Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

Twelv 30-04-2007 10:48

Mam duzy problem. Komputer wylacza mi sie, gdy gram w jakas gre. :( Zielona lampka nadal sie swieci, ale komputer jest wylaczony. Jedyny sposob zeby go wlaczyc to przyczymac 5 sec przycisk Power i pozniej nacisnac:/
Na Speedfanie mam pokazane w temp2 ponad 70 stopni... czy moze ktos wie czemu komp sie wylacza?

..::QRAS::.. 30-04-2007 13:08

to troche za duzo 70 C

Alwayner 30-04-2007 14:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cossma (Post 1397051)
1'st of all
Dawaj scan w tagach [.quote][/.quote] (bez kropek)

2'nd of all
nic podejrzanego raczej tu nie ma

3'nd of all
zmień nortona na inny AV
nic tak jak "Norton SystemWorks" nie spowalnia kompa

Ani producenta karty graficznej.
Ani modelu karty.
Nic nie napisałeś!

Nie jesteśmy jasnowidzami!!!
Ostani raz zwracam uwagę, następnym razem ja będę ignorowaćtakie prośby?

PS. www.google.pl i szukasz sobie sterowników, bo dziś ci znajdziemy a jutro może będziesz chciał żeby ci je zainstalować!

Dobra, spokojnie już. ATI RADEON 9250 128 MB

Wykres z Speedfana

http://img73.imageshack.us/img73/5249/omgnl6.png

Cossma 30-04-2007 18:17

@leniwy pan up
http://ati.de/support/driver.html

www.google.pl naprawde może bardzo dużo

CzesiuJestem 30-04-2007 18:45

Witam mam problem z komputerem.. Gdy nie raz wlaczam go, piszczy mi dwa razy bios, wie moze ktos czemu?

Angel of Death 30-04-2007 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CzesiuJestem (Post 1398522)
Witam mam problem z komputerem.. Gdy nie raz wlaczam go, piszczy mi dwa razy bios, wie moze ktos czemu?

-------------------------

Cytuj:

BIOS firmy AWARD - nie ma skomplikowanej gamy dźwięków. Informuje praktycznie tylko o błędach związanych z kartą graficzną lub pamięcią. I tak dźwięk:

* 1 krótki - wszystko w porządku.
* 1 długi - błąd pamięci
* 1 długi, 2 krótkie - błąd parzystości RAM
* 1 krótki 2 długie - błąd karty graficznej
* ciągły - błąd pamięci RAM lub karty graficznej

Z kolei BIOS firmy AMI wydaje dużo bardziej skomplikowaną gamę dźwięków, a błąd zależy od ich liczby. Poszczególne liczby dźwięków to:

* 1 - dźwięk błąd odświeżania RAM
* 2 - błąd parzystości RAM
* 3 - błąd w pierwszych 64kB RAM
* 4 - błąd zegara systemowego
* 5 - błąd procesora
* 6 - błąd kontrolera klawiatury
* 7 - błąd trybu wirtualnego procesora
* 8 - błąd I/O pamięci karty graficznej
* 9 - błąd sumy kontrolnej BIOSu
* 10 - błąd pamięci CMOS
* 11 - błąd pamięci cache
* ciągly dźwięk to błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej

Kajusz931 30-04-2007 23:25

...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CzesiuJestem (Post 1398522)

I lol'd.

.

Nadrill 01-05-2007 16:13

Ech, znów to samo. Raz na jakiś czas w Firefoxie kasują mi się adresy i zakładki. Zakładki mogę sobie przywrócić, ale adresy nie. Może jednak się da i czemu mi się tak robi?

Karl0ss 01-05-2007 16:28

@Up
Narzędzia -> Opcje -> Prywatność -> odznacz "Pamiętaj strony odwiedzane w ciągu ostatnich X dni"
Jeszcze coś było, tego typu jak sobie przypomnę napisze.

Pozdrawiam

matiiii 01-05-2007 18:29

Nie aktualne.

Mam drugi problem:
w allplayerze nie wyświetlają mi się napisy co zrobić?

Albrecht 01-05-2007 20:42

Problem

Ponawiam prośbę o rozpatrzenie mojego problemu. Problem dotyczy dziwnych rzeczy dziejących się z przeglądaniem stron internetowych. Jeśli to możliwe proszę nr GG kogoś kto się na tym zna. Włączam komp jest wszystko git chodzi każda stronka normalnie i szybciutko. Po jakimś czasie używania wpisuje adres jakiejś stronki i tu są rożne opcje ale zazwyczaj to wyskakuje w ogóle inna stronka, wyskakuje tylko jakiś błąd albo np: jakiś dziwny znaczek "youtube" w lewym górnym rogu ekranu. Nie miałem takich błędów nigdy przedtem. Mój sprzęt: RAM 256, procek 1.8 Intel Celeron, GeForce 2 [64]. Jeśli o czymś zapomniałem proszę o kontakt: GG:9386540

JustPlay 02-05-2007 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albrecht (Post 1400947)
Ponawiam prośbę o rozpatrzenie mojego problemu. Problem dotyczy dziwnych rzeczy dziejących się z przeglądaniem stron internetowych. Jeśli to możliwe proszę nr GG kogoś kto się na tym zna. Włączam komp jest wszystko git chodzi każda stronka normalnie i szybciutko. Po jakimś czasie używania wpisuje adres jakiejś stronki i tu są rożne opcje ale zazwyczaj to wyskakuje w ogóle inna stronka, wyskakuje tylko jakiś błąd albo np: jakiś dziwny znaczek "youtube" w lewym górnym rogu ekranu. Nie miałem takich błędów nigdy przedtem. Mój sprzęt: RAM 256, procek 1.8 Intel Celeron, GeForce 2 [64]. Jeśli o czymś zapomniałem proszę o kontakt: GG:9386540

przeskanuj komputer, spybotem. primo, na roznych stronach wyskakuja durne pop-upy, wiec sie tym nie przejmuj.

Fazolec 02-05-2007 16:22

mozliwe ze masz jakis syf na kompie, który ci opciaza lacze. najlepiej sformatuj kompa a potem zaraz po instalacji windowasa wrzuć sobie jakiegośdobrego firewalla (polecam Kerio firmy sunbelt) jak nie pomoze skontaktuj sie z adminem sieic o ile jestes w lanie

Guzbi 02-05-2007 16:37

problem

Mam pewien problem. Co jakis czas wyskakuje mi takie okienko
http://img406.imageshack.us/img406/7019/beztytuupy0.png

Czy da sie to okno usunać czy cos? Czy to jest spowodowane jakims wirusem?

Ballor Lurt 02-05-2007 16:43

Mogę nie mieć racji, ale czy to nie jest jakiś reklamiarz rozsyłający pod taką "powłoczką" reklamy swoich produktów? Też miałem coś podobnego tylko z innym tłem ;) Pomogło pobawienie się dobrym programem od procesów.

Guzbi 02-05-2007 16:55

A mozesz mi dokladnie powiedziec co to był za programik i wytłumaczyć co i jak? Był bym wdzięczny :P

Angel of Death 02-05-2007 16:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guzbi (Post 1402922)
Mam pewien problem. Co jakis czas wyskakuje mi takie okienko
http://img406.imageshack.us/img406/7019/beztytuupy0.png

Czy da sie to okno usunać czy cos? Czy to jest spowodowane jakims wirusem?

Przez LAN'a użytkownicy moga wysyłać takie wiadomości z wiersza poleceń, może ktoś sobie jaja robi, albo faktycznie jakaś durna 'reklama'.

Guzbi 02-05-2007 16:59

Mam neo wiec to raczej nie to. Ale ja chce sie dowiedziec jak tego "szitu" sie pozbyć!

emilok 02-05-2007 17:02

Guzbi, szukasz programu Messenger. Znajduje się on "c:\Program Files\Messenger\msmsgs.ekse" (ehhh, ta autocenzura.....)
Odpalasz go, wchodzisz w jego 'narzędzia' -> 'opcje' -> zakładka 'preferencje'; odznaczasz pierwsze 2 'haczyki' w pierwszym dziale. Zamykasz program, odpalasz ponownie komputer.

Ballor Lurt 02-05-2007 17:03

Nie pamiętam tamtego ale jest wiele takich programów. Wszystkie z nich znajdziesz TUTAJ

@emilok

Ja też to miałem i u mnie to co pokazałeś nie pomogło. Też miałem ten "usługa posłaniec" i w ogóle, tylko z innym tłem (może dlatego, że tutaj wygląda to na Win98 a ja mam XP) i zrobiłem to co mówisz ale i tak to nic nie dało ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:05.