![]() |
>2up
Plastyka, Muzyka, Informatyka, WF Tak trudno z tego mieć 6? ;> Nie mówię, że ten kto nie ma jest jakiś dziwny bo ja np. z Plastyki nigdy 4 nie przekroczyłem : D |
Od 3 podstawówki poprzez całe liceum nie przekroczyłem średniej 3,0. za to mature zdalem na czworkach, nic sie nie uczac. Jak widac jak sie chce to mozna ;) Teraz w wojsku srednia z wf'u mam 4,5 a ze specjalistyki 5 ^^
Pozdrawiam Szer. Grue |
Klasa Maturalna.. troszkę powyżej 3,7 =]. Bójcie sie gimnazjaliści nie wiecie co to znaczy sie uczyć ten smak poznacie w szkole średniej. BTW.. za 66 dni matura 8o
|
Ja przez 6 lat podstawówki nie mogłem przekroczyć średniej 3.0 xD
|
Ja jestem w szóstej klasie i na pierwsze półrocze mam 5.0.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
z tego co pamiętam to w podst średnia miałem koło 4.2-4.5 |
Cytuj:
|
>Vansider
Niewątpliwie masz się z czego cieszyć. |
Wydaje mi sie, ze oceniacie "wartosciowosc" czlowieka po jego ocenach... blad. "Ma srednia ponizej 4,5 i jest dla mnie tepakiem, bo jak mozna miec w podstawowce srednia ponizej 5?? " Wiele razy to slyszalam... Nie kazdy musi miec srednia powyzej 4,5 zeby byl inteligentnym i pelnowartosciowym czlowiekiem.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Zreszta byl taki koles co napisal, ze nigdy nie mial sredniej powyzej 3 czy jakos tak. I zobacz ile negatywnych komentarzy xd "ooo ja bym sie nie przyznawal, bo to siara" itd, itp ;]
pzdr |
Nawet gdy bedziesz jezdzil w podstawowej na 2 i tak mozesz wszystko nadrobic.
U mnie w gimnazjum praktycznie mielismy na poczatku to samo co w podstawowce. @up Chesterka ma racje. i niom zafsze mjala ;p Vansider nie jestes sam. ;p Sam mialem 2.4 srednia przez wszystkie klasy podst. (prawdy nie ukryjesz) x] Prawdziwe nauczanie dopiero sie zaczyna w gimnazjum/liceum. |
Mmmm no bez przesady. Aczkolwiek tu jestem pewna w 100%, ze mam racje. Jak ktos sie ze mna nie zgadza to trudno ^^
|
Cytuj:
I gim, 4.86, nieźle, zwłaszcza, że się mało uczę ;] A na drugi semestr i tak 5.0 bedzie min. ^^ @Van i inni Moze i czlowieka sie nie ocenia po sredniej, ale skoro przez 6 lat sp nie przekroczyl 3.0, to chyba o czyms to swiadczy. Nie, nie o lenistwie - o lenistwie by to swiadczylo jakby sie chodzilo do LO/techn., ew. gim, ale SP? Dajcie spokój, przecież to sielanka... |
Oceny nie odzwierciedlają tego jak dobrym jesteś uczniem z kilku względów.
1. Każda szkoła ma inną skalę ocen (bardziej bądź mniej surową), co szczególnie tyczy się liceów. 2. Oceny można podbijać, podlizywać się itp. 3. Można ściągać, a to wcale nie świadczy o tym, że jesteś dobrym uczniem, ewentualnie dobrze oszukujesz. Przykład: Moja szkoła- kara za ściąganie- pierwszy raz: dwie niedostateczne ze sprawdzianu/testu/kartkówki, drugi raz: 1 na semestr z danego przedmiotu Aby mieć 5 na semestr z danego przedmiotu nie można mieć żadnej oceny składowej poniżej 5. Punktowanie na kartkówkach, sprawdzianach itp: poniżej 60% poprawnych odpowiedzi- niedostateczny, powyżej 80% poprawnych odpowiedzi- 3, 90% poprawnych odpowiedzi- 4 aby otrzymać 5 należy zdobyć 100%, sa też sprawdziany, z których najwyżej można uzyskać 4. Spróbujcie wypracować tutaj sobie średnią 4, jeżeli wam to się uda, to jesteście naprawdę dobrymi uczniami, btw kilka osób już próbowało ściągać, trochę miejsc się zwolniło... =) O naszej inteligencji świadczy nasze zachowanie, pasje, sposób działania itp itd... ogólnie o inteligencji człowieka nie świadczy żaden papier czy liczba, ale on sam... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:11. |