Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   DarkEden (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12913)

Matt 09-10-2004 10:00

Nie niema żadnego vipa

Master Sorcerer 09-10-2004 10:11

Prosze o odpwoeidz na pytanie...

HIHO!

Pytalem o:

Gram vampem, zabilem vampa :> (bez komnetarza... ) i mam taka jakby reputacje zamiast good to tylko neutral jak napib reputacje... :/

Czekam na odpowiedzi

Z gory THX

jeszcze raz prosze o odpowiedz...

Adaras 09-10-2004 13:28

Argh, przepraszam wszystkich, niestety nie mogłem odpowiadać na pytania natychmiast, gdyż coś się z<ten tego>wało i nie mam neta w domu. Aktualnie siedzę w Cafe. Tak więc:

Cytuj:

Jeszcze jedna sprawa,jeśli chodzi o przekładanie głów.Adaras,po co nabijac 15-20 lvl slayerem jak napisałeś,żeby sprzedać te głowy skoro można pójść i je opchnąć chociażby na 1lvlu?
15-20 lvl jeżeli chcemy grać głównie Slayerem. Na początku taki domain lvl można łatwo osiągnąć w Training Place'ach lub(i) w Peronie. Poza tym, tak jak napisał Matt, ciężko dojść na 1 lvlu na jakieś odludzie. Za kasę z główek które vampirem zdobywamy, możemy kupić lepszy EQ, a do używania go potrzebujemy Ability points (suma int, str, dex).

Cytuj:

słuchajcie chciałbym w tą gre pograć ale jest6em newbim może ktoś napisać manual -,-"
Poczytaj cały temat, pytania i odpowiedzi (to najlepszy manual).

Cytuj:

Hmmm mam taki problem. Gram Slayerem i nie mogę już wejść do Training Place, a wszędzie indziej ginę. Za dobry na kiepski, za kiepski na dobre... No i właściwie mogę tylko stać w mieście.
Fakt, Slayersi są bardzo często zabijani przez Vampirów. Trzeba mieć szczęście - na pewno jest miejsce, gdzie ich nie ma. Polecam Underground Waterways (podziemia Army/Knight/Cleric Guild), lub Perona SW ("ziemia slayerów") - można się tam dostać Helikopterem, który znajduje się w Tutorial Zone (tam gdzie zaczynamy).

Cytuj:

Czy wie ktoś gdzie mozna kupic jakies szpony bo narazie chodze w rekawicach ale one sa da dupy :/ jak cos to odpowiedzcie tu albo gg 6334500
i jescze jedno czy w DE sa hotkeye ??
Szpony wypadają z potworków, lepsze z lepszych, to normalne. Możesz je także kupić od graczy (choć nie polecam, bo ceny mają czasami straszne). NPC'owie także je sprzedają (Polecam Rasen Castle, tam są całkiem niezłe).

Cytuj:

Gram vampem, zabilem vampa :> (bez komnetarza... ) i mam taka jakby reputacje zamiast good to tylko neutral jak napib reputacje... :/
Hm...Sam nie miałem nigdy ani Bad ani Neutral, więc niewiele wiem na ten temat. W każdym bądź razie jeżeli masz "Bad", możesz za opłatą u NPC'a polepszyć ją do "Neutral". Zauważyłem też, że jeżeli ktoś Cię zaatakuje, możesz mu oddać, a jeżeli go zabijesz, dostajesz reputację na +.

Stomil 09-10-2004 16:14

Mam juz ta gre (sciagnolem przed chwial) ale nie bardzo sie orietuje co gdzie i jak!? Tzn gdzie zdobyc jakis eq kaske i w ogole:/

Fadix 09-10-2004 19:29

Zabijanie

Adaras naprawde niewkrecasz z tym zabijaniem jezeli ktos cie zaatakuje to mozesz go zabic i masz reputke na + jezeli tak to by bylo za***isice :D

Rankor 09-10-2004 19:32

Pytanko,czasem widze jak SLayer umiera a potem go ktos wskrzesza jak to zrobic???

jagiellon 09-10-2004 20:40

jak moge wrucic z perony?

Warloczek 09-10-2004 21:58

jeśli jestes vampem to do najbliższego npc przy którym wylondowałeś, albo bloody tunnel a jak slayerem to nie wiem...
Co do tych szponów to ja moge spzredać moj nicl "Krzysiu" 40lv prawie 41
ale ostrzegam lv 35+wymagany do szponów

Stomil 09-10-2004 23:22

A ja mam pytanie CZy jak zabije nas Ten slayer to cos tracimy? Na marginesie pardix i Krzysiu dzis troche mi pomogli Ja to Fiur :P juz mam 22lv (na marginesie)

Almariel 10-10-2004 11:10

Mam problem

:( gdy uruchamiam gre wyskakuje mi blad :
DArkEden
Directlnput Error! :(

Wiecie moze co to jest prosze o pomoc :(

Bambuko 10-10-2004 11:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jagiellon
jak moge wrucic z perony?

Jeśliś Slayer to musisz li podejść do jednego z NPC. Jest nim kobieta, jest dalej od ciebie niż drugi NPC. Musisz prosić o przeniesienie do Tutorial Zone.

jagiellon 10-10-2004 11:51

dzienki superman

Ithelios 10-10-2004 12:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stomil
A ja mam pytanie CZy jak zabije nas Ten slayer to cos tracimy? Na marginesie pardix i Krzysiu dzis troche mi pomogli Ja to Fiur :P juz mam 22lv (na marginesie)

Było już mówione,że przy śmierci nie traci się nic,chyba że masz charakter evil lub gorszy(wtedy wypadają losowe itemy).
Dodam tylko,że jeśli slayer potraktuje cię bronią srebrną(lub srebrną amunicją),nie będziesz mógł zregenerować HP do końca(na końcu paska będzie srebrna część,w zależności ile srebra znajduje się w Twojej krwi).Jednak można to łatwo zniwelować ssając krew lub używając serum.

I teraz pytania:
1.U niektórych NPC(W Castle Limbo jest to Seth),można kupić "Blue drop" za 200k.Pisze,że przedmiot może zostać umagiczniony.Jak to zrobić i do jakiego miejsca w ekwipunku ten blue drop pasuje??
2.Zalogowałem się przed chwilą i w miejscu gdzie zwykle widnieją efekty czarów na postaci,widzę oznaczenia:"Castle Octavus,Tertius,Septimus,Quartus"-WAR BETWEEN RACES,Remaining time:1 hour 30 minutes.Co to za zamki(jak się do nich dostać) i czy w czasie wojny obowiązują jakieś inne zasady walki między ludźmi i wampirami??
3.Ostatnie pytanie dotyczy potworów.3 razy w ciągu mojej gry w DE spotkałem dziwne stwory,które nie widniały na żadnych oficjalnych spisach.Pierwszy był swego rodzaju sporych rozmiarów rycerz zakuty w płytówę z mieczem i tarczą-powalił mnie dwoma ciosami(miałem wtedy 35lvl czy coś koło tego).Drugi(parę dni temu)był to jakby skrzydlaty demon,który też szybko mnie zabił.Wczoraj penetrując ziemie slayerów jako nietoperz spotkałem szkieleta w zbroi,z tarczą i mieczem o świecących oczach.Może mi ktoś wyjaśnić co to za monstra??Wszystkie na które się natknąłem były pojedynczymi egzemplarzami...

Fadix 10-10-2004 13:50

Szpony

Dzieki juz mam szony sam se qpilem :D krzysiu pamietasz mnie to ja fadix :D fiur, krzysiu dajcie numery gg pudjzeimy razem w party gdzies

Stomil 10-10-2004 16:17

A ja mam jeszcze 1 pytanie czy mozmna sie leczyc jakimis miksturami, zakleciami czy cos w tym stylu?

Bambuko 10-10-2004 16:38

Hmmm jak gram Slayerem to można, nie wiem jak u Vampów, ale mogą wysysać krew i dodaje im to życia chyba.

Stomil 10-10-2004 18:18

Jestem Vampem i jak mam sie zamienic w nietoperza?!

Krawcu 10-10-2004 18:38

dlaczego nie moge zamienic sie w nietoperza?? :(
jestem wampir 23 lvl i nie moge sie zamienic :(
prosze o odp plz

Adaras 10-10-2004 18:49

@up
Weźcie ludzie czytajcie czasem cały temat...na większość zadawanych pytań była już odpowiedź wcześniej.

Potrzebujecie skrzydełek nietoperza, które można kupić za 2.000$ u NPC'ów (np. NPC Karcon w Castle Limbo).

Polny Lowca 10-10-2004 19:27

Szukam salyow do party mam juz 2 lvl :P I jestem swordmanem

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:47.