Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Na jakim zwierzaku najczęściej zdobywasz Exp. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1100)

Junkers 13-08-2004 20:57

Ja na szczurach, ale gram w Tibie dopiero 2 godzinki, ale zakochałem w niej się niezmiesko :)

Master Of Dragon 13-08-2004 21:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brat the Beard
Trenuje teraz na szczurach bo musze sie nauczyc rzucac spearami (dobry level w distance fighting, bo mam 11). NIestety wlasnie stoje w jaskini i atakuja mnie szczury, bo wyskoczyl jakis blad i tibia sie wylaczyla. Ale nie polacze sie teraz bo jest to Too Many players. Tak bylo caly czas a teraz jest "The Game is going down. Please Try Again Later." Co to znaczy? Innymi postaciami wlaczam i jest tylko "Too many players". To troche Off-Topic ale nie chce tematu nowego robic tylko dlatego ze nie wiem co jest grane.

Powiem Ci cos , nie trenuj skilli na rooku nie oplaca sie !!
Wejdz najlepiej do Venore , idz na bugi (kolo statku jest ich "jama" ,trenuj do 30/28 i idz na roty)
Aha to znaczy ze zza duzo ludzi w grze ;) , max to 850

Ps: Do tematu : Trolle,Bugi,Spidery i Wolfy

tomek654321 14-08-2004 09:59

ja expie...

Ja expie na bugach i na wolfach , jak mi wypadnie silver amulet z trolla to expie na poison spiderach

Versage 14-08-2004 10:41

Witam

Zaczynając od: rat,cave rat,spider,bear,bug,poison spider,orc,wasp,orc spearman kończąc na Rotworm i Minotaur (Oczywiście z Ekipą) napisałem tak żeby nikt się nie czepiał że solo na Rooku takie monstery :P)

P.S Moze jakieś punkciki reputki :)

Bye All

Gold Raven 14-08-2004 13:33

Ja najcześciej expuje na p-spiderach, spiderach, bugach i ratach.
Mniej na minosach i orkach.

Monte 15-08-2004 20:59

Ja expie na wschodniej częsci Rookgaardu, zaczynam od góry czyli jaskinia z wolfami, idąc na południe, bije spidera, potem znów wolfy, potem spidery, poison spidery i bugi a na końcu miśki <=-) W taki sposób mam 12 Lvl rook stayerem^^ Ale na tym nie poprzestane.

aktus 19-08-2004 10:58

ja tam leje wszystko co popadnie. pierwsze wchodze do kroliczkow i zbieram miesko. potem ide na trolle i na 2 skelle, a potem na drugie skelle, potem na bugi i wracam na trolle. od zera czyli od 0expa do 8 leva zajmuje mi to jakies 6-8 godzin w zaleznosci od lagow i od ilosci konkurencji

Vicious Phoenix 19-08-2004 11:29

Ja chadzam po całej mapie rooka i pacyfikuje wszystko co mi się na miecz nawinie, ostatnio zauważyłem że na bagnach jest dość dobry resp Snakeów, polecam, szczególnie niższym lvlowcą rookowcą, Snake łatwy a 10 expa zawsze coś, można szybko nabić ;)

aktus 19-08-2004 16:38

fakt faktem racja. 10 pd to moze malo, ale zawsze... paldkiem swoim ktory jest jeszcze na rooku zanim doszedlem do jaskinii rabbitow mialem 2 lev... ot kilka spiderow i kilka snakow... w sumie byl deep red ale co tam :) kto nie ryzykuje ten nie ma...
ps zeby nie bylo niedomowien... szedlem prosto do jaskinii po stronie dla pacc

Vicious Phoenix 19-08-2004 17:03

Swoją najnowszą postacią na deep redzie to ja jeszcze się expować wybieram, bo do tego zioma na moście mam za daleko. ^^
Chyba, że idę od Bear Caveu do Troll Towera, to wtedy zachaczam o most.

Samek 20-08-2004 15:47

Najlepsze miejsce do expienia to jest jakinia niedźwiedzi na południowym-wschodzie. Bardzo szybki jest tam respawn. Więc siedzę tam cały czas i sobie chodzę... jak zabiję jednego misia to w innym miejscu tej jaskini już jest drugi :p . Na trolle i na szkielety jest za dużo amatorów... a ludzie zwykle szybko wychodzą z jaskini misiów :p

Uhahany 20-08-2004 20:58

Ja najbardziej lubie chodzic na zachod od miasta, w podziemiach xp leci tam dosc szybko na pajaczkach i bugach, jak sie przez nie przedrzemy i mamy dosc sily to na koncu spotkamy jednego rota:) poza tym oplaca sie zlowic troszke rybek i przebic sie przez poison fieldy zeby dojsc do szkieletow na ktore zadko ktos chodzi.
B)

Drachenfels 24-08-2004 13:47

Wedlug mnie najlepsze na exp sa szkielety -> a do tego niezly loot zostawiaja, do skilowania natomiast sa dobre trole ale ostatnio sie przezucilem na orki
cya

Mortis Carion 25-08-2004 15:56

na rooku wolfy. to tyle

Muszufasa 26-08-2004 00:07

Ulubione stworzonko na expowanie na rooku to szkielety

Wystarczy tylko wyjsc na 1lv z miasta zdobyc Carlina, Chaina i jakas tarcze i nawalanka :D

Albo mino hell tam tez lubie przebywac :tongue:

Descartes 26-08-2004 07:42

Re up: Na 1lvl nie można wyjść z miasta. ;)

No to ja weszłem w najgłębsze miejsce pod sklepem Al'Dee, (no, może nie najgłębsze) powybijałem wszyskie bugi, (circa 200exp) odczekałem minutkę, i znowu... W ten sposób potrzebowałem 2h żeby przejść na Mainland. (Nie licząc innych n00bie, które zabijają potworki - kiedyś to było życie w tym miejscu, pełno trupów i wszyscy bali się tam iść - a tam nawet cave ratów nie ma :P)

A najbardziej nieopłacalne optworki (mam na myśli TYLKO exp, nie l00t) są minotaury, rotwormy (cięższe do zabicia, niż np. 3 trolle) no i orki (znowu, dają niewiele więcej expa niż troll)

Soli von Master 29-08-2004 01:39

[quote=Kuraj]Re up: Na 1lvl nie można wyjść z miasta. ;)

Ależ można :tongue: Jest taki podziemny tunel którym można wyjść pozamiasto :D :D :D :D :D nawet na 1lvl B)

SAdam 29-08-2004 11:52

Snake

Wąż:
-baaardzo dużo tego paskudztwa
-zabijasz błyskawicznie
-10exp - ale jak trafisz na 3 sztuki to masz je w 20 sekund :)

Buwoduxo 29-08-2004 12:27

folda

ja zawsze ide pozdobywać lewele na minotaurah zabijam szybko mam 9 lewel minotaury są na foldzie jak jest Carlin idzie sie na orcland a potem na samą gure będzie takie brą zowe po lewj stronie muwi sie:hi folda yes(20 gp podruz) tam będzie takie duze sare tam jest dziura whodzi sie na sam duł potam w prawo potem jest taka duza przestzeń i tam są minotauruy loot mam bardzo duzy!!!!!!!!!!!!!1

dap-galothij 15-09-2004 18:00

Zgadzam sie z SAdamem:)
Z tych węży to jak dobrze trafisz jest duuuużo expa:). Za Thaisem znam miejsce gdzie tego zdzierstwa jest minimum 9(ładnie otacza:)).
A na rooku to jeszcze dobra jest jaskinia pająków. Na 5,6(chyba)lvl łatwo zabijasz i szybki resp.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:07.