Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Filmowe (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=281)
-   -   Dragon ball ewolucje (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=211865)

Lechista 20-04-2009 15:46

Hmm zadziwiający jest fakt, że 100% moich kumpli w klasie oglądających naruto to idioci rzucający krzesłami po klasie i wrzeszczący wniebogłosy bez przyczyny O.o
Nie widzę żadnego podwójnego dna w tej bajce(sorry, anime) oprócz nawalania się nadprzyrodzonymi mocami z czego 50% to są jęki jak nasz bohater dostaje cios...
Wytłumaczcie mi co wam się podoba w "tym czymś"

AzuranskiRookstayerXL 20-04-2009 15:49

Zacytuję : "Naruto to akurat esencja anime -.-"

Rekin Master 20-04-2009 16:46

@Lechista
Nic mi się w tym nie podoba, bo jak sam napisałeś jest to:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2526795)
anime

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2526795)
naruto

które jest takim Feel-em rocka.

Gelt 20-04-2009 17:00

Chociaż Wam powiem, ze w tej wersji oryginalnej bez wyciętych scen dało się przebrnąć przez pierwszy odcinek. Bo w wersji PL to akurat każdy wie jak to wygląda.

Lechista 20-04-2009 17:11

Być może się nie znam, wypowiadałem sie na temat naruto i Dragon balla : > Podajcie jakies przykłady fajnych anime

AzuranskiRookstayerXL 20-04-2009 17:12

Code Geass, Death Note, Higurashi no Naku Koro ni, a z takich spokojniejszych to chociażby Toradora.

Gelt 20-04-2009 17:26

Z tego czytałem opinie i trochę oglądałem to chyba jeszcze full metal alchemist czy jakoś tak?

Juzefek 20-04-2009 17:36

Chaos:Head, Evangelion~, Pszczółka Maja (tak to też anime), Clannad, Shaman King (raczej manga)

Rothes 20-04-2009 18:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2526924)
Być może się nie znam, wypowiadałem sie na temat naruto i Dragon balla : > Podajcie jakies przykłady fajnych anime

Neon Genesis Evangelion - patrząc po komentarzach w Internecie można stwierdzić, że mało komu udało się w pełni zrozumieć przesłanie ostatnich dwóch (? - oglądałem dość dawno, pewien nie jestem ile ich było) odcinków. Przyznaję, że sam za pierwszym razem, oglądając dość luźno bez odpowiedniego skupienia, praktycznie nic nie pojąłem.

Tytułów jest znacznie więcej, ale tak od razu do głowy przyszedł mi akurat ten, właśnie ze względu na to, jak trudne w odbiorze było dla mnie to anime. No i trzeba by sprecyzować najpierw, co jest fajne, a co nie. Jedni cenią sobie dobry romans, inni wartką akcję, a jeszcze inni wielowątkową, zawiłą fabułę...

kołbaś 20-04-2009 18:29

Hellsing, alke bardziej jako manga niz anime, anime za krotkie. Albo Chrno Crusade, Clannad, Lucky Star. Naprawde jest duzo i nie nalezy okreslac calego anime po obejzeniu jednej bajki(tak, tak naruto, przynajmniej nie shuppi to bajka a nie anime).

CNRDG 20-04-2009 18:31

@up 3x
Shaman King nie jest dobrym przykładem ambitniejszych anime, które można by polecić osobom uprzedzonym do tego gatunku.

@Rothes
Co do Evangelion'a to wątpię by była jedna, słuszna interpretacja... Autor tworząc tą mangę był w głębokiej depresji dlatego jest to tak bosko sfiksowane anime. O co w tym wszystkim tak naprawdę chodzi wie jedynie sam Sadamoto. My możemy jedynie domyślać się, wyciągać pomniejsze wnioski.

Przykłądowe serie na które wg. mnie warto zwrócić uwagę: Serial experiment Lain, Ergo Proxy, Gungrave, Tokko, Basilisk: Kouga Ninpou Chou. Myślę że na start dobry będzie Death Note - fabuła świetnie poprowadzona, ogólnie daje do myślenia.

Z tych nie-fantastycznych to Beck: Chop mongolian squad, Kimi ga nozomu eien, School Rumble...

Co do Naruto... Oglądam lecz super duper fanem nie jestem, i rzeczywiście pierwsze odcinki są mega zj...pierniczone i odrzucają, jednak dalej wszystko nabiera kształtów i uświadczymy sporo, nieźle obmyślonych motywów. Warunek jest jeden - oglądać tylko oryginalną wersję czyli japońską.

Co do tego że DB było niskobudżetową produkcją - Basuhueauhsauha, kthxbye.

PS. Omg, ale offtop leci ;)

Dr.Unknown 20-04-2009 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rothes (Post 2527001)
Neon Genesis Evangelion - patrząc po komentarzach w Internecie można stwierdzić, że mało komu udało się w pełni zrozumieć przesłanie ostatnich dwóch (? - oglądałem dość dawno, pewien nie jestem ile ich było) odcinków. Przyznaję, że sam za pierwszym razem, oglądając dość luźno bez odpowiedniego skupienia, praktycznie nic nie pojąłem.

Tytułów jest znacznie więcej, ale tak od razu do głowy przyszedł mi akurat ten, właśnie ze względu na to, jak trudne w odbiorze było dla mnie to anime. No i trzeba by sprecyzować najpierw, co jest fajne, a co nie. Jedni cenią sobie dobry romans, inni wartką akcję, a jeszcze inni wielowątkową, zawiłą fabułę...

http://img144.imageshack.us/img144/4...evangelion.jpg

Snagoth 20-04-2009 22:07

niegrzecznie mowiac zamknijcie sie juz i przestancie robic tego offtopa... to jest temat o mandze/anime czy o pelnometrazowym filmie db? Nie po to ja (czy ktokolwiek inny) omijam tematy o m&a zeby wchodzac do tematu ktory mnie ciekawi, czytac wlasnie o m&a... wiec ogarnijcie sie.. od m&a macie inne tematy..

trailer widzialem.. fanem db jestem od zawsze... trailer mi sie nie podobal ale na film pojde.. tzn obejrze go... nawet z czystej ciekawosci ;)

Thero 21-04-2009 07:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snagoth (Post 2527272)
niegrzecznie mowiac zamknijcie sie juz i przestancie robic tego offtopa... to jest temat o mandze/anime czy o pelnometrazowym filmie db? Nie po to ja (czy ktokolwiek inny) omijam tematy o m&a zeby wchodzac do tematu ktory mnie ciekawi, czytac wlasnie o m&a... wiec ogarnijcie sie.. od m&a macie inne tematy..

To masz jeszcze jeden temat do omijania. ;)

@Topic
Great Teacher Onizuka! To chyba tytuł, dzięki któremu chciałem poznawać kolejne serie.

Erverse 21-04-2009 07:34

Ja polecam Hellsinga, ostro mnie wciągnął. Obejrzałem prawie wszystkie misje z 1 części za 1 razem ^^

Juzefek 21-04-2009 09:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2527389)
Ja polecam Hellsinga, ostro mnie wciągnął. Obejrzałem prawie wszystkie misje z 1 części za 1 razem ^^

To obejrzyj OVA (Ultimate).

Gelt 21-04-2009 10:16

4 obejrzane, piaty w drodze, czekam na reszte; ) Są już czy trzeba dopiero czekać na wydanie?

Exodus 21-04-2009 10:28

naprawde, jesli offtop to chociaz jakis ciekawy, a nie wypisujecie fajne bajki anime tutaj, jak macie od tego wlasny temat...

Rothes 21-04-2009 14:21

Nie baw się w moderatora, okay?

Mazur199 21-04-2009 15:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rothes (Post 2527499)
Nie baw się w moderatora, okay?

napisał prawde, a Ty pewnie jako znawca anime/mangi ( avatar) nie masz nic przeciwko spamowi na temat tego szitu

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:13.