![]() |
@Emok
Jak zobaczyłem tę fotkę to nie obrażając Twojego pupila na żygi mnie zebrało.. Ja mam fobie chyba tylko przed pająkami. Może trochę boję się wysokości, ale bez przesady. |
Slythia, w odwecie zawsze możesz Emoka zrzucić z wieżowca. Zobaczymy czy mu przeszedł lęk wysokości.
|
Slythia, a Twój awatar działa na moją Venustrafobię ; /
..jak mogłaś w tym temacie.. ; ( Ta wiadomość jest ukryta ponieważ Slythia jest na Twojej liście ignorowanych. Edit: Bo jestem ciekawskie jajo, i chciałem zobaczyć jakie masz fobie ; ) Edit2: Odnośnie oceny "piękności" to może sobie darujmy. Fobie są w większości irracjonalne, i równie dobrze mógłbym zapytać co Ci może zrobić pająk na zdjęciu... Edit3: O tej wiedziałem, ale może masz jakieś "tajne" ;) Edit4: Dobra. Dodam Twój awatar do blokowanych w Content Filtrze i będzie spokój ; ). Zrozumienie fobii jako takiej to nie przeczytanie 3-4 słownego opisu. Pewnie bym się rozpisał ale ten temat jest raczej w formie „psychozabawy” a nie „zwierzenia i porady”; ) Edit5: No kto jak kto, ale Ty powinnaś wiedzieć najlepiej ; ) Sama też byś pewnie nie chciała rozmawiać o kąsających, włochatych pająkach po 2giej wylince ; ) so, skończmy temat ;) Edit6: Ja kończe temat z tego samego powodu dla którego Ty nie patrzysz na zdjęcie pająka - fobia. Rozmowa o podmiocie fobii czasami pomaga zrozumieć przyczyny, z jednym wyjątkiem... Chciała byś rozmawiać z pająkiem o swoich fobiach? ; > Edit7: (jak zwykle takie są rozmowy z Tobą ;p ) Fobia to własnie irracjonalnie motywowany strach/lęk, nie da się tak ot hop-siup określić przyczyny. Głównie po objawach określa się czy jest to fobia czy nie. Są ooooopasłe tomiska napisane przez ludzi którzy latami siedzieli w tych tematach. Szczególnie fobie 'społeczne' jest ciężko zrozumieć, bo składać się na nie może wiele incydentów z przeszłości "pacjenta"... ..zresztą jak to mawiał Freud.. wszystko to jest spowodowane zaburzeniami rozwoju psychosexualnego ;D Koniec tych editów bo zaraz 'dzieci neo' każa nam iść na gg ; d |
Cytuj:
@up A nie wiedziałeś? ; P @edit Ale Venustrafobia to lęk przed pięknymi kobietami, a nie kobietami ; P. Zaś arachno~ to lęk przed pająkami i owadami wyglądem im zbliżonym - nieważne, czy są ładne, czy też nie. @edit Ok, ale skąd mam wiedzieć coś więcej? Wszystkie polskie strony milczą na temat tej fobii... Ja psychologiem w końcu nie jestem ; ). @edit Ale ja właśnie nie wiem... Nie spamujemy, więc dlaczego mielibyśmy sobie pójść? @edit No i ostatecznie przyrównał mnie do pająka... No dobra, skończę. Tylko zastanów się, czy to jest fobia, czy strach przed czymś... powstały przez doświadczenie ; ). Czegoś takiego nie można nazwać fobią. |
Pozwolę sobie zaznaczyć, że co dla jednych piękne dla drugich brzydkie :P. Więc pojęcie "piękna kobieta" jest względne.
|
O co nie offtop... O.o
Jest jakaś pełna nazwa fobii na lęk przed samotnością? |
Fobia na lęk, pwnd.
|
Cytuj:
Lęk przed lękiem fobofobia ;/ Moją ulubioną fobią jest zdecydowanie - kaligynefobia (lęk przed pięknymi kobietami) - współczuje tym którzy ją mają. A teraz zagadka dla czytelników tego tematu z lękiem do czego/kogo/itp może być związana pupafobia - czekamy na ciekawe sugestie, zastrzegam, że nazwa może być myląca. Oczywiście nie polecam także korzystania z żadnych źródeł wiedzy, zdajcie się na własną inwencje i wyobraźnie. |
Wie ktoś jak wyleczyć sie z klaustrofobii? Może pomogę Wam, jeśli napisze jak ją dostałem
Jak miałem z 7 lat, byłem u kolegi, który miał takie drzwi z jedną klamką, że jak się zamknęło wewnątrz tego pokoju, musieli otwierać z zewnątrz. No i zamknęliśmy się. 7 godzin tam byliśmy, gdyż jego rodzice w pracy, a siostra na dworze była xX. A i na widok pająków na zdjęciach(nie w realu!!!) dreszcze mnie przechodzą xD |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A tak nawiasem , Camel Spider to sofluga... czyli to jest pajęczak. Lecz nie sam pająk.
|
Nari-jeżeli szerszeń ugryzie w szyję, nawet nie uczulonego człowieka, to może umrzeć, bez antidotum, tylko wolniej puchnie szyja, niż u uczulonego człowieka.Puchnie szyja i się po prostu dusisz.Mój tata mówił, że od znajomych, co zajmują się pszczołami i osami, dowiedział się, że, gdy osa, albo pszczoła, nie pamiętam dokładnie, wyczuje człowieka SPOCONEGO, to u nich wywołuję FURIE.Więc może być nie ciekawie.
|
@up
A przy pasiekach nie można jeść bananów, bo zapach oznaczający zagrożenie u pszczół pachnie jak banan. : ) |
No, ja jeszcze się szerszeni boję, bo uczulenie mam. Kiedyś mnie osa w palca ugryzła, to rękę do łokcia miałem 2x grubszą.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja się boje klaunów i lalek, nie wiem czemu, takie jakieś... ;-/ nie lalek typu jakieś Barbie, czy coś. Tylko takie porcelanowe. ;-(((!
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:02. |