Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   [Serwer] [YouTube] *Candia* Ekipa Remontowa na 100% [TRAILER] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=188275)

Overlord 19-08-2008 10:05

Po 1
A myślisz że były tylko 3 filmy?;) Poza tym jak na świecie non-pvp można mieć wyćwiczony skill uciekania skoro tam przed nikim nigdy nie musisz uciekać?:)

Po 2
Zaznaczyłem TYLKO bo skoro jest w zamknięciu to jakim cudem na zwiać przed twoją "ekipą"?

Po 3
Nie gram na świecie non-pvp i nigdy nie bedę grać więc to czy można czy nie mnie nie obchodzi ;) A ja wspomniałem o trapowaniu na pvp :]

Kajulec 19-08-2008 10:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Overlord (Post 2234677)
Zaznaczyłem TYLKO bo skoro jest w zamknięciu to jakim cudem na zwiać przed twoją "ekipą"?

A czy nie do tego wlasnie jest potrzebna ekipa? Wydaje mi sie, ze wlasnie tych kilka(nascie) osob, ktore nie pozwalaja wyjsc z trapa, odwala jakies 50% roboty. Reszta nalezy do jednej osoby, ktora biega z mobami.

Tharion 19-08-2008 10:10

@Up
JA widziałem tylko 3 - masz inne, chętnie obejrze...
Pozatym grałem sporo na pvp, w 7.2-7.6...

po 2
Walka to walka, no nie?

po 3
Trapowanie na pvp, jest o tyle łatwiejsze, ze mozesz kolesia ubic chocby pod dp...

Pzdro

@Down
Bottuje.
Trapuje.
Dostałem już delejta.
Pzdro & Pocwicz
No i powodzenia "masta pvp" twoim 8 najtem.

Pjona.

Juchasek 19-08-2008 10:12

Większość ludzi na noob-pvp to botterzy, pozbawieni krzty wyobraźni o grze na pvp :P To są dwa oddzielne światy i nie da się ich porównywać! Wszędzie są nooby i wnioskuje że jakiś tam "noobek" jest w każdym z nas. Przecież jak na non-pvp ludzie się tak boją trapów to na pvp oni by zawału chyba dostali.. Poza tym nie zmienia to faktu iż blokowanie i lurowanie jest NIELEGALNE. Nie ma o czym rozmawiać.

Sebciooo 19-08-2008 10:33

Non Pvp = Didn't Heppend

Zbiq_ov_Astera 19-08-2008 10:35

Zatycuję tutaj słowa pewnego GM'a, który dawno temu powedział mi: "Stealing and luring isn't illegal" ;) xD Może od tego czasu coś się zmieniło w toku ich myślenia, nie wiem. Jednak PVP i NON PVP to 2 różne pojęcia. Na PVP wpadam sobie 8 sorcem i zabijam nie wiem, hurtowo 3 osoby, i nie zaprzeczaj temu, bo to jest możliwe do zrobienia. A żeby trapować na Non-Pvp, trzeba mieć skilla, trzeba poświęcić masę czasu na uczenie się rozmaitych technik, szukania dobrych miejsc do blocku, a przede wszystkim lvlowaniu tak, żeby lurowane moby nie stanowiły zagrożenia dla "lurera". Wynika z tego jasno, że na PVP jest łatwiej zabić człowieka niż na Non-Pvp, dlatego niech schowają się wszystkie elo kozaki typu :Ahaha ciota, gra na non pvp ahahaha bo sie boi deda!, bo mogą paść szybciej niż powiedzą Juggernaut ;)

Overlord 19-08-2008 12:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zbiq_ov_Astera (Post 2234711)
Zatycuję tutaj słowa pewnego GM'a, który dawno temu powedział mi: "Stealing and luring isn't illegal" ;) xD Może od tego czasu coś się zmieniło w toku ich myślenia, nie wiem. Jednak PVP i NON PVP to 2 różne pojęcia. Na PVP wpadam sobie 8 sorcem i zabijam nie wiem, hurtowo 3 osoby, i nie zaprzeczaj temu, bo to jest możliwe do zrobienia. A żeby trapować na Non-Pvp, trzeba mieć skilla, trzeba poświęcić masę czasu na uczenie się rozmaitych technik, szukania dobrych miejsc do blocku, a przede wszystkim lvlowaniu tak, żeby lurowane moby nie stanowiły zagrożenia dla "lurera". Wynika z tego jasno, że na PVP jest łatwiej zabić człowieka niż na Non-Pvp, dlatego niech schowają się wszystkie elo kozaki typu :Ahaha ciota, gra na non pvp ahahaha bo sie boi deda!, bo mogą paść szybciej niż powiedzą Juggernaut ;)

Czyli chcesz powiedzieć że żeby uciec po zabiciu kogoś np. takim 50 lvlem nie musisz znać żadnych miejsc? I mówisz że nie trzeba znać technik takich jak rzucanie paralyze i m wallow w dobrych momentach? Wy poprostu chcecie na siłę zrobić z serwera non-pvp, pvp a sami żeby tego posmakować nie wejdziecie na pvp :)
Jeśli chcesz powiedzieć że te osoby które trapowaliście nie były przypadkowe to nie kituj ;) Może kogoś tam znałeś ale nie żartuj że trapowaliście ich bo mieli "hunta" :]
Pozdro

Tharion 19-08-2008 12:49

Cytuj:

Jeśli chcesz powiedzieć że te osoby które trapowaliście nie były przypadkowe to nie kituj

Aktualnie nasza gildia "uziemia" osoby na zlecenia, za kasę.
Paredziesiąt osób z huntem od nas już padło.

Cytuj:

Może kogoś tam znałeś ale nie żartuj że trapowaliście ich bo mieli "hunta"
I tu byś się zdziwił...

Cytuj:

Wy poprostu chcecie na siłę zrobić z serwera non-pvp,
My poprostu preferujemy zasadę mózg+skill > lvl+hotkeye

Pozatym lubię ubijać ludzi, nie jak na durnym pvp, że po 3 fragach masz ...rsa lol, na non-pvp mogę ubić 20+ osób dziennie...

pzdro

Dwik 19-08-2008 12:53

Cytuj:

No pewnie szczegolnie, ze nie masz gdzie uciec ^^. Wy tylko duzo gadacie bo jak bys wziąl na klate z 3 frosty + kilka flamow od innych to nie wiem czy bys nie padl. Juz tak nie gadaj bo by stos m walli polecial i bys wkoncu wpadl. Ty 1 vs kilkanascie frostow + ludzi lurujacych na Ciebie i po Tobie. Co do hydr sam widziales jak koles walil grana to hydra zaraz full hp wiec nie gadaj, ze bys cos tam zrobil. Biegnac w prawo to bys sie jeszcze wjebal na wiekszy resp (chyba jest wiecej hydr, nigdy tam nie bylem), a tam nie mozna nigdzie wyjsc. Wiec nie gadaj co Ty bys nie zrobil bo prawde mowiac: Gowno bys zrobil :S.
Lurują na ciebie moby - zachowujesz sie odpowiednio zaleznie od posiadanej przez ciebie profesji. Jesteś sorkiem -walisz UE, SD oczyszczając teren i wołasz kumpli na Ventrilo. Jesteś knightem biegasz z mobami w taki sposób aby spowodować duży dmg na 'pro lurerach' i wołasz kumpli na Vencie. Paladyn to samo. Wszystko zależy głównie od lvla i odpowiedniego zachowania do danej sytuacji. I nie da się ukryć - Tibia nawet na n-pvp to gra w dużej mierze zespołowa - bez kumpli nie poradzisz sobie nigdzie, w szczególności bez komunikacji głosowej.

Oglądaliście jak ubijali Pogromczynię Swiatła (wtedy 230 ED) na Harmoni gdy expiła na Demonie? Dziewoja w dużej mierze spanikowała, gdyż podczas jej trapowania postawili np. wild growyh, wystarczyłoby trochę się podmanasować->utamo vita i wcisnać exit. Sam wild growth trwa 45 sekund, exit wywala z gry po minucie. Posiadając 4k many wytrzymałaby z pewnością atak nawet 3 warlocków przez 20 sekund (tyle ile by potrzebowała). Potrzebna jest jednak szybka umiejętność analizowania sytuacji a tej graczom z n-pvp z pewnością brakuje.

Cytuj:

@Up
Ciekawi mnie jakie miałeś lvle na pvp servach i czy brałeś udział chociaż w jakiejś wojnie.

Tharion 19-08-2008 12:54

@Up
Jak już powiedziałem, kumpla nic ci dadzą bo ich blokują mwalle :)

Co do pvp, miałem 70~ Eldera.

@Down
Myślisz że ja o tym nie wiem? to chyba było do Dwika, co?

Szybki'lols 19-08-2008 13:06

Tharion muszę cie zasmucić wild growth można ściąć macheta wiec nie trwa 45sec ;s

Dwik 19-08-2008 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szybki'lols (Post 2234960)
Tharion muszę cie zasmucić wild growth można ściąć macheta wiec nie trwa 45sec ;s

Wiadome. Ale oglądałeś ten film o którym była mowa w przytoczonym poście? Chyba nie, a pogromczyni miała około 2 minut na spokojne użycie exita i czy wild growth zostałby ścięty wcześniej czy później nie zrobiłoby różnicy.
Cytuj:

@Up
Jak już powiedziałem, kumpla nic ci dadzą bo ich blokują mwalle

Co do pvp, miałem 70~ Eldera.
Albo pakują na pełnej k... i wbijają razem mi pomagać, albo używają wild growth przez którego można strzelać. I wsjo. Chyba że mwalle są stawiane na bocie (pokazany czas zniknięcia i spamowanie hotkeyem) wtedy istnieje problem.

A i 70 elder to troche bida :P Za czasów 7.6 miałem 100 rp i 70 ed więc troche wiem z czym to się je.

Ventrilo combo (czasy 7.72)
http://www.tibicams.tibianetwork.net...3/4/8/9976.jpg

Dawergo 19-08-2008 13:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2234683)
@Up

po 2
Walka to walka, no nie?

po 3
Trapowanie na pvp, jest o tyle łatwiejsze, ze mozesz kolesia ubic chocby pod dp...

Pzdro

@Down
Bottuje.
Trapuje.
Dostałem już delejta.
Pzdro & Pocwicz
No i powodzenia "masta pvp" twoim 8 najtem.

Pjona.

edit: Moj blad, prosze skasowac post.

Szybki'lols 19-08-2008 14:10

@Dwik :

Oglądałem ten film kilka kolesi z Ruthless i kilku innych wpadli i ubili tego 230ed ,ten 230 to jakiś nuub bo miał sd itp. ale wolał paść nawet nie próbował wyjść ;]

Acro 19-08-2008 14:14

Spoko filmik. Candia RoX.:p

ZapodajMuze 19-08-2008 14:37

Ja osobiscie nie mowie ze trapowanie jest latwe itp tylko jaki w tym jest sens przeciez to jest nudne w chuj a jak cwani jestescie na serio to ztrapujcie 150 eka na pvp i niech go zabija potwory wtedy przyznam ze non pvp jest dla mistrzow .

Koszyk 19-08-2008 14:40

Hmm, zadam pytanie z innej beczki. Poda mi ktos tytul pierwszej piosenki? ; )

@Edit

juz znalazlem ale dzieki za pomoc.

x3h0 19-08-2008 15:42

Bullet for my Valentine- Hit The Floor

Szybki'lols 19-08-2008 16:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez x3h0 (Post 2235170)
Bullet for my Valentine- Hit The Floor

Thx , tez szukałem :P

marcin_1991 19-08-2008 19:22

hmm non-pvp serwy są zrobione nie dla zabijania wiec zabić gracza na non-pvp jest trudniej i huj...
Nie chwaląc się przyszli po mnie i kumpla na ancienty jakoś nie padłem ;o

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:12.