Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Zimowy Update 2007 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=156012)

Gawus 02-12-2007 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nerevareen (Post 1773973)
Mam pytanko do tutorów którzy brali udział na test servie:
Czy ten nowy potrójny SDek każdym strzałem zadaje tyle samo obrażeń co pojedynczy stary SDek? Tj 1 potrójna runa = 3 pojedynczym jeżeli chodzi o obrażenia?

Jeżeli teraz jedna runa Sudden Death zadajesz obrazenia równe 600, to po update'cie jedną takową runą będziesz zadawał obrażenia równe 1800.

Wux 02-12-2007 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Alphadron (Post 1773777)
"To świadczy o twojej inteligenci... żeby podział expa był możliwy różnica lvlowa musi wynosić co najmniej 2/3 czyli np: 40lvl i 60lvl a 39 i 60 już nie. Nie chce mi się już komentować całej wypowiedzi ale jest równie żenująca jak ta powyżej."

Co dalej nie zmienia faktu, że będzie można w ten sposób pomagać graczom sporo słabszym od siebie - co jest odrobinę mało uczciwe. A jeśli moja wypowiedź jest żenująca, to co powiesz np. o tym:

"Porażka. <10znaków>"

To oczywiście jest pisane prze geniusza, który nie miał nic do powiedzenia... Ja po prostu wyrażam swoją opinię, a fakt, że nie mam czasu, żeby czytać poprzednie 80 postów to już nie moja wina. Poza tym powiedz, DLACZEGO post jest żenujący, co? Tak to sobie możesz... równie dobrze mógłbym napisać "A twój post jest żałosny i głupi jak reszta twoich postów" - i co byś na to powiedział? Jakbyś uargumentował, np. "Post jest żenujący, bo przedstawia to samo po raz 17 435" tobym może i przyjął krytykę - o ile byłaby dobrze napisana. A tak to za ch** się z nią nie pogodzę, bo nie mam do tego powodów...

Dobra wytłumaczę ci jeśli jeszcze się nie domyśliłeś :baby::
Twój post jest żenujący bo wypowiadasz się o rzeczach o których nie masz pojęcia !X( wypowiadasz się że podział expa jest głupim pomysłem choć nie przeczytałeś newsa do końca lub nie zrozumiałeś tekstu! Nie wiem dla czego uważasz że podział expa będzie się przyczyniał do pomagania słabszym graczom, jak dla mnie jest to dobry pomysł ponieważ bloker brał na siebie potwora zadając małe hity a sorc/pal bili sobie potwory i otrzymywali prawie wszystkie punkty expa, po za tym ta opcja wcale nie musi być aktywowana
Po 2 oburzasz się że dużo więcej rzeczy jest dla PACC a czego byś chciał tego że inni ludzie będą utrzymywać serwery ze swoich pieniędzy a ty będziesz miał takie same przywileje i nic nie będziesz za to płacił X( Powinieneś się cieszyć że w ogóle dostajesz nowe rzeczy.
Co do tego pana który wypowiedział się jednym słowem powiem tylko bezsensowne nabijanie postów!

mikel1994 02-12-2007 19:26

w "nowe potwory" zapomniales gluptasie o Trollu Championie !!

Gawus 02-12-2007 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gawus (Post 1771325)

a to co ?
grrrrr

LordBall 02-12-2007 23:29

Mam pytanie do bardziej wtajemniczonych co do update'u.
Ile sekund bedzie wynosił exshaused czaru "exori frigo" oraz innych podobnych czarów takich jak "exori tera" oraz jakie hity w przybliżeniu mogłby zadawac 100 ed(70mlv) tym lodowym ue tak jakby :p ten czar co ma byc zamiast mas poxa.

Nuniez 03-12-2007 13:22

Co do tego update nie jestem zbytni przekonany moze i dobrze zrobią ze beda nowe czary i potwory ale czemu knighci maja na tym cierpiec jak juz robia wyrównywanie postaci to przynajmniej powinni zrobic równe szanse dla kazdej profesji a nie zmiena czary dla maga , druida i palla a knight tylko jeden czar bezsensu knight teraz jest praktycznie uzalezniony od Druida i Maga;( Ale moze Nastepny update bedzie bardzie madzejszy

Nuniez 03-12-2007 13:25

Przepraszam za Bledy Ortograficzne spieszylem sie i dlatego

Johnnek 03-12-2007 14:11

Czytajcie ludzie dokładnie.

A co do dzielenia exp w party. Czyli 200 lvl będzie potrzebował 180lvl ? Odpowiedz - nie pisali stosunek 2/3 czyli w przykładzie 40 i 60
A co do 200lvl to najniższy lvl co dostanie exp to będzie w przybliżeniu 134 bo: 200/3 = 66.(6) 66.(6)*2= 133.(3).

Maelion 03-12-2007 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1774671)

Obecnie druid jest troche slabszy od maga (wedlug sond na Tibia.com).
Po update zdecydowania wiekszosc czarow nie zostaje jako tako usunieta tylko zastapiona ich odpowiednikiem w innym zywiole, i tak np. druid straci GFB, ale w zamian za to zyska czar dzialajacy dokladnie tak samo zadajacy obrazenia od ziemi.
Jesli chodzi o wieksza ilosc ladunkow na runach... to przeciez i tak runy glownie sie kupuje a nie robi samemu, wiec co za roznica jaka profesja moze je robic?

Ee? Pomysl dalczego ludzie robili drutów... bo chcieli sami je robic a nie kupowac.
BTW czy zna ktos ile bedzie strzałow z tych run LODU i ZIEMI. Bo skoro zmienią GFB Druidowi na np. Ziemny do bedzie tez 2x w runie, a w Lodowym HMM 10x?
PS: ile Sio Drutowi bedzie brało po Upie, bo jesli ma brac mi 2 manasy to troche dziwne.
Na te dwa ostatnie pytania prosiłbym zeby ktos mądry odpowiedział.

AnArAki 03-12-2007 16:15

Mam jedno pytanko :
Czy wie ktos kiedy DOKLADNIE bedzie up ?(jaki dzien)

Kejmilo 03-12-2007 16:18

@up: Przecież update już dawno jest, to ty nie wiesz? x0

To był sarkazm. Skąd mamy niby wiedzieć? W Cipsofcie nie pracujemy...

Wux 03-12-2007 16:29

Widzieliście jak zostało przebudowane Mount Sternum? jak dla mnie wygląda o wiele lepiej, jest większe i nie ma tych ciasnych uliczek, FACCe mogą teraz tam expić na nowych cyklopach, zwykłych cyklopów jest też trochę więcej, gdy zostanie wprowadzony update aż musze się tam wybrać:)

Biorek 03-12-2007 16:39

update będzie na pewno jutro.Bo prawie każdy update był we wtorek chyba bez 2.

Kee 03-12-2007 16:42

"Zimowy Update" ...
To kiedy może być update?
W ZIMIE....

Shor'tugal 03-12-2007 18:17

Update będzie na 90% w przyszłym tygodniu :D

Szymislaw2020 03-12-2007 18:45

[quote=Maelion;1775138]Ee? Pomysl dalczego ludzie robili drutów... bo chcieli sami je robic a nie kupowac.
BTW czy zna ktos ile bedzie strzałow z tych run LODU i ZIEMI. Bo skoro zmienią GFB Druidowi na np. Ziemny do bedzie tez 2x w runie, a w Lodowym HMM 10x?

Też się nad tym zastanawiałem.Bo to nie będzie fair że Sorc zrobi hmma z 10x ładunku a druid około 5x...

Edit@ Coś mi nie wyszło z cytowania ;/

morisek 03-12-2007 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wux (Post 1775213)
Widzieliście jak zostało przebudowane Mount Sternum? jak dla mnie wygląda o wiele lepiej, jest większe i nie ma tych ciasnych uliczek, FACCe mogą teraz tam expić na nowych cyklopach, zwykłych cyklopów jest też trochę więcej, gdy zostanie wprowadzony update aż musze się tam wybrać:)

Gdzie sa jakies sski stamtad?

Wux 03-12-2007 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morisek (Post 1775450)
Gdzie sa jakies sski stamtad?

Przejrzyj youtuba tam są filmik nie będę wstawiał linków bo zaraz o keylogery mnie posądzą ;)

Dark Alphadron 03-12-2007 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wux (Post 1774016)
Dobra wytłumaczę ci jeśli jeszcze się nie domyśliłeś :baby::
Twój post jest żenujący bo wypowiadasz się o rzeczach o których nie masz pojęcia !X(

No pewnie, bo pierwszy raz na oczy widzę napis "Tibia", nie?
Cytuj:

wypowiadasz się że podział expa jest głupim pomysłem choć nie przeczytałeś newsa do końca lub nie zrozumiałeś tekstu! Nie wiem dla czego uważasz że podział expa będzie się przyczyniał do pomagania słabszym graczom, jak dla mnie jest to dobry pomysł ponieważ bloker brał na siebie potwora zadając małe hity a sorc/pal bili sobie potwory i otrzymywali prawie wszystkie punkty expa, po za tym ta opcja wcale nie musi być aktywowana
I tu wychodzi brak czytania ze zrozumieniem. Wyraźnie pisałem, że MOŻE być używana do oszustw, nie że będzie TYLKO dlatego... potrafisz logicznie myśleć?
Cytuj:

Po 2 oburzasz się że dużo więcej rzeczy jest dla PACC a czego byś chciał tego że inni ludzie będą utrzymywać serwery ze swoich pieniędzy a ty będziesz miał takie same przywileje i nic nie będziesz za to płacił X( Powinieneś się cieszyć że w ogóle dostajesz nowe rzeczy.
Bla, bla... rozumiem, że PACC ma przywileje, bo serwery trzeba utrzymywać, ale powiedz mi, co FACC dostał z ostatnich upów? Nowe potwory? PACC only! Nowe tereny? Płać! Jedyne, co się dostało FACCowcom, to zmiana mechaniki samej gry. Czyli - CipSoft mocno zaniedbuje FACC. A fakt, że nie każdego na ów PACC stać (nie tylko w Polsce) też powinien coś znaczyć. Wniosek - FACC z ostatnich upów GÓWNO DOSTAŁ, podczas gdy PACC cieszy się z nowych terenów, potworów i broni. (z czego FACC dostał tylko to ostatnie, po horrendalnych cenach...) I dla wyjaśnienia - wcale NIE chcę dostać od razu dostępu do Liberty Bay, wszystkich outfitów i add-onów i potworów, ale mogliby COŚ dać, np. możliwość zdobycia add-onów do czterech podstawowych outów, dostęp do np. Tiquandy lub Ankharmun... (jak to się pisało?) Przynajmniej CZĘSC z przywilejów PACC mogłaby się graczom FACC dostać. A nie ciągle tylko PACC i PACC, a na darmowych się wypinamy...
Cytuj:

Co do tego pana który wypowiedział się jednym słowem powiem tylko bezsensowne nabijanie postów!
Tu się zgodzę.

Wux 03-12-2007 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Alphadron (Post 1775628)
No pewnie, bo pierwszy raz na oczy widzę napis "Tibia", nie?

I tu wychodzi brak czytania ze zrozumieniem. Wyraźnie pisałem, że MOŻE być używana do oszustw, nie że będzie TYLKO dlatego... potrafisz logicznie myśleć?

Bla, bla... rozumiem, że PACC ma przywileje, bo serwery trzeba utrzymywać, ale powiedz mi, co FACC dostał z ostatnich upów? Nowe potwory? PACC only! Nowe tereny? Płać! Jedyne, co się dostało FACCowcom, to zmiana mechaniki samej gry. Czyli - CipSoft mocno zaniedbuje FACC. A fakt, że nie każdego na ów PACC stać (nie tylko w Polsce) też powinien coś znaczyć. Wniosek - FACC z ostatnich upów GÓWNO DOSTAŁ, podczas gdy PACC cieszy się z nowych terenów, potworów i broni. (z czego FACC dostał tylko to ostatnie, po horrendalnych cenach...) I dla wyjaśnienia - wcale NIE chcę dostać od razu dostępu do Liberty Bay, wszystkich outfitów i add-onów i potworów, ale mogliby COŚ dać, np. możliwość zdobycia add-onów do czterech podstawowych outów, dostęp do np. Tiquandy lub Ankharmun... (jak to się pisało?) Przynajmniej CZĘSC z przywilejów PACC mogłaby się graczom FACC dostać. A nie ciągle tylko PACC i PACC, a na darmowych się wypinamy...

Tu się zgodzę.

"O żywiołach się już wypowiadałem, (jakieś 2-3 newsy temu) a ten sharing-system... cóż, mam pewne obawy w związku z nim. Niby będzie dobrze, zaczną się opłacać hunty z kolegami, ale można tego użyć do tzw. "expienia leszczy", czyli np. 12 lvl zaatakuje 2-3 razy GSa, zadając mu ze 20 damage, a jakiś 120 wykończy stwora - i obaj dostają tyle samo... na wielu OTSach było to testowane, na 90% z nich tak właśnie wykorzystywane..."

podkreślony teks świadczy o tym że nie zapoznałeś sie z tekstem z newsa i się wypowiadasz z oburzeniem. Dlatego napisałem że twój post jest żenujący.

"I tu wychodzi brak czytania ze zrozumieniem. Wyraźnie pisałem, że MOŻE być używana do oszustw, nie że będzie TYLKO dlatego... potrafisz logicznie myśleć?"

Nie rozumiem o jakie oszustwa ci chodzi przecież komu by się chciało np: na 40lvlu latać za 60lvlem i czekać aż on zabije ci potwora i podzielicie się expem, każdy normalny człowiek woli sobie sam poexpić bo jest szybciej. Cipsoft wie co robi zostaw to ludziom mądrzejszym od siebie.

Nie wiem dlaczego nie rozumiesz że większość rzeczy jest dla PACC. Cipsoft nie potrzebuje kasy z PACCów wyłącznie na utrzymanie serwerów bo sami chcą zarobić. Gdyby jak mówisz więcej rzeczy było dla FACC to mniej osób kupywało by PACCe a im zależy na tym żeby zatrzymać przy sobie graczy z płatnym kontem, a tak poza tym zamiast narzekać to poczytaj trochę w innych tematach co FACCe dostaną w tym upie...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:39.