Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   [Serwer] Demon legsy quest (ten z tym drzewem na poh) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=182952)

Master of Puppets 05-07-2008 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez saszoeloziom (Post 2161164)
bebilon go ma :)

bajka 10 znakuw

boston808 06-07-2008 11:43

Ja pamiętam jak kilka miesięcy temu ktoś sprzedawał na allegro demon legi za ponad 1000 zł. Myśle że zrobił wtedy niezły interes xD

G17 06-07-2008 12:53

@up
sciema
pewnie na guardi ;p
oszust jakis

@topic

uu
po nastepnym updacie zaraz Magic longsworda bedzie mozna zdobyc :P
wydaje mi sie ze najcenniejszy Rare Item to bedzie Broken Amulet :P

Macko121 06-07-2008 13:25

Zgadzam się, Broken Amulet już nigdy nie wróci, a posiada go tylko parę osób w Tibii, na Eternii jest tylko jeden. Za parę lat rarem będą mana fluidy, których już nigdzie nie można kupić. Dobrze, że zostawiłem sobie tego świństwa trzy backpacki. Cipsoft w jakimś tam wywiadzie, czy to był jakiś CM, wyraźnie powiedział, że mają zamiar ponownie wprowadzić parę rarów, tych mniej cenniejszych, jak Demon Legi. Co do ów legów dodam, że obecny, znany posiadacz Demon Legów na Eternii dał za nie ponad 1000 euro parę lat temu.

G17 06-07-2008 14:25

przeciez pare lat temu demon legi mialo bardzo duzo osob
po resie serva na DHQ sie pojawialy codziennie podobno
a na screenach z 6.4-7.0tibii w co 2 chacie widac Demon legi g helmy itp ;P

zreszta jaki ten quest jest prosty :p

Morgaroth 06-07-2008 15:07

Nie. Demon Legi mogła wziąć tylko jedna osoba na serverze. Nie respiły się codziennie.

Lechista 06-07-2008 15:28

http://tibia.wikia.com/wiki/The_Demon_Oak_Quest/Spoiler
Spoil xD
Ps. Quest już jest zablokowany. Będzie utrudniony xD

neotheo 06-07-2008 15:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez G17 (Post 2163558)
przeciez pare lat temu demon legi mialo bardzo duzo osob
po resie serva na DHQ sie pojawialy codziennie podobno
a na screenach z 6.4-7.0tibii w co 2 chacie widac Demon legi g helmy itp ;P

zreszta jaki ten quest jest prosty :p

Nie po resecie serwa, a po resecie mapy, to taki reset, po ktorym wszyscy gracze logowali sie w swiatyni. I taki reset byl raz na ~pol roku.

Krajzel 06-07-2008 16:45

Demon legi nie będą rarem? Może teoretycznie nie, bo można je zdobyć z questa ale niech się teraz ktoś pochwali rozwiązaniem kombinacji których jest 120 (przy 5 "dźwigniach") albo 720 ( przy 5 i jednej respionej random - jak sugeruje wiki), dodatkowo poprawne ustawienie jest resetowane, tylko nie wiem po jakim czasie, chyba po ss.

Skrzat 06-07-2008 17:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Macko121 (Post 2163436)
Za parę lat rarem będą mana fluidy, których już nigdzie nie można kupić. Dobrze, że zostawiłem sobie tego świństwa trzy backpacki.

Z tego co wiem, w venore mozna kupic oil/wine czy cos innego i bedzie vial z przed update, wiec niepotrzebne sa te 3 bp.

Fushion 06-07-2008 18:06

Mu chodzi i mana fluidy a nie o vialke

bulamen7 06-07-2008 18:13

no to z mana potionow wlewasz do jakiegos pojemnika .. pozniej do viala i i jest mana fluid

Kinderr 06-07-2008 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bulamen7 (Post 2164021)
no to z mana potionow wlewasz do jakiegos pojemnika .. pozniej do viala i i jest mana fluid

na przykład do brudnego korytka ;p

Xevo123 06-07-2008 21:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bulamen7 (Post 2164021)

Nie można ;)

Destination 06-07-2008 22:04

Blessed Shield - Pewien gracz na Antice posiadał tę tarczę, jednak sprzedał ją. Nabywca pozostaje do dziś nieznany. Jedną sztukę wystawiono publicznie na słynnej wystawie na Tibianicu.

Dragon Scale Legs - Po paru latach drugi przedmiot tego rodzaju został przydzielony jako nagroda dla Abertta, posiadacza stutysięcznego PACCa na serwerze Titania, podobno posiada je też Sashra z Antiki.

Great Shield - Pewne jest to, że po jednym egzemplarzu mają Sashra i Embermane.

Inne rare itemki na wiki.hunted.pl mozna poczytac o nich :)

Geza1927 07-07-2008 08:12

Z tymi demon legami to juz przegiecie :D to byl rar a teraz ? demon najlepszym potworem w quescie.. :D porazka ale niech sie ciesza ludziska ;P

Mohames 07-07-2008 09:34

Ja na miejscu CIPSOFTU bym zrobił coś takiego teraz
że ludzie co zdobyli demon legi, musieli by je oddać pod karą bana. Zamiast tego dali by im połowe demon legów czyli 1 nogawkę. Drugą można by dostać z innego questa który byłby bardzo trudny.

Też jakieś rozwiązanie :P

@Warlord Sword - Bebilon go ma, bo widziałem filmik.

Gravler 07-07-2008 09:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Don_Kustosz (Post 2159050)
banda forumowych zjebow ktore narzekaja na niedostepnosc rare itemkow marza o nich a kiedy cipsoft spelnia ich marzenia oni narzekaja ze tibia to OTS ! brawo :cup:

Full poparcie. Po pierwsze quest został utrudniony/usunięty (raczej ta pierwsza opcja), po drugie zawsze mogą wprowadzić nowe itemy, po trzecie przypuszczam że połowa wypowiadających się w tym temacie chciała chociażby kupić na allegro różne rzadkie itemy. ...Nienawidze tego biadolenia po update'ach, zawsze tak jest, niektórzy widzą tylko wady, a i tak grają... Ciekawy fenomen, nie?...

Vein 07-07-2008 09:47

Tak samo nie wiem czemu tak sie goraczkujecie, po co wam item ktorego nigdy nie zdobedziecie? Po to zeby tylko byl? To smieszne. Itemy sa po to zeby je zdobywac, nosic, uzywac.

Makuki 07-07-2008 18:04

#up
Rare items, to rzeczy które powinny być nie do zdobycia. A jeżeli już to w bardzo trudnych questach. Tak się już ulokowało w tej grze. Teraz to codzienność, z każdym Update, Cipsoft niszczy coraz więcej ich.

Według mnie powinno zakazać się robienia Spoilerów Questów. I tyle! Wszystkie problemy były by z głowy.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:41.