![]() |
kolega wczoraj polegl (guildmaster) sciagnal PoI on jakis tam serv i stalo sie x/
|
Cytuj:
mam 2 pytania 1 o co chodzi? 2 jaki ma to zwiazek z tematem ? |
heh ja o tej stronie dopiero uslyszalem z tego niusa wiec raczej za duzo nie stracilem :D8o z IE kozystam tylko do poczty bo na innych przegladarkach mi nie dziala i do filmikow na maxiorze xd na operze mi nie chca odpalic xd
|
Stronka jest juz bezpieczna.
Mozecie nawet przez IE wchodzic, ale nie zalecam. |
A bytywy, jaki jest adres do stronki?
Szukalem, wpisujac Pskonejott znalazlo mi ten temat i poradnik dla ryca :) |
Cóż... Ja osobiście używam FireFox ;) Dla mnie on jest w 100% najlepszy. Co do strony , no cóż... Napewno wiele osób wejdzie tam na IE ;/
|
@up
Nie wiadomo, jakiego rodzaju exploit zostal uzyty. Mozna sie w sumie Pskonejotta spytac. Jedno jest pewne - ci, co ogladali stronke na IE z XP SP1, juz mieli keya na kompie. Cytuj:
|
Moze nie bylo zadnego keyloga. Przeciez ci kolesie po samym przeczytaniu kodu powinni chyba wiedziec co sciaga sie na kompa(chyba ze t.bat otwiera porty albo co). I mam pytannko czy po wyczyscznieu folderu system32 dziala windows?
|
Dobrze że używam Firefoxa(2) :P.
|
czy jeśli będe uzywal linuksa do chodzenia po necie i tibii to czy graza mi jakies keylogery, exploity i inne syfy? czy na linuksa jeszcze nie wynalezli takich cudów? ;P
|
Tak na linuksa sa takie cuda. Ale linuks ma cos takiego ze na niektorych wersjach bez odpowiednich programow nie dzialaja pliki z rozszezeniem *exe *bat . Wiec mozna powiedziec ze nawed specjalnie wirusa nie wlaczysz (jesli masz wersje linuksa na ktorej nie dzialaja rozszezenia windowsa i nie masz programu do otwierania plikow z tym rozszezeniem)
|
Ej takie pytanie :P Wchodzilem na strone tam codziennie az do newsa ze jest niebezpieczna. Mam opere najnowsza, kerio firewall i jakis tak gowniany anty wir. I do tego momentu nic mi sie nie dzieje w systemie etc ani zadnych hackow w tibi. Czy jest mozliwosc ze jeszce mnie hacka czy robic format ? :P
|
Jak dlamnie to plotka ze exploit dziala na opere.
|
Cytuj:
|
Może wie już ktoś czy ta stronka już jest bezpieczna ? ;/
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jeśli jest tak, jak kolega wyżej napisał, to mam małą nadzieję, że następnym razem poinformują graczy o rozwiązaniu problemu :baby: :baby: :baby: |
Peszek
... IE to jest pewnego rodzaju problem ... ale coz na to poradzic jak widac wiekszosc uzytkownikow to nooby a jak wchodza na takie strony nie majac mozilli lub opery to jednym slowem peszek :P
|
problem nie został rozwiązany, wszedłem tam dziś rano i zaczęły się dziać rożne, dziwne rzeczy z fire foxem ;/ mam nadzieję, że nie zostanę okradziony, skanowałem komp i nic kaspersky nie znalazł, zmieniłem jeszcze hasło na wszelki wypadek
współczuję wszystkim, którzy stracili postacie ;( |
Cytuj:
Dlaczego? 1 Ie jest razem z windowsem (w wiekszoci przypadkow) :P 2 Wielu ludzi nawed nie wie ze jest jakas inna przegladarka, a jesli wie to nie zna korzysci ich uzytkowania 3 Ludie nie potrafia szukac w google dlatego uzywaja IE 4 Ie uzywa chyba 70-90% internautow nie pamietam dokladnych danych |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:40. |