Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Rewitalizacja Carlin i nowe miejsca polowań. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=213846)

Xr3 23-05-2009 08:20

Gdyby w updatach przerabianie architektury szło w takim samym tempie, co usprawnianie działania serwerów, Loot rate'a, balansacji, dying systemu, oraz innych tego typu czynników, to ta gra była by całkiem znośna. Sęk w tym, że pod tym względem cofa się ona do tyłu, a Cipsoft pasie coraz to grubsze dupska swoich pracowników, pieniędzmi uradowanej dzieciarni, która za priorytet uznaje level.

Wszechświat (najprawdopodobniej) zapętla z każdej strony. Tak samo zapętli się sukces finansowy Cipsoftu. Gdy będą przekonani, że osiągnęli szczyt, to jak zwykle się przeliczą i wnet spadną na dno. Dokładnie tak samo, jak rakieta wystrzelona z ziemi w przestrzeń, po jakimś czasie wróciła by po przeciwnej stronie planety.

piternet 23-05-2009 09:50

@up
Pozwolisz, że zacytuję kawałek artykułu z najnowszego 'Forum':

"Komputery i skomplikowane wzory ekonomiczne można wyrzucić na śmietnik. Prawda jest taka, że gospodarką rządzą emocje: lęk, chciwość, owczy pęd. Nigdy nie było to tak oczywiste jak teraz – twierdzi profesor Robert Shiller."

lord_piteer 23-05-2009 14:50

ja nie rozumiem ludzi którzy w to graja. to tak jakbys mial do wyboru chleb z gównem albo z szynka i serem i wybrałbys to pierwsze. ja sie zywilem tym pierwszym kilka lat, ale na szczęście to wyrzygałem raz na zawsze :) zwłaszcza ze z tego robi sie nie wiadomo co (chleb czerstwieje).

nokijjjja 23-05-2009 20:08

zwróćcie uwagę że będzie to jeden z najbardziej przełomowych updatów w historii, a nowy wygląd miast się przyda, w końcu trzeba iść do przodu

nokijjjja 23-05-2009 20:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lord_piteer (Post 2549582)
ja nie rozumiem ludzi którzy w to graja. to tak jakbys mial do wyboru chleb z gównem albo z szynka i serem i wybrałbys to pierwsze. ja sie zywilem tym pierwszym kilka lat, ale na szczęście to wyrzygałem raz na zawsze :) zwłaszcza ze z tego robi sie nie wiadomo co (chleb czerstwieje).

zastrzegasz sobie prawa autorskie do tego co napisałeś?

Maniak69 23-05-2009 20:36

Rushowiej, barciej baykowo, nowe ikspowiska, wiemkrze looty. Num, fayny updejt

Myślę, że komentarz jest zbyteczny. Cipsoft robi to co zawsze - upraszczać jak najwięcej, dawać plastikowe grafiki i przybawiać coraz to większe ilości pokemonów... cóż, jeśli to daje im kasę w dzisiejszym świecie, to nie ma problemu - niech zarabiają. ale dachy lepiej wyglądają, pod względem ułożenia - bo jeśli chodzi o kolorystykę, to ssą. Doszło do tego, że OTSy są bardziej klimatyczne niż ,,rl" serwer. To Carlinowate coś ma tyle wspólnego z tibią... ee.. w sumie, to zostawię to pytanie, bo zaczynam się bać.
Btw., jak myślicie, czy królowa będzie słitaśśnym pokemonem? Byłoby to świetne posunięcie w stronę graczy od Cipsoftu.

@up
Dzieje się postęp na miarę Besthedy i jej ukochanej przez miliony Failouta 3!! A to oznacza, że złe rzeczy, będą zdarzać się o wiele szybciej...
@2up
Ta jasne. Tyle, że minęły chyba z 2 lata od pierwszych cukierkowych Ślitasznyhh grafik, a ja wciąż wolę stare <8.0.

michas17j 23-05-2009 22:41

IMO Carlin jest ładne teraz, czekać aż zepsują Thais. Ładnie upięknili pięknę nie kiedyś Kazordoon które było bardzo pięknę przed upiększeniem jest teraz bardzo pięknę. Hmmmm, można z mojej wypowiedzi wywnioskować że najlepszy upload był z Tibi 8.00 na 8.10. Zmienili stare grafiki na nowe więcej noobów kupuje Pacc, mniej siarskich brudasów gra w Tibię.

Maniak69 23-05-2009 22:59

@up
powinieneś z tym występować. Po minucie, czytania twojego posta zaczęły mi łzawić oczy :)

DRoN 23-05-2009 23:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lord_piteer (Post 2549582)

+

Ale tekst :D

Cytuj:

IMO Carlin jest ładne teraz, czekać aż zepsują Thais. Ładnie upięknili pięknę nie kiedyś Kazordoon które było bardzo pięknę przed upiększeniem jest teraz bardzo pięknę.
LoL?

Hokoczu 24-05-2009 00:26

Grafika musi iść na przód, tibia stara sie dorównać nowszym produkcjom. Kilka ale: im więcej nawalą nowości i dupereli tym bardziej fpsy spadają i na słabszym necie sobie nie pograsz, masz lagi to przygotuj się na większe, następne: od nadmiaru kolorów bolą oczy (nawet dobrze dla tych co siedzą po 6h), a niektóre grafiki zasłaniają spore kawałki terenu. Ogólnie dobrym pomysłem jest reorganizacja przemieszczania się po miastach, będzie łatwiej i wygodniej. Co do nowych expowisk: nastawione głównie na HLeveli, bo gdzie teraz wbijać te 200lvl i dropić tony drogich itemów? No i oczywiste: najwięcej skorzystają z expowisk PACe. KASA, KASA, KASA:evul:. Ale przynajmniej nie ingerują w sposób jak się gra, bo to tworzy fale protestów.

T3H_VirUs 24-05-2009 12:05

jak dla mnie to zbyt cukierkowe :/ Nie przypomina to już tibii ;/

Rater 24-05-2009 16:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hokoczu (Post 2549955)
Kilka ale: im więcej nawalą nowości i dupereli tym bardziej fpsy spadają i na słabszym necie sobie nie pograsz, masz lagi to przygotuj się na większe

Bzdura wyssana z palca. To nie jest gra pokroju Crysisa, żeby martwić się tutaj ilością fpsów. Na prawdę od wielu lat nie widziałem komputera, który by nie uciągnął Tibii...

I ilość grafiki nie ma wpływu na lagi ;*

Nonex 24-05-2009 16:17

Nareszcie zmienili grafiki Carlin, teraz te miasto bedzie wyglądać o wiele lepiej...
I tak nie gram w Tibie od czasu gdy 200 lvl to norma. A juz pełno jest 300 lvli. Tibia to walona patologia jak cipsoft mogl na to pozwolic... powinni ustawić max lvl do 150 i znizyc poziom wszystkich graczy o większych lvl do tego max. I co update wypuszczać kolejne 10 lvli jak w normalnych mmorpg ale to jest Tibia tutaj dzieci muszą expić. ehh kiedyś było inaczej.

Xr3 24-05-2009 16:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nonex (Post 2550356)
Nareszcie zmienili grafiki Carlin, teraz te miasto bedzie wyglądać o wiele lepiej...
I tak nie gram w Tibie od czasu gdy 200 lvl to norma. A juz pełno jest 300 lvli. Tibia to walona patologia jak cipsoft mogl na to pozwolic... powinni ustawić max lvl do 150 i znizyc poziom wszystkich graczy o większych lvl do tego max.

Popadasz w małą skrajność. Moim zdaniem, lepszym wyjściem było by dostosowanie gry dla tych, którzy wzbili się na wspomniany przez ciebie pułap levelowy.

Liper 24-05-2009 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez qq2 (Post 2547953)
Imo to wszystko jest zbędne. Mogliby zostawić stary klimacik Carlin. ; o

klimat zajebisty racja, lol

zielony-lp 24-05-2009 19:07

Jakby nikt z was nie zauważył Tibia od początku była zrobiona całkowicie na Podstawie Gry Ultima Online , i caly czas jest w jej strone rozwijana... w starych wersjach tibii mozna zobaczyć identycznie w 100 % graficznie wykonane elementy typu stoły , ściany , itp~~ dobrze ze juz nie gram.

Muszkiet 24-05-2009 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zielony-lp (Post 2550484)
Jakby nikt z was nie zauważył Tibia od początku była zrobiona całkowicie na Podstawie Gry Ultima Online , i caly czas jest w jej strone rozwijana... w starych wersjach tibii mozna zobaczyć identycznie w 100 % graficznie wykonane elementy typu stoły , ściany , itp~~ dobrze ze juz nie gram.

w co nie grasz w Tibie czy w Ultime? xD

@down
Wybacz, ale naprawdę ciężko wywnioskować to z twojej wypowiedzi.

zielony-lp 25-05-2009 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Muszkiet (Post 2550699)
w co nie grasz w Tibie czy w Ultime? xD

W tibie... nabijanie postów rox nie? -_-

Farfocel 26-05-2009 16:51

ja bym z chęcią do gry wrócił jak byłby nowy serwer non-pvp:))

Igos007 26-05-2009 17:22

:)

Według mnie ten update może byc całkiem ciekawy, hoc mam nadzieje , że w samej grze za bardzo nienamieszają, a przykładowa fotka nowego Carlin wygląda całkiem obiecująco, kto wie może nie będzie to już miasto noobów ;p
Mam nadzieje , że update spodoba się graczom i mi ;d

PS Noobki są wszędzie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:27.