![]() |
Spoko, jak trafisz to niewykluczone, że będę "leżał i kwiczał". Ale problem w tym, że nauczyć się trafiać z takie kopa tam gdzie się chce wcale nie jest łatwo. Jakbyś się nie znał. Inf. od byłego mistrza polski :-)
Poza tym, jak ktos wyżej pisał, najpierw zrób to tak, żebym nie przewidział tego ruchu. I wtedy możesz kopać. |
no masz moze racje ale az tak trudno trafic nie jest, wystarczy jakas zmyla( np. niby chcesz bu jebanc prostego on trzyma garde a i a tym momencie walisz h kicka kiedy od upusza lekko rece). Mi osobiscie pomoglo kilka lekcji od brata kumpla, chodzil od malego na muyai thai(wiem ze zle napisalem) i teraz jest instruktorem.
Tylko trzeba sie przywzyczaic do bolu piszczela;/ Wiecie co nam kazal robic na poczatku: szpagat i wyskok oraz zarciagnie pachwin;p |
W czasie napadu wygląda to zupełnie inaczej. O to mi głównie chodzi. Żeby zachować spokój., co łatwe nie jest. Skoncentrować się, uderzyć i skutecznie trafić. Sala to zupełnie coś innego niż ulica.
|
no sala czy turniej to co innego niz ulica . W takich wypadkach to oczywiscie trzeba zachowac spokuj, moim zdaniem w takich sytuacjach najlepiej komus pizdnac "4" w morde badz w klate, lub jebac z calej pary w szczeke, efekt taki ze jak mocno uderzyles to juz poprawiac nie trzeba.
|
Łatwo powiedzieć, ciężej wykonać. Zwłaszcza, ze typków jest zazwyczaj co najmniej 2.
|
zgadza sie ciezko wybrnac z takiej sytuacji ale ja jakos wybrnelem nie chwalac sie;p Najpiej pizdac slabszemu lub odepchnac i w nogi ile sil :)
|
Cytuj:
Cytuj:
|
h kick roxxxxxxxxxxxxx
http://www.maxior.pl/film/55021/Cro_...tory_Highlight
obejrzyj sobie ten filmik, tu nie chodzi o to ze jak ja zrobie zmyle to on zrobi to potem ja zrobie tak a on wtedy tak to ja go wtedy pizdne tak ... nie w tym rzecz , kazdy glupi jak widzi ze chcesz go uderzyc zakrywa sie rekami (trzyma garde) i jak zaslania sie rekami to boki glowy zostaja nie chronione, jak tylko widzisz ze on podnosi rece do gory szykujesz mu h kicka na banie_ to tylko 1 przyklad. |
No nie wiem, jak ja widze, że leci bomba to robie krok w tył, jeśli mam szanse, kontratakuje. A co do tego h kick. Powtarzam, to jest mistrz świata. Robi to szybko i mocno. Ilu ludzi tak potrafi.? Jest to skuteczne, ale umieć to wykorzystać.. Tym bardziej przy 2 przeciwnikach..
|
Cytuj:
|
@ileśtamup
Taa, taekwondo jest gorsze bo sie dłużej trenuje ? n/c... tak samo ten argument ze 'szpanowaniem' - Uczysz sie sztuki walki dla kogoś? :< |
jak sam spostrzegles gdy ktos lapie h kicka jest wielki szal a dlaczego nie jest tak czy zwyklym prostym ? bo trudno to wykonac w walce -.-' Moje zdanie o tobie jest niskie widac ze nigdy tak naprawde nie walczyles na ulicy w nocy wracajac z imprezy. Jest to taka adrenalina ze nie myslisz " a ch*j wloze mu h kicka bede kozak" rozgladasz sie jak szybko skonczyc walke zeby typ cie nie gonil albo poprostu odrazu uciekasz ( najlepsze wyjscie) trenuje 7 lat i wsadzic h kicka w glowe podczas walki sportowej tez nie jest takie proste a masz jeszcze czas na myslenie ( w walce na ulicy tego NIE MA! ) mozesz sobie pozwolic na kombinacje (wiekszosc to poruszanie i kozystanie z bledow przeciwnika. Walki w ktorych pierwszy albo ostatni cios to K.O poprzec h kick sa niezwykle zadkie i nie slyszalem zeby na ulicy ktos wkladal h kick poniewaz ktos rozsadny wie ze moze sie to skonczyc wywrotka badz zlapaniem nogi ( to nie sala treningowa z matami tylko powyginany chodnik ) kick na udo czy podbrzusze jest szybszy od h kicka dlatego jest czesciej wykozystywany w walce na ulicy. W walce sportowej sa tez PKT za kombinacje a h kick jest bardzo wysoko punktowany dlatego tez jest calkiem czesto wkladany do kombinacji!! to tyle
|
czlowieku ja nie mowile ze jak Cie ktos zaczepi albo zaczepia to jestes opanowany i teria 1 h kick i gosciu lezy, tylko to jest najbardziej skuteczne.
Uwierz mi wiem co to jest na*******ac sie, bijac sie z kims myslisz tylko jak mu ryj obbic i tyle ,zgadzam sie ze wylapujesz bledy przeciwnika itp mi chodzilo o to ze to jest najbardziej skuteczne i itd. |
h kick nie jest najbardziej skuteczny i koniec kropka. Jest widowiskowa i bardzo mocna technika ale nie jest najbardziej skuteczny juz bardziej bym powiedzial ze hak prosto w podbrodek, albo obrotowa na podbrzusze ale nie h kick
|
zonta chyba nie doszlismy do jakiegos porozumienia :) W sytuacji jak 2 typow sie do Ciebie przyjebalo, najlepiej uderzyc z calej sily w okolice brody, a drugiego odepchnac i s*******ac ile sil w nogach lub jesli wiesz ze dasz rade na*******ac ich ile wejdzie...
jaka kurva obrotowa na podbrzusze??!! |
Trzeba mieć niezłą parę, żeby położyć kolesia jednym strzałem z ręki.. ;x Skuteczniejszy byłby atak w skroń. Zresza.. Ja nie wiem kto Cię napadł, ale chyba dzieci z przedszkola. Jesli ktoś Cię napada to zazwyczaj umie sie bić i nie zejdzie po jednym strzale.
@down Gratuluje, byłeś taki super że wyciągnąłeś z nich jeszcze po ile lat mają.? Już myslałem, że masz jakieś pojęcie o walce, ale jak Ty mi mowisz, że lepiej uderzyć w szczękę niż w skroń to płakać się chce. |
w skron ??
nie ma nic bardziej zwalajacego znog niz porzadny prosty/sierp w szczeke :)jak chcesz zalatwic goscia 1on1 to "4" na ryj albo w klate. btw dzieci z przedszkola maja u Ciebie po ok 19 lat?? |
W skroń, ponieważ czaszka tam jest słabsza, zresztą jakieś magiczne tętnice tam przebiegają. Nie mam super siły i myślę że jedno moje uderzenie w szczękę by nie wystarczyło, dlatego wolę zaatakować skroń.
|
Oj gadacie o ciosach na szczeke. Co jak co, ale zeby takim ciosem powalic trzeba byc chyba bokserem...
Najskuteczniejsze ataki: w jaja//tchawice//oczy//splot sloneczny// no i jak sie dobrze trafi to w skron... Dodatkowo mozna komus noge wyeliminowac mocnym kolanem w okolice uda (tzw. bocian) |
Bocian? Hehe, na przerwach w gimnazjum "w to" się bawiliśmy. A nos i uszy też potrafią zaboleć... :P
A co do skroni... Zwykle stoi się raczej frontem do twarzy przeciwnika, więc przy uderzeniu w skroń siła jest zmniejszona(sinα? :P ), a co za tym idzie-efektywniejszy jest strzał w szczękę. Teoria w przypadku boksera. A jak to wygląda w przypadku bojowników ulicznych? Noł ajdija... A tak na marginesie to polecam uderzenia w głowę będąc wyposażonym w rękawicę wspomaganą. Mając jakieś 150% umiejętności walki wręcz mamy z 80% szans na trafienie krytyczne i pozbawienie przeciwnika przytomności. :P @edit A tematem rozmów miało niby być "Teakwondo czy Kick-boxing"... :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:56. |