Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   GW2, GW vs WoW (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=144170)

Bakura 29-08-2007 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ^Xard^ (Post 1621478)
Bakura ^^ Co jak co ale Ciebie bym sie tu nie spodziewał xD Ja zrobiłem konto zeby napisac tego jednego (dwa) posty. Rozpracowalem Cie - po kryjomu grasz w tibie! Woaah! Musze to oglosic na GW.pl ^^

Oj kolego, grało się kiedyś i konto zostało ;) A że niedawno ktoś tam na gw.pl pisał, że się "napierdziela" z ludzi grających w tibie na tym forum to wpadłem zobaczyć.

*Angel_of_Death* 12-09-2007 09:37

Ehhh. WoW przegrywa :/

malkolm 12-09-2007 09:46

@^Xard^
Widać że nigdy nie grałeś premade na bg w wow'ie.

Lord Dreathan 13-09-2007 11:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heliwurab (Post 1615646)
No nie ratujcie..
Nie wiem czy grałeś w GW, ale tam taki super assasin nie rozwali cie gdy jestes np. takim słabiutkim monkiem, bo rzuci np. Guardiana i juz combo do dupy.
1 vs 1 to trudny pojedynek, czesto mozna wygrac fartem, dlatego w party trzeba skupic się na jednym celu.. Tu wazna jest wspolpraca, nei wiem za duzo o WoW-ie ale napewno nie jest tak przemyślany..

Nie mam zamiaru sie klocic, powiem tylko to czego Ty nie dopowiedziales.
W WoWie 1vs1 jest z reguly krotka walka. Z reguly kolo 30 sec, walka jest nastawiona na szybkie reakcje graczy ( co nie znaczy ze trzeba uzywac 11 palcow z 10 dostepnych) Co do PvP iles tam osob vs. iles tam osob, to chyba wiadome ze ludzie beda sie koncentrowac na jednym celu a nie rozdrabniac sie. I teraz UWAGA. Druzyna musi byc zgrana ( moze nie jakos zajebiscie) ale kazdy musi wiedziec co ma robic. Warrior w pvp bez priesta( taki ktos kto leczy ;D) za duzo nie zdziala, bo zawsze idzie w 1 lini ognia. Z drugiej strony patrzac Priest musi byc dobrze chroniony przez druzyne, bo zawsze jest priorytowym celem ( ze wzgledu na bardzo mocne czary leczace). Nie wspomne o polymoprh oraz o sap ( czary/umiejetnosci ktore ogloszaja wroga na X sekund, powodujac ze wrog nie jest w stanie nic robic) ale wystarczy ze ktos go uderzy ( musi to byc ktos z druzyny zioma co uzywl poly/sap) i koles wraca do walki.
Zgranie w WoWie tez jest wazne. Tak jak pisalem wyzej. Nie chce sie klocic, chcialem tylko uswiadomic ze w WoWie zgranie druzyny tez jest wazne ( podajac kilka najprostszych przykladow) Moze nie tak jak w GW ( nie gralem w to nigdy) a moze i lepiej niz w GW. Niewiem bo nie gralem w GW i w najblizszym czasie chyba nie zagram.

*Angel_of_Death* 13-09-2007 15:34

W WoW'ie każda postać zależy od innej postaci tak jak up powiedział, knight musi być leczony a priest musi mieć ochronę. I w cale nie jest tu tak że mag jest 42532624626 lepszy od warriora. Tutaj jest tak że potęga postaci zależy od gracza.

Fidusss 13-09-2007 16:22

w GW grałem 3 miechy z czego w nie cały miech udało mi się ukończyć wszystkie
kampanie, potem próbowałem bawić się w pvp, wyfarmiłem prawie całe FoW armor i w pewnym momencie doszedłem do wniosku, że mam dosyć tej gry...
w wow'a gram już przeszło 9 miesięcy i nie wydaje mi się żeby szybko mi się znudził

wow jest lepszy moim zdaniem ;)

lol, ktoś twierdzi, że w gw trzeba mieć większe zgranie w drużynie ?!
to jest niestety w wielkim błędzie...żadna misja w gw nie dorównuje poziomem chociażby 'najłatwiejszego' insta gdzie dropują się epickie przedmioty...

Lipers 13-09-2007 18:49

sam z przyjemnoscia zagralbym sobie w WoWa ale dla mnie jest za drogi :/

*Angel_of_Death* 13-09-2007 19:33

Pograj sobie na trialu :)

_WrD_ 14-09-2007 08:49

@up
Ale to tylko 10 dni :P

@Lipers
Pograj na darmowych, prywatnych serwerach. Poszukaj jakiegoś dobrego, z dużą ilością graczy, b. często aktualizowanego, może ci się spodoba ^^

@down
Nie, ja preferuję triala, ale co będzie, jak 10-dniowy trial się skończy? Lepiej mieć namiastkę namiastki prawdziwej gry niż nic.

Btw. Bardzo mądre zdania:
"Trial przynajmniej daje jakąś namiastkę prawdziwej gry, a trial? Trial to namiastka namiastki prawdziwej gry."

Lol xD

Fuzzi 14-09-2007 18:12

#_WrD_
Heh. Według Ciebie prywatne serwery są lepsze? Gratuluje.
Imo lepiej zagrać na trialu bezstresowo niż grać na privach gdzie nie masz 50% skilli, sporo rzeczy jest niedopracowanych itd.
Trial przynajmniej daje jakąś namiastkę prawdziwej gry, a trial? Trial to namiastka namiastki prawdziwej gry.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fidusss (Post 1650276)
lol, ktoś twierdzi, że w gw trzeba mieć większe zgranie w drużynie ?!
to jest niestety w wielkim błędzie...żadna misja w gw nie dorównuje poziomem chociażby 'najłatwiejszego' insta gdzie dropują się epickie przedmioty...

tak, tak. porównuj imo średniawe pve GW do nastawionego głownie na pve WoWa.
Tak. Twierdze, ze w GW trzeba mieć większe zgranie w drużynie.
Np. na gvg bez zgrania to nawet do top 200 nie dojdziesz.

W ogóle to odpuść sobie porównywanie GW do WoWa, bo to są dwie zupełnie inne gry jeśli chodzi o pve i pvp.

Fidusss 15-09-2007 00:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fuzzi (Post 1651505)
#_WrD_
Heh. Według Ciebie prywatne serwery są lepsze? Gratuluje.
Imo lepiej zagrać na trialu bezstresowo niż grać na privach gdzie nie masz 50% skilli, sporo rzeczy jest niedopracowanych itd.
Trial przynajmniej daje jakąś namiastkę prawdziwej gry, a trial? Trial to namiastka namiastki prawdziwej gry.

W ogóle to odpuść sobie porównywanie GW do WoWa, bo to są dwie zupełnie inne gry jeśli chodzi o pve i pvp.

taaa...a w wowie bez zgrania w drużynie to nawet do top 1000 w arenie nie dojdziesz, ale tak, zgadzam się nie warto porównywać tych dwóch gier ;)

Ashlon 15-09-2007 01:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fuzzi (Post 1651505)

Hehe, zeby byc w top200 to trzeba byc w naprawde bardzo dobrej gildii ;)

_WrD_ 15-09-2007 14:56

Też uważam, że porównywanie tych dwóch gier jest bez sensu.
To są zupełnie inne gry, GW jest nastawione na PvP, WoW na PvE.
W GW PvE to 'dodatek'(w PvE w GW chodzi o to, żeby wbić 20 lvl i iść na arenę się bić), a w WoWie PvP to 'dodatek'.
Mało mają wspólnego(łączy je jedynie to, że to MMORPGi - w prawdzie GW to CORPG, ale do MMO też można to zaliczyć), różni ich bardzo wiele.

Fuzzi 15-09-2007 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 1652157)
Hehe, zeby byc w top200 to trzeba byc w naprawde bardzo dobrej gildii ;)

czy ja wiem?
zeby byc w top 200 to wystarczy około 2 razy zająć jakieś przyzwoite miejsce w AT ; ).

Bluray 17-09-2007 16:28

@_WrD_
Ile razy jeszcze będziesz pisał że porównywanie tych gier nie ma sensu? 2353452152? Nie chcesz to nie pisz w tym temacie i masz sprawę z głowy.

KrEmAs KAc 17-09-2007 18:14

GW v WoW
W GW gram rzadko bo nie muszę płacić natomiast w WoWa gram prawie non-stop bo żal mi kasy na to żeby sobie raz na tydzień pograć.
GW ma ciekawsze dodatki i można sobie samemu pograć ale w WoW-ie niema to jak wypad na instancje czy mały rajd na.
W mojej ocenie WoW prowadzi jakieś 60-65% nad GW.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:45.