Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nibiru - Planeta X [Dla Inteligentnych] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=190558)

Lasooch 25-08-2008 18:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2244259)
Aha i coś ode mnie. Jest sobie google Earth i w miejscu gdzie jest Nibiru mamy to:

cut

Zamalowane. Ciekawe dlaczego?B)

No, jak ja w Google Earth wpisuje Nibiru to mam brak wyników wyszukiwania.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ambaro (Post 2244287)
I tu pokazujesz jak bardz znasz sie na astronomi ;)
Wpisz se w google ta date i zobacz dlaczego jest szansa na globalna zaglade wtedy.. Jesli chodzi o Nibiru to nic niejest pewne.. To taka jakby legenda astronomow... Ale co mi szkodzi by puscic to na forum?? Niech sie ludzie oderwa od tibi nawet na te 5 min.... A w 2036 jest realne zagrozenie na zaglade.. Poczytaj troche a sie dowiesz czemu.

Taaak?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiki
Obecnie rozmiary planetoidy szacuje się na 250 m, a masę na 2,1×1010 kg. Prawdopodobieństwo zderzenia z Ziemią jest oceniane na bliskie zeru.

To _nie_ jest realne zagrożenie.

@'udziecinnianie' tematu: strach przed końcem świata jest dziecinny, jakbym tak panikował za każdym razem, to pewnie bym już na zawał zdechł.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 2244316)
czyli ta planeta x porusza sie z v=35.5~mln km/s czyli >c? no no

Bo ta planeta ma w sobie pewien najrzadszy pierwiastek we wszechświecie i on wpływa na światło tak, że ono przy niej przyspiesza, i pozwala jej lecieć szybciej niż 'zwykłe' światło!1111

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ambaro (Post 2244330)
Napisze jeszcze raz..
To co znajduje sie za Neptunem nie musi byc Planeta X.
To tylko mit fanatykow kosmosu... Jednakze cos za Neptunem jest na 100000%... Jest to potwierdzone publicznie przez NASA

Na 100000% powiadasz? Rotfl. A no i jest, Pluton i milion innych planetoid.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2244358)
A wiesz czemu cieszysz się jeszcze, że oddychasz powietrzem a nie siarczanem sodu ? Tak tak, to ci pier***** ekolodzy ;<.

Idąc za jego logiką - gdyby nie ekolodzy, to człowiek by się mógł rozwijać. W przeciągu jednego pokolenia nauczylibyśmy się oddychać dwutlenkiem siarki i tlenkiem węgla!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ambaro (Post 2244377)
Ok, nie zbaczajmy z tematu, nieinteresuje was to, to nie czytajcie, nie komentujcie... Tmat mial na celu poruszyc wyobraznie niektorych ludzi, odciagnac ich na chwile od tibi.. Ale jak zwykle pojawili sie wielcy dementorzy, ktorzy sa przy kazdym temacie nastawieni pesymistcznie...
A wie cjesli chcecie cos pisac, to prosil bym o pisanie na temat...

Jeśli wiara w brak końca świata to pesymizm, to chyba mam jakiś mocny uraz psychiczny. A dementorów szukaj w Harrym Potterze.

I jeszcze, w jednym z tych filmów, co dałeś jest comment autora:

Cytuj:

HEY FOLKS! WATCH MY VIDEO ''NIBIRU 2012 BULLSHIT''. AFTER POSTING MY VIDEOS ABOUT NIBIRU I TOOK A DEEPER LOOK IN THE MATTER OF NIBIRU AND MY CONCLUSIONS AND FINAL VIEW IS DESCRIBED IN THAT VIDEO. (...)
Czyli gość dorosnął.

Trochem się rozpisał (a raczej rozcytował) i pewnie dorzuciłem drew do flame war'a.

edit:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2244431)
Bullshit, to Lavos z Chrono Triggera.

Serge nas uratuje! (I mam nadzieję, że nie popisałem się ignorancją, i nie okaże się, że Serge był w Chrono Crossie...).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ambaro (Post 2244438)
Nibiru to planeta HAAHAH
Sami widzicie, Wchodza, czytaja jednego posta, i pisza jakies dziwne bzdury...
Nibiru ma bardzo duze pole magnetyczne, ktore moze spowodowac zmiany w naszym klimacie...

Bullshit, co ma pole magnetyczne do klimatu?

Arcan 25-08-2008 18:57

Cytuj:

Nibiru to planeta HAAHAH
Nibiru ma bardzo duze pole magnetyczne, ktore moze spowodowac zmiany w naszym klimacie...

Dało się wyczuć nutkę ironii w jego poście.

Ambaro 25-08-2008 19:00

@Lasooch

Poprostu ciebie to nie interesuje i tyle.. Rozumiem twoje poglady doskonale.
Ty jestes za nie i jest ok, sa jednak ludzie co sie tym interesuja, wiec nie obrazaj ich poglodow i tyle...
O to mi chodzilo, jedni mowia ze to jest ciekawe, drudzy ze nie.. Tak powinno byc. A nie obrazanie sie nawzajem..

@DOWN

Niepodoba ci sie ten temat? To wyjdz... Glupota jest to ze jeszcze tutaj jestes... Moze ty sobie na Alpha Centauri polecisz??
Bedzie ci tam dobrze...

Yoh Asakura 25-08-2008 19:02

Cytuj:

Nibiru to planeta HAAHAH

Głupota.
Cytuj:

A co, myślałeś, że ja myślę, że Nibiru to gość, który do nas przyleci i nas pozabija ? pwnd
Cytuj:

A dlaczego akurat w naszym ? Niech se na alpha centauri leci.

Mystlich 25-08-2008 19:07

Cytuj:

Planeta X jest już widoczna gołym okiem! Niestety nie jest to wszystkim dane. W chwili obecnej mieszkańcą południowej półkuli ( stąd też specjalne instalacje i teleskopy na biegunie południowym zbudowane przez organizacje rządowe) W kolejnych latach będzie widoczna na wysokośći połnocnej Brazylii, następnie w 2010 na wysokości geograficznej Florydy (USA), potem Wysokość Madrytu i 2011 do 2012 na wysokości Polski. W tym momencie będzie już olbrzymem na niebie.
Jestem ciekaw jak to będzie wyglądało :)

@Yoh
Jest wiele rzeczy na które nie znamy odpowiedzi.

Pamiętacie keidys artykuł z Faktu o tej wrocławiance która kontaktowała się z obcymi formami życia. Samuel - ten któy sie kontaktował, powiedział,że palnetę moze uratować ta rzecz któa jest w piramidach w Egipcie.

Lasooch 25-08-2008 19:07

Ambaro, powiem wprost - śmieszy mnie pseudonaukowy bełkot ludzi, którzy jednego zdania poprawnie skleić nie potrafią (aka 'niepotrafią', heheh).

skuug 25-08-2008 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystlich (Post 2244459)
Pamiętacie keidys artykuł z Faktu o tej wrocławiance która kontaktowała się z obcymi formami życia. Samuel - ten któy sie kontaktował, powiedział,że palnetę moze uratować ta rzecz któa jest w piramidach w Egipcie.

owned. :D

qq2 25-08-2008 19:11

@Ambaro
Wiesz, nie wszyscy muszą wierzyć w te całe Planety X, a to z tego względu, że te ich "historie" są dosyć bajkowe i ze względu na to w co wierzą, bo raczej nie chciałbyś żeby ktoś wyleciałby z tekstem do Ciebie, że nagle jacyś bogowie stworzyli świat ?
Czyli co ? Wszystkie praktyki religijnie idą w zapomnienie ? Moim zdaniem to jest bez sensu, bo po 1. to całe wylądowanie na Ziemii i stworzenie ludzkości jest z deczka dziwne i zarazem śmieszne... ;o

Yoh Asakura 25-08-2008 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystlich (Post 2244459)
@Yoh
Jest wiele rzeczy na które nie znamy odpowiedzi.

Aha, czyli pytanie, na które nie znamy odpowiedzi, zwiastuje koniec świata ?

Cytuj:

A wujek Zdzisiek mówił, że chciało go porwać ufo.

neopostman 25-08-2008 19:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ambaro (Post 2244446)
@Lasooch

Poprostu ciebie to nie interesuje i tyle.. Rozumiem twoje poglady doskonale.
Ty jestes za nie i jest ok, sa jednak ludzie co sie tym interesuja, wiec nie obrazaj ich poglodow i tyle...
O to mi chodzilo, jedni mowia ze to jest ciekawe, drudzy ze nie.. Tak powinno byc. A nie obrazanie sie nawzajem..

@DOWN

Niepodoba ci sie ten temat? To wyjdz... Glupota jest to ze jeszcze tutaj jestes... Moze ty sobie na Alpha Centauri polecisz??
Bedzie ci tam dobrze...

Ziomuś, rozumiem, że nie przyjmujesz do wiadomości, że Nibru w nas nie uderzy, jesteś wręcz tego pewien, ale uwierz mi, to jest forum dyskusyjne, a jak sama nazwa mówi- można dyskutować i przedstawiać swoje opinie ; <.

Troszkę irytujące jest to tanie poszukiwanie sensacji, nawet jeśli ta chora planeta będzie miała zamiar zrobić z nas coś, co zrobił zły lord wejder (;<) z planetą księżniczki leji to szczerze mówiąc, mówi się trudno, każdy kiedyś musi umrzeć. Ale prawdopobieństwo tego jest takie same, jak to, że z ekranu twojego monitora wyjdzie słoń, która zamiast pary nóg ma koła od Ferrari Modeny.

@ down
W bilbii też pisze, że tylko 14 tysięcy ludzi zostanie zbawionych ; (.

To jest po prostu retoryka..

Mystlich 25-08-2008 19:14

Nibiru może przyczynic sie do końca świata - czemu?

Przeczytajcie fragment Apokalipsy, kóra mówi, ze znakiem końca świata bedzie wielki, czerwony krzyż na niebie.......<<< a tym krzyżem będzie Nibiru!

Yoh Asakura 25-08-2008 19:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystlich (Post 2244482)

Przeczytajcie fragment Apokalipsy, kóra mówi, ze znakiem końca świata bedzie wielki, czerwony krzyż na niebie.......<<< a tym krzyżem będzie Nibiru!

Ciekawe co na to Allah :D

Lasooch 25-08-2008 19:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystlich (Post 2244482)

Okej, ale planeta nie jest w kształcie krzyża. Ponadto to, że w tej czy tamtej księdze jakiejkolwiek religii bądź nie ktoś tak napisał nic nie zmienia. Zresztą, mówi o tym ktoś, kto sam wymyśla bzdurne i niepoprawne gramatycznie cytaty do swojego podpisu, pyta się na katolickich forach o swój talent i używa podpasek bo co miesiąc ma polucje w dzień, więc...

@down: podoba mi się, jak pięknie, po katolicku, nie bronisz się przed zarzutami, nadstawiasz drugi policzek i nieśmiało wysuwasz naciągane argumenty : )

Mystlich 25-08-2008 19:26

@up
A czy w Apokalipsie pisze Ci cos, że jest w kształcie krzyża. Wszystko co zawarte jest w Piśmie albo w Bibli trzeba jakos interpretować.

Byc może jest tak że:

Krzyż - oznacza śmierć
A to ze jest czerwony i wielki jest zwiazane z Nibiru

Yoh Asakura 25-08-2008 19:29

Aha. Czyli po prostu dorabiamy sobie ideologię, robimy wszystko, żeby to podpasować pod Nibiru :confused:

Ambaro 25-08-2008 19:41

@Neopostman

Masz racje, to jest forum dyskusyjne a nie jakies targowisko do obrazania sie nawzajem...

A co do bibli, naprawde sadzicie ze to Bog stworzyl swiat???
To moze teraz znajdziecie jakies naukowe wytlumaczenie jak to zrobil??
Chyba ze Bog potrafil czarowac :) A gdzie sa dowody naukowe ze to on stworzyl swiat? Gdzie dowody naukowe ze istnieje magia? A wlasnie... :)

Marsseel 25-08-2008 19:44

Mystlich jesteś najgłupszym człowiekiem na Ziemi.

JestemZRoku2050 25-08-2008 19:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 2244519)
Mystlich jesteś najgłupszym człowiekiem na Ziemi.

masz moje poparcie...

Xevixon 25-08-2008 19:50

@Mystlich
http://img229.imageshack.us/my.php?image=lolaa7.png
wydrukuj to sobie i daj na tle nieba i uciekaj bo przychodzi koniec świata..

Cytuj:

Wszystko co zawarte jest w Piśmie albo w Bibli trzeba jakos interpretować.
Czy przypadkiem to nie jest to samo? Może sie nei znam ale wydaje mi sie, że tak ;x Trzeba? Czyli uwazasz, że interpretowanie bibli jest przymusowe? Tu ponawiam swoje pytanie, które zadałem Ci juz kiedyś co z tymi co niewierzą?
Cytuj:

Cytuj:

A czy w Apokalipsie pisze Ci cos, że jest w kształcie krzyża.
br?
A i jeszcze jedno przy okazji wiem, że offtop ale.. Twój podpis. Dajmy na to, że ejstes dorosły i nadal amsz takie same poglądy. Kochasz się z dziewczyna ale ona mówi żebyś założyl prezerwatywe bo neichce dzieci a Ty do niej zabrania mi to wiara.
Post niemana celu obrażenia Mystlicha. Tylko poprostu uważam, że ejgo argumenty z biblią są głupie. I skąd wiesz, że krzyż oznacza smierć? To, że Chrystus na nim umarł i widnieje na grobach wcale niemusi tego oznaczać ( niewiemnieczytałem bibli itepe.)

EDYT!!
Proszę kogos o zacytowanie mojego posta aby Mystlich mógł to przeczytać ponieważ jestem na jego czarnej liscie ;x

Milan ognia 25-08-2008 19:53

Ambaro jest mądry ^ Ambaro ma półnagą laskę w avku = 0
Niestety, dowody matematyczne mówią same za siebie.

A co, ta planeta na Marsie nie zrobi zadymy? Mars też ma swoją atmosferę a przez co ma i coś w stylu swego klimatu. Są tam burze, wichury i takie tam. Ale nie, zła planeta zniszczy jedyną, niepowtarzalną, wyjątkową ZIEMIĘ! Ja bym tam na jej miejscu celował w Słońce, większa zadyma.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:49.