![]() |
Cytuj:
@Gimlos : hehe, ale wam dowalili, to juz ciekawsze bylo "Ogniem i Mieczem" na ktorejs z probnych matur. Szkoda, ze nie bylo tego na podstawce, bo swiezo po lekturze jestem :D |
Tekst o blogach, spodziewam się minimum 13pkt, co do wypracowania, wybrałem Lalkę, jedna z niewielu lektur które był;em wstanie w liceum przeczytać i które mnie zainteresowały, a czy będzie zaliczenie? Jak egzaminator nie powie, że wypracowanie to streszczenie to będzie OK :)
|
A wybralem sobie pierwszy temat ;p przeczytalem ten o lalce i nie zrozumialem co mialbym pisac ;D z drugiej strony nie przeczytalem ksiazki...;D Mysle, ze poszlo w miare dobrze. Mam nadzieje, ze trafilem w klucz ;P Myslicie, ze wspomnienie o Romantycznosci byloby walorem? Albo, ze Oda jest tez zwana "manifestem mlodosci"? ;D
Czytanie ze zrozumieniem bylo calkiem przyjemne, na nic nie bede liczyl bo pewnie sie przelicze, ale tez poszlo w miare dobrze. Teraz czekac na pozostale..na matme =O |
Ogólnie to próbna była łatwiejsza... 8o
|
Cytuj:
Jak by ktoś nie widział to daję przykładowe rozwiązania podstawowy http://cdn.gazeta.pl/bi.gazeta.pl/im...0/m5180235.pdf rozszerzony http://cdn.gazeta.pl/bi.gazeta.pl/im...0/m5180237.pdf |
@Ashlon
Ogniem i Mieczem bylo swietne, wtedy blisko 90% stuknalem ;) Teraz dali bardzo trudne pytania do tekstu, duzo ludzi potraci tam punkty. Wypracowania stosunkowo trudne, ale mi akurat Mrożek bardzo podpasowal. Z racji ze wyglada na to, ze srednia z rozszerzonej bedzie w tym roku bardzo niska - wynik na poziomie 70-80, na jaki licze, bedzie duzym atutem w walce o miejsce na studiach : d |
a co to za roznica zdawac roszerzone od podstawowego? xd
|
No to jutro angielski.
Poziom podstawowy - 120 minut Poziom rozszerzony - 190 minut Poziom dwujezyczny - 240 minut <--- dluuuuugo ;D |
Powodzenia wszystkim ;).
|
Nom powodzenia, powodzenia :) (ja che list prywatny na maturę:P)
Niech moc przezwycięży strach :P Jutro WOS (sam nie zdaję, ale mam ustną z polaka) |
Angielski podstawa była łatwa jak nie wiem co. : ) Liczę na ponad 80% gdzieś. : )
|
|
W sumie wyszło mi po podsumowaniu że mam jakieś 20-23/32 pkt z zadan zamknietych no i licze na jakies 13-15/18 pkt z wypracowania. A wam jak poszlo ? (mam na myśli poziom rozszerzony)
@down_Gimlos Temat rozprawki według mnie był przyzwoity, łatwo było wymyśleć jakies za i przeciw, wymagało to jednak znajomości wyrażeń pod rozprawkę. Mimo wszystko jak jakies 80% osób piszących wybrałem opowiadanie. @Tompior Heh, mi głównie poleciały punkty na listeningu (generalnie jakieś 50% z każdego) i na gramatyce. |
angielski spoko , w zamknietych jeden blad mi sie wkradl z tą książką "save cash save the plante" czy jakoś tak - 34/35 punktów
w otwartych źle przeczytałem i napisałem do której jest sklep a nie od której :/ wydało mi się to logiczne narazie pewny jestem tych 2 błędów , wciąż mam nadzieje na ponad 90% :) |
Cytuj:
|
No to sprawdzilem odpowiedzi z dwujezycznej.
Listening - 12/20 (bez wypracowania) Reading - 21/30 (bez wypracowania) Do tego, oba teksty (wypracowania) poszly mi w miare dobrze, wiec uwazam, ze dostane okolo 70-75% |
Cytuj:
a) zastanawiam sie, jakim sposobem ci ludzie tak slabo napisali b) zastanawialem sie i nie wymyslilem lepszego sposobu sprawdzania wiedzy Zastanawiajace jest, ze czasami klucz jest po prostu glupi. Ale coz, szczescie sprzyja lepszym. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Poza tym, slyszalam tez historie, w ktorej autor napisal analize wlasnego wiersza... Okazala sie ona bledna. |
@up
To byla Szymborska co zle zinterpretowała swoj wlasny wiersz ;D dostala chyba z calej matury ~~60% |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:20. |