Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Hodowanie SmokÓw?! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=199657)

MatiCFC 07-12-2008 17:43

Co mówisz przez to, że bardziej liczą się z graczami ??

Dragonit 07-12-2008 18:12

Z profesjami jest taki problem, że to byłoby mnóstwo zachodu, ponieważ w tibii zrobili od razu 4 profesję które łączą prawie wszystko - i czołg bijący wręcz, i ktoś kto walczy na dystans i ma świętość, i uzdrowiciel, i mag. Trzeba by było albo przebudować wszystko, albo nic nie zmieniać. Bo kogo byś dał na 5 profesję? Od razu z co najmniej 6 by trzeba było zrobić. Kiedyś rozważałem coś co jest dość podobne w Lineagu 2, czyli że taki knight na którymś lvl wybierałby i robił odpowiedniego qesta z jedną z 2 możliwości, co by łącznie dało w tibi 12 profesji, z którym 8 byłoby (ostatecznymi). Przykład: Rycerz na 60 lvl może zostać pogromcą bestii\pogromcą magów. Ten pierwszy miałby więcej HP, szybciej rosłyby skille itd, a ten drugi miałby np. umiejętność unikania czarów tak jak unika się ataków wręcz. Palladyn mógłby wybrać jedną z dwóch profesji z których jedna specjalizuje się bardziej w strzelectwie, a druga w świętości, a postacie magiczne ukierunkować się na żywioł. Ale takie coś to tylko kwestia marzeń, bo zbyt duże problemy z balansem i za dużo roboty, po za tym ciężko byłoby to pogodzić z dzisiejszymi hight lvl (bo jakby miały być obliczone staty kogoś, kto na 300 zmienia profe?).

Pomysł zaprezentowany w tym temacie jest ciekawy, ale jestem sceptyczny. By rozwiązać choćby jeden z problemów, jakim jest poruszanie się, trzeba byłoby potworka trzymać w plecaku, co byłoby śmieszne i robiło kolejne problemy. Tak więc raczej nic takiego na razie w tibii nie powstanie.

Aae 07-12-2008 18:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2366511)
Co mówisz przez to, że bardziej liczą się z graczami ??

Chodziło mi o to, że liczą się z opiniami graczy jeżeli chodzi o nowe pomysły lub wprowadzają w życie(a raczej grę) ciekawe pomysły niektórych graczy.

MatiCFC 07-12-2008 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aae (Post 2366085)

Szybciej by dodali nową voc niż smoki.

Zresztą Cip'y liczą się z graczami. Chyba ^^

No dobra, czyli sądzisz, że gracze wolą ogólnie nową voc (jestem za... ale niemożliwe jednak) niż smoki (tez za, ale tez niemozliwe) ? Wiesz takie cos to grube slowa, konsultowales sie z kimkolwiek co kto bardziej woli?...

Aae 07-12-2008 19:12

Nie sądze iż gracze wolą nową voc niż smoki. Zobacz co napisał pan wyżej wtedy kiedy ja umieściłem tego posta, o którym wspomniałeś :

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scofild (Post 2366077)
Wątpię, żeby dali zwierzaki tak jak w Cabal Online a co dopiero new Voc >.>

Chodziło mi tylko o to, że raczej szybciej dodali by new voc, ponieważ są już 4, więc to niebyło by(sorry jeśli to źle napisałem) coś nowego, a Smoki tak, więc mniejsza szansa, ze by je dodali. Z nikim się nie konsultowałem po prostu tak myślę.

Ja bym chciał i "smoki" i nową voc. : )

Ale nie wiem czy to możliwe, aby choć jeden z tych dwóch pomysłów zrealizowali.

MatiCFC 07-12-2008 19:28

Okej rozumiem :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2366034)
Jeśli nawet pomysł byłby logiczny, poprawy w strukturze gry itd, to nie wypalił by... dlaczemu?
Because społeczność Tibii ogólnie jest z góry zwykle negatywnie nastawiona do nowych elementów w kolejnych updateach... dlaczemu?
Because wczesniejsze updatey dały, według wielu, wiele złych nowych elementów psujących klimat i zabawę.

Ale ja nie jestem osobiście za takim mysleniem. Rozwój.

Jak już mówiłem. Więc nie będę się powtarzał. Chcieć to my sobie ogólnie możemy... społeczeństwo Tibii jakie jest nikt tego nie zmieni pstryknięciem palcem. Więc ambitne pomysłe, czy choć troszku rozwijająze rozgrywkę, w głównej mierze nie przejdą.

Co nie znaczy, że nie mamy próbować. Musimy :)

Aae 07-12-2008 19:33

No to ja wiem.

Jak będziemy siedzieć cicho to nic się nie zmieni.

Trzeba próbować ; )

Serious Sam 07-12-2008 19:51

Hmm... fajny pomysł.
Jak by to zrobili, to kto wie.. może bym ''wszedł'' na tibie...

informat6 07-12-2008 20:42

Gdy grałem w wow-a byłem hunterem :D. Tam sobie złapałem dinozaura i go wyskilowałem, a więc wraz z nim expiłem, tak że on dostawał jakieś 50% i ja też 50% expa. Taki pomysł byłby bardzo dobry w Tibi. Mógłbyś go leczyć specjalnym zaklęciem (najlepsze leczenie od druidów), dać mu chwilowe 100% critical + xxx defa (najlepsze od magów), przyspieszyć chwilowo jego chodzenie (najlepsze od palladyna) i zwiększyć na chwilę jego atak (najlepsze od Knighta). No i oczywiście wzywanie/odesłanie przy pomocy zaklęcia teleportacji do twojego domku. A wszyscy co uważają że ten pomysł jest na miarę simsów, polecam zagrać w wow-a hunterem i złapać sobie nie jakiegoś zwierza z 8 lvl, tylko takiego co ma z 75 lvl.

Aae 07-12-2008 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez informat6 (Post 2366948)
. No i oczywiście wzywanie/odesłanie przy pomocy zaklęcia teleportacji do twojego domku..

Nie każdy ma domek.

Ale i tak jestem ogólnie za. : )

Promil 07-12-2008 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aae (Post 2366085)
@up

eee ; \

czemu tak uważasz?

nowa voc bardziej pasuje do klimatu gry, bo są już 4 xd

a jaj, z których wykluwały by się smoki etc. nie ma wcale.

Szybciej by dodali nową voc niż smoki.

Zresztą Cip'y liczą się z graczami. Chyba ^^

Tak i zmieniać niektóre questy bo nie były by już potrzebne 4 profesje tylko 5.
Np taki Desert Dungeon Quest trzeba by było go przebudować.Tak samo , zanim ktoś wbije szybko wysoki lvl tą nową profesją to wiesz.. Trzeba by było przebudować system czarów , żywiołów, umiejętności przecież ta nowa profesja musiała by się czymś wyróżniać.

A co do smoków do dokończ sam ten zarys albo nie wrzucaj na forum jak mówisz ze to jest tylko zarys i nie masz jeszcze kontaktu z autorem. Bo jest taka zasada albo dajesz w całości albo nie dawaj wcale. Bo po co dajesz zarys i piszesz cały czas że to można przebudować? Jeśli można to przebudować to zrób. Popracuj nad tym a nie w następnym poście pisz ze można... Jak można to zrób to..

wojo1310 07-12-2008 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2359204)
Bad mistake :P

Nie, ale fajnie móc przygarnąć np. "jajo" czy coś, orca. Jajko mamy ze sobą z 20 dni, poczym wykluwa się ork. Ten powiedzmy po 20 dniach awansuje na Orka Spearmana, po kolejnych np. 25 na warriora, i tak powiedzmy do Leadrea, nie więcej. Wychowanie leadera powiedzmy zajeło by tak ze 100 dni.

Była by opcja karmienia swojego podopiecznego i nazwania go imieniem. Np Orc Leader xxx (gdzie xxx, jakieś imię). Regularne karmienie foodem orca- awans np. szybszy o 2 dni.

Oczywiście możliwość leczenia itp.

Nie można przesadzić np z dostępnością takich potworków jak GS'y czy Dragony/ lordy itd, to za dużo, i to takie nieoswojone jakieś :). I lvl potworków, np wychowanie potworka z orca do berka, czy lidera to jedno, dwa, że taki zwierz zdobywa lvle, np ograniczenie do 30 lvla, co poziom 5hp, o 5 większe hity w zwarciu czy magii, o 5 lepsza obrona.

Ale taka taramtulkę w 70 dni. Też fajnie.

Handel naszymi wychowankami ? Też !.
"Sell My pet: Orc Leader Reksio, lvl 28, skills 26/19, 70k"

Ja jestem za !

EDIT:

Potwór to nie to samo co pocałunek czy flirt ;]. Nie porównuj, bo za tym np. nie jestem, nigdy,w życiu.
Summony to nie to samo. Zginie, zrobie nowego.
A wychowanek taki? "robisz" go z 80 dni, przywiązujesz się do niego, zginie, to jest żałoba, a nie, wyczaruje sobie nowego, tylko skocze po manaski :)

chyba lepiej by było żeby wymyślili jakieś nowe zwierzątka hodowlane niz te które już są.bo to troche dziwne lazic z orcem na orce o.0.ale i tak cip tego nie zrobi a jak zrobi to dla pacc xD

Aae 07-12-2008 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Promil (Post 2367060)
A co do smoków do dokończ sam ten zarys albo nie wrzucaj na forum jak mówisz ze to jest tylko zarys i nie masz jeszcze kontaktu z autorem. Bo jest taka zasada albo dajesz w całości albo nie dawaj wcale. Bo po co dajesz zarys i piszesz cały czas że to można przebudować? Jeśli można to przebudować to zrób. Popracuj nad tym a nie w następnym poście pisz ze można... Jak można to zrób to..

To pisał MatiCFC.

Zresztą już on wyjaśnił, że nie chce tego dokańczać, ponieważ nie jest to jego pomysł i nie chce go sobie przywłaszczać, więc nie gadaj głupot -.-'

On chciał tylko poznać naszą opinie na ten temat. Mam rację MatiCFC ?

Levi 07-12-2008 22:43

osobiście uważam że tibia nigdy nie dorobi się większej ilości profesji, najwyżej pojawią się nowe paski umiejętności itd...
We wtorek zarzucę pełnym pomysłem wykorzystania potworków...teraz mi się nie chce...<jestem_leniem> :D

Aae 07-12-2008 22:51

@up

czekam i nawet samemu nie próbuje nic z tym robić(też leniem jestem).

; )

MatiCFC 08-12-2008 14:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aae (Post 2367157)
To pisał MatiCFC.

Zresztą już on wyjaśnił, że nie chce tego dokańczać, ponieważ nie jest to jego pomysł i nie chce go sobie przywłaszczać, więc nie gadaj głupot -.-'

On chciał tylko poznać naszą opinie na ten temat. Mam rację MatiCFC ?

Racja, juz wczęsniej to pisałem. Wow, ktoś kto czyta wszystkie posty tematu.

sueroski 08-12-2008 15:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2367542)
Racja, juz wczęsniej to pisałem. Wow, ktoś kto czyta wszystkie posty tematu.

gz. ja też czytam :]

Aae 08-12-2008 17:18

Czytałem, bo mnie zaciekawił. Zresztą zawsze zanim się udzielę próbuję przeczytać cały temat i zapoznać się z treścią postów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:45.