![]() |
|
O ile Randall to już jakaś tam firma (przynajmnie parę razy mi się przewinęła przed oczami), to ten Dibeisi to jakiś kicz. 25W za tą cene nie dostaniesz. Popierdzi troche i sie zdupi xD
|
Jak chcesz kupić gitarę za 300 zł i piec za 300, to lepiej nic nie kupuj tylko zbieraj dalej.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Zastanawiam się teraz nad Peaveyem Solo i Tym randalem
http://www.allegro.pl/item363433128_...z_kurier_.html http://guitarcenter.pl/catalog/gitar.../randall-rx15m |
Najpierw przynajmniej 4-5 tyś
Potem rozglądaj się za Gibsonami Wtedy możesz mówić o tym, że kupujesz elektryka Do 300 złotych są Dimavery, ale to jest gówno i w dodatku z produkcji wychodzą tak jakby były używane |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Durni fanatycy Gibsonów i Fenderów -.- |
Witam wszystkich, mam pewien problem z gitarą, ale nie widzę sensu zakładać nowego tematu, skoro jest juz taki o tej tematyce ;). No więc, 2 dni temu nabyłem swoją pierwszą gitarkę, Corta x2. Wcześniej z gitarami miałem do czynienia tylko podczas oglądania teledysków/koncertów. Próbowałem ją nastroić wg sposobu opisanego na tej stronie:
http://www.gitara.miniserwis.pl/strojenie-gitary.html Pierwsze 3 struny ( e, H, G) poszły w miarę sprawnie, ale przy strojeniu czwartej , struna pękła. Czy to ja popełniłem gdzieś błąd, czy może tam w poradniku cos zjebane xd? Ponadto, dzisiaj ide zakupić nowe struny, ale kompletnie nie wiem jak się je zakłada, mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to się robi, albo chociaż dac link do jakiegos poradnika?: d Z góry dzięki |
|
Nie musi kupować stroika, starczy, że ściągnie sobie np Aptuner.
|
Cytuj:
Nic do nich nie mam. Ale wg mnie Gibson ma dosyć wyrazisty dźwięk, co znacznie poprawia moją przyjemność z gry. Zresztą, każdy ma swój styl i gra jak mu się podoba. Jak ktoś chce rwać struny na upartego, deptać po kablach i puszce w czasie grania, rzucać gitarą i co chwilę regulować struny to rzeczywiście Gibson nie jest dla niego... |
Teraz zastanawiam się nad trzema piecykami
Peavey Solo - 12W ale głośniczek 8" 225 zł Randall RX15M - 15W ale mniejszy głośnik - 6" 205 zł Laney LX20 - 15W i głośnik 8" 229 zł Ma ktoś może z was te piece, testował czy cuś? |
Kup sobie Tensona, będziesz miał co rozwalić na koncercie.
|
A mi się wydaje, że Tobie do zakupu gitary jeszcze daleko. Od 2 tygodni pytasz ciągle o jakieś modele najpierw gitar, teraz piecyków, nie pokazując nawet żadnego progressu jeśli chodzi o zakup. Po prostu stoisz w miejscu i chcesz żebyśmy Ci podrzucali modele a Ty będziesz je selekcjonował, ustawiał, bawił się nimi aż w końcu nic nie kupisz i temat przepadnie.
Najlepsze są posty "teraz się zastanawiam nad xxx" naczy, że poprzenie 1,5 tygodnia omawiania i wspólnego zastanawiania się też nic nie dały, bo po miliardzie pytań, zrezygnowałeś. |
Peavey Solo. Eh, nie lepiej dozbierać na Cube'a jakiegoś? Taka mała sugestia.
@Johnny: Ile Gibsonów ogrywałeś? Tak się składa, że jestem "fanatycznym fanem" Gibsonów, uwielbiam ich brzmienie, uwielbiam kształt LP hehe;p Ale Pan Bardownik przesadza, jest wiele dobrych gitar i nie muszą wcale kosztować 4-5 tys oraz pochodzić ze "stajni" Gibsona. Wystarczy poszukać na rodzimym podwórku: Flame, Mayones (...sam miałem Mayones'a Setius GTM, boskie wiosło :)) |
Kup sobie Everplaya i czuj sie spełnionym muzykiem =>
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Ale ja nie powiedziałem, że inne sa złe ;D dla początkujących to nawet lepiej kupić coś lżejszego w cenie, bo i tak zanim się ogra to minie trochę czasu. A dopóki będzie grał "tak o" to i tak tych różnic w brzmieniu gitar nie będzie odczuwał. Hail Gibson ^^ Nie żebym ubóstwiał ( aczkolwiek czuję się trochę fanatykiem xd). Dajcie mi do ręki gitarę, która będzie wybrzmiewać wg mojego stylu i będzie się do mnie "przytulać" to bez wahania zamienię tego Gibsona na tą gitarę; nawet jeżeli Gibson był za 4-5 tyś a nowa gitara za 300 zł; heh, ceną i tak nie pogram xD |
Cytuj:
@Bardownik Zgadzam się. Ja jestem początkujący (gram 3 tygodnie na starym klasyku z nowymi strunami) i po 10 maja kupię nowego akustyka. Raczej będzie to jeden z Cort'ów tak do 450-500zł (500 to już max). Jestem w 100% pewien, że na następne 2-3 lata nawet nie będę potrzebował innej, bo myślę, że za tą cenę to już jakaś gitara musi być i musi trochę wytrzymać. @Korek Z Tobą też się zgadzam. Chłopak ciągle wałkuje to samo. Ja jak będę miał kupić gitarę, to pojade po prostu do sklepu, pobrzdękam Tenacious D - Kickapoo na tych, które cenowo będą mi odpowiadać i po prostu jakąś kupie. A nie będę się pierdzielił z pytaniem na forum o Tibii czy ta, czy ta będzie lepsza ;| @Guzbi Patrz, w końcu dostaniesz wskazówkę. Poczytaj o Laneyach, bo jeśli doczytasz się dużo pozytywnych opinii, to myślę że możesz brać, tymbardziej jeśli to 8" i 15W mocy. Jakaś gwarancja głośności (ale nie wiadomo czy dźwięku) jest. Także posprawdzaj, popytaj, poszperaj, powęsz, poszukaj, po-coś tam i weź w końcu się na coś zdecyduj. Bo masz już 100 odpowiedzi, a Ty nadal nie wiesz czego chcesz. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:44. |