Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   [Inne] "Gżeczna, kóltóralna i wyhowana pOLSKA mlodziesz" (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=213924)

Aphino 23-05-2009 20:51

Przepraszam, ale to nie jest temat o "RL life" Xr3 ani o nim samym.

Gierubesoen 24-05-2009 02:49

Ej zróbcie zjazd w środku Polski, żeby każdy miał blisko i rozstrzygajcie sobie spory w rl :/ Fajnie składacie zdania, podajecie różne argumenty pisząc na forum, mając sporo czasu żeby przemyśleć to co się napisze, ciekawe czy w rozmowie w cztery oczy też niektórzy tak by błyszczeli ;D Nikt nie jest idealny, każdy ma jakieś wady, ale widzę, że niektórzy koniecznie muszą w internecie pokazać swoją "wyższość". Jak już ktoś wspomniał- "małe psy szczekają najgłośniej"... Rozmowa o realnym życiu przez internet to głupota, każda jest na swój sposób anonimowy i może udawać kogoś innego, kreować swój własny, fałszywy wizerunek. Zazwyczaj właśnie tacy 'wygadani' na forach mają mało do powiedzenia w rzeczywistości (nie wszyscy ofc). Huh, ale się rozpisałem, prawie jak arkusz maturalny z Makbeta _/ Dobranoc wszystkim brudasom, dresom, skinom, skejtom i hipisom :*

Aha i jeszcze jedno, Xr3- za bardzo ulegasz stereotypom, oceniasz zabawki po pudełkach ;>

piramjida 24-05-2009 09:16

Cytuj:

Czy takimi samymi słowami/określeniami posługujesz się codziennie? Jeśli tak to nawet nie chce wiedzieć jakich masz kumpli, bo albo są mocno zjarani albo narąbani by móc z Tobą wytrzymać.
Oczywiscie, ze nie bo Xr3 koniecznie zaslania warstwe merytoryczna poslugujac sie jakimis slowami absolutnie nie na miejscu. Daleko nie trzeba szukac zeby zauwazyc, ze sam sie zaplatuje w tych slowach:

Cytuj:

Great Axe nie jest tym samym przedmiotem, co kilka miesięcy temu. Egzystuje on już prawie na każdym serwerze.
Cytuj:

Egzystencja oznacza tu sposób istnienia charakterystyczny wyłącznie dla człowieka
A co do jego inteligencji to zapewne nie ma o czym dyskutowac, cale to konto wyglada mi na jedna wielka i to niezla prowokacje.

pol-lop 24-05-2009 11:44

ja bym był za takim spotkaniem ;D ale obicie kilku mord nic by nie załatwiło ;D nie jestem zwolennikiem rozwiązywania sporów po przed pięści , zwłaszcza że problemy mają ludzie przez internet , lecz w rzeczywistości bali by się spojrzeć w oczy, to tyle mam do powiedzenia w tym temacie.
pozdro wszystkich napinaczy przez neta .

Piio 24-05-2009 11:47

Głęboko wstrząśnięty filmem muszę jednak zareagować.
Od 2 strony tematu ciężko doszukać się postów dotyczących filmu, bo trwa tu waśn X3r i jego kolega vs reszta forum.

Dodam może pare słówek od siebie, żeby pokazać jak wygląda to z mojej strony (neutralnej). Nie chcę tu na nikogo nadawać, obrażać i mówić, że jest gorszy.

Może zacznę od X3r-a. Wyglądasz mi na kogoś kto umie się ładnie wypowiadać i sklejasz fajne zdania. Problem jednak tkwi w tym, że zamiast pisać artykuły dla jakiegoś pisemka, gdzie napewno udowodniłbyś swoją wartość, bo jak powiedziałem wcześniej-pisać umiesz, siedzisz na tym forum, gdzie jak wiadomo większość ludzi nie jest nawet pełnoletnia. Ludzie tutaj to młodzież, która komentuje filmy i pisze posty szybko oraz pod wpływem emocji po obejrzanym filmie. Celem tego jest szybkie przekazanie informacji w różnej formie i z użyciem różnych znaków np."zajebiaszczy loot","kurfa ale fart". Mało kto wtedy zwraca uwagę na to czy pisze poprawnie, czy składa poprawnie zdania. Owszem - fakt faktem jest, że niektórych postów po prostu nie da się czytać, ale Ty wyglądasz jakbyś śledził każdy temat, każdy post, żeby doszukać sie czegoś niepoprawnego lub niezgodnego z Twoimi przkonaniami. Potem następuje wymiana zdań, w której za wszelką cenę chcesz pokazać innym użytkownikom tego forum jak bardzo ich przerastasz intelektualnie. Jakoś specjalnie starasz się podkreślić grubą kreską przepaść dzielącą Ciebie i resztę. Często podczas kłótni, są używane teksty typu: "Ty sie kurwa kozaku nie odzywaj" itp, wtedy odpowiadasz tekstem ze stylem niczym z kodeksu karnego. (o właśnie nadawałbyś sie jeszcze na kogoś kto pisze listy formalne w rządzie). Być może w Twoim kręgu hierarchia opiera się na tym, kto jest lepiej wykształcony, ale napewno nie w RL life, ani tym bardziej na tym forum. Powodujesz tutaj niezłe zamieszanie przez to wszystko, dlatego nie dziw się, że wszystkich denerwujesz i teraz przez wyrobioną przez siebie opinię spotykasz się z atakami nawet jak nic "głupiego" nie powiesz. Mogę się z Tobą zgodzić, że poziom intelektualny młodzieży polskiej nie jest zbyt wysoki, ale każdy dba o siebie i każdy powinien byc zadowolony z tego jaki jest. Sami siebie kształtujemy, więc śmiem twierdzić, że jeżeli ktoś pisze niezbyt poprawnie i z czasem zacznie mu to przeszkadzać, to zajmie się sobą i nad tym popracuje. Więc niestety nie zmienisz świata, a jazda po innych tylko pogarsza Twoją sytuację.

Do reszty: Nie piszcie tyle postów, które w ogóle nie dotyczą filmu, bo i tak prędzej czy później zostaną skasowane przez jakiegoś modka. Poza tym wydaje mi się, że przez wasze wypociny w stronę X3ra, dajecie mu jeszcze większe pole do popisu.

DRoN 24-05-2009 11:55

@ up

I właśnie ja nie wiem, dlaczego X3R nie miałby wchodzić tutaj dla zabawy :D

Cytuj:

Czy takimi samymi słowami/określeniami posługujesz się codziennie?
Wgm na piśmie jest prościej sklecić ładne zdanie.

Cytuj:

Jeśli tak to nawet nie chce wiedzieć jakich masz kumpli, bo albo są mocno zjarani albo narąbani by móc z Tobą wytrzymać.
Wystarczy nie przebywać z ludźmi, którzy adorują jedynie własną głupotę.

Cytuj:

Problem w tym, że stawiasz siebie ponad innych. Lektura "Zbrodni i Kary" czy odrobina wiedzy o filozofii Nietzschego powinna tobie wyjaśnić do czego to zmierza.
Dziwne, że ktoś porusza tutaj taką ładną lekturę o.O
Oczywiście, jeżeli nie używasz jedynie podstawowych opracowań i programu szkolnego przedstawianego przed nauczyciela, to może się okazać, że autor wcale co innego miał na myśli.
Wgm "Zbrodnia i kara" to opowieść o upadku człowieka, którego wrażliwość nie pozwoliła mu na przeforsowanie własnej ideologii. A jego ostateczna klęska opisana jest w epilogu, kiedy to się przemienia (a wg 'tego co autor miał na myśli, no bo przecież wiemy że tak było, a Słowacki wielkim poetą był', to wtedy dokonało się odkupienie, czyli pozytywna metamorfoza... o.O).

Cytuj:

Nie wydaje mi się żeby inteligentni ludzie budowali swoją inteligencje na rozmowach z głupszymi ludźmi co próbujesz robić Ty. Tylko by rozmawiali z mądrzejszymi ale jakbyś na takiego trafił to by Cię zagiął tak, że byś zwinął się kłębek i wrócił na forum tibia.pl żeby dalej budować swoją wyimaginowaną inteligencje. Bo nie jest sztuką rozmowa z głupszym...
Praca u podstaw :)

Cytuj:

łatwiej powiedzieć znajomemu o chrabąszczu majowym:

Melolontha melolontha latają na dworze

czy:

pełno chrabąszczy lata na dworze
Wiesz co?
Ja zacznę tak mówić, jak się ich wysypie latem.

Xr3 24-05-2009 17:28

Cytuj:

Aha i jeszcze jedno, Xr3- za bardzo ulegasz stereotypom, oceniasz zabawki po pudełkach ;>
Oceniam grupy ludzi, na podstawie własnych obserwacji.

@Piramjida
Cytuj:

Egzystuje on już prawie na każdym serwerze.
Zapewne pan Profesor Miodek przyznał by ci rację. Tak się jednak składa, że ja, mam nieco inne zdanie na temat poprawności stosowania niektórych wyrazów. Przykładowo, moim zdaniem zaczynanie wyrazów takich jak "ciebie" z dużej litery, nie ma sensu, więc na ogół się do tego nie stosuję.

@Piio
Cytuj:

Potem następuje wymiana zdań, w której za wszelką cenę chcesz pokazać innym użytkownikom tego forum jak bardzo ich przerastasz intelektualnie. Jakoś specjalnie starasz się podkreślić grubą kreską przepaść dzielącą Ciebie i resztę. Często podczas kłótni, są używane teksty typu: "Ty sie kurwa kozaku nie odzywaj" itp, wtedy odpowiadasz tekstem ze stylem niczym z kodeksu karnego.
Nie ukrywam, że udzielanie się na tym forum, traktuję głównie jako formę rozrywki, co nie oznacza, że z założenia mam do każdego usera pejoratywne nastawienie. Lubię krytykować, jeśli mam w zanadrzu argumenty, a do ofensywy posuwam się tylko w momentach, w których widzę kretyństwo, którego nie trawię.

Cytuj:

Powodujesz tutaj niezłe zamieszanie przez to wszystko, dlatego nie dziw się, że wszystkich denerwujesz i teraz przez wyrobioną przez siebie opinię spotykasz się z atakami nawet jak nic "głupiego" nie powiesz.
Trudno.

Cytuj:

Mogę się z Tobą zgodzić, że poziom intelektualny młodzieży polskiej nie jest zbyt wysoki, ale każdy dba o siebie i każdy powinien byc zadowolony z tego jaki jest.
Proszę bardzo, lecz wśród osób głupich (wręcz zdebilowaciałych) to "zadowolenie" przybiera wyższą formę, którą jest skrajny przerost poczucia własnej wartości. Tanie dresiki, z którymi niestety muszę na tym forum mieć do czynienia, idealnie to obrazują - "Jadą" po każdym, kto ośmieli się mieć inne zdanie niż oni.

Cytuj:

Więc niestety nie zmienisz świata, a jazda po innych tylko pogarsza Twoją sytuację.
Tylko z waszego punktu widzenia. Odnoszę wrażenie, iż tutejsza nisza intelektualna nie może znieść tego, że ktoś wyraża się mądrzej od nich. Analogicznie, powtarza się motyw z powstań - tępe chłopstwo mordowało inteligencję. Na tym forum, podobna do nich hołota, stara się zgnieść, oraz zgnoić wspomnianą "inteligencję" swoją liczebnością. Nie uważam się, za kogoś ponadprzeciętnie inteligentnego. Niemniej jednak, uważam siebie za usera inteligentniejszego od przeciętnego osiedlowego bambra, który nie dość, że ledwo co jest w stanie się poprawnie wysłowić, to jeszcze będzie kopał rowy, gdy ja, w tym samym momencie będę najprawdopodobniej na studiach.

@Film
Jak bym widział Trójkąt (dzielnica Wrocławia).

piramjida 24-05-2009 20:20

Cytuj:

Zapewne pan Profesor Miodek przyznał by ci rację. Tak się jednak składa, że ja, mam nieco inne zdanie na temat poprawności stosowania niektórych wyrazów. Przykładowo, moim zdaniem zaczynanie wyrazów takich jak "ciebie" z dużej litery, nie ma sensu, więc na ogół się do tego nie stosuję.
Jest ono po prostu uzyte niepoprawnie w tym kontekscie, twoje zdanie nic nie zmienia. Gdybys mial tak bogaty zasob slow jaki pokazujesz to z pewnoscia znalazlbys jakis synonim i wyraznie chciales sie popisac znajomoscia tego wyrazu, co zreszta robisz w kazdym poscie.

Ciebie z duzej litery pisze sie w szczegolnych przypadkach, za to 'przyznalby' pisze sie razem w kazdym przypadku, geniuszu.

Drewno_ 24-05-2009 20:46

Boze jak ja zobaczylem poczatek filmu to sie zastanawialem czy to nie sa typki z mojego osiedla...
[Na szczescie nie ale podobna patologia :d]

Mazur199 25-05-2009 00:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2550397)
będzie kopał rowy, gdy ja, w tym samym momencie będę najprawdopodobniej na studiach.

Stereotyp, ludzie chociażby po studiach medycyny, na których spędzili dużo czasu i przeczytali setki książek o grubości książki telefonicznej zarabia przez pierwsze kilka/kilkadziesiąt lat mniej od ludzi gorzej wykształconych, zresztą teraz w wielu przypadkach praca fizyczna jest lepiej opłacana(wystarczy wyjechać za granice,wrócić z zarobioną kasą i rozkręcić własny interes). To jest tyko jeden przykład, opisany w skrócie bez wszystkich problemów które można spotkać po drodze(napisałem to po to,żeby mi ktoś nie wyskoczył z tekstem 'to zrób tak sam'.

W pobliżu mojej miejscowości znajduje się wiele zakładów, w tym 2 są jednymi z największych w Polsce, których właściciele mieli problemy z ukończeniem zawodówki.Wielu ludzi, których inteligencja poraża, ma dużo innych zdolności : >

Tjolek 25-05-2009 00:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 2550728)
Stereotyp, [...]

3/4 tego z pisze Xr3 to są stereotypy. Najlepszym rozwiązaniem jest ignorowanie go bo widać, że nie lubi przyswajać argumentów innych ludzi bo oczywiście on wie wszystko lepiej.

Jety 25-05-2009 02:09

"Xr3 nie jestes bogiem uswiadom to sobie" <3 chodz pewnie ktos kto nie ma pojecia o zyciu nie wie skad ten cytat...

Xr3 25-05-2009 06:54

@up
Nie śmiał bym się z tobą nie zgodzić. Nie mam pojęcia o życiu, gdyż nie jestem hip-chłopem (przez tę grupę za dalszą część tekstu, zostanę srodze skrzyczany), który fanatycznie broni grypsów pewnego nie żyjącego już hip-hopowca - Magika, który to z przyczyn do końca nie wyjaśnionych postanowił przetestować exani hur "down z poziomu czyjegoś balkonu. Prawdopodobnie zatracił zdolność dostrzegania różnicy poza własnym, zabakanym światem, a rzeczywistością. Jego wcale nieprzejaranych i niebezmądrych znajomych, owy incydent niczego nie nauczył - podobno wciąż bakają dzień w dzień, nawołując młode pokolenie, do hołdowania tej imo niezbyt mądrej idei.

Sugerował bym jednak nie dyskutować w tym miejscu na ten temat, z przyczyn oczywistych (nie dla wszystkich).

Vison 25-05-2009 08:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kombossik (Post 2548836)
Lol niezłe (ten mały dobry)

ee a macie może ten filmik co był wczoraj w ,,uwadze'' co 12 latkowi kazali 8 latka w dupe ,,ruchac'' ?? (tylko dajcie bez cenzury)

Pedofil?

@Topic
Film całkiem, całkiem :D

Lasooch 25-05-2009 16:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jety (Post 2550753)
"Xr3 nie jestes bogiem uswiadom to sobie" <3 chodz pewnie ktos kto nie ma pojecia o zyciu nie wie skad ten cytat...

Hahaha : D Nie, ten post nie jest za krótki. Wyraża dokładnie tyle, co chciałem.

Gierubesoen 26-05-2009 15:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2550397)
Oceniam grupy ludzi, na podstawie własnych obserwacji.

Raczej stereotypów.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jety (Post 2550753)

Oświeć mnie skąd pochodzi ten tekst, bo na pewno nie od PFK. I co ma do tego pojęcie o życiu?!

Zamne 26-05-2009 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2551655)
Raczej stereotypów.

wyjątkowo się z tobą zgadzam ;/

Piio 26-05-2009 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2551655)
Oświeć mnie skąd pochodzi ten tekst, bo na pewno nie od PFK. I co ma do tego pojęcie o życiu?!

Chyba z "Doniu - przestrzeń" ale tam to było "nie jestem bogiem, przemyśl to sobie"

Rampampam 26-05-2009 22:53

Prawdę mówiąc...mało kto pobiłby tego dzieciaka ;D

Robert234 27-05-2009 12:17

hahaha ale dobre:D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:41.