Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Faq (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1857)

patrikoz 24-01-2005 00:12

ok dzieki :)

Solig 24-01-2005 22:07

pytanie z nieco innej beczki:
mam mane i właczam magic shield. potwór mnie atakuje i ja tracę tą manę. czy ona będzie się wliczała do mojego mlvla?

te pytanie już chyba było, ale widzę tylko 4 tematy w dziale z magią :o więc licze na odpowiedź. z góry dzięki. pozdro!

Welshaire 24-01-2005 22:18

Nie. Limit 10 znaków

Oskar111 25-01-2005 22:03

Summon

nie mowcie mi o wyszukiwaniu na forum tylko dajcie jasna odpowiedz jesli wiecie tak wiec czy jak sie kaze summonowi zaatakowac jakiegos gracza to czy tez sie pojawia biala czacha? :confused:

------
Edit By Gremlin
Nie musisz szukac na forum, wystarczy logicznie pomysle... co musisz zrobic zeby kazac summonowi zaatakowac kogos?

Foma 28-01-2005 22:06

Czy czas trwania niewidzialnosci zalezy od mlv czy nie, jesli tak to moglby ktos podac przyblizony czas trwania ?? mam nadzieje ze ktos odpowie ;)

Luckq 28-01-2005 23:29

Długość trwania czaru niewidzialności nie zależy od level'u magicznego. Przybliżony czas trwania to ok. 3 minuty, 20 sekund (Jeżeli się myle co do czasu to sprostować mnie ;> )

Koko 30-01-2005 00:26

Hello.
Chiałbym tu poruszyć temat używaniu czarów na graczach po Update.
Mianowicie mam 46lvl i taki sam mlvl sorcem, z sd najmniej powinienem walić okolo 140, a max to chyba 185, w gracza oczywiście. Przynajmniej tak wychodzi z obliczen w kalkulatorach na Tibia.pl. Nie pisałbym tego postu gdyby nie irytacja po przetestowaniu mojego strzalu z SD. Strzeliłem może 10-krotnie a obrażenia wahały się w granicach ~130 do max 160. I tu moje pytanie: Czy cos zmienili po Updacie w sile czarów? Może dlatego że w knighta(wątpie)?

sceptile 05-02-2005 22:16

mam pytanie, jak używać czar levitation? mówie Exani Hur Up i pisze coś w stylu: "sorry, is not possible". czy to trzeba używać n.p. w podziemiach zamiast liny czy coś? :baby: :baby:

@down
Thx Gremlin

Sozemego 06-02-2005 10:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koko
Hello.
Chiałbym tu poruszyć temat używaniu czarów na graczach po Update.
Mianowicie mam 46lvl i taki sam mlvl sorcem, z sd najmniej powinienem walić okolo 140, a max to chyba 185, w gracza oczywiście. Przynajmniej tak wychodzi z obliczen w kalkulatorach na Tibia.pl. Nie pisałbym tego postu gdyby nie irytacja po przetestowaniu mojego strzalu z SD. Strzeliłem może 10-krotnie a obrażenia wahały się w granicach ~130 do max 160. I tu moje pytanie: Czy cos zmienili po Updacie w sile czarów? Może dlatego że w knighta(wątpie)?

Obrazenia z Sd zależa od eq, wiec skoro knight, to mialk dobre eq i to filtrowalo twoje obrazenia :P

sceptile 09-02-2005 17:48

Jeszcze jedno pytanie...

do czego służy czar creature illusion? czy jeśli n.p. zamienie się w wilka, to czy wilki nie będą mnie atakować? :baby:

Dwimenor 09-02-2005 17:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sceptile
do czego służy czar creature illusion? czy jeśli n.p. zamienie się w wilka, to czy wilki nie będą mnie atakować? :baby:

Ten czar służy do zabawy. Jeżeli zamienisz się w wilka, to one to zignorują i dalej będą cię atakować.

Bartq 10-02-2005 22:01

Mam pytanie :o
Niedawno kupiłem sobie czar great fire ball. Za ile mógłbym sprzedać bp tych runek :D

ReJw 11-02-2005 20:46

Heh runki

Mam pytanie czy te runki co robią PACC mogą używać NPC?? :)

Iskuato 11-02-2005 22:53

Te runki które produkują PACC mogą używać FACC.

BP GFB na Valorii podajże za 2,5k jest do kupienia już (chyba że mi się pomyliło z czymś ale razcej nie)

Ruxofi 14-02-2005 22:27

??

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez WkSA
znam ich zastosowanie !!!! uzywamy ich przy tworzeniu runow gdy bylem na antice pewien druid pokazal mi z Red Spell Wand i run UH (jeszcze blank ) uzyl czar z blankem i UH czarem i powstal mu czerwony Uh tyle ze kolor inny byl prawdopodobnie reszta wandow tak samo dziala zycze milej zabawy z runkami mozna to wykozystac w handlu powiedziec ze to specjalne UH :)) 8o 8o

^ czy to prawda ?? ja nie wierze ale...?? ^

Lyssy 22-02-2005 10:08

Humm..

mam 28 lv i 41 ml, i niewiem na jaki hunt mam isc. :/ narazie chodze pod senje z monkami ale to niedaje dobrego efektu. dajcie jakas propozycje.

Vorph 05-03-2005 22:19

Fire Czy Energy??

:baby: to jak to jest w koncu...co jest lepsze fire field czy energy field...bo mi sie zdaje ze fire...bo podpala...daje swiatlo....ale w takim razie dlaczego energy jest drozsze?? :confused:

Oskar111 06-03-2005 20:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vorph
:baby: to jak to jest w koncu...co jest lepsze fire field czy energy field...bo mi sie zdaje ze fire...bo podpala...daje swiatlo....ale w takim razie dlaczego energy jest drozsze?? :confused:

Elo ziomuś. Myśle, że sam sobie odpowiedzialeś mianowicie ff daje swiatło więc każdy zobaczy, że tam ff jest. Natomiast rzuć ef przykryj czyms (jakimś śmieciem) i czekaj na jakiegoś kola, co ma malo życia, on na to wejdzie bo nie zauważył i co?? minus około 30hp i tak jeszcze raz albo dwa................... i gosciu trup i jego eq twój. Tak wiec może i słusznie ef droższy. Takie jest mopje zdanie. Jeżeli pomogłem to spox. :]

Buwoduxo 06-03-2005 21:31

normalnie....

;) ;) :D poprostu np.cyc i masz 2 monki podziel 60/60 jak jeden summon a jak dwa to podziel jeszcze raz :) :)

Vorph 06-03-2005 22:35

:d

a no tak w sumie fakt....dzieki...hehehe ]:->

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:28.