Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe wyzwania (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=131889)

Hubus Puchatek 02-06-2007 02:54

a może to będzie tak:

W każdym mieście nowa arena. I dopiero po wykonaniu "questu" we wszystkich miastach dostajesz jakąś super extra nagrodę (coś na zasadzie HotA, że po pokonaniu potworków dostajesz jakąś część, która sama nic nie daje ale w połączeniu daje coś extra:)
Moja propozycja najsilniejszego i najsłabszego potworka w miastach(tylko kilka miast):
Ab'Dendriel:
I poziom(szacunkowy lvl by walczyć 8-30) najsłabszy: Elf /Najsilniejszy: Dragon
II(50-100)Elf Arcanist/ 2xDragon Lord
III (100-???)Dharlion/ 3x Warlock + DL

Edron:
I poziom: Rotworm/ 3 Hunter
II poziom: DS+Hunter/ 3x Hero + 5xPriestess
III poziom: 2x Hero + 1 Priestess/ Orshabaal

Venore:
I poziom: Rotworm/ Elf Arcanist + 2 Elf Scout
II poziom: Dragon/ DL + 2 GS
III poziom: 2x BK/ Demodras + DL

Ankrahmun:
I poziom: Ghoul/ Vampire
II poziom: Banshee/ Ancien Scarab + GS+ 2x Lich
III poziom: faraony jeden po drugim:) (+ takie same potworki jakie są z nimi w pomieszczeniach na tombach)

I co sądzicie o moich pomysłach? Wiem, że nie są najlepesze, ale chyba taki 100 lvl ek czy ms będzie miał problemy z zabiciem 2 DLi? Mam nadzieje ze tak:)

<<<Kiemi>>> 02-06-2007 08:33

Miejmy nadzieje ze to nie beda rare items bo wtedy Tibia juz calkiem straci swoj urok :confused:. Fajna ta arena :D Oczywiscie po kupnie pacca polece tam i sobie sprobuje 1 poziom trudnosci przejsc (chyba ze i na 1 sa mocne stworki :D) i se nagrode wezme jakas :D Fajnie, fajnie, ale zeby jeszcze wiecej tych newsow o UPie bylo ;(

-Arhenio- 02-06-2007 08:40

Świetnie, świetnie. Będzie przynajmniej jakieś urozmaicenie gry :) Jeszcze przydałaby się jakaś arena do walki PvP.
Pozdro

Voldusd 02-06-2007 09:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hubus Puchatek (Post 1461053)
W każdym mieście nowa arena. I dopiero po wykonaniu "questu" we wszystkich miastach dostajesz jakąś super extra nagrodę (coś na zasadzie HotA, że po pokonaniu potworków dostajesz jakąś część, która sama nic nie daje ale w połączeniu daje coś extra:)
Moja propozycja najsilniejszego i najsłabszego potworka w miastach(tylko kilka miast):
Ab'Dendriel:
I poziom(szacunkowy lvl by walczyć 8-30) najsłabszy: Elf /Najsilniejszy: Dragon
II(50-100)Elf Arcanist/ 2xDragon Lord
III (100-???)Dharlion/ 3x Warlock + DL

Edron:
I poziom: Rotworm/ 3 Hunter
II poziom: DS+Hunter/ 3x Hero + 5xPriestess
III poziom: 2x Hero + 1 Priestess/ Orshabaal

Venore:
I poziom: Rotworm/ Elf Arcanist + 2 Elf Scout
II poziom: Dragon/ DL + 2 GS
III poziom: 2x BK/ Demodras + DL

Ankrahmun:
I poziom: Ghoul/ Vampire
II poziom: Banshee/ Ancien Scarab + GS+ 2x Lich
III poziom: faraony jeden po drugim:) (+ takie same potworki jakie są z nimi w pomieszczeniach na tombach)

I co sądzicie o moich pomysłach? Wiem, że nie są najlepesze, ale chyba taki 100 lvl ek czy ms będzie miał problemy z zabiciem 2 DLi? Mam nadzieje ze tak:)

LOL problem z zabiciem dwóch dl. Człowieku ek bierze nawet po 4+ dle a co do sorca sd, sd i pozamiatane.

A co do reszty to PRZESADZIŁEŚ

Evil Maul 02-06-2007 09:33

dla mnie bomba :) taka arena to niezły pomysł , kiedyś grałem w GS i też było takie coś w stylu Colosseum . Już sie doczekać niemoge test servera dla vipów :D

Atenis 02-06-2007 09:34

Noo wreszcie jakaś rozrywka 8o
Na pewno urozmaici to ciągłe expienie i zabijanie tych samych potworków :)

Brandle 02-06-2007 09:42

Jest to najlepsza rzecz jaka CipSoft dodal od czasów addonów. W koncu tibia nabiera klimatu, a nie jak w wiekszosci co update, go tracila.:)

Duch Niespokojny 02-06-2007 09:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Crok (Post 1460850)
Nie no kurr świetny jesteś diablo ma mało wspólnego z rpg ehh ... To było jedno z najlepszych rpg na pceta urosłem przy tej gierce ....

Diablo to, podobnie jak Tibia, hack'n'slash, a nie RPG.

kołbaś 02-06-2007 10:00

Czuć wiatry magii. Klimat powraca a wraz z nim ja. Czas na walkę.....

Duch Niespokojny 02-06-2007 10:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1461020)
Cytuj:

Cipsoft najwidoczniej dostrzegł zagrożenie, jakie dla Tibii niosą OTS-y i próbuje je niwelować... zamieniając Tibię w OTS.
Ja to widzę inaczej.
CIP zauważył ze ludziom sie coś podoba i kradną to konkurencji... może zachowanie nieładne, ale skuteczne i powszechnie stosowane.

Na jedno wychodzi...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1461020)
Cytuj:

A zabicie takiego demona to dla sorca/druida na levelu 100+ niewielki problem...
W ograniczonej przestrzeni bez mozliwosci ucieczki na inny poziom?
Chyba sobie zartujesz.

Z założonym stone skin amuletem i might ringiem można sobie po prostu stać na ukos od demona i walić w niego z sd, lecząc od czasu obrażenia z jego fireballa (przynajmniej w teorii, sam nigdy nie próbowałem).
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1461158)
Czuć wiatry magii. Klimat powraca a wraz z nim ja.

Nie rozumiem co może być klimatycznego w takiej arenie...

Xanroar 02-06-2007 10:18

Zapowiada się ciekawie. Może i będzie to tylko dla Pacc, no ale nie ma nic za darmo. Ktoś tu dawał propozycję potworów jakie miałby być na tych arenach.
Orshabaal jednym z przeciwników? On jest chyba potworem-bossem, który atakuje tylko Edron i nie respawnuje się regularnie. I jakby to miało wyglądać? Jak wiadomo z Orshabaala wylatuje Thunder Hammer. Podejrzewam, że na tych arenach będą potwory, które będą normalnymi potworami np.: Brain Death. Lub będą to bossowie, którzy będą tam tylko i wyłącznie i nie będzie można spotkać ich w innych miejscach.

T3H_VirUs 02-06-2007 10:49

Nie mogę sie doczekac ;D

Vanhelsen 02-06-2007 11:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Axx (Post 1460521)
Koleś jestes zenujacy :D i tyle

Wybacz, ale ma rację...
Update nawet się nie pojawił, a już 1/2 forum narzeka, że będzie do dupy, że rozwalą grę, że update kierowany jest tylko do lowlew/veryhig lev*, że tylko dla pacców, że będę miał większe lagi, że zupa była zbyt słona, że spodziewałem się czegoś lepszego, że... skończyły mi się pomysły ;(

LUDZIE! Przestańcie narzekać, cieszcie się, że ktoś w ogóle tą grę rozwija bo tak to byście nadal mieli 64kratki do zwiedzania i Pajączka, Trolla oraz dla higlev Cyklopa do zabicia.... -.-"

Pacz_mag 02-06-2007 11:26

Omg... Dobrze!!! Update coraz bardziej zaczyna mi sie podobac. No musze przyznac ze Cipy staraja sie jak moga. Ciekawe jakie zatkie itemki beda jako nagroda za wygrana na arenie ;)

Krzysiekkrzysiek 02-06-2007 11:46

Mi tam sie każdy update podoba bo zawsze coś nowego :P
-------------
wątpię żeby na tych arenach byli starzy bossowie bo oni mają już swoje miejsca . Albo będa tam nowe stworki albo po prosty zrobią nowych bossow.
( bo kto solo zabije orschabaala albo co by faraoni robili w mroźnej krainie )

Gatho Gokhinin 02-06-2007 11:47

Teraz prosiłbym o dobre ( w porownaniu z moim własnym) tłumaczenie nowego artykułu z tibia.com. Z góry dziękuje ;]

Tyson 02-06-2007 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Caban Nadbaltycki (Post 1461071)
ja tam sie tylko ciesze ze to miasto ma taka glupia nazwe ;] ludzie nie beda umieli parceli adresowac i znowu se dorobie xD

Nie wiem jak to sobie wyobrażasz, że sobie dorobisz skoro i tak źle wyślą...

cooleq 02-06-2007 12:25

OMFG ludzie programowanie na prawde nie jest trudne jak wam sie nie podoba co robi cipsoft to sami bierzcie się za książki i napiszczie gierke ktora będzie lepsza

i00n 02-06-2007 12:41

Dadzą Helmet of the Stars, Great Axe, Blessed Shield, Magic Longsword, Dragon Scale Legs, Golden Boots i dorobią nowe lepsze itemy :O

Lord Gumio 02-06-2007 12:42

Arena calkiem spoko mysle ze bedzie ona tylko na lodowych wyspach a potwory bossy beda zupelnie nowe takie ktorych jeszcze nieznamy i niebyly opisane, wtedy bylo by ciekawiej

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:19.