![]() |
Nad robieniem z siebie kretynki Chesterkaa pracuje od kiedy pamiętam.
Cytuj:
|
@Korek
Przypominamy, że Londyn też obronili Polacy w bitwie powietrznej. ; ) Ja np. jestem z tego dumna. |
Bo być Polakiem to znaczy być dumnym!
W większości sytuacji kiedy w jakichkolwiek sytuacjach(chat, jakas gra mmo, wyjazd za granice) to az sie wstydze przyznac ze jestem Polakiem. Poprostu nasi kochani rodacy juz taka renome zrobili dla calego narodu ze az sie wstyd przyznac. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Buntownicy łonczcie sie.!
|
@Up
Yaayz! @Topic Owszem, jestem dumny z Polaków (czyli z siebie też..?). Ale Euro i tak nie wygramy... ; ) |
Kur^a, Polacy złote ptacy.
Sarmaci trzepani, macie takie podejście do reszty świata, a później wkur^wieni, jak nas nie lubią? Jestem Polakiem. I co z tego? Jestem taki sam jak Niemiec, Afgańczyk, Rusek, Indianin i Murzyn z najciemniejszego buszu doliny Konga. |
Cytuj:
Jakie podejcie? Duma? To cos zlego? Nie. Byc moze tobie wszystko jedno, ale ja ciesze sie, ze urodzilem sie Polakiem, Slowianinem, a nie murzynem z najciemniejszego buszu:) |
Cytuj:
|
Cytuj:
A co do tego nielubienia. Rozmawialem z wieloma ludzmi z wielu krajow i narazie wychodzi na to, ze nie lubi nas glownie holota, ktora spotyka sie zazwyczaj z holota od nas. Ludzie na poziomie raczej lubia Polakow i ci, ktorzy tu byli chca co jakis czas wrocic i troche tu posiedziec. |
Właśnie niektórzy Polacy aż dławią się dumą, że są Polakami.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Skąd wiedziałem, że zostanę pogardliwie nazwany "Pan Równy"? :D |
Właśnie niektórzy Polacy aż dławią się dumą, że są Polakami.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
PS. Ciekawe jak myślicie, np. o "Angolach" i Austriakach po wczorajszym meczu? W ogóle sprzedawczyki, wszyscy spiskują przeciw nam, co? Przecież powinniśmy wygrać, toż to tylko Austria, a nie my, Polacy! Już słyszałem w ciągu paru godzin wiele takiej "dumy" z ust Polaków. |
Rozmawialem z ~30 studentami/profesorami z 5-6 krajow i wyobraz sobie, ze mowili nie tylko co sami do nas czuja ale tez co sadzi o nas ich rodzina i znajomi. Naprawde nie jestesmy tak znienawidzonym narodem jak sami o sobie myslimy.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@Topic: Chciałbym być... Pluszowym misiem. Ale niektórzy tu bzdury gadają... |
Cytuj:
Co do dumy bycia Polakiem- nie bardzo, jest mnóstwo sytuacji przez które jest mi wstyd. Ale jednocześnie w podświadomości cieszę się, że nie urodziłem się w np. Etiopii czy innym kraju trzeciego świata. Po prostu zdaję sobie sprawę, że te sytuacje powodujące wstyd nijak mają się do wszechobecnego głodu w niektórych państwach. |
Cytuj:
Francja- gdyby nie tchórzostwo von Choltitza, Wieżę Eiffela, czy Łuk Tryumfalny oglądalibyśmy tylko na przedwojennych zdjęciach i filmach Chorwacja- podczas II WŚ Niepodległe Państwo Chorwackie, utworzone przez Państwa Osi, pod batutą Ante Pavelica, który dopuszczał się mordów nie lepszych niż Hitler Wielka Brytania - reprezentowana przez ciamciaka Chamberlaina, który dawał niemalże wolną rękę Hitlerowi w Europie, poza tym krwawe kolonizacje nie są chlubną częścią historii Anglików ZSRR - imo w równym stopniu odpowiedzialna za wojnę, poprzez pakt Ribbentrop - Mołotow, który przesądził o rozpoczęciu WW 2 USA - bezczynne patrzenie na jatkę w Europie, dopóki państwa Osi nie zaczęły im zagrażać Jak widać nie każde państwo ma krystaliczną historię |
A mnie najbardziej śmieszą ci, co mówią, że jest źle przez polityków.
I tak osiągnęliśmy mega dużo po 120 latach zaborów, najcięższej wojnie w historii świata i kilkudziesięciu latach PRL. Skoro macie tutaj komputer, a miliard innych ludzi nie ma co do pyska włożyć, to chyba żyje się w Polsce dobrze? Ale to już całkiem inna dyskusja... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:01. |