szybko na cyce i draagi pójdzie.:]

tiker 27-01-2007 21:57

was chyba po**** sork szybcije expi z Woi moze isc na guardy a tam jest cudny locik i male hity dostaje od guardow o niemusi przynim stac i pozatym sork jest bardziej ofensywny

tiker 27-01-2007 22:02

knighty wolą isc na hunty z druidami bo niemarnuja kasy az tak duzo a co wolisz walic z super poxa nie no super duzo tym zawalisz moim zdaniem druid to zakalec

myanato 27-01-2007 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PirakAk (Post 1227526)
Druidem bo ze selowania runek może kupić takie eq(osprzęt) że szybko na cyce i draagi pójdzie.:]

Hmmm... zastanawiam sie po co komus eq na dragi?? Tam chyba sie chodzi najlepiej bez eq?? no chyba, ze chodzi ci o jakies mpa:)

Patton 25-10-2007 14:30

Odpowiedz jest prosta Druid szybciej expi,moze zrobic sobie ihow czy uhow od zajebania i i sc na good monstery.

Xue 25-10-2007 15:39

Druid's Life

Zgadzam sie z patto i resztą. Druid szybciej expić choć nie ma czarów ofensywnych typu : [SPELL]exevo mort hur[/SPELL] , [SPELL]exevo gran vis lux[/SPELL] , [SPELL]exevo flam hur[/SPELL] etc... Ale za to :
- może w każdej chwili zrobić Uh lub Ih
- Uhnąć siebie lub kolegę za pomocą czaru [SPELL]Exura Sio[/SPELL] (PACC)
- "Uleczyć" większą liczbę ludzi za pomocą czaru [SPELL]Exura Gran Mas Res[/SPELL]

Druid szybciej expi także dlatego, że knighci często go biorą jako healera lub także jako shootera. Taniej stoją manasy od bp uhów ;] Dlatego druid powiedzmy 37 level z 61 magicznym ( może z magicznym przesadziłem ) to nieźle już leczy z exura sio.

A mag ( sorc ) tylko może stać i patrzeć jak sroka w gnat jak jego kolega zdycha od oddechu Hydry ;]

Choć Druid może nie jest tak zabójczy jak sorrc, to szybciej bije magiczny, bo więcej run robi, ale i ma raczej większy level...

Vil 25-10-2007 15:42

czyli druid szybciej expi bo leczy knightow ?

Frapper 26-10-2007 10:48

a kto teraz robi runy? tylko dzieci pod carlin w dp

GajdziochxD 26-10-2007 11:39

Odp. do Vila : Druid nie expi dlatego ze leczy knightów ,ale dlatego ze jest chętniej brany na hunty niz sorc gdyż leczy bloksów i przy okazji zarabia troche expa :}

Vil 26-10-2007 14:15

"troche" wiecej expa moze robic expiac samemu ?

Sora 28-10-2007 09:15

Lepiej expi sie sorcie to oczywiste...

Sorc posiada duzo czarow ofensywnych wiec latwiej ubic przykladowo FD. Czasem se pomozesz e-wavem i po sprawie.

Albertus 29-10-2007 16:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sora (Post 1715706)
Lepiej expi sie sorcie to oczywiste...

Sorc posiada duzo czarow ofensywnych wiec latwiej ubic przykladowo FD. Czasem se pomozesz e-wavem i po sprawie.

a kto widział walić z exevo mort hur w fire devila??? chyba ze dzieci w carlin

dymek890 29-10-2007 17:32

Oboje expia w takim samym tempie, poniewaz głownym sposobem zdobywania expa jest bicie z visa ,morta, flama . Mimo to lepiej wychodzi na tym druid (tansze leczenie ).

Ghard Lage 29-10-2007 18:39

Panowie wyżej pewnie chcieli powiedzieć, że druid ma zwykle większy mlvl niż sorc gdyż blokersi fundują mu manasy na sioha i ma darmowe bicie magica. Ale jakoś i tak zawsze lubiłem sorca jako kumpla ktoś zacznie się rzucać priv i idziemy go zaklepać on z geba lub ue ja z spearów i combo fajne i fragi ;p

Salarigoth 29-10-2007 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tiker (Post 1227576)
knighty wolą isc na hunty z druidami bo niemarnuja kasy az tak duzo a co wolisz walic z super poxa nie no super duzo tym zawalisz moim zdaniem druid to zakalec

@offtop
Najgorsze w twoim podpisie jest to ze 12 lvl juz mowi i hate noobs....
@topic
Ehhh kiedys sie klucilem kto jest lepszy druid czy sorc i powtorze sorc jest lepszy w pg ale mniej czasu jest na expie bo ma drozsze leczenie z czym idze wiecej manasow...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:15.