Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Zero Tolerancji Dla Botterow! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=144098)

darushu 19-09-2007 16:58

A ja mam pytanie do tych bardziej doswiadczonych Rookstayerów:
No wiec, ile stosunkowo bylo botterow jakies 2 lata temu? W porownaniu do dzis? Odpowiedz prawdopodobnie znam, tylko jestem zaciekawiony... czy wtedy spotkac bottera to bylo wielkie przezycie? Czy chleb powszedni?

Cytuj:

TOP 10 ROOKSTAYERS ON MORGANA:
(17.09.2007)

1. Morgana rook - 68 <-- big botter
-----------------
2. AUROSS - 43
-----------------
2. Darushu - 43
4. Perdido Morgana - 37
5. Rybaak Rookslayer - 34 <-- big botter
5. Trudna'Jezyka - 32
7. Sletnisse - 30 <-- botter
7. Tric Lister - 30 <-- botter
9. Guatakaa - 28 <-- botter
9. Kanio Rookslayer - 28 <-- botter
Tak tak. Morgana została zniszczona przez botterów. Zapewne jak kilka innych swiatów... Żal mi grac... wbijajac kolejne levele w sposob inny niz "wszyscy" poprostu na dzien dzisiejszy ktos kto sam zdobywa doswiadczenie... jest traktowany tak jak uposledzony w rl zyciu. Jedyni z czolowki ktorych znam i szanuje. Jedyni z czolowki ktorzy nigdy nie botowali... tylko w pocie czola trudzili sie miesiace, lata aby wbic, i tak na dzien dzisiejszy skromny level... Ciufcia i Perdido Morgana... Reszta? Szkoda gadac... Nic ino podziekować CIPsoftowi w robote jaka odwala aby gra byla dla kazdego równa.
Jeszcze raz dzieki.

Gunsllinger 20-09-2007 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scobel (Post 1655556)
W ciagu ostatnich kilku dni doszedlem do wniosku ze jednak mylilem sie. Tak tak, tak jak i wiekszosc z nas odnosnie Botow.
GM nie ma szans tzn moze inaczej GM 1% na wykrycie Botera, boter 99% szans ze nie bedzie zlapany i 99.9% szans ze nie zostanie ukarany.

CipSoft jesli dostrzega ten problem i mysli o tych porzadnych graczach to powinien wprowadzic przy najblizszych upach jakies zabezpieczenia lub cos podobnego.

GM sie pojawia Boter ma Alarm, Gm mowi HI, Boter odpowiada i sprawa rozchodzi sie po kosciach.
Wedle mnie powinno sie tez zaczac wkoncu karac osoby ktore skladaja ktorys raz z rzedu bezpodstawne oskarzenia o botowanie, bo to tez teraz jest juz plaga a powody sa rozne lecz najczesciej zazdrosc zwykla ludzka zazdrosc ... niestety.

Wiec mozemy robic sobie nowe tematy, rozpisywac sie w co nowszych artach, tworzyc liste boterow. Ale bez pomocy GM i przede wszystkim CipSoftu nic nie zdzialamy na wieksza i dluzsza skale ...

Pierwszy raz się z tobą zgadzam Scoobel. Z ataku do defensywy, ale cóż. Żyjmy i dajmy żyć innym.

Pozdrawiam :D

Gunsllinger

Rotherdamie 21-09-2007 01:19

BRAWO BRAWO !
Nienawidze botterów mój kolega uzywa (nie podam nicku bo to by bylo ,,niekolezenskie" powiem tylko ze gra na Neranie i zaczyna sie na [CHAR]Sprandi[/CHAR]) ma 15 lat (ja 19 ale nie zdradzilem tego) i skille 80/80 chce wbic na 30 lvlu lol (na bocie oczywiscie). Dlugo po 12 godzinie jest online, nie odpisuje mi długo, a jak juz to mówi ,,Sorry bylem w kiblu/afk/nie patrzylem na monitor/ogladalem strone/ogladam film. A raz widzialem jak przez 6 godzin czyscil ciagle to samo pietro jakskini nie odpisujac zadnemu graczowi,a jak go zablokowali to stal i nic ,a oni mówili ze filmik i screeny wyśla ,ze on booter ale jakos nie ma dowodów:(.
A juto ciagle mi pisze przez pół godziny jaki to on wspaniały a ja jaka ciota ze on ma 30 k w banku i knight set razem z tower shield i warrior helmet a ja biegam w blue robe lub k armor p legach c helmecie i c shieldzie no i w fur bootsach.
I Porownuje moje hity z rozdzki do swoich z crystal sworda +sword ring. I sie chwali ze on ma cyca na 3 hity (ja tez ale z quarmire rod). Ale z niego noobson. Podskakiwał tez 80 lvl ek za to ze jak z nim na guardach expilem to ten 80 wszedl na respa nam i zaczal nas trapowac zebysmy poszli wyzej.Ja posluchalem (druid vs 5 dwarf guardów + block to niezbyt ciekawy widok) a ten noob stoi.To jak poszlem on dopiero za mna. Gdy ja mialem 10 lvl gdy on 20 i prosze bardzo juz go dogonilem. A druid jest slabszy od knighta no nie? Prosze wpisac go na liste.

Zupka_Chinska 21-09-2007 02:02

#Up:
Jak nie widzisz, to kup sobie szkło powiększające bądź inną tego typu pierdółkę. Ten temat/dział dotyczy Rookgaard`u.

Nakahev 21-09-2007 23:57

Dzisiaj...

22:13 You see a dead human (Vol:10).
You recognize Biscalchin of Pacera. He was killed by a carrion worm.

na prawo od siebie dal parcelke zeby go nie przesunac, to wpadlem na pomysl zeby mu carrion worma lurnac. Gdy lurnolem to go zaatakowal z fista chyba ? xD (pall) bo wlail po 4 a to nie byly kamyki itp., potem dednol, co swiadczylo o tym ze ma bota

Gofin 22-09-2007 16:59

@Up
Gratuluję zabicia bottera, ale ten temat jest o botterach na Rookgaardzie ;).

Xzizikur 22-09-2007 17:13

Nie wiem czy zauważyliście, alee.......... http://www.pskonejott.com/otc_displa...acter=Hellades

Dziwne nie prawda?

Xzizzbit.

darushu 22-09-2007 19:57

@up
Nie to nie jest dziwne... poprostu kolejny "gracz" uważający, że jak gra na bocie to jest lepszy od innych/ewentualnie share.
Cóż n/c

Scobel 23-09-2007 20:31

Nie ma sensu ich tepic. Zwatpilem w to ... to tak jak z mordercami, zlodziejami idiotami. Nie da sie tego wytepic. Sa ludzie co to pisza, sa ludzie co to uzywaja, sa ludzie ktorzy chca z tym walczyc - niestety bez pomocy tych z GORY nic to nie pomoze.

Vryysas 24-09-2007 01:06

Na Isarze od około 10 dni nie widziałem żadnego bottera. (A szukam na różnorakie sposoby). Czyżby koniec bottowania na tym serwerze ?

Co do Helladess'a wyczytałem na innym forum że posiada tylko lighthacka. Chodź z drugiej strony trzeba mieć naprawdę dużą wytrzymałość żeby na 72 godziny / 54 godziny grać. No nie wiem co o tym myśleć.

Jlimakd 24-09-2007 22:57

Sam czasami używałem botów, ale przestałem gdy zauważyłem jakie to denerwujące dla innych graczy, nie da się normalnie dogadać, poexpić, jakiś char lata ci po jaskini i nawet nie możesz go zatrzymać :p Każdy może używać botów, ale na własną odpowiedzialność, gracze mają prawo zgłosić taki przypadek.

Neophyte 28-09-2007 16:41

Ledwo co zrobilem rookstayera na honerze z kumplem z owniliśmy bottera

oto dowód
KLIK
15:16 Ron The Ripper [3]: Hahaha
15:16 Ron The Ripper [3]: You GOT PWN3D
15:16 Looterz [27]: and btw, I wont get kicked...
15:16 Ron The Ripper [3]: BOTTER
15:16 Looterz [27]: well, sure
15:17 Looterz [27]: u should try it too, www.blackdtools.com

Pozdro Dla Temuujin'a

_BERCIK_ 28-09-2007 17:44

My mamy na Iridi nowego bootera. Jest nim Krumgar, obecnie najlpeszy rookstayer na Iridi. Macie link żeby zobaczyc filma =] http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/31590
Widac "mania bootów" opętała rookstayerów Iridijskich. Austin boocil no i niestety mu sie dostalo:). Calandriun ma bana, Gryzusia uczciwie gra ale pg ciśnie :p. Następny jest Michal of Rook, drugi jako czysty. Moim zdaniem booterów trzeba tepic i to RÓWNO! Krumgar zapłaci kiedyś za to banem albo trapem, ale to jego sprawa. Bede go śledził i przysięgam sobie że bedzie mial bana. Narazie żadnemu na iridi sie nie udało, i on NIE będzie wyjątkiem:D8o

Pozdro =]

Ruki 04-10-2007 00:18

Moim zdaniem używanie bottow jest nie wporządku, ja widzę przyjemność gry w tym jak sam bije lev i mlv. A nie jak robi to za mnie program bo samemu się nie chce lub coś...

Kiełek 09-10-2007 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _BERCIK_ (Post 1671099)
My mamy na Iridi nowego bootera. Jest nim Krumgar, obecnie najlpeszy rookstayer na Iridi. Macie link żeby zobaczyc filma =] http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/31590
Widac "mania bootów" opętała rookstayerów Iridijskich. Austin boocil no i niestety mu sie dostalo:). Calandriun ma bana, Gryzusia uczciwie gra ale pg ciśnie :p. Następny jest Michal of Rook, drugi jako czysty. Moim zdaniem booterów trzeba tepic i to RÓWNO! Krumgar zapłaci kiedyś za to banem albo trapem, ale to jego sprawa. Bede go śledził i przysięgam sobie że bedzie mial bana. Narazie żadnemu na iridi sie nie udało, i on NIE będzie wyjątkiem:D8o

Pozdro =]

Calandriun to mój RL i będe go bronił. Botowac zaczął od 43 lvl, po śmierci na minotaurze - powiedział sobie, "Jeśli Krumgar botuje, dlaczego ja nie mogę?"
Gryzusie czasem mozna przyłapac na botowaniu, lecz robi to żadko bo noobi w Mino Hell. Michał jest czysty, tak jak i Maffex. Na temat Austina się nie wypowiem bo nic mi nie wiadomo.
Krumgar botuje od 1 lvl do obecnego i miejmy nadzieje że na takim się zakończy (byłby to jego 3-ci ban ;))

Andain 09-10-2007 22:15

-.^

Wiec,

Kiełek dziekuje za Twoje checi, lecz tak bottowalem ale dostalem nauczke, ze to sie nie oplaca i bardzo tego zaluje, wiec o ile mi wybaczycie to bylbym bardzo wdzieczny.

Co do Krumgara... jest on botterem jak ich malo, nie wiem czemu zaden GameMaster nie chce sprawdzic mojego linku:

http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=1853150

Michal jest czysty jak lza, jak i Maffex, Austin tez dostal kare za swoje bottowanie. Lecz ich juz nie ma:(

piotrek26111 18-10-2007 22:18

Uprzejmie donoszę że Sellas, moj konkurent do zajecia pierwszego miejsca na askarze, zostal w dniu dzisiejszym zabity przez poison spidera na lvlu 46. Ten czlowiek wielokrotnie raportowal mnie i 3 razy zeslal gm'a (ktory ofc nie mogl mnie zbanowac bo nic nie robilem) więc sprawiedliwy Pan Bóg go za to ukarał.

Andain 18-10-2007 22:36

To chyba sie musiales modlic xD

Rohas 19-10-2007 00:57

*piotrek26111
Jak mogl Cie gm na czyms zlapac, skoro majac zalaczonego bota siedziales przy kompie ;)

Marcin24 19-10-2007 01:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohas (Post 1701448)
*piotrek26111
Jak mogl Cie gm na czyms zlapac, skoro majac zalaczonego bota siedziales przy kompie ;)

A ja myślałem, że bot jest po to, żeby właśnie nie siedzieć przy kompie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:23.