Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   :O apokalipsa... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=138337)

Gorn Valorian 09-07-2007 00:41

@Tensz-in
Dzięki bardzo. Podejrzewam, że svchost~ jest od sieci... przynajmniej chyba część z tych wszystkich 5-ciu, sądząc po "usłudze lokalnej/sieciowej". Z wikipedii dowiedziałem się, że służy do sprawdzania części rejestru dotyczącą usług, aby przygotować listę usług, które ma załadować. Ciut skomplikowane, ale po którymś razie jak się to przeczyta można się połapać.

Na dobranoc dodam, że: Nie ma ego złego co by na dobre nie wyszło. O dziwo, dzięki temu exploiretowi, dowiedziałem się wielu przydatnych rzeczy dotyczących ochrony konta przed takim syfem jak owntibia. Jutro zabiorę się za poradnik o usuwaniu tego syfu, żeby się douczyć, a teraz życzę wszystkim dobranoc i miłych snów o niszczeniu hackerów... Dobranoc, sorry za fałszywe alarmy i DZIEKS za wszystko!!!

Xerden 09-07-2007 00:42

Do wszystkich ktorzy boją sie o procesy... HIJACKTHIS!
http://tibia.pl/show_page.php?p=tutorial-hijackthis

Pholtus 09-07-2007 00:55

@Xerden
Dzięki wielkie :), zeskanowałem kompa hijackthis'em i okazało się, że jestem czyściutki jak łza, a teraz żegnam się z Wami drodzy użytkownicy (przynajmniej na czas tego całego "gufna") i radzę Wam przeskanować swoje kompy programikiem podanym przez Xerden'a =], jeszcze raz dzięki.

Bye, bye ;-)!

Xerden 09-07-2007 00:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pholtus (Post 1538741)
@Xerden
Dzięki wielkie :), zeskanowałem kompa hijackthis'em i okazało się, że jestem czyściutki jak łza, a teraz żegnam się z Wami drodzy użytkownicy (przynajmniej na czas tego całego "gufna") i radzę Wam przeskanować swoje kompy programikiem podanym przez Xerden'a =], jeszcze raz dzięki.

Bye, bye ;-)!

NyPy :)
Nie musicie opuszczać forum, wystarczy używać Mozille/Opere, dobrego AV i wyłączyć tagi IMG (nie wspominam to juz o zdrowym rozsądku:P) Korzystam z tego forum 4 lata, i o zadnym hacku nie było mowy

Pholtus 09-07-2007 01:10

Ops, skanuję właśnie kompa Kaspersky'm i gdy odpalam TibieCam, chcąc obejrzeć sobie jakiś filmik wyskakuje mi jakiś raport (wykryto: riskware Invader Uruchomiony proces: E:\TibiCam 8.0\TibiCAM\TibiCAM. e x e) i nie wiem czy jest to spowodowane tym, że nie mogę oglądać filmu podczas skanu, czy ten plik jest zainfekowany. Wyrażajcie swoją opinię.

@Xerden
Jak zwykle udzielający pomocy :-), no to już napewno mogę spokojnie spać ;-D.

Xerden 09-07-2007 01:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pholtus (Post 1538754)
Ops, skanuję właśnie kompa Kaspersky'm i gdy odpalam TibieCam, chcąc obejrzeć sobie jakiś filmik wyskakuje mi jakiś raport (wykryto: riskware Invader Uruchomiony proces: E:\TibiCam 8.0\TibiCAM\TibiCAM. e x e) i nie wiem czy jest to spowodowane tym, że nie mogę oglądać filmu podczas skanu, czy ten plik jest zainfekowany. Wyrażajcie swoją opinię.

Kaspersky wykrywa riskware w TibiCam, gdyż ona "podczepia" się pod tibię żeby mogła działać a on myśli ze jest to wirus "podpinający" się pod inny program. Nie jest to niebezpieczne

Drzamich 09-07-2007 10:56

To na jakim servie ten koleś umieszczał exploity?
Photobucket / imageshack / foteka czy fotosik?

BTW. Myślałem że tych serwisach nie da sie wstawiac exploitów i innych gówien

Kejmilo 09-07-2007 11:05

@up: Jestem prawie pewny, że widziałem w jego poście www.foteka.pl/blablabla czy coś takiego, więc chyba foteka.

Xerden 09-07-2007 11:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drzamich (Post 1539053)
To na jakim servie ten koleś umieszczał exploity?
Photobucket / imageshack / foteka czy fotosik?

BTW. Myślałem że tych serwisach nie da sie wstawiac exploitów i innych gówien

Foteka<10>

ragafewee 09-07-2007 14:03

wow wielka afera o plik cookies...

Do dzisiaj krążą plotki, jakoby ciasteczka były źródłem rozprzestrzeniania się wirusów. W rzeczywistości jest to niemożliwe - nie można zainfekować komputera wirusem jedynie z powodu włączonej obsługi ciasteczek.

Blokowanie ciasteczek

Narzędzia > Opcje internetowe > Prywatność > Zaawansowane > Zastąp automatyczną obsługę plików cookie

* Zaznaczenie opcji ZABLOKUJ powoduje wyłączenie akceptowania plików Cookie.
* Narzędzia > Opcje internetowe > Ogólne > Usuń pliki cookie
Usuwa wszystkie ciasteczka aktywnego użytkownika

Firefox

Narzędzia > Opcje > Prywatność

* Ustawienia znajdują się w drzewie po rozwinięciu gałęzi "ciasteczka"
o Menu WYJĄTKI pozwala ustawić wyjątki, dla których ciasteczka nie będą / będą blokowane
o Kliknięcie na POKAŻ CIASTECZKA uruchamia menedżera ciasteczek

Opera

Narzędzia > Preferencje > Zaawansowane > Ciasteczka

* Sterowanie obsługą ciasteczek odbywa się albo poprzez wyłączenie opcji akceptowania ciasteczek, albo też przez bardziej rozbudowany panel, dający bardziej szczegółową kontrolę blokowania lub odblokowywania poszczególnych rodzajów ciasteczek.
* Udostępniony jest także mechanizm umożliwiający przeglądanie ciastek pochodzących z poszczególnych domen, kasowanie ciasteczek, bądź danych z danego serwera, jak też pozwalający na blokowanie ciasteczek z danej domeny.

Safari

Safari > Preferencje > Bezpieczeństwo

* Wybierz jedną z opcji: "Zawsze akceptuj ciasteczka" lub "Nigdy nie akceptuj ciasteczā

Abutabu 09-07-2007 14:38

double post

Abutabu 09-07-2007 14:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerden (Post 1537944)
Panel Kontrolny Użytkownika > Zmień Opcje

Nie moge znalezc nigdzie tego panelu POMOCY!!!!!!!!1 MAM WINDOWS XP

Etoric 09-07-2007 14:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Abutabu (Post 1539355)
Nie moge znalezc nigdzie tego panelu POMOCY!!!!!!!!1 MAM WINDOWS XP

jak ty masz 160 level i uważasz, że masz inne konto bo masz XP to jesteś zdrowo jebnięty
Panel Kontrolny Użytkownika Mapa Lista użytkowników Nowe posty Szukaj Szybkie Linki Wyloguj się

Stun 09-07-2007 14:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerden (Post 1538026)
Jeśli sie zalogujesz - tak, przeskanuj kompa jakimś antywitem, najlepiej Kasperskym, chociaz tego keyloga nawet avast wykrywa :P
Dla pewności jeszcze Hijackthisem

Co mu da skan HijackThis, jak nie wie które pliki są od windowsa, a które są przykładowym wirusem?, HijackThis pokazuje logi, które mozna usunac samemu, jak sie wie co i jak. Jeszcze usunie nie to co trzeba i co? tez mu będziesz tak pomagał jak teraz, za taką pomoc to ja dziękuje.

Po 2, hijackThis nie pokazuje wszystkich procesów, zeby byc w 100% bezpiecznym, trzeba sie na tym troche znac, wiedziec co i jak, bo dobry keylogger, podszyje sie pod sterowniki z klawiatury i mozecie sobie skanowac waszym Hijackthisem sto trzydzieści tysięcy razy i .*.*.* wam to da!

Jezeli sie chcecie juz bawic w logi, polecam ComboFix, Gmer, Silent Runner, no i Hijacka tez mozna dodac, wszyscy na tym forum są pr0 informatycy, nie mówie ze znam sie bardzo dobrze na windowsie, ale denerwuje mnie jak gadacie głupoty, a połowa z was nie wie o co chodzi, jak macie pomagac róbcie to dobrze.

Xerden 09-07-2007 15:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stun (Post 1539368)
Co mu da skan HijackThis, jak nie wie które pliki są od windowsa, a które są przykładowym wirusem?, HijackThis pokazuje logi, które mozna usunac samemu, jak sie wie co i jak. Jeszcze usunie nie to co trzeba i co? tez mu będziesz tak pomagał jak teraz, za taką pomoc to ja dziękuje.

Po 2, hijackThis nie pokazuje wszystkich procesów, zeby byc w 100% bezpiecznym, trzeba sie na tym troche znac, wiedziec co i jak, bo dobry keylogger, podszyje sie pod sterowniki z klawiatury i mozecie sobie skanowac waszym Hijackthisem sto trzydzieści tysięcy razy i .*.*.* wam to da!

Jezeli sie chcecie juz bawic w logi, polecam ComboFix, Gmer, Silent Runner, no i Hijacka tez mozna dodac, wszyscy na tym forum są pr0 informatycy, nie mówie ze znam sie bardzo dobrze na windowsie, ale denerwuje mnie jak gadacie głupoty, a połowa z was nie wie o co chodzi, jak macie pomagac róbcie to dobrze.

Jeśli nie wie, to chyba od tego jest hijackthis.de zeby sprawdził? Mistrzu, napisz keyloggera, ktory sę podczepi pod jakąś inną aplikacje, nie zostawiając śladu. Zal..

Stun 09-07-2007 17:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerden (Post 1539441)
Jeśli nie wie, to chyba od tego jest hijackthis.de zeby sprawdził? Mistrzu, napisz keyloggera, ktory sę podczepi pod jakąś inną aplikacje, nie zostawiając śladu. Zal..

Mistrzu Hijackthis.de analizuje logi, większość popularnych wirów itd, uzna za złe, ale jezeli jest nowy wirus, uzna to jako nieznana aplikacja, tak samo jak jakis nowy program który nie jest szkodnikiem, wiec musisz wiedzec co ściągasz, z czego aktualnie korzystasz, znac podstawowe pliki windowsa. Po 2 napisałem, ze jak jest dobry kg, potrafi sie podszyc pod aplikacje, mówilem cos o pisaniu takiego czegos przezemnie, zastanów sie co piszesz, dziecko.

Cos od siebie, słowo "żal" robi sie juz nudne, wez wymysl cos nowego bo owy "zal" jest juz stary, idiotyczny i tandetny podobnie jak Ty, więc zastanów sie co piszesz. Nie zapomnij w następnym poście dodac słynnego "zal" przeciez all pr0hax0rs uzywaja tego, a Ty przeciez jestes pr0....

poreda 09-07-2007 17:30

Ta, rozbawiło mnie też to że moderatorzy nie muszą sprawdzać linków, czyli poprostu umywają ręce (a co my króliki doświadczalne? Sprawdzajcie sobie sami). Według mnie powinno być więcej moderatorów ponieważ obecni nie nadążają z kasowaniem tematów z kejgejami.

Dragon-Rook 09-07-2007 17:57

Hehe, pewnie Keylogger. Xerdos [ czy jak to było ] gratuluję rozumu -.- zacytowałeś link do keya lub explo w kazdym razie jakiegos gowna ! WEZ TO EDYTUJ - po pierwsze dstaniesz bana ;p, po jaki idiota wejdzie. Aa i da się jakoś ominąć zmienne IP neo, gdzieś słyszałem i to działa ;] Ale modom i Adminom się nie chce -.- no bo po co ?

Afkermaster 09-07-2007 18:34

Ehh jezeli wszedlem w tego dzisiejszego exploita ktory rozsyla ExpNoob a w HijackThisie jest takie cos :
O4 - HKLM..Run: [services] C:\windowsservices*****

I pisze ze moze byc to wirus to usunac czy nie?

xoz 09-07-2007 18:36

@up
tak, i zmien av jak ci tego niewykrywa

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:54.