Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Teaser VI - Nowe potwory (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=181678)

Gardlo_Sobie_Podrzynam 28-06-2008 21:52

No to przepraszam wszelkie osoby, które obraziłem tym postem... ale jak ja chodziłem do gima jakieś 3 lata temu, to poziom wysławiania się był PRZERAŻAJĄCO niski... no i tym się zasugerowałem... zasugerowałem się tylko moją wiedzą o przeszłości. Zresztą napisałem, że zdarzają się osoby wybitne...mam kumpla, który właśnie skończył gima i jego poziom retoryki jest BARDZO wysoki, tak samo jak znajomość języka angielskiego...

chosen_one 28-06-2008 22:27

czemu potwory w tibii wygladaja jak pokemony? wg mnie grafa sie robi zbyt bajkowa. powinna byc bardziej mroczna. a tak w ogole to jestem ciekawy jak dlugo jeszcze tibia bedzie jechac na tym przestarzalym i prymitywnym enginie graficznym. teraz zadna gra by sie nie wybila z takim archaizmem.

darkfurby 28-06-2008 22:42

Tak długo, aż ludzie nie stwierdzą, że ta gra to smieć i przejdą na WoWa albo jakiś inny czasopochłaniacz :P.

JUNIR 28-06-2008 22:47

To że ktoś mówi tak a nie inaczej wogóle o niczym nie świadczy...pierdolicie głupoty o chuj wie czym, ja mówie jak mi sie podoba i nie uważam że jestes głupszy od was, byłbym gdybym was nie rozumiał

Cheetos 28-06-2008 23:23

@Gardlo_Sobie_Podrzynam

Ehh.. ty to masz problem koleś,tu sie mówi o treaserze(nie wiem jak to sie pisze) a nie o błedach kogoś...
@topic
Nawet niezłe monstery

Rybzor 28-06-2008 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gardlo_Sobie_Podrzynam (Post 2147258)
Hmmm... no to patrz panie Rybo, jeżeli są to właśnie te wybitne, albo wybitniejsze jednostki to moim zdaniem powinny znać język angielski przynajmiej na takim poziomie, aby DOBRZE tłumaczyć newsy zamieszczane na tibia.com

Hmm... najprościej ujmując: ludzie mają różne umiejętności... każdy może być dobry w czymś innym, w końcu to nie jedna osoba tworzy zespół.

Khelid 29-06-2008 08:37

Fajnie, na update dlugo sie czeka , ale malo tych potworków itd.

Mam nadzieję, że te łuki i kusze będą naprawde przydatne -- > ( haha skonczy sie jescze na tym , ze te nowe dystansowe bronie wylądują na podłodze każdego depo xD)

PLague 29-06-2008 09:11

Widać, że wyobraźnia CiPSoftowi dopisuje, świetne potworki. Swoją drogą, te wielkie karaluchy powinny być jakimiś end game'owymi mobami. ;)

AnArAki 29-06-2008 09:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gardlo_Sobie_Podrzynam (Post 2146308)
Jak co pół roku... znowu nowe potwory, trochę nowych respawnów, dodany PoI-Like-Quest z broniami itp itd... tylko oczywiście nic nowego dla FACC'a...i zgodzę się, że tibia za niedługo przerodzi się w Lineage II, bo dodanie aż tylu nowych broni, tarcz i zbroi to dawno nie było...szkoda, kiedyś było lepiej.

OFFTOPIC:
No, a teraz napiszę parę słów na temat tego co tu się dzieję, na BYŁEJ supported fansite. Po pierwsze.. co to ma być za news? Ten PAN (wątpie czy ma chociaż 15 lat, patrząc na bogactwo językowe) wali takie błędy stylistyczne i gramatyczne, że głowa mała..nie dziwota, że Tibia.pl została wywalona z S.F....ogólnie wydaje mi się, że to właśnie dzięki tej stronie, scena polskiej Tibi upadła na samo dno. Prawie większość osób spotkanych przeze mnie kompletnie nie umie sie wysławiać po Polsku, a co dopiero używać innego języka. Już w samym tym temacie widzę słowa: "Lot" "paLLadyn"... bardzo ładnie spolszczone słowa..szkoda tylko, że paladyn się pisze przez JEDNO 'L'... btw. po co kradniecie obrazki z S.Fs? Czy dostaliście pozwolenie? Bo każda strona ma zastrzeżone prawa, czyli nie wolno używać zawartości stron bez zgody administratora (chyba, że dostaliście taką zgodę, w tym momencie zwracam honor!) Jeszcze sobie wrócę do spolszczania wyrazów...może trochę konsekwencji w czynach? jak już wszystko przerzucacie na polski, to wszsytko, a nie, że połowa słów pozostaje po angielsku...no i czasem też zwracajcie uwagę na poprawną formę podczas zmian językowych - używanie apostrofów chociażby.

<Ja juesztem PPAALLLAAADDIINN ktfury, JEST PALADINEM -.->

Serio - no i co ze napisal(a) paLLadyn ? przecierz to jeden H*J

Cheetos 29-06-2008 09:48

@Gardło sobie podrzynam(czy jakoś tak) chyba pomyliłeś tematy..
bo tu sie nie dyskutuje o ortografii kogoś tylko o nowych potworkach,update
a ty wyjezdżasz z tekstem o ortografii X(.Jak chcesz lookać na ortografiie to nie siedź na tym forum,tylko bierz sie do roboty za nauczyciela..tam przynajmniej będziesz miał swój żywioł..

Gardlo_Sobie_Podrzynam 29-06-2008 10:48

#up:
Nie, ja nie pomyliłem tematów. Napisałem tylko o tym, ja wygląda prawie każdy news tutaj... wiesz, nie znalazłem zbytnio żadnego topicu, żeby napisać co myślę. Czemu tylko nauczyciel może lookać na ortografię? Po to mamy taki język żeby go używać POPRAWNIE.
Cytuj:

Ehh.. ty to masz problem koleś,tu sie mówi o treaserze(nie wiem jak to sie pisze) a nie o błedach kogoś...
A słownik na portalu wiedzy na onecie, to za długo się otwiera, żeby sprawdzić, tak?

#up2:
Nie to nie jeden kij... chodzi o to, że każdy jeden polaczek, którego spotkałem na Menerze, Guardii i Saphirze, nie umiał powiedzieć paladyn, na tym forum to samo... i powoli zaczynam się domyślać skąd taki świetny pomysł przemianować paladyna na paLLadyna...wiesz to jest RLY duża różnica, no ale Ty nie umiesz jej troszku zauważyć (jak prawie każdy PL)

AH, btw Rybo... jeżeli jest taki zespół (bo jest na 100%) to dlaczego... jest taka masa błędów na tej stronie? Powchodziłem sobie do działu z broniami i ogólnie z ekwipunkiem...i mi kopara opadła, jakie bzdury są tam powypisywane.

Cheetos 29-06-2008 10:54

To nie jest twój problem..on tak napisał jego sprawa bo teraz bedzie nie temat o nowych potworkach tylko o ortografii :topic:

kajzer404 29-06-2008 11:21

Ja mam tylko nadzieje ze beda fajne quest bo mi tam nie zalezy na nowym wyglądzie darashi ja bbym wolal nowa wyspe jakies expiska czy cos a potworów malo mam nadzieje ze to nie wszystkr xD

Slythia 29-06-2008 11:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gardlo_Sobie_Podrzynam (Post 2148054)
(..)AH, btw Rybo... jeżeli jest taki zespół (bo jest na 100%) to dlaczego... jest taka masa błędów na tej stronie? Powchodziłem sobie do działu z broniami i ogólnie z ekwipunkiem...i mi kopara opadła, jakie bzdury są tam powypisywane.

Z jednej strony Cię rozumiem. Lecz z drugiej... Jesteśmy jednak tylko ludźmi i mamy prawo, by czegoś nie wiedzieć, by popełniać błędy. Nie każdy musi mieć talent do pisania tekstów. Nie oczekujmy od przeciętnego tibijczyka, który ma 12 lat, by posługiwał się poprawną polszczyzną. Mino wszystko język nasz jest stosunkowo trudny, w tym wieku najważniejsze jest, by przekazać poprawnie treść bez błędów ortograficznych - nad formą ów osoba popracuje w ciągu najbliższych paru lat. Często wystarczy dawać dobry przykład, poprawiać błędy... Gwarantuje, że takie działania przynoszą efekty.

Wracając do strony oraz supportu - wiele materiałów jest stosunkowo starych i można byłoby je poprawić. Jeśli zauważysz, że jakimś miejscu występuje dużo błędów i tekst wymaga poprawy - napisz to w odpowiednim temacie, lub też wyślij prywatną wiadomość (na przykład mi), a odpowiednie osoby postarają się go naprawić.

@topic
Nowe potworki tak średnio mi się podobają. Tylko na niektóre gracze będą polowali, gdyż reszta znów może okazać się nieopłacalna. Wszystko jednak zależy od ilości expa oraz lootu...

Edy 29-06-2008 11:51

Czy w prawie kazdym temacie musi ktos sie klucic?:confused: Napiszcie co myslicie o temacie i koniec ,niekluccie sie.

@topic
Sadzilem ze bedzie wiecej potworkow. Ciekawe czy duzo bedzie nowych questow :]

Deros11 29-06-2008 11:53

:confused:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2148130)

@topic
Nowe potworki tak średnio mi się podobają. Tylko na niektóre gracze będą polowali, gdyż reszta znów może okazać się nieopłacalna. Wszystko jednak zależy od ilości expa oraz lootu...

Z tym się zgadzam. Niektóre potwory wyglądają obiecująco ale np. Energy Elemental nie podoba mi sie wcale i moim zdaniem będzie kolejnym potworem tylko przeszkadzającym np. w expieniu lub robieniu questu. :confused:

Rybzor 29-06-2008 12:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gardlo_Sobie_Podrzynam (Post 2148054)
AH, btw Rybo... jeżeli jest taki zespół (bo jest na 100%) to dlaczego... jest taka masa błędów na tej stronie? Powchodziłem sobie do działu z broniami i ogólnie z ekwipunkiem...i mi kopara opadła, jakie bzdury są tam powypisywane.

Zawsze możesz kliknąć w "zgłoś sugestie". Domyślam się, że support nie ma każdej podstrony tibia.pl (których jest pewnie kilka tysięcy) w głowie :P

Cytuj:

Z tym się zgadzam. Niektóre potwory wyglądają obiecująco ale np. Energy Elemental nie podoba mi sie wcale i moim zdaniem będzie kolejnym potworem tylko przeszkadzającym np. w expieniu lub robieniu questu.
No bo takie też są potrzebne.

@down
Ahahaha xd

Dawergo 29-06-2008 12:57

Nie no co ty, a of to tylko dla pacc zrobili? (a według mnie powinni) Co wy ludzie chcecie, zeby wam na faccu wszystko dawali? Bez przesady...

Knight65748 29-06-2008 13:12

Super!

Już nie mogę doczekać się tego update! Nowe potworki, bronie, extra.;) To okienko handlu też niezłe. Tylko kanał NPC jakoś mi nie pasuje.

Max_33 29-06-2008 13:25

niezły update. Będę robił nowego paladyna to mi się te łuki przydadzą :) :D. Potworki też niczego sobie iten panel NPC:evul:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:16.