Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Zbrodnia Wojewódzkiego! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=170880)

Gimlos 23-04-2008 10:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 2017001)
Tia, i znów KRRiT się kompromituje niczym Sowińska :<

Wytlumacz mi, dlaczego uznajesz ta decyzje za kompromitacje?
Gratulacje dla KRRiT.

@down
Wypunktuj mi wiec, co konkretnie w obecnej sytuacji w Polsce zasluguje na zrobienie pieca z flag.

Itachi 23-04-2008 10:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filipeck (Post 1995084)
Nie wiem, czy takie zbieranie "podpisów" przez internet ma jakiekolwiek
znaczenie, ale ten gnój zbyt regularnie przegina.
Urban ma godnego następcę.

Pozdrawiam.

widząc to co sie dzieje w Polsce sam bym tam z piec takich flag wbił.

Snick 23-04-2008 11:16

Nie jestem patryjotą więc się nie podpisze pod tym. :P

Davido16 23-04-2008 12:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snick (Post 2017614)
Nie jestem patryjotą więc się nie podpisze pod tym. :P

Tak, najlepiej wyjedź do Szwecji/Anglii/Rumunii/Azerbejdżanu i pracuj na zmywaku. Przecież Polska Cię nie obchodzi...

Gordorczyk 23-04-2008 12:14

wojewódzki żydzie twoim domem Aushwitz! Zginiesz żydowska szmato!!!

lololol 23-04-2008 12:38

14 latek pozamiatal :D:D:D

Vanhelsen 23-04-2008 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gimlos (Post 2017517)
Wytlumacz mi, dlaczego uznajesz ta decyzje za kompromitacje?[...]

Ponieważ takie jest moje zdanie na temat wyczynu Kuby i rysownika. Nie przeszkadzało mi to, że wbili flagę w gówno, a że Rada zajmuje się takimi pierdołami i tylko nakręca całą aferę to jest dla mnie śmieszne... Moją opinię wyraziłem już wcześniej na ten temat i na jej podstawie uważam, że rada znów się kompromituje :<

Arrivald 23-04-2008 20:56

Raczkowski jest smiesznym kolesiem i do tego swietnym rysownikiem (nie chodzi mi o technike, ale o pomysly, ktore wykorzystuje), wiec niech sobie wbija w kupsko co mu sie podoba :) W Polsce dzieje sie jedna wielka kupa, szczegolnie w polityce i powinno sie to traktowac jako symbol. Jestem w stanie zrozumiec bulwers niektorych zagorzalych patriotow, ale na mnie to nie robi zadnego wrazenia :p

Duch Guardi 23-04-2008 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 1995154)
To, ze ktos wetknal flage polska w psie gowno w celu zwrocenia uwagi na problem jest godne potepienia, ale zachowanie tysiecy wlascicieli psow, ktorzy wychodza ze swoimi kochaniutkimi zwierzatkami i nie maja ochoty po nich posprzatac ("bo to fee", "a po co?", "ja nie sprzatam, bo nikt inny nie sprzata") jest ok? Sam bym po psie nie sprzatal i dlatego NIE MAM psa. A skoro ktos sie decyduje na opieke nad zwierzakiem, to jego obowiazkiem jest sprzatac. Dlaczego ja na boisku NIE moge pobiegac i pograc w pilke? Bo jakis niekulturalny cham nie potrafi po sobie sprzatnac?

Popieram w 100% obecnie żeby nie wdepnąć w psie gówno trzeba mieć farta.

semiliren 23-04-2008 21:35

Dla jednych symbole narodowe sa wazne, dla innych nie.
(Podobno) w Polsce jest demokracja i wolnosc slowa, a nie totalitaryzm.
Doprowadzaja mnie do szewskiej pasji osoby, ktore mowia, ze Polacy umierali, bo musieli.
Nie musieli, ale chcieli (np.odzyskac niepodleglosc), slyszeliscie o powstaniach w Polsce(nie tylko warszawskim, ale takze z 19 wieku)?

Czy czuje sie patriota? Nie wiem, to jest moja osobista sprawa.

P.S. A tak z ciekawosci. Wiecie przynajmniej kto to jest patriota?

Edit:
Co do wlascicieli psow.
<ironia>"Na pohybel skur...synom"</ironia>

Gimlos 24-04-2008 00:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 2017839)
Ponieważ takie jest moje zdanie na temat wyczynu Kuby i rysownika. Nie przeszkadzało mi to, że wbili flagę w gówno, a że Rada zajmuje się takimi pierdołami i tylko nakręca całą aferę to jest dla mnie śmieszne... Moją opinię wyraziłem już wcześniej na ten temat i na jej podstawie uważam, że rada znów się kompromituje :<

A czym ma się według ciebie zajmować?
@up
Wolnosc slowa i demokracja nie wykluczaja poszanowania symboli waznych dla duzej czesci spoleczenstwa.

@topic
Najzabawniejsze jest to, że osoby najgłośniej krzyczące o tym, jaka to w Polsce jest "kupa", "bałagan" i jak to "zasługuje na potępienie" powtarzają zwykle tylko opinie przeczytane na forach internetowych czy tez zaslyszane od rodziców/znajomych. Mało kto jest tak naprawdę wskazać, co konkretnie im się w naszym kraju nie podoba - a już przemyśleć, czy każdy problem naszego kraju jest winą polityków i władzy, wykracza poza możliwości 95% naszego społeczeństwa. Nie mówiąc już o tym, że aparatura państwowa nie jest jednoznacza z narodem i jego symbolami. Ale taka już widocznie nasza zaściankowa mentalność.

Lend 24-04-2008 14:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filipeck (Post 1995084)
Nie wiem, czy takie zbieranie "podpisów" przez internet ma jakiekolwiek
znaczenie, ale ten gnój zbyt regularnie przegina.
Urban ma godnego następcę.

http://www.youtube.com/watch?v=6PErDfIL3kA

http://www.w-obronie-flagi.polonews.pl/

Pozdrawiam.

Lecz się fanatyku

Cacuss 24-04-2008 15:16

Ja mogę powiedzieć co mi się w Polsce nie podoba. To, że prezydent, czyli głowa państwa, najważniejsza osoba reprezentująca nas wszystkich daje kwiatka kobietom łodygą do góry. To nie jest żart z mojej strony. To jest po prostu wieś.

A Ci, którzy walczyli, umierali, poświęcali się za ojczyznę na pewno chcieliby, żeby ta ojczyzna była jak najlepsza. Myślę, że Raczkowski wbijając flagę w gówno też chce by Polska stała się lepsza.

spider-bialystok 24-04-2008 15:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cacuss (Post 2020383)
Ja mogę powiedzieć co mi się w Polsce nie podoba. To, że prezydent, czyli głowa państwa, najważniejsza osoba reprezentująca nas wszystkich daje kwiatka kobietom łodygą do góry. To nie jest żart z mojej strony. To jest po prostu wieś.

Zapewne nie mozesz przez to spac po nocach. Wspolczuje :)

Cacuss 24-04-2008 17:16

Źle mnie zrozumiałeś ;)

Po prostu nie chciałem bezpodstawnie mówić, że nie mam nic przeciwko wbijaniu flagi w kupe. Moim zdaniem dobrze, że wbił, skoro uważa, że to coś da.

Voon 24-04-2008 17:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cacuss (Post 2020702)
Źle mnie zrozumiałeś ;)

Po prostu nie chciałem bezpodstawnie mówić, że nie mam nic przeciwko wbijaniu flagi w kupe. Moim zdaniem dobrze, że wbił, skoro uważa, że to coś da.

No fakt, jeśli źle podam kwiatka kobiecie to ty zbesztasz moją rodzine. Smutne. Niestety, ale jeśli przyjąć to co mówisz to nie tylko spider Cie źle zrozumiał.

Matheavyk 25-04-2008 14:35

@Up: Ale twoja rodzina nie wybierała Ciebie świadomie. Nie wiedzieli jaki będziesz, nie wiedzieli, że będziesz niewychowany, niekulturalny, arogancki, bezmyślny, nienawistny, naiwny. A naród Polski wiedział kogo wybiera. "Smutne."

Najfajnieszje w tym wszystkim jest to, że on to zrobił, śmiejąc się jakby z tego, jak ludzie zareagowali na wcześniejszą tego typu sprawę, mianowicie wbijania flagi w kupkę. A oni [ludzie] znowu tak samo reagują, jakby nie nauczyli się niczego i nie wiedzieli, że teraz to już było jakby bez żadnej wagi.

I jeszcze jedna sprawa, ciekaw jestem, czy jak był hymn Polski/szkoły na apelu to stałeś zawsze na baczność, wyprostowany z klatką dumnie wypiętą do przodu. Tak? To Cię podziwiam. Nie? Więc nie rób z siebie takiego patrioty, bo patriotyzm jak miłość.
"Słowem świadczyć miłość, to nie miłość."
Sofokles (Antygona)

Teraz zamiast miłość podłóż patriotyzm.

P.S. Jeśli wbijanie flagi w słusznej sprawie jest be, to robienie błędów ortograficznych, a raczej nie uczenie się pisać poprawnie też jest be, i nie jesteś Polakiem w ogóle! :baby:

Voon 25-04-2008 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matheavyk (Post 2022178)
@Up: Ale twoja rodzina nie wybierała Ciebie świadomie. Nie wiedzieli jaki będziesz, nie wiedzieli, że będziesz niewychowany, niekulturalny, arogancki, bezmyślny, nienawistny, naiwny. A naród Polski wiedział kogo wybiera. "Smutne."

Od kiedy w Polsce kobieta bez swojej zgody zostaje moją żoną? Oo

Reszta twojej wiadomości odnosi sie do mnie czy do autora? Bo nie wiem czy sie unosić.

Gimlos 25-04-2008 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cacuss (Post 2020702)

Wybacz, ale podajac taki "argument", dyskwalifikujesz sie jako partner do dyskusji. Nie przecze, ze w Polsce duzo rzeczy jest "zlych" - czekam tylko az ktos bedzie w stanie w miare sensownie je podac, i podjac dyskusje, z czego one wynikaja.

Matheavyk 25-04-2008 17:54

@Voon: Człowieku nie rób z siebie idioty bo nim nie jesteś. Dobrze wiesz, że nie chodziło mi o żonę, ale o matke/ojca/brata/siostre/babcie/dziadka, może dalej? Pradziadka.. Bo znowu wylecisz z jakimś głupim tekstem niepotrzebnie. I od razu powiem, że nie chodzi mi o to, że przypadkowo, nieplanowany pojawiłeś się na świecie, ale że zostałeś takim człowiekiem jakim jesteś (wcale nie złym, uprzedzając wypowiedzi innych).

Reszta mojej wiadomości odnosi się zarówno bezpośrednio do autora, jak i ludzi, którzy uważają, że pan wojewódzki przegiął.

@Gimlos: Może zanim Cacuss odpowie, bo mnie zaciekawiłeś swoją wypowiedzią. Po pierwsze, o to chodzi w szeroko pojętej sztuce (performance, itd.). Żeby dać do myślenia bez szczegółowych argumentów. Ale ja mogę podać przykład. Przeszkadza mi to, że idąc chodnikiem muszę patrzeć pod stopy, bo mogę wdepnąć w psie odchody. To samo tyczy się spaceru po parku, gdzie trawa widocznie jest tylko po to, żeby sobie ją pies 'przywłaszczył'. Czemu jak ludzie kochają swoje pieski, to z tej miłości nie posprzątają ich kup? A jak im się nie chce, jest to dla nich fuj, to chyba jednak nie powinni posiadać psa, bo nie dorośli do tego. Czasem odnoszę wrażenie, że pies w tym kraju ma więcej praw, swobody ode mnie, a tak chyba nie powinno być.
I takie rzeczy nie są 'niedozrobienia'. Jak ktoś był za zachodnią granicą to mógł to spostrzec. Podam tu za przykład Anglię, bo tam akurat byłem i tam to przykuło moją uwagę. Mają tam naprawdę wielki park(i) (Londyn). Trawa zawsze skoszona, możesz na nią spokojnie wejść nie obawiając się o buty, bo nie zaminowali pola jak w Polsce. I nie chodzi o to że wielbię inne kraje i nie mówcie, jak tak to wyjedź tam sobie i żyj. Jestem Polakiem, chcę żyć w Polsce, i chcę, aby moja ojczyzna była jak najbardziej przyjazna dla mnie i innych ludzi. Dlatego warto poruszać różne tematy, a o pieskach już się mówiło i dalej nic. Uważam, że to co zrobił wojewódzki to i tak za mało.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:11.