Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Tibia 3D. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=171955)

Pirate Cutthroats 27-06-2008 08:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 3D.Kim (Post 2123652)
Jedyne Co by było fajne to jak by dodali dźwięk i to wszystko bo widok z góry ułatwia orientowanie się, bo jak by to było jak z tyłu Ci Assasin wyskakuje i dedzior :]

A, racja. W Tibii potwory dlatego są tak mocne bo widok jest z góry. Gdyby był zza pleców postaci to byłoby wiele dedów, chociażby od GSa na PoH.

tarangoul 27-06-2008 09:04

Ja uważam że najlepszym rozwiązaniem jeśli miała by powstać Tibia 3D była by opcja, włączania i wyłączania trójwymiaru.
Ktoś tam powiedział że nie da się przerobić na 3D, da się tak samo jak Snejka w DOSie (nie pamiętam jak to się pisało) można przerobić na takiego z bitmap.
Wszystko zależy od współrzędnych (chyba).
@WoW
To chyba najbardziej czytelna gra MMORPG 3D w jaką grałem i do tego te dziecinne tekstury jak mówi mój starszy, każdy Tibijczyk powinien się tam odnaleźć.

Andrealfus 27-06-2008 09:08

@up, masz racje wszystko się da a co do Wow także popieram, cukierkowa grafika + strasznie przejrzyste questy, zawsze wiesz jaki będzie następny quest a zazwyczaj jest to, przynieść 10 czegoś tam do tego a tego npc

Matisz5 28-06-2008 14:01

Jakby tibia byla 3d to by po prostu stracila klimat, do tego wymagania bylyby duzo wieksze, a wiec i graczy mniej :baby:

kaxiorek 28-06-2008 14:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrealfus (Post 2142614)
Jak to czytam az mi sie zachcialo wyslac email po nowe passy do forum. Od kiedy to Tibia jest w 2d? bo chyba gry w 2d nie widzielisciem wiecie co to jest rzut izometryczny? Mu online jest wykonane w ten sam sposob tylko w tibi uzyto bit map

To pokaż mi w tibi obojętnie jaki obiekt który można zobaczyć z każdego kontu (od spodu z lewa z prawa itp.) w tibi grafiki jest umieszczona w 2 wymiarach i dzięki cieniowaniu i ułożeniu jej pod "skosem" daje efekt przestrzenny.

Vern_Neas 29-06-2008 02:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Levi (Post 2012876)
chcesz 3D wyglądające jak jakiś twór-potwór? Nie licz na grafikę jak w wow czy innych grach tego typu ponieważ jest to nieosiągalne a koszta byłby tak wielkie tej całej zmiany że byłoby to nieopłacalne i prawdopodobnie za grę trzeba byłoby zapłacić. Po za tym wielu graczy gra bo tibia nie mam wielkich wymagań sprzętowych w stosunku do innych gier. Po za tym siła tibi to odmienność czyli brak muzyki i grafika 2D.
Jeśli Tibia stanie się 3D, ja wychodzę tak jak większość.

Zgadzam się z nim. Przecież dlatego mamy 2d aby grali ludzi o słabych kompach. Lecz jest jedno ale...

Przecież można zrobić 2 klienty tibii. Jeden na 2D a drógi w 3D i każdy byłby happy. :D

Strongmen101 29-06-2008 15:42

W Tibi nie chodzi o grafike 3D bo jak by Cipisy chcieli to by zrobili. W tibi niechodzi o Grafikę 3D tylko o to jak sie w nią gra.A jak by tibiabyła by 3D to by niegrało w nią 40 tyś ludzi. Pozdro...

Meshiam 29-06-2008 15:53

dokładnie tibia gdyby była 3D to by miała większe wymagania, straciła by swój urok i klimat:(, a po za tym mogla by stać się przez to płatna grą czego raczej nikt by nie chciał (oczywiście to moje podejrzenia jeśli tibia była by 3D).

Lepiej niech zostanie jak jest

siniestro 29-06-2008 16:54

chetnie zobaczylbym postacie w 3d na 2 wymairowym tle jak np. w icewind dale2

poxed116 30-06-2008 22:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez misiekpall (Post 2012571)
Nikt z wasz nie chce grać na Tibi 3D?? Może warto by było napisać do CipSoftu i podać taki pomysł nad Tibią 3D??B)

jeżeli się tak stanie masz wjazd na chatę xD :):):):););););)

1. Połowa graczy Tibii odeszła by z gry a co się z tym wiąże się, że producenci gry stracą graczy,
którzy kupują pacc'a a co się wiąże z money :P
2. I co chciałbyś mieć taką kolejną grę jak np.Emtin 2 , albo coś innego ?? pomyśl jakby to było ??

yashima 30-06-2008 22:57

Przekazuję wiadomość:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michos
1)Może nie wiecie, ale Cipsoft przeprowadzał nabór grafików 3D jakiś rok temu...
2)Rozróżnijmy: Tibia ma grafikę 2D, ale sama gra ma trzy wymiary.
3)Tibia 3D-wyłącznie jako osobna gra :P.
4)Tibia ma kreskówkową grafikę. Przecież po przeniesieniu tego do 3ciego wymiaru to będzie wyglądało gorzej niż WoW, a "Gorzej niż WoW" to w moich ustach straszna obelga.
5)Żeby zapobiec następnym kłótniom: Ogólnie rzecz biorąc, nie ma komputerowej grafiki 3D, a jedynie jest symulacja trójwymiaru. Chyba, że ktoś ma dziurę w ekranie, i tam u się jak z plasteliny ludki formują ;P.

Dziękuję
Michos

BaxCrow 01-07-2008 22:18

Gry MMORPG 3D to duża pomyłka, takie jest moje zdanie. Pewnie zaraz obrońcy WoWów i LII zaraz się na mnie wyżyją, ale takie jest moje zdanie.
Wszystkie gry 3D mają pełno jakiś swiecidełek, kolorwych czarów i takich tam innych gówien, które moim zdaniem tylko psują klimat tych gier. Mnie szlak trafiał gdy biegłem na jakiegoś bossa, 15 osób dokooła i tylko widziałem wszystkie kolory tęczy, a potwora nie. W Tibii widać wszystko dokładnie, nie ma jakichs bezsensownych kolorów, które zamazują cały ekran.
Interfejs w grach 3D może i jest ładny, ale nie jest przejrzysty, pełno różnych tabelek i itp.
Jedyna rzecz, która podoba mi się w grach 3D, to duże możliwości rozwoju postaci :).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:25.