![]() |
A wy myśleliście, że co? Że dadzą wam niewiadomo co? Po to są pacc'e. Jaki interes miałby CipSoft gdyby FACCom wszystko dawał? Po to daje dużo dla PACCów, aby was, FACCów, zachęcić do kupna płatnego konta.
Nędzne 100k i macie pacc'a. *Radzę zamknąć ten temat, gdyż gdybanie tych ludzi jest conajmniej idiotyczne. FACC jak dla mnie i tak ma za dużo.* |
Cytuj:
A teraz, żeby nie być gołosłownym: - po pierwsze: PACC na 30 dni kosztuje nie 90 tylko ok. 76zł (19,95 EUR - przy okazji możesz sobie policzyć marżę polskiego pośrednika) i jeśli już, to tę kwotę możnaby próbować brać jako podstawę do obliczeń (jeśli zdecydujemy się pominąć graczy kupujących PACC na okres ponad 90dni, gdzie cena jest jeszcze niższa). - po drugie: w swoich radosnych obliczeniach, z uroczą nonszalancją pominąłeś parę "drobiazgów" takich jak na przykład: podatki, VAT, prowizja dla firm obsługujących zakupy PACC przez internet, koszt utrzymania budynku w którym mieści się siedziba firmy, koszty bieżącego działania firmy, pensje wszystkich pracowników poza wymienionymi przez Ciebie programistami itd. itp. (Twoje założenie, że są w stanie utrzymać 1 serwer przez rok za 1000zł, pominę litościwie milczeniem...) - i wreszcie, po trzecie: gdybyś zdobył się na heroiczny wysiłek choćby orientacyjnego oszacowania ile wynoszą wymienione przeze mnie powyżej koszty (a zaręczam, że to nie jest wszystko) zobaczyłbyś ILE tak na prawdę zostaje z pieniędzy, płaconych przez graczy i ile mogą przeznaczyć na swoje własne pensje "te pazerne CIP-y". |
A wasi rodzice albo wy pracujecie za darmo? -.-
|
Cytuj:
Wnioskując z tego,co napisałes ten co nie ma pacca nie ma po co grac :confused: |
"Moze" ; d Moim zdaniem powinni dac cos dla FACC aby zachecic na kupno PACC. A gdy Cip's beda robic co kolejny update to wszystko dla Pacc to Facc stanie sie swojego rodzaju Demem i coraz mniej ludzi bedzie grac. Imo, mysle ze nie zapomna o ludziach ze standardowym kontem i dadza jakies ciekawostki.
Pozdrawiam HayeN |
Cytuj:
|
A ja wierze że dostana nowy Quest - "Jak sie lognąć bez pacc" xD
Czy FACC może coś dostać na tym upie? Taaak , większe kolejki do logowania ^^ Z tego co wnioskuje 97% bedzie dla Pacc(tak powinno byc) i te marne 3% dla facc (jakies balansowanie,nowe itemki sprzedane od paccniętych , resp 1 monstera , zamienianie sie w nowe monstery i może jakies nowe addonowe itemki) bo przecierz facc nie potrzebuje dużo , nic nie daje - nic nie dostaje , normalka xD |
Niektórzy ludzie z pacc już mnie nieziemsko wkurzają! "ci z facc to pijawki", "nic im nie dawać!" :( CipSoft wie dobrze co robi. Gdyby zarabiali za mało, Tibia stałaby się płatną grą i nie grałyby w nią "darmozjady" z facc. Wszystko zależy od nich.
Jesteście po prostu chamscy. Zachowujecie się dosłownie jak hitlerowcy - "my jesteśmy ludźmi, a wy gatunkiem podrzędnym, zwierzęciem!". Może kogoś nie stać na kupno pacc, a chce się tylko rozerwać przy Tibii (tak jak to już wyżej ktoś wspomniał) 1h dziennie lub pogadać z kumplami. @Topic Zagłosowałem na TAK, gdyż ulepszenie profesji (mam nadzieję) będzie dotyczyło także facc. Pozdrawiam, LookamZzaRogu ;) |
Ja zagłosowałem na dwie ostatnie możliwości.
Myślę że może Cip~ weźmie też pod uwagę postacie FACC .. kto wie .. dowiemy się już niebawem :) |
Oczywiście, że dostaną... kopa w... B)
|
Cytuj:
jak my hitlerowcy , to wy judasze. chcecie coś za darmo , pomyślcie troche czy jak idziesz do sklepu to dadzą ci za free bo masz ładne oczy? NIE!!!! Wiec zastanów sie , gdyby nie było pacc , cipsoft by upadł bo nie miał by z czego robić nowych update . Każda nowa możliwość(nie tereny ) jest najczęściej dla obu stron , tylko to co jest na wyspach dla pacc jest tylko dla nich. Macie 50 questów na mainie , rozbudowany kontynent i czego wy jeszcze chcecie? My sie ledwo zapychamy bo na pacc area większość miejscówek zajętych a wam dalej mało . Najlepiej to niech was wyślą na kontynent na którym nie mozna się spotkać(facc i pacc ) i nie mozna rozmawiać z paccem/faccem bo jak jakiś up to wina cipsoftu ze pacca wymyślił -.- Ps. znam takich co nie stać na pacc'a ale nie jadą ich od najgorszych bo są "lepsi" . Nie ma w tibi lepszych i gorszych , zrozumcie , mozna kupic pacca "nielegalnie" przez gp's , mozna też wygrać w konkursie więc to nie zalezy czy kogos na to nie stać . Sam pierwszego pacca zamuwiłem w styczniu a zbieralem na niego pół roku , na tego zarabiałem 1 miesiąc , i to będzie mój ostatni pacc więc nie wiem o co wam chodzi. po 1 zł dziennie i zawsze sie uzbiera( u mnie po 5 zł :P) |
@Wszyscy "uważam że fakki to pijawki bo nie płacą xS":
A czy wy nie rozumiecie, że Facci to ponad połowa społeczeństwa Tibijskiego? Gdyby tak wszyscy skończyli grać to ile osób by grało w Tibię? I oczywiście mało by dochodziło, bo wyobraźcie sobie: znajdujesz grę 2D (!), w którą gra kilkanaście tysięcy osób, i do tego istnieje tu system Premium (czyt. płacę wymagam więcej od tych gówniarzy). Kolo patrzy chwilę, a potem wyśmiewa i zapomina o tej gierce. Trochę później Paccom nudzi się taka gra, też odchodzą, aż w końcu Tibia upada. Tak właśnie myślą Cipy i dlatego robią coś dla Facc czy tego chcecie czy nie. Starają się zatrzymać graczy przy grze, a to czy kupią potem Pacc czy nie, to decyzja tylko i wyłącznie GRACZA. I nie mówcie, że gdyby Facców nie było, to było by super, bo wy także zaczynaliście z Facciem, jakby było tak jak "myślicie", to nawet byście w tą grę nie grali i nie było by dyskusji, gra by wam się znudziła, bo nie mielibyście komu sprzedawać rzeczy, możliwe do zdobycia na Pacc Area, komu się chwalić domkiem itp. AMEN. |
Cytuj:
Ale te dzieciaki, które tylko krzyczą "ja jestem FACC, chce dodatku! O nie! Czemu znowu dla PACC tylko!" czy "Nigdy nie kupie PACCa! A chce update dla FACC! blablabla...." są pijawkami. Wychodzą z założenia "ja mam nic nie dawać, a tylko otrzymywać". Tylko w tym momencie trzeba założyć że FACC =/= pijawka. I po problemie. |
@Up (1,2,3)
Z tym że Facc'owcy to pijawki musze się zgodzić, ale wg. mnie Facc został stworzony do zaprezentowania gry i zachęcenia do zakupu Pacc'a! Takie demo ;] @Top. Myśle dla Facca zbyt wielu rzeczy nie dadzą ;d (jeśli w ogóle coś dadza). Najpewniej bedzię to standardzik - 4-5 heksów na Rooku :D i jakieś expowisko. Może nawet jakiś czar? Się okaże... |
Nie.
A teraz wyjaśnie to wam Faccowie na przykładzie z życia wziętego. 1.Ide do sklepu. Obok mnie stoi taki typowy faccowiec (co krzyczy po depo free itans itp.), a na forum jęczy że nic dla fac nie ma. I taka sytuacja. Kupuje sobie cukierka za 1 zł. Dostaje go, bo zapłaciłem. A ten obok może sobie krzyczeć na cały sklep ile wlezie, że ON też chce i nic to nie będzie obchodziło sprzedawczyni, bo nie zapłacił. Ja zapłaciłem i mam lepiej. Tak to wygląda. 2. Ja zapłaciłem za kino moge obejrzeć film. Ty nie zapłaciłeś nie możesz. 3. Ktoś kupił sobie grę i może grać. Typowy facc ściągnie z neta i będzie narzekał, że nie może np. skorzystać z pomocy technicznej wydawcy. Tak samo jest z tibią. Coś jak wersja demo jak mówili wyżej. Ściągasz ją itp. ale nie możesz liczyć na to, że dostaniesz coś darmowego lub wiecej, bo nie posiadasz pełnej wersji i pełni praw jakie ma PACC. Co do osób, które mówią, że nie mają pieniedzy na pacc. Ja w to nie wnikam. Macie nie macie nie moja sprawa. Ale to, że nie macie kasy na pacc, a ktoś inny ma nie znaczy, że wy też MUSICIE coś dostać, bo tak będzie niesprawiedliwe. Wbijcie sobie to do głowy. Jak nie rozumiesz to czytaj ten post aż zrozumiesz. |
Cytuj:
@topic FACC wbrew przekonaniom zawsze cos dostaje (nowe itemki , nowe miejsce z nowymi potworkami np wyviern w ostatnio upie, grafiki, ) i zreszta ma jzu duzo (tyle miast terenow itd) runki, funkcjie typu quest book, wbudownay boot (czego nie popieram , precz z tym badziewiem !) itd.wiec nie jeczec tylko sie cieszyc ze za darmo wogole mozecie grac. Chcesz to plac nie to graj i nie marudz. Co update musze wyjasniac jak kolega wyzej ale ludzie sie nigdy nie naucza ! BEZ PRACY NIE MA KOŁACZY ! |
F- czyścimy.
|
Cytuj:
|
Co ty kur***pierdol***niedosc ze piszesz to samo co wszyscy.Zobacz se ze ta gra jest inna od wszystkich ma grafike taka a nie inna i jak spojrzysz na screen to cie nie przyciaga jak np:Lineage lub Muonline.Powiedz kto by ci zaczol grac w gre 2D jak by 1 raz to zobaczyl i jeszce by mial placic ponad 100 zeta.Ty pewnie tez zaczynales na facc i twoi 1 ziomkowie byli z facc ktorzy pomagali ci jakos w grze...Jak by 4/5 osob na facc to bybly by nooby to nie mogl bys sie ruszyc by lazili za toba i pierdo***
-"free items plzz,free items plzz,a jednak wiekszosc chodzi skilowac i expic Wieszkosc ludzi ktorych poznalem to byli kolesie z facca i ktorzy dopiero pozniej kupili pacca.Moim zdaniem dobrze robia ze co jakis uptade daja nam gowno ale h***ten ktos moze isc i sie przekonac jak to jest,a ze na pacc jest tego wiele wiecej to go jeszcze przekona do jego kupna bo kolega cie raczej nie przekona,musisz sam w to zagrac z pare godzin. |
glos na TAK bo facce cos dostana - balans profesji
malo wam? to kupcie pacca nie wiem ile razy to bylo walkowane:) jak jezdzisz w rl maluchem a nie mercedesem to idziesz do salonu merca i mowisz - dajcie mi jakis fjany samochodzik bo inni maja lepsze, inni maja wiecej a ja jestem biedny i nieszczelsiwy. wiec przestancie plakac ze nic nie macie... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:06. |