Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Update a rookgaard. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=175250)

Hakuoh 14-06-2008 22:51

Tak się zastanawiam...
Ten tutorial może niech jeszcze będzie, ludzie się odczepią prosząc "plixowato" i tym podobne o jakieś eq (bo dostaną coś na początek) lub przestaną padać jak ostatnie debile tylko nauczą się grać.
Jednakże nic teraz nie zatrzyma plagi botów. 2 aktualizacje zniszczyły doszczętnie Rookgaard - addony i wyrównanie profesji. Była jeszcze trzecia, jednak wyleciało mi z głowy. Niestety nic nie powstrzyma tej plagi. Już przepadło.
Chcę również zmieść nadzieje, że w nowych lochach dla 8 poziomów będą prawdopodobnie potwory, za które nie można zdobyć doświadczenia. Tak więc nie myślcie, że tam poexpicie (zwłaszcza, że będzie ostry tłok).
@.hobnail
A co z tymi, którzy po prostu mieli ochotę być rookstayerem bez żadnych celów (czyt: szpanowanie/pomaganie)? Ja na przykład wolę polegać na sobie nie patrząc na innych.

Na pełne rezultaty proponuję poczekać na Test Serwer/Update, ponieważ na dzień dzisiejszy nie wszystko jest jasne.

Ameriov 14-06-2008 22:54

@Gofin
Dla wszystkich tutorów, ostatnim razem również był dla wszystkich... Z wyjątkiem tych, którzy zrobili test 3 dni przed TSem mając nadzieje, że sie załapią... Będą tam również Senatorzy i prawdopodobnie (co rzadko sie zdarza) kilku modów supported fansite.

A co do tematu to wg. mnie i tak i tak zepsują naszą mała wysepke... Czy Cipsoft updatem, czy nowa fala pseudo rookerów chcąca grać na nowym terenie. Co za różnica kto...

Hynu 15-06-2008 01:40

Dzisiejszą wypowiedź zacznę od tego że nie będę odpowiadał na posty typu "rookstayerzy do nooby, bo trapują żeby zdobyć mojego studded armora!" Bo to poniżej mojej godności.

Od siebie dodam tylko że od "upka dla knightow" nic nie może być już gorsze na Rookgaardzie, i może być tylko lepiej.
Ogółem nie wiem co o tym myśleć

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rookgaard.pl news
...będziesz miał dostęp do piwnicy, w której zdobędziesz ekwipunek pod warunkiem, że nie zdobyłeś jeszcze 9 poziomu...

Nie liczcie na to że piwnica będzie dla was. :)

TaTaskers 19-06-2008 10:47

Teraz ludzie będą robić noob-chary by wejść do piwnicy i zabrac ekwipunek, który później sprzedadzą na targu. :P

Gofin 19-06-2008 12:17

Jest szansa, że nowi gracze, którzy zaczęli grać "bo kolega gra" po zobaczeniu grafiki Tibii zrezygnują. Tylko że teraz trafiają na Rookgaard, a po upie zrezygnują już na tutorialu.

Anitaaa 19-06-2008 16:17

Od update to Lily będzie sprzedawała small health potions, a nie "druid na skale". Ciekawe co się z nim stanie? :o Czyżby usuną go z Rooka?

Czy jak ktoś będzie na test servie (chyba dobrze napisałam) mógłby wkleić screeny? :)

Gofin 19-06-2008 16:30

Podpisuję się pod prośbą Anityyy. Jeżeli się okaże że chcą zlikwidować H. to trzeba szybko z nim pożegnalne focie strzelać ;P

MasterTusk 19-06-2008 16:56

Hear Mala (16:49)
mozna kupic ciastko
owocowe ze swieczka
na rooku
party cake
za 50 gp

Lipa =-\

Anitaaa 19-06-2008 17:52

@up
Zgadzam się... Lipa z tym tortem :(

kolo511 08-07-2008 20:32

Up-date....

Czy ja wiem.
Aż tak źle nie jest po tym up-date.
Po zrobieniu początkowych questow jakie maja NPC dla ciebie dostajesz 2,5 lvl.
Więc nie jest aż tak źle.
Szybciej wyjdziesz przynajmniej.

Jarryn the Rookguardian 09-07-2008 11:49

Popsuli Mino hell, wasp tower i rot hell (2 kratki w bardzo ważnych miejscach zamiast jednej)... Mało zawzięci już mogą zrezygnować z trapowania. Niestety, wprowadzili olbrzymie utrudnienia, ponieważ trzeba blokować większą ilością osób wejście do powstającego trapa. Jednak dla chcącego nic trudnego. Da się jeszcze trapować. Na szczęście jeszcze mało znany orc tower zostawili - nic nie zmieniali.

Przy mino hell trzeba wmyślić całkowicie inną technikę. Muszę zasiąść z kolegami i pokombinować ;p.

OtakuGuy 09-07-2008 11:51

Może ktoś zarzucić jakieś focie z rookgardu dla tych co nie grają w tibie? Mino Hell, wasp tower itd. :D Bardzo proszę.

MasterTusk 09-07-2008 12:10

Oczywiście, na Hyacinth tower są teraz schodki =-\
http://img148.imageshack.us/img148/2588/rooofldv7.jpg

Niby było wiadome, że prędzej czy później coś z tym zrobią, ale jednak odczuwam pewien niedosyt mimo, że tak częśto nie trapowałem.

Dindsuk 09-07-2008 12:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OtakuGuy (Post 2169290)
Może ktoś zarzucić jakieś focie z rookgardu dla tych co nie grają w tibie? Mino Hell, wasp tower itd. :D Bardzo proszę.

mh i wasp tower sa w "Plotkach i ploteczkach'

Azestowy 12-07-2008 05:32

Teren, rozmowę, początek, handel pozmieniali i tyle

Tocallo 12-07-2008 08:24

Może byś do jasnej chole*y przestał spamować, jeżeli nic do tematów nie wnosisz?

Zobaczcie jak dziś wyglądała 1 strona z rana:

http://img135.imageshack.us/img135/412/spammmr0.png

Dindsuk 12-07-2008 09:19

ta strona dalej tak wyglada do Az~ napisales cos madrego moze w...1 temacie chociaz i w to watpie

Duch Guardi 12-07-2008 20:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Geron (Post 2175896)
ja stanowczo jestem za paroma expowiskami, ludzie bez jaj oni hcą szybko ze ludzie wyszli na maina atu ja se expia to jakis gosc pszychodzi i wszystko wydeda X(. A na serio to wątpie zeby szczegulnie duzo sie zmienilo

marna prowokacja ... a jeśli nie to używaj Firefoxa

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:13.