Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Mowa odwrotna. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=149587)

Rupert 15-01-2008 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Un$i (Post 1844513)
po porstu nie ma takiego nagrania... ludzie poprostu na kazdej plycie probowali cos znalesc w nadzieii ze bedzie to sensowne zdanie.. ponoc byly takie plyty gdzie puszczajac je od tylu mozna bylo normalne zdanie uslyszec ale to tylko plotki... no i oczywiscie szukano tej mowy odwrotnej tylko i wylacznie na plytach zawierajace nagrania o klimacie hardcore i byly one traktowane jako przekaz od samego szatana... kiedys byl chyba nawet o tym reportarz. No ale to tak naprawde sa dzisiejsze mity:p

mam Ci wysłać tą piosenke mailem (tą co podałem) żebyś nie mówił że to mit?

@Batman666
nagrać jakiś tekst, odwrócić go i wkleić do piosenki w odwróconej wersji ?

Batman666 15-01-2008 23:03

@up
nie , heheeh : ) Czytanie teksu wyciagnietego z piosenki+ sluchanie piosenki = i juz twoja podswadomosc sobie podporzadkuje teksty do piosenek i juz,

Lasooch 15-01-2008 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Batman666 (Post 1844998)
@up
nie , heheeh : ) Czytanie teksu wyciagnietego z piosenki+ sluchanie piosenki = i juz twoja podswadomosc sobie podporzadkuje teksty do piosenek i juz,

http://jeffmilner.com/backmasking.htm

W hide ukryłem tekst... a właściwie to, co najważniejsze.

Wybierz 'Empty Spaces' i... see for yourself. Najpierw posłuchaj od przodu, potem od tyłu BEZ patrzenia w tekst (jak klikniesz to się wyświetli). I powiedz mi, że to nie jest zrobione celowo.

Ukryty tekst:
Congratulations! You have just found the secret message (...)

edit: to samo z 'Fire on High'.

Ukryty tekst:
The music is reversible (...)

@down: od przodu jest bełkot. Od tyłu jest tekst. To są przykłady celowego użycia tego. Jak nie rozumiesz, to znaczy, że nie znasz angielskiego. Bo tam jest akurat celowo i wyraźnie.

Batman666 15-01-2008 23:12

@up
nic nie rozumiem z tego co on tam gada ; D..no ta ale to Gratulacje ~blbla to jest celowo mowione . jakis bug albo wal poprostu :] inne tak nie sa

Karl0ss 16-01-2008 00:07

Jeżeli nie słyszysz słów w wymienionych utworach przez Łasucha (od tyłu oczywiscie), to bynajmniej z tobą coś jest nie tak...
W tych 2 słychać conajmniej wyraźnie i było robione to specjalnie...
Kiedyś koledze puszczałem wszystkie piosenki z tej strony, 2 razy nawet w nie "specjalnych" dobrze powiedział (a prynajmniej wg. tekstu), a tekstu napewno nie znał. A "The music is reversible, but (the?) time is not. Turn back Turn Back Turn Back!" jest świetne ^^.
Co do mowy odwrotnej (nie w piosenkach) to się ciagle zastanawiam i zastanawiam...

Pozdrawiam
@down
Ano chaotycznie czy to wyszło troche...

Batman666 16-01-2008 00:11

zle mnie zrozumieliscie, ja rozumiem ; ]

Marsseel 16-01-2008 00:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1845006)
http://jeffmilner.com/backmasking.htm

W hide ukryłem tekst... a właściwie to, co najważniejsze.

Wybierz 'Empty Spaces' i... see for yourself. Najpierw posłuchaj od przodu, potem od tyłu BEZ patrzenia w tekst (jak klikniesz to się wyświetli). I powiedz mi, że to nie jest zrobione celowo.

Ukryty tekst:
Congratulations! You have just found the secret message (...)

edit: to samo z 'Fire on High'.

Ukryty tekst:
The music is reversible (...)

@down: od przodu jest bełkot. Od tyłu jest tekst. To są przykłady celowego użycia tego. Jak nie rozumiesz, to znaczy, że nie znasz angielskiego. Bo tam jest akurat celowo i wyraźnie.

Już pisałem w tym temacie o Empty Spaces :) I tak jak już pisałem, uważam że tego typu rzeczy to jedyny prawdziwy backmasking. Reszta działa na zasadzie autosugestii.

Neflonde 20-01-2008 11:37

Nie czytalem wszystkich stron...
Co do przekazu podprogowego w reklamach - tłumaczono mi że to są jakieś szybko "mignięte" obrazki których oko nie zarejstruje a mózg tak. Np. napisane "napiłbym się coli", ty nie wiesz co tam pisało, ani nawet nie wiedziałeś że coś migło a sobie myślisz "kurde, pic mi się chce, gdzie ja dałem cole"? :P W czyichś piosenkach były takie przekazy ale nie pamiętam nazwy zespołu.

Co do przypadkowej mowy odwrotnej... Bullshit!

@Down
Nie mowie o slyszeniu glosow tylko o wzmożonej chęci na coś
Ty mówisz o schizach :>

Thero 20-01-2008 13:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neflonde (Post 1852882)
Nie czytalem wszystkich stron...
Co do przekazu podprogowego w reklamach - tłumaczono mi że to są jakieś szybko "mignięte" obrazki których oko nie zarejstruje a mózg tak. Np. napisane "napiłbym się coli", ty nie wiesz co tam pisało, ani nawet nie wiedziałeś że coś migło a sobie myślisz "kurde, pic mi się chce, gdzie ja dałem cole"? :P W czyichś piosenkach były takie przekazy ale nie pamiętam nazwy zespołu.

Akurat to jest zabronione przez prawo. Tylko moherowe berety oraz Pan Nowak wierzą do dzisiaj, że słuchanie black metalu (czy czegoś innego) prowadzi do zabicia kota/ogolenia włosów łonowych.

@Topic
Eminem umieścił w "My Name Is" "It's Eminem" czy coś. Tak przynajmniej mówił w jakimś wywiadzie.

Batman666 20-01-2008 15:54

@up
przeczytal moj pierwszy post na tej stronce to jest omfg

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:33.