![]() |
Cytuj:
@down, tu masz nade mną przewagę, bo ja nie wiem co i jak z tym drukowaniem ; P. Choć bynajmniej się już nie dziwię czemu Polska ma tak mało pieniędzy. |
@up
Wiesz, ja kiedyś myślałem, że państwo może wydrukować tyle pieniędzy ile chce XD |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Fakt faktem, organizacja bierze klaps zbyt serio, ale spójrzmy na to z innej strony, że niektóre giną od głupoty swoich rodziców... Sensu krytyki nie widzę o ile chodzi o czyjeś życie, a ty? Popieram akcję, ale bez przesady, klaps dwa razy, trzy to jeszcze nie wystarczająco, aby dziecko przeobrazić w łobuza/kalekę. Przecież szczerze mówiąc również byłem karany przez rodziców, ale co mi to zaszkodziło? A no ukończyłem dobre liceum, a usterek w psychice jakoś tako nie widzę. Karanie jest konieczne w wychowywaniu dzieci, trzeba je nauczyć co to jest życie, które czasem daję nam po mordzie więcej niż byśmy mogli to udźwignąć. Jednak z karaniem nie można przesadzać, zwłaszcza gdy jakiś pseudorodzic pozwala sobie na nagminne bicie przyszłości narodu. |
Cytuj:
A imię twe Inflacja. : O |
Cytuj:
Poczytam i potem skomentuje, ale znając życie to bełkot jakiegoś "dobrego" pedagoga. |
Ja pamiętam, że jak byłem niegrzeczny to za młodu rodzice zawsze wyciągali strzykawke. Co w niej było, nie wiem, ale wtedy szedłem do łóżeczka i miałem kolorowe sny, albo już całkiem grzeczny prosiłem, żeby puścili mi moje dziecięce kasety w moim pro malutkim zabawkowym magnetofoniku. Muzyka mnie totalnie uspokajała...
A tak na poważnie, to akcje uświadamiające powinny być prowadzone w miejscach bardziej odpowiednich niż forum o tibii. Moje zdanie jest takie, że rodzic ma prawo zastosować tego "klapsa" jako wspomagacz kiedy ma się do czynienia z naprawde trudnym dzieckiem. Ja pamiętam, że jak rozrabiałem to najpierw ze mną rozmawiali, gdy to nie skutkowało dostałem z kapcia po dupie. Nie czuje się z tego powodu jakoś skrzywdzony czy zmolestowany. Nie mówię tu oczywiście o przypadku katowania tego malutkiego chłopca, czy o sytuacji gdy wracasz do domu i dostajesz z kolanka w głowę za sam fakt, że żyjesz, bo to nadużycie władzy rodzica, że tak się wyrażę. Więc bić, ale z umiarem (jeśli durnego klapa można nazwać biciem). |
|
Cytuj:
Cytuj:
@EDIT Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Dla mnie ten temat został wyczerpany, każdy myśli co innego itd itd. |
Cytuj:
Cytuj:
|
ta, moze rybe przestana w szkole bic.