![]() |
Cytuj:
"Narzekałem, że nie mam butów, dopóki nie spotkałem człowieka, który nie miał nóg" |
Cytuj:
Nigdy nie lubiłem jeść kanapki z szynką, dopóki nie zobaczyłem, że inni nie mają na chleb. |
Cytuj:
|
zapytajcie pania szalwie o droge. Albo wam pomoze albo was pograzy
polecam, choc trzeba byc gotowym |
Cytuj:
2. Zrozum, że życie dla każdego wygląda inaczej. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Samobójstwo popełniamy pod wpływem emocji, tak mi się wydaje.
I żadne przemyślanie tu nic nie zmieni, mając na myśli to, że dana osoba naprawde chce sobie odebrać życie. |
Czy zdarzyło mi się o tym mysleć? ba, żeby to tylko raz... coś mnie w tym kręci ale aktualnie ratuje mnie mój światopogląd - "samobójcy to egoiści i debile", gorzej jak ten światopogląd padnie :S
|
Dla mnie samobójcy są zwyczajnie bezwartościowi. I lepiej, że odbierają sobie życie. I tak odsetek nienormalnych ludzi jest zatrważający.
|
@Up i wszyscy o takich samych poglądach
Też oczywiście nie popieram samobójstwa, ale ciekawe czy byście tak mówili, jakby samobójstwo popełnił ktoś Wam bliski... @Down Wiesz, łatwo tak powiedzieć... Przy stracie kogoś bliskiego niestety nie jest już tak łatwo. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@Onori
Wy, czyli? Samobójcy? Samobójcą jest ktoś kto samobójstwo popełnił, a nie o nim myśli. @Down W takim razie niech nie rozróżnia ludzi na "my" i "wy" ;) |
Ależ to jest oczywista oczywistość :P
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Onori, za dużo Cierpień młodego Wertera? Zachowujesz się jakbyś był istotą wyższą od pozostałych, nas - nieczułych śmiertelników, uduchowioną. Chcesz popełnić samobójstwo? To albo idź do psychologa, albo przestań pieprzyć jakie to życie niemiłe i spróbuj spojrzeć na nie z innej perspektywy. Jest także trzecia opcja, która jest jednak najgorsza ze wszystkich. Samobójstwo.
|
przeciez samobojcy boja sie zarowno smierci jak i zycia. poprostu wola zginac niz zyc, bo to znacznie prostsze.
|
eh
Fajna kłótnia się tu rozkręciła poprostu żyć nie umierać. Czy wy ludzie nie potraficie normalnie porozmawiać? Znalazłem tylko kilka osóbek, które zachowały sie należycie... @topic śmierć? Śmierci się nie boję jedynie płaczu, bólu moich bliskich. Co sądzę o samobójstwie? Moim zdaniem byłaby to kompletna strata tego co najcenniejsze czyli rodzina, przyjaciele, lotr, komp, sport, a nawet problemy. Nigdy nad tym nie myślałem poważnie. Jeżeli samobójcy nie potrafią się tym cieszyć to widocznie maja jakieś problemy. Według mnie nie podchodzą do nich racjonalnie i kierują sie uczuciami jakby na to zasługiwały. Żal sie robi gdy widzę osoby zataczające kolko w ciągłym przypominaniu sobie tego co złe zapominając o tym co dobre. W skrócie wole kierki. :P P.S. Życie sie ma jedno wiec uszanujcie to. (inne życia też) |
@Mamba
Wertera czy Wernera? Bo może mi pada na mózg Werner Broch z Warhammera, ale Werter mi nie pasuje :) @Mały Offtop Fajnie by było, jakby było tak, jak w Świecie Dysku - po śmierci jest to, czego oczekujesz. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:33. |