Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Publcizny test server (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=136804)

Muminek1993 29-06-2007 23:55

Odpowiedz Tutora

22:46 Tutor [32]: The TS is not a mass hack. Wiec nie wiem co teraz myslec

~~AnpeR~~ 29-06-2007 23:55

Eh... to niech juz usuna all konta ;p i zabawa zacznie sie od poczatku ;p
nie chce cofki ;/ strace 2 lvle i lootniety rh+dragon slayer ;/

Ah i jeszcze maly szczegol, news nizej Premium ( tak jest napisane i jest link do paccow) a ostatni news jest napisane premium ( tylko wytluszczone i z malej litery)

kuba13ufo 29-06-2007 23:56

na tibi.pl jest dobry programik w dzale download" find it!" jest dobry wpakuj i odpal pare razy

Dwik 29-06-2007 23:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1521145)
usunąłem tą tibie ale wcześniej ją zainstalowałem . co zrobić jezeli był tak keylogger?

Jezeli strona byla naprawde hacknieta czyli przez profesjonalny team, to zawarty w pliku instalacyjnym keylogger jest:
a) trudno wykrywanlny
b) trudny do usuniecia
Enjoy.

Komarek 29-06-2007 23:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ~~AnpeR~~ (Post 1521157)
Eh... to niech juz usuna all konta ;p i zabawa zacznie sie od poczatku ;p
nie chce cofki ;/ strace 2 lvle i lootniety rh+dragon slayer ;/

Ah i jeszcze maly szczegol, news nizej Premium ( tak jest napisane i jest link do paccow) a ostatni news jest napisane premium ( tylko wytluszczone i z malej litery)

A ostatnie zdanie ma tylko 16 sylab, zawsze ma 19 to na pewno nie Cipsoft ;(

yashima 29-06-2007 23:59

Ja wam powiem tyle jezeli to keylogger to i tak zrobia cofke swiatow, a jezeli nie i (w co i tak nie wierze) CipSoft pojdzie z torbami to i tak nie bedzie tibii wiec mi nie zalezy i loguje sie na teste. Co do tych zarzutów:
1) Na tibia.com forum piszą ludzie ze mozna sie logowac.
2) Nawet w tym temacie sa screeny z testa.
3) Do tych co mysla (mowia) ze to server hackera to powiem ze postawienie servera dla ok. 1000 osobo i przeniesienie wszystkich kont z rl tibii to niemaly wyczyn nawet dla CipSoftu a co dopiero dla hackerow.
4) "Enter Test" itp tym tez sie nie przejmojcie wystarczy zobaczyc kilenta testserva po 8.00 bylo tak samo (wiem bo ogladalem filmy z testa).
5) Wlasnie jestem na tescie i zyje :P

Majkell 29-06-2007 23:59

Pfff hakerzy którzy hakneli stronke tibia.com najbardziej potrzebuja waszych passow :)

thoro 30-06-2007 00:01

KURWA LUDZIE! KTOS PUSCIL PLOTE BO KOLEJKI SA (WLASCIWIE TO BYLY BO JUZ OFFLINE).

Po pierwsze: domena cipsoft.com

Po drugie: news na stronie głównej

Po trzecie: profesjonalne teamy hackerow nie okradaja tibijczykow

Po czwarte: trzeba miec duzo pieniedzy zeby postawic serwer (trzeba jeszcze miec mape)

TAK WIEC DAJCIE SOBIE SPOKOJ NIE MA ZADNEGO HACKA!

//up Eeee no z tym premium to podejzane jest :D HAHAHAHAHA ja pierdziele ale cep

Muminek1993 30-06-2007 00:02

Cos mi sie widzi ze to nie hack poniewaz po co hakerom konta wszystkich jak by juz hakneli stronke to by skasowali wszystkie konta. A to gadka tutorow
22:49: You won't be hacked unless you download the client from another website
22:48 : dont worry, cip wont hack you :p
22:48 : the test server is only testing the strength of the servers and such

cielakmateusz 30-06-2007 00:04

nie wiem co o tym myśleć...
sram na tą gre , mimo ze zostalo 70 dni pacca

kuba13ufo 30-06-2007 00:05

jeśli hakezy walneli taki news na stronie to zaden problem zobaczyc wasze hasa itd. po1 nastompilby krach pszy takim hacku, mieli by konta i nic by z nimi nie zrobili bo by nikt nie grał
po 2 tak jak golega wyzej postawienie test serva to wyczyn godny nagrody, pszygotowanie tego trwa parew dni !
hakerzy nie dali by radu haknąc strony tibi.com i nie pszydało by im sie to na nic no hyba że to totalne debile (hackerzy)

Adow Adan 30-06-2007 00:06

jezeli by shakowali tibie.com to juz by mieli all konta , wiec na co im rozpuszczanie keyów? jezeli to mass hack to tym gorzej ;/

co do bugow , jest jeden bug do poprawienia moze dlatego , pod dp w venore jak kupujesz jajka muwia "happy easter" czy coś a wielkanoc dawno się skończyła

morthifer 30-06-2007 00:07

juz kiedys byl hack tibia.com, kilka lat temu
kilka dni strona byl offline a na koniec wszyscy dostali na nowo wygenerowane passy

Komarek 30-06-2007 00:08

http://xs216.xs.to/xs216/07265/iopio.JPG

Michau_Druid 30-06-2007 00:09

To ten klijent do testa jest zawirusowany?
ale cipsoft bedzie miał z tym problemy ;/
a wogule po co test jezeli byl juz update

Gawus 30-06-2007 00:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan (Post 1521188)
jezeli by shakowali tibie.com to juz by mieli all konta , wiec na co im rozpuszczanie keyów? jezeli to mass hack to tym gorzej ;/

co do bugow , jest jeden bug do poprawienia moze dlatego , pod dp w venore jak kupujesz jajka muwia "happy easter" czy coś a wielkanoc dawno się skończyła

cip nie zna naszych pasow :)

Adow Adan 30-06-2007 00:12

@up chodzi mi o to ze jeżeli wkradli sie na ftp to maja wszystkie hasła , ale wiadomo ci najlepsi i tak nie wejda na "niby?" test serwer wiec by duzo na tym nie zyskali.

Roy Dam 30-06-2007 00:12

A mi zostało 86 dni pacc:D
Czyzby po 10 i pol roku koniec tibi;>

Dwik 30-06-2007 00:12

Hackniecie strony nie gwarantuje hackniecia noramlnych passow. Po pierwsze hasla sa hasowane w jakistam sposob. Po drugie na loginservach na stronie sa uzyte klucze RSA wiec ich zlamanie nei wchodzi w gre. Nie da sie rowniez od razu zhackowac login servow totez w nowym cliencie zostaly dodane nowe:
Cytuj:

login01.tibia.com
login02.tibia.com
Nie mowie ze to hack na 100% ale ciekawie sie to prezentuje ;)
@upup
Hasla nie sa na zadnych ftp, sa przechowywane pewnie w bazie (MySQL?), a dodatkowo na pewno sa szyfrowane wiec ich zdobycie to nie taka prosta sprawa.

Muminek1993 30-06-2007 00:16

Hack

Wedlug mnie po przeczytaniu wszystkich postow to nie jest mass hack. Zeby haknac tibie com to trzeba byc niezlym hakerem a po co takiemu hakerowi tyle kont w tibi

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:45.