![]() |
Cytuj:
Może to nam wyjaśnisz? Myśle że knightem gra jest fajna tylko jeśli ktoś gra sporo godzin dziennie i to w dodatku przez dluzszy czas. Jeśli nie masz czasu nawet nie mysl o knighcie bo i tak z niego zrezygnujesz. |
Wybur
Cytuj:
Sry za błędy jakby co. |
niekoniecznie pall musi byc lepszy....
wydaje mi sie ze to knight bedzie lepszy gdy sie go wyskilluje ... knightem gra jest dobra dla tych ktorzy maja lagi.... bo on nie zginie tak szybko jak reszta (o ile ma sprzet i skille).... knight jest bardzo dobry na poczatek.....dla nowych gracy bo jest malo skomplikowany....a ze sie wyraze "stali" gracze knightami potrafia wymiatac jeszcze bardziej.... ale to twoja postac i to ty musisz wybrac :p |
trzeba pod uwage wzionc ze w czasie expienia pall to samotnik jednak....w czasie trenienia to gorzej byc niemoze musi miec ghoula, monk alub kolege ;/
|
Jak każdy mówi każda profesja ma wady i zalety. Dla mnie najleprzy jest knight z odpowiednimi skillami. Knight zarabia dużo kasy. Blokuje leprze potworki i zbiera cały loot, powiedzmy z demona wypadnie taki Mpa i sprzedasz i masz kasy po uszy, jeśli chodzi o exp dla knighta to draggi zwykłe może Dle i jaknajbardziej guardy. Dwarf guard 180 exp za jednego mozna tak szybko expić. Knightem gra nigdy sie nie nudzi. Najfajniej jest, gdy gra wydaje ci sie nudna i wtedy idziesz z kolegą sorcem ale z kilkoma palladynami na demony i bedziesz mial dobry loot i masz radoche że wszystko co oni zabija wszystko jest twoje! ...
|
@Haxxel :
widac ze grales knightem :p Gucie daja 170 expa po update, na dle spokojnie pochodzisz na wysookim levelu a na demonhuncie mpa wypada raz na ruski rok wiec i tak zarabiasz w kopalni albo OF ;p a co do tego ze gra knightem sie nie nudzi, porownaj mozliwosci huntowania od, zalozmy, 30 levela - sorcki, druty i palki spokojnie chodza w grupach bic wieksze smiecie typu necro, vampy itd, ty klepiesz soldki bo na blokera jestes tam za slaby a na atakujacego tym bardizej :P Klepiesz krasnale to znudzenia... Nawet sorc nie musi tyle siedziec na rotach co ty na smieciach za 100-150 exp pozdro |
Nie wspomnieliście że z czasem palek zwalnia z expieniem.
Poza tym potrzebuje amunicji, tak więc kilkudniowy hunt jest niemożliwy. Knight niestety też musi targać uhy tylko że starcza mu na dluzej. |
uwielbiam tą dyskusję - PALL OR KNAJT ?!
zawsze te same wnioski.... palek - nie traci hp, może łazić w p-secie, mocniejszy na pvp, szybciej robi 4 mlvl, itp.... knight - dobry tylko ze skilami i eq, lepszy na pvp, potrzebuje tylko uszków, itp.... ta dyskusja nie ma sensu.... niech każdy gra jak lubi a jak nie potrafisz wybrać sobie postaci to poczytaj na tibia.com o profesjach... jak nie potrafisz to trudno ;) idź na pivko albo spacer |
Ja osobiście polecam paladyna
+ paladyna Jeśli masz frienda knighta to możesz utrzymywa się z dala od wroga i nawalac z łuku lub kuszy a on będzie przyjmował obrażenia :) Jeśli nie to też tak się da ;) Paladyni mają więcej czarów plus jeden z najlepszych leczących w Tibii Paladyni lepiej expią -paladyna Jeśli walczysz z Hunterem albo Black Knightem to oni (mają Boots of Haste) dogonią cie i zmuszą do przestawienia się na miecz :( Jeśli masz frienda knighta i skończą się strzały to masz pecha ;( Paladyni wydają dużo cash'a na strzały i takie tam +knighta Dużo HP, capa B) Dobrze się blokuje knightem ;) Dużo kasy się ma :cup: -knighta Mało i słabe czary :( Częsta ofiara PK :( |
Coś co mnie rozroiło
Cytuj:
|
[quote=xemmoe]Nie wspomnieliście że z czasem palek zwalnia z expieniem.
Poza tym potrzebuje amunicji, tak więc kilkudniowy hunt jest niemożliwy. Knight niestety też musi targać uhy tylko że starcza mu na dluzej.[/Q Zwruć uwage na to, że paladyn sam sobie tworzy amunicje :cup: i niemusi się ciągle wracać do miasta. A co do blokera na wyższych lvl palek jest lepszym blokerem od knighta. Jeśli moge coś dodać od siebie paladyn jest uniwersalną postacia potrafi byc blokerem walic swordem podobnie do knighta oczywiście trochę słabiej ale jak ktoś się uprze napewno lepiej od druta, sorca a wcale czarów najmniej niema więcej od knighta mniej od bodajrze sorca morze walić nawet SD nie to co upośledzony na tym punkcie knight. B) @Edit@ Ups coś się nie tak zacytowało jak chciałem :confused: ale zadnie na samej guże od dzielonej 2 enterami to cytat :x: @Up@ Sry za błedy przepisze zdanie wyrzej żeby było bardziej czytelne: Ups coś nie tak zacytowało jak chciałem :confused: ale zdanie na samej gurze oddzielone 2 enterami to cytat :x: |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Kod HTML:
Mało i słabe czary Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
To tyle. nie pisze, ze knight jest lepsza profesja tylko irytuje mnie podejscie ludzi ja na 13 lvlu zabilem knighta na 15 lvlu. i podkreslam. ==W DUELU 1 vs 1 na podobnych lvlach zadna profesja niema szans wygrac z knightem == czekam na okrzykniecie mnie noobeem i zbluzganie ze i tak gowno wiem ;p @down. palek nie zabije knighta przed tym jak skoncza mu sie uhy a knight uniesie wiecej uh niz palek, ktory bedzie tracic wiecej uh w walce niz knight- dobra pal wezmie 2 bp sd wystrzela je, knightowi zejdzie bp uh i co? palkowi zostaja uhy+bolty - cap musi byc rozlozony a knightowi uhy, knight nie musi rozkladac capa i ma go wiecej wniosek = knightowi zostanie wiecej run i wygra duel. czyste jasne przejzyste. |
Cytuj:
|
Paladyn na 9 lvlu solujacy 13 lvl knighta :P lol ... OMFG :) ludzie to jest praktycznie nie mozliwe chyba ze ten knight jest na deepredzie a tamten go raz strzelil ... ja knightem na 12 lvlu zsolowalem palka na 21 lvlu nie tracac 40 zycia przy tym ... na 12 lvlu prawie dowalilem dla palka na 34 lvlu ... a wy mi mowicie ze pal na 9 lvlu bez problemu rozwala 13 lvl knighty .... loooooooooooooool
|
Cytuj:
|
akurat to byl moj kumpel ktory chcial sie ze mna duelowac noobku :) sam gram teraz paladynem i wiem na czym polegaja duele z knightami ... ty go walniesz za 12 on cie za 40 przy czym on ma wiecej zycia .. i nie wiem kto tu jest lolem ;-) ... bo ja nie jestem paladynem na rooku looooooooooool ... i wiesz nie kazdy na 8 lvlu podchodzi do skilli 49/49 knightem a na 9 soluje huntera ... ale to ja jestem lolem
|
W moim podpisie chodzi o to że w przyszłości bede palem już dawnop jestem na main ale niechce mi sie zmieniac podpisu a palek zacznie napier****ć w knighta z SD i knight kupe zrobi X(
|
Jezeli trafisz na knighta ktory sie nie uha ... lol ... jak bedziesz dostawac hity po 80-120 to ci sie odechce duelow z knightami bo aktualnie paladyn ktory uzywa sd ma ok 30-40 lvl a sporo knightow ma skille 70-80 ... dostaniesz od takiego z gs, dl albo wh .. to z twoimi sd bedziesz mogl sie pocalowac w d*** ... a sam aktualnie gram paladynem ... i paladyn jest dobry tylko wtedy kiedy knight go nie moze dogonic ... albo nie ma 4 mlvlu
|
Palek też się UHa jakbyś nie wiedział. Ale niekturzy poprostu nie wiedza ze pal ma tez exure vite pozatym knight w uciekaniu latwo przewscignac na samym poczatku duelu odpalasz haste i zanim knight sie zkapnie i tez odpali palek bedzie juz z przodu
-------------------- Proszę nie pisać: Ale knight bedzie miał time ring czy jakos tak bo to bedzie bez sensu |
Ale musi byc haste... rozumiesz musisz byc na dystans bo jak cie dorwie to ty juz martwy jestes
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:18. |