Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Bo być Polakiem to znaczy być dumnym! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=177848)

ripper 12-06-2008 09:59

Nad robieniem z siebie kretynki Chesterkaa pracuje od kiedy pamiętam.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gimlos
Och, taka biedna ta wiekszosc spoleczenstwa ktora nie popierala holokaustu, a mimo to glosowala na partie majaca go niejako w programie. Glosujac na NSDAP sie holokaust zgadzali, czy im sie teraz po latach to podoba, czy nie.

Śmiem twierdzić, że głosowali nie dlatego, że byli zwolennikami panowania rasy panów, tylko dlatego, że nie mieli co włożyć do garnka, a Hitler obiecywał im złote góry, co skutecznie umniejszyło znaczenie jego nazistowskich planów.

Gelt 12-06-2008 10:41

@Korek

Przypominamy, że Londyn też obronili Polacy w bitwie powietrznej. ; ) Ja np. jestem z tego dumna.

kołbaś 12-06-2008 10:51

Bo być Polakiem to znaczy być dumnym!

W większości sytuacji kiedy w jakichkolwiek sytuacjach(chat, jakas gra mmo, wyjazd za granice) to az sie wstydze przyznac ze jestem Polakiem. Poprostu nasi kochani rodacy juz taka renome zrobili dla calego narodu ze az sie wstyd przyznac.

Shanhaevel 12-06-2008 11:49

Cytuj:

Francja - oddano Paryż, utworzono zbrodnicze państwo Vichy,
Ogólnie od czasu gdy zabrakło Napoleona Francja nie ma za bardzo jaj. : P

Serlos 12-06-2008 18:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 2109748)
Nad robieniem z siebie kretynki Chesterkaa pracuje od kiedy pamiętam.

Przynajmniej nie udawała jaka to z niej patriotka, tak jak niektórzy kretyni ;)

Gelt 12-06-2008 19:20

Buntownicy łonczcie sie.!

Kashek 12-06-2008 19:24

@Up
Yaayz!
@Topic
Owszem, jestem dumny z Polaków (czyli z siebie też..?). Ale Euro i tak nie wygramy... ; )

PLague 12-06-2008 19:30

Kur^a, Polacy złote ptacy.

Sarmaci trzepani, macie takie podejście do reszty świata, a później wkur^wieni, jak nas nie lubią?

Jestem Polakiem. I co z tego? Jestem taki sam jak Niemiec, Afgańczyk, Rusek, Indianin i Murzyn z najciemniejszego buszu doliny Konga.

spider-bialystok 12-06-2008 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PLague (Post 2110719)

Sarmaci trzepani, macie takie podejście do reszty świata, a później wkur^wieni, jak nas nie lubią?

Jestem Polakiem. I co z tego? Jestem taki sam jak Niemiec, Afgańczyk, Rusek, Indianin i Murzyn z najciemniejszego buszu doliny Konga.

O, kolejny.
Jakie podejcie? Duma? To cos zlego? Nie.
Byc moze tobie wszystko jedno, ale ja ciesze sie, ze urodzilem sie Polakiem, Slowianinem, a nie murzynem z najciemniejszego buszu:)

Shanhaevel 12-06-2008 23:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PLague (Post 2110719)

Panie Równy, pisze się Rosjanin, a nie Rusek. Poza tym mylisz dumę z butą. Tu niektórzy są po prostu dumni.

Rincewind 13-06-2008 01:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2111318)
Panie Równy, pisze się Rosjanin, a nie Rusek. Poza tym mylisz dumę z butą. Tu niektórzy są po prostu dumni.

Jak narazie to chyba pomylil glowe z dupa bo bredzi gorzej niz moja biolozka na wykladzie. Tu nie chodzi o to, zeby czuc sie lepszym od innych, tylko zeby nie robic sobie jaj z ludzi, ktorzy w pelni zasluzyli sobie na szacunek.

A co do tego nielubienia. Rozmawialem z wieloma ludzmi z wielu krajow i narazie wychodzi na to, ze nie lubi nas glownie holota, ktora spotyka sie zazwyczaj z holota od nas. Ludzie na poziomie raczej lubia Polakow i ci, ktorzy tu byli chca co jakis czas wrocic i troche tu posiedziec.

PLague 13-06-2008 06:57

Właśnie niektórzy Polacy aż dławią się dumą, że są Polakami.
Cytuj:

Obecna w ogromnej części naszego narodu sarmacka myśl, że jesteśmy lepsi od reszty.

Cytuj:

Rozmawialem z wieloma ludzmi z wielu krajow
Iloma? 10? 20 osób? Z taką pewnością własnego zdania można mówić dopiero jakbyś przeprowadził sondy, badania i wyniki nam zaprezentował. Bo takie zdanie to słowa rzucane na wiatr o zerowej wartości.

Cytuj:

Jak narazie to chyba pomylil glowe z dupa bo bredzi gorzej niz moja biolozka na wykladzie.
:D

Skąd wiedziałem, że zostanę pogardliwie nazwany "Pan Równy"? :D

PLague 13-06-2008 06:59

Cytuj:

Obecna w ogromnej części naszego narodu sarmacka myśl, że jesteśmy lepsi od reszty.

Cytuj:

Rozmawialem z wieloma ludzmi z wielu krajow
Iloma? 10? 20 osób? Z ilu krajów? 2? 4? Z taką pewnością własnego zdania można mówić dopiero jakbyś przeprowadził sondy, badania i wyniki nam zaprezentował. Bo takie zdanie to słowa rzucane na wiatr o zerowej wartości.

Cytuj:

Jak narazie to chyba pomylil glowe z dupa bo bredzi gorzej niz moja biolozka na wykladzie.
:D

PS. Ciekawe jak myślicie, np. o "Angolach" i Austriakach po wczorajszym meczu? W ogóle sprzedawczyki, wszyscy spiskują przeciw nam, co? Przecież powinniśmy wygrać, toż to tylko Austria, a nie my, Polacy! Już słyszałem w ciągu paru godzin wiele takiej "dumy" z ust Polaków.

Rincewind 13-06-2008 10:11

Rozmawialem z ~30 studentami/profesorami z 5-6 krajow i wyobraz sobie, ze mowili nie tylko co sami do nas czuja ale tez co sadzi o nas ich rodzina i znajomi. Naprawde nie jestesmy tak znienawidzonym narodem jak sami o sobie myslimy.

Ashlon 13-06-2008 10:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PLague (Post 2111601)

W mysl nowo-mody zaczniemy mowic, ze jestesmy narodem gorszy od innych, dodajac, jak to kochamy Niemcow, Francuzow i Rosjan. Co wiecej, racz zaznajomic sie z calym aspektem sarmackim, a nie tylko stereotypowa wersja Sarmata=nacjonalista.

Cytuj:

Skąd wiedziałem, że zostanę pogardliwie nazwany "Pan Równy"? :D
Gadasz glupoty to sie nie dziw ~~

Gimlos 17-06-2008 11:34

Cytuj:

Iloma? 10? 20 osób? Z taką pewnością własnego zdania można mówić dopiero jakbyś przeprowadził sondy, badania i wyniki nam zaprezentował. Bo takie zdanie to słowa rzucane na wiatr o zerowej wartości.

---
Cytuj:

Poprosze o sondy, badania i ich wyniki. Bo inaczej to zdanie to słowa rzucane na wiatr, o zerowej wartości

Glamri 17-06-2008 12:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2104152)
bardzo ladny slogan, po pierwsze nie kazdy dziadek walczyl, po drugie nie kazdy walczyl o niepodleglosc, po trzecie watpie czy kazdy walczyl o taki kraj jaki mamy dzisiaj.

Mój walczył. W Hitler Jungen ^^

@Topic:
Chciałbym być... Pluszowym misiem.
Ale niektórzy tu bzdury gadają...

eisscheriann 17-06-2008 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 2109747)

Czechy - poprostu po kolei dano się pociąć na kawałki i wchłonąć przez Niemców,
Austria - rzekoma aneksja była po prostu włączeniem się do Niemiec za przyzwoleniem narodu. Większość ludzi w SS i komendantów obozów, pochodziło właśnie z Austrii,
Dania - bronili się kilka godzin,
Belgia - pacz Francja,
Szwajcaria - niby neutralne państwo trzymające kasę Rzeszy,
Norwegia, Finlandia i Szwecja - bez komentarza,

Może i nie mają tak chlubnej historii jak my, ale jakby nie patrzeć wszystkie te kraje są zdecydowanie lepiej rozwinięte niż Polska. I to nie jest zbieg okoliczności...

Co do dumy bycia Polakiem- nie bardzo, jest mnóstwo sytuacji przez które jest mi wstyd. Ale jednocześnie w podświadomości cieszę się, że nie urodziłem się w np. Etiopii czy innym kraju trzeciego świata. Po prostu zdaję sobie sprawę, że te sytuacje powodujące wstyd nijak mają się do wszechobecnego głodu w niektórych państwach.

Thomisson 17-06-2008 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 2109747)
Czechy - poprostu po kolei dano się pociąć na kawałki i wchłonąć przez Niemców,
Austria - rzekoma aneksja była po prostu włączeniem się do Niemiec za przyzwoleniem narodu. Większość ludzi w SS i komendantów obozów, pochodziło właśnie z Austrii,
Dania - bronili się kilka godzin,
Rumunia - współpraca z Niemcami, w tym dostarczanie ropy,
Belgia - pacz Francja,
Szwajcaria - niby neutralne państwo trzymające kasę Rzeszy,
Norwegia, Finlandia i Szwecja - bez komentarza,

Dodam jeszcze coś od siebie:
Francja- gdyby nie tchórzostwo von Choltitza, Wieżę Eiffela, czy Łuk Tryumfalny oglądalibyśmy tylko na przedwojennych zdjęciach i filmach
Chorwacja- podczas II WŚ Niepodległe Państwo Chorwackie, utworzone przez Państwa Osi, pod batutą Ante Pavelica, który dopuszczał się mordów nie lepszych niż Hitler
Wielka Brytania - reprezentowana przez ciamciaka Chamberlaina, który dawał niemalże wolną rękę Hitlerowi w Europie, poza tym krwawe kolonizacje nie są chlubną częścią historii Anglików
ZSRR - imo w równym stopniu odpowiedzialna za wojnę, poprzez pakt Ribbentrop - Mołotow, który przesądził o rozpoczęciu WW 2
USA - bezczynne patrzenie na jatkę w Europie, dopóki państwa Osi nie zaczęły im zagrażać

Jak widać nie każde państwo ma krystaliczną historię

Vavi 17-06-2008 15:05

A mnie najbardziej śmieszą ci, co mówią, że jest źle przez polityków.
I tak osiągnęliśmy mega dużo po 120 latach zaborów, najcięższej wojnie w historii świata i kilkudziesięciu latach PRL.
Skoro macie tutaj komputer, a miliard innych ludzi nie ma co do pyska włożyć, to chyba żyje się w Polsce dobrze? Ale to już całkiem inna dyskusja...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:01.