Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Czy wieżycie w duchy , demony itp ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=178717)

Lasooch 17-06-2008 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2120235)
Ps. Nie mógłbyś się teraz zabić :P Gwarantuje Ci to na 100%, nawet mimo wolnej woli. Z opowieści osób, które przeżyły śmierć kliniczną wynika to, że niemalże każdy uważał, że jeszcze coś musi zrobić- że jeszcze nie jest jego czas.

Cóż, nie zabiję się, bo nie chcę, ale ja nie mówię o śmierci klinicznej tylko o samobójstwie.

Nari 17-06-2008 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2120614)
Cóż, nie zabiję się, bo nie chcę, ale ja nie mówię o śmierci klinicznej tylko o samobójstwie.

Jeśli chodzi Ci o samobójstwo to Ci też gwarantuje,że się nie zabijesz... Obok samobójstwa musi się pojawić skrzywienie psychiczno-emocjonalne, którego, wnioskując po Twoich postach, nie stwierdzam :). I nie mówię tu o żadnym przeznaczeniu (na które mam swój własny, niereligijny pogląd), tylko o naturalnej kolei rzeczy. Takiej jak np.- choroba psychiczna (już po części wyrok śmierci), akt samobójstwa, bycie martwym- spełnia się to co mówiłem- gdyby "ktoś" to oglądał "z góry" to zobaczyłby zapewne przeszłość, teraźniejszość i przyszłość zamknięte w jednym punkcie zwanym śmiercią.

Grocix 18-06-2008 00:51

@Nari
A czemu mi nie odpisales?:<

kombossik 18-06-2008 08:40

hmm a o mocach nadprzyrodzonych co sądzicie np. przesuwanie przedmiotów siłą woli , telepatia itp.

zastanawia mnie również strefa 51 czy jakoś tak xD już nie pamiętam (ta strefa w USA co niby trzymają ufoludki ich statki itp ;p) co o niej myślicie ??

Grocix 18-06-2008 10:04

Strefe 51 mozna sobie obejrzec na googlemaps. Jest tam m. in. najdluzszy pas startowy swiata. Uwazam jednak, ze Amerykanie testuja tam tylko swoje najnowsze technologie, itp.

Zamor1 18-06-2008 11:13

z wikipedii:

Najpopularniejsze teorie spiskowe związane ze Strefą 51 dotyczą przetrzymywania i badania pozaziemskich form życia pochodzących z obiektu, który rozbił się w 1947 roku w pobliżu Roswell stanu Nowy Meksyk. Częste są również spekulacje o samolocie hipersonicznym o nazwie Aurora, osiągającym kilkakrotną prędkość dźwięku. Oprócz tego, twierdzono że odbywają się tam badania na temat nowoczesnych broni energetycznych, kontrolą pogody, podróży w czasie.

No prosze, za chwile beda mogli zmieniac pogode i podrozowac w czasie ! ;o

Korektor 18-06-2008 11:13

Jest tam blisko 9,5 km pas startowy z nowoczesnym systemem MLS, co widać na zdjęciach z satelity. O dziwo nad tą strefą wydaje się być tzw. intersection, czyli punkt nawigacyjny dla lotnictwa cywilnego. No ale mogę się mylić. Kiedyś z kolegami ustalaliśmy jego położenie i znajdował się praktycznie bardzo blisko "okienka" strefy. Nie wiem czy jest aktywny, czy na użycie go w planie lotu potrzeba jakiegoś specjalnego zezwolenia. Albo po prostu na mapie strefy powietrznej jest zaznaczone, że samoloty cywilne nie mogą przelatywać nad 51 poniżej FL240 (ok. 24 000 stóp, 8 km) czy coś w tym stylu.

Corrnn 19-06-2008 00:55

UFO - istnieje na 100%, sa dowody.
Duchy - też istnieją. W astralu, nieraz przenikaja do świata fizycznego. Jak sie nacpasz ostro jakiegos psychodeliku to zobaczysz (;
Demony - istnieja, jak wyżej.
Bóg - doesn't exist, sorry.

domin3x 19-06-2008 10:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corrnn (Post 2123370)
UFO - istnieje na 100%, sa dowody.

Eee... jakie są dowody na istnienie UFO?

Duke Dran 19-06-2008 10:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2123669)

Większość użytkowników tego forum...

Zamor1 19-06-2008 11:17

Nie mylcie UFO z tymi ludkami z innej planety >.>.

Np w tej strefie 51 jest okolo 9 takich latajacych talezy, ktore sa wciaz badane.

Corrnn 19-06-2008 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2123669)

Odtajnione dokumenty ? Zdjecia ? Relacje tysiecy ludzi na swiecie ? Strefa 51?

Zawisa88 19-06-2008 13:31

Wierzę w Boga, demony w sensie złe duchy. Jestem pewien że kosmoludki nie istnieją, ale gdzieś na Marsie mogły żyć jakieś robale.

Bardownik 19-06-2008 13:36

Na Ziemi jest kilka milionów gatunków roślin i zwierząt + człowiek (z wielkim trudem przyszło mi oddzielanie go od zwierząt). Przyjmuję, że wiecie jak ogromny jest Wszechświat. Wniosek- oczywisty

domin3x 19-06-2008 14:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corrnn (Post 2124150)
Odtajnione dokumenty ? Zdjecia ? Relacje tysiecy ludzi na swiecie ? Strefa 51?

Z tym, że to co się znajduje w strefie 51 jest wciąż badane. Dokumenty? Jakie dokumenty? Zdjęciom nigdy nie wierzę, bo może to być fotomontaż. A jeśli chodzi o relacje ludzi... o Bogu też tysiące ludzi mówi, że im się ukazał i w ogóle, ale to nie jest tak naprawdę dowód ;] Ja nie mówię, że nie ma cywilizacji pozaziemskich albo UFO, tylko nie widzę na to żadnych dowodów (mimo, że jestem przekonany, że gdzieś jeszcze coś żyje).

ErAgOg 19-06-2008 14:10

A ja wierzę w duchy. :evul::cup:X(:evul:

kombossik 19-06-2008 14:18

Powtarzam pytanie które zadałem wcześniej czyli : co myślicie o mocach nadprzyrodzonych (nie mówię tutaj o spidermenach itp xD ) takich jak telepatia ,czytanie w myślach , zginanie łyżek siłą woli itp.

Darkk'Horsemanzz 19-06-2008 14:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kombossik (Post 2124290)
Powtarzam pytanie które zadałem wcześniej czyli : co myślicie o mocach nadprzyrodzonych (nie mówię tutaj o spidermenach itp xD ) takich jak telepatia ,czytanie w myślach , zginanie łyżek siłą woli itp.

To wszystko jest normalne... Czasem tylko ludzie nie moga tego ogarnac swoim sceptycznym umyslem :)

Tompior 19-06-2008 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zamor1 (Post 2121627)
Oprócz tego, twierdzono że odbywają się tam badania na temat nowoczesnych broni energetycznych, kontrolą pogody, podróży w czasie.

No prosze, za chwile beda mogli zmieniac pogode i podrozowac w czasie ! ;o

Co do zmiany pogody, to juz to robili Rosjanie i to samo zrobia Chinczycy na otwarciu olimpiady. Rozganianie chmur mozna nazwac zmiana pogody, bo nie spadnie deszcz i zmniejszy sie poziom zachmurzenia.

Korektor 19-06-2008 15:43

@up,
Odrzutowcami nad fabryką Mercedesa rozganiano chmury, bo częsty grad w tamtych rejonach mógł uszkodzić nowe samochody. Skądś o tym słyszałem. Wiem, że technologia jest możliwa, lecz przykład raczej wątpliwy. Czemu nie zbudowano jakiś hangarów, albo hali garażowej żeby je tam trzymać? : P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:51.