Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Update summer 2008 - Dyskusje :P (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=180140)

LNey 26-06-2008 12:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neqromantha (Post 2140185)
Narazie nic nie zjebali, to najważniejsze xD
Jednak wnerwia mnie bezsensowne poprawianie broni typu axe. Nie dość, że i tak ma najlepszy atak i def to trzeba jeszcze je wzmocnić. Może "swordziści" nie będą mieć gorzej niż teraz, ale to jednak denerwuje, że ktoś niezasłużenie będzie miał lepiej.

PS. Piszę na forum tibia.com (wraz z setką osób, szkoda tylko, że co jakiś czas ktoś powie, że axe ma wiecej ataku, a swordy defa X() o wyrównanie broni. Trzymać kciuki xD

daj link do temata na tibjakom to cię poprę ;p (błędy językowe zamierzone)

Kamliss 26-06-2008 12:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neqromantha (Post 2140185)
Jednak wnerwia mnie bezsensowne poprawianie broni typu axe.

A Twojego sforda to Ci pewnie popsuli, co?

Cytuj:

Może "swordziści" nie będą mieć gorzej niż teraz, ale to jednak denerwuje, że ktoś niezasłużenie będzie miał lepiej.
Ktoś Ci kazał wybierać sworda?

Cytuj:

PS. Piszę na forum tibia.com (wraz z setką osób, szkoda tylko, że co jakiś czas ktoś powie, że axe ma wiecej ataku, a swordy defa X() o wyrównanie broni. Trzymać kciuki xD
141 elite knight wg. danych w profilu i narzekasz na 2 punkty ataku mniej? Ludzie walczący clubami za starych czasów, kiedy najlepsza dostępna broń była war hammerem nie narzekali, cóż dać komuś palec to odgryzie całą rękę...

/Down : Biedaczku, nie dodali super extra mega armora dla Twojej profesji, idź się powieś/graj pallem.

LNey 26-06-2008 12:12

NO TAK ALE PALLE DOSTALI LŻEJSZĄ WERSJĘ KNIGHT ARMOR Z PLUSAMI DO SKILLI A WOJE DOSTALI WIELKIE GóW/!/o !!

Askaral 26-06-2008 12:24

o nieeeeeee!!!

...XXX... 26-06-2008 12:32

Mówili mi to ale nie wierzylem...
TO BEDZIE KONIEC ŚWIATA TIBJI NASZA PRZYGODA SIĘ W TYM MOMĘCIE ZKOŃCZY ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( ;(;(;(;(;(;

Sir szofer 26-06-2008 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Muzzores (Post 2133144)
jak chcesz miec 999 kolorow to sobie w pokemony dzieciaku zagraj , i w rl sobie kup konia to bedziesz na nim jezdzic do okola budy.

zal mi takich nobow , tibia to tibia idz sobie w WOW zagraj i na koniu pojezdzij jak ci sie bardzo podoba.
Tibia to gra w klimacie sredniowiecznym ale teraz to juz wogole tego nie widac ... zal

To w średniowieczu nie było koni? humm ciekawe.....

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LNey (Post 2138600)
a ja mam pytanie co do updejta, widziałem screeny z palladyn armorem który miał +2 do distance , ale nigdzie nie widziałem screena z kina armorem , na tibiawiki , w zbrojach jest stary a więc moje pytanie brzy czy knight armor też będzie miał plusy do walk meele ? a jak daje to jaki plus ? bo było by to nie uczciwe gdyby palle dostały armor który ma taką samą obronę jak ten przeznaczony do wojowników a prócz tego ma plusy i jest lżejszy !!

Na chuj knightom knight armor + x melee skoro mamy pierścienie...

Str4t0s 26-06-2008 17:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ...XXX... (Post 2140508)
Mówili mi to ale nie wierzylem...
TO BEDZIE KONIEC ŚWIATA TIBJI NASZA PRZYGODA SIĘ W TYM MOMĘCIE ZKOŃCZY ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( ;(;(;(;(;(;

O NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

xaki123 26-06-2008 18:06

Mam małe pytanko w sprawie kuszy The Devileye, może powie mi ktoś jak ją zdobyć, albo z czego leci??

Soul's 26-06-2008 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LNey (Post 2140432)
NO TAK ALE PALLE DOSTALI LŻEJSZĄ WERSJĘ KNIGHT ARMOR Z PLUSAMI DO SKILLI A WOJE DOSTALI WIELKIE GóW/!/o !!

Swoim uber 18 lvlem i tak będziesz mógł na nią tylko popatrzeć w czyimś domie.

LNey 26-06-2008 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Soul's (Post 2141351)
Swoim uber 18 lvlem i tak będziesz mógł na nią tylko popatrzeć w czyimś domie.

uber ?? noobie ja za nie cały tydzień będę miał 25+ a poza tym z kąt wiesz czy nie mam innych postaci na innym koncie ?? jak by knight armor dawał + do meele to mógł bym se kupić , przecież tera mam crown armora , fur bootsy , warrior helmeta i 18k w DP NOOBIE

Cytuj:

Na chuj knightom knight armor + x melee skoro mamy pierścienie...
Bo w tedy bym miał i plus z pierścienia i z armoru, poza tym plus z armoru się nie kończy.

nojapierdole 26-06-2008 19:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LNey (Post 2141613)
uber ?? noobie ja za nie cały tydzień będe miał 25+ a pozatym z kąd wiesz czy nie mam innych postaci na innym koncie ?? jak by knight armor dawał + do meele to mógł bym se kupić , przecież tera mam crown armora , fur bootsy , warrior helmeta i 18k w DP NOOBIE

ale jestes zajebisty...B)

Gostex 26-06-2008 19:53

@LNey
pro player z ciebie, nie ma co ;)

LNey 26-06-2008 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gostex (Post 2141635)
@LNey
pro player z ciebie, nie ma co ;)

Nie chciałem się chwalić tylko niech mnie dupek nie ośmiesza "na armor za 5k to ty tylko możesz się w czyimś domku popatrzeć"

Neqromantha 26-06-2008 20:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LNey (Post 2140418)
daj link do temata na tibjakom to cię poprę ;p (błędy językowe zamierzone)

Mogę podać, ale i tak nie wejdziesz na ukryte forum dla tutorów.

blldjk12 26-06-2008 20:57

;]

dla mnie w uptade przegieli z tymi armorami itp. jedyne co by sie prztdalo z tego uptade to te nowe stwory i tereny . reszta tez jest nawet fajna ale troche przesadzili :P

Bartek11 26-06-2008 21:47

LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ. ARMOR KTÓRY PALOWI DAJE +5 do dystansu jest z tego cholernego questa i do tego od 100 lvl.... Paladin Armor ma 12 armu i 60 oz ale będzie pewnie droższy od C armora (tak z 18k na początku) więc nie marudź bo knightem masz capa w 3 dupy a pal musi miec amunicije więc nosił blue robe a że teraz dostanie armorki to już się bużycie, chociaż i tak będzie capa brakować a ty masz obr za free. Dziwne że mając taki wybór knightem broni/zbroi burzysz się że pall dostał 3 zbroje. TY czyli knight dostaniesz zbroje z redukcją obrony a pall z dystansem. W KOŃCU NIE MA DISTANS RINGÓW więc nie rozumiem cie. TY zakładasz ring (axe 100gp) i masz po kłopocie +4 do skila a pall?....

Osobiście zawsze grałem knightem i jestem zadowolony bo te armory to część balansu......

zaksiu8 26-06-2008 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bartek11 (Post 2141954)
LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ. ARMOR KTÓRY PALOWI DAJE +5 do dystansu jest z tego cholernego questa i do tego od 100 lvl.... Paladin Armor ma 12 armu i 60 oz ale będzie pewnie droższy od C armora (tak z 18k na początku) więc nie marudź bo knightem masz capa w 3 dupy a pal musi miec amunicije więc nosił blue robe a że teraz dostanie armorki to już się bużycie, chociaż i tak będzie capa brakować a ty masz obr za free. Dziwne że mając taki wybór knightem broni/zbroi burzysz się że pall dostał 3 zbroje. TY czyli knight dostaniesz zbroje z redukcją obrony a pall z dystansem. W KOŃCU NIE MA DISTANS RINGÓW więc nie rozumiem cie. TY zakładasz ring (axe 100gp) i masz po kłopocie +4 do skila a pall?....

Osobiście zawsze grałem knightem i jestem zadowolony bo te armory to część balansu......

Święta Racja ;]

Sesef 26-06-2008 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LNey (Post 2141613)
uber ?? noobie ja za nie cały tydzień będe miał 25+ a pozatym z kąd wiesz czy nie mam innych postaci na innym koncie ?? jak by knight armor dawał + do meele to mógł bym se kupić , przecież tera mam crown armora , fur bootsy , warrior helmeta i 18k w DP NOOBIE

Ok to za te 18k kup sobie słownik ortograficzny.

Polska trudny język :(

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Offensive (Post 2138646)
mi sie nie podoba to ze armory beda skila dodawaly, bez sensu wyobrazcie sobie 150rp ze skilami 103dysta i zalozy armor bedzie mial 108+assasiny? zal po 1k bedzie walic? bez sensu troche

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia.de
Here are the calculations I made for myself (level 195/distance 104)

When its a bow I used onyx arrows as the ammo, and xbow I used pbolts (for damage calculations)

Format: Name/Max dmg/avg dmg including misses \\ Max dmg with +5 distance/avg dmg with +5 distance

Chain bolter/483/235 \\ 503/244
Royal Crossbow/455/230 \\ 474/239
Elemental Bow/455/222 \\ 474/231
Devil Eye/593/221 \\ 619/230
Warsinger/418/217 \\ 435/225
Composite Hornbow/418/210 \\ 435/218
Arbalest/409/206 \\ 426/214
Modified Xbow/409/204 \\ 426/211
Xbow/409/201 \\ 426/209
Silkweaver Bow/390/200 \\ 406/207
Bow/390/193 \\ 406/200

Trochę mu do tego 1k brakuje a assa stary nie są dużo mocniejsze od devil eye.

LNey 26-06-2008 22:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sesef (Post 2142033)
Ok to za te 18k kup sobie słownik ortograficzny.

Polska trudny język :(

co do tego że polski jest trudnym językiem się zgodzę ale ty też jesteś trudny srasz się do 3 błędów ort w dłuższym poście rozumiem jeśli bym napisał zamiast chodźmy "hoćmy" ale jak popełniłem parę błędów i nie wciskaj mi że popełniłem więcej niż 3 błędy bo sprawdziłem !

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bartek11 (Post 2141954)

Masz pan , panie bartek11 dużo racji , ale trzeba przyznać że może pall ma problem z capem , ma problemy z kamykami do traina i ammo , ale wynagradza mu się to ogromnymi dmg (chyba że noobek na 30 lvlu 50 dist co w dzisiejszych czasach jest normalką)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nojapierdole (Post 2141624)
ale jestes zajebisty...B)

Tia wreszcie ktoś to zauważył , a ja widzę że jesteś człowiekiem o niebywale wielkiej inteligencji skoro umiesz to dostrzec , choć , ostatnimi czasy wszyscy mi to mówią

Tamakasi 26-06-2008 22:19

Zal mi tych typow co pisza kup sobie slownik itd. Glowno was to interesuje jak on pisze to ze nie umie pisac to nie nie twoj zasrany interes!!!!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:41.