![]() |
Cytuj:
@up Ale pokoje bez klamek swoje kosztują :< |
Tak, drogie dzieci. Dostanie 25 lat - wyjdzie po 8, dostanie dożywocie - wyjdzie po 25 i tak to się kręci. W niektórych więzieniach mają lepiej jak niektórzy biedniejsi w domach. Jeden koleś potrafił oskarżyć więzienie o złe warunki (!). Bo ciasno mu było... I wygrał sprawę. Jeden zamordował córkę pewnego małżeństwa. I co?! Wysyła im prawie non-stop listy z apelacją i z wiadomością, że został pomówiony. Ma do tego prawo O_o Rodzina przeżyła tragedię i jeszcze musi męczyć się z mordercą własnej córki. Co do pitolenia tam kogoś o tym, że nie liczy się jak zabił, ale że zabił. Taki jesteś pewny? Powiedz to ludności w tej wiosce, co koleś z maczetą latał i groził innym. Policja była wzywana - nic. Znowu wzywana - nic. To co? Mieli czekać, aż ich tam wytnie w pień? Poza tym - jeden chciał zabić żonę. Nie udało mu się, sprawę przegrał i poszedł siedzieć. Co się stało? Wyszedł i zabił żonę. Poszedł siedzieć niby na 25 lat, wyszedł po 8 i zaczął dręczyć córkę. Pokazywali nawet w telewizji ślady po kulach w drzwiach. Córka cudem uniknęła postrzału. Także, drogie dzieci, najlepiej na krzesło rasowych i zimnokrwistych morderców, a resztę do kicia i niech przykuci łańcuchem do kuli i łopaty robią tam do końca życia. Niech tam jedzą, szczają, srają itd.
|
Przeciw.
1. Da się w inny sposób odizolować od społeczeństwa. 2. Nie odstrasza. 3. Janusz. A jeżeli o to chodzi, że na utrzymanie idzie z podatków obywateli, to niech pracuje na swoje utrzymanie (ale tylko tyle, wszak to człowiek i wyzyskiwanie go jest złe). Imho. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jeśli chodzi o sposób karania to chyba największa przeszkoda jest w tym, że nie możemy po prostu ocenić, czy osoba, która zostałaby niewinnie skazana (na pewno tak się zdarzy) jest warta osobom, które powinny mieć wyższy wyrok. Wyroki są ewentualnie tak niskie z powodu braku możliwości utrzymania delikwentów i z uwagi na tych, co mogli zostać skazani bez win. Pytanie czy te osoby są warte, aby te 95-99%~ skazanych z winą mogły wyjść prędzej? Bo prawo wszakże musi być równe wobec wszystkich. Pozostaje wycena życia ewentualnego niewinnego. Jak na razie jest wysoka- życia tego procentu/kilku procentów równają się reszcie ewentualnie niskich wyroków. Po części. |
Cytuj:
oddalem glos na tak ;> |
Cytuj:
@down To druga strona medalu. Odbija mi? Czy ja zgadzam się z Waszakiem? |
Cytuj:
|
Radix, nic dodać nic ująć. Tyle na ten temat. Kara śmierci jak najbardziej powinna być, tyle. I nie pierdzielcie mi, że Bóg nadaje i Bóg odbiera, to jest co najmniej śmieszne.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A tak w ogóle to ile kosztuje wytrenowanie takich dobrych snajperów? |
Cytuj:
Cytuj:
|
@up
Poroniony pomysł, ot co. |
Fajnie wygląda dyskusja prowadzona przez bandę ignorantów, bez krzty pojęcia o realiach więziennictwa, aspekcie psychologicznym zabójstw, społecznych konsekwencjach kary śmierci i etyce
No ale carry on, może do czegoś dojdziecie. |
A Ty masz ripper pojęcie? To podziel się wiedzą, plx.
|
Nie udowadniam swoich racji, więc nie muszę wykazywać się wiedzą na ten temat, choć prawdopodobnie jest ona większa niż w przypadku sporej części dyskutujących. To tylko taki mały komentarz, który miał zmusić do refleksji. Jak już mówiłem - carry on.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Raczej taki komentarz zostanie zignorowany niż skłoni do refleksji... My staramy się jak możemy, a jakie jest twoje zdanie na ten temat? |
Osobiście jestem za karą śmierci. Uważam, że powinno się tępić śmieci którzy za nic mają życie ludzkie. Śmierć za śmierć i tak powinno być. Nie mówię tu o wszystkich przypadkach, bo wiadomo, że zdarzają się sytuacje w których np. (nie wiem czy jest to dobre stwierdzenie) ktoś zabił kogoś przez przypadek, albo był nie poczytalny, ale większość morderców odsiedzi parę lat w więzieniu, wyjdzie za dobre sprawowanie, a potem morduje dalej. Jakby tego było mało to jeszcze siedzi w więzieniu utrzymywany za pieniądze podatników, w warunkach lepszych niż nie jedna porządna rodzina nie mająca pieniędzy na rachunki. A taki gnój wyjdzie z więzienia i będzie dalej zabijał, bo pracy z taką kartoteką nie dostanie szybko..
|
Cytuj:
Eee... tylko że typowi złodziejaszkowie czy hooligani co lubią czasem tylko komuś przylać nie wtrafią do więzienia o takim samym rygorze co typowy seryjny morderca czy gwałciciel małych dzieci no nie ??? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:05. |