![]() |
Ejo, mam kilka pytan:
1. Czy pkt doswiadczenia dostane tam co dobe za prace, wojowanie i szkolenie? 2. Czy czas tam jest realny, czy np 1h rl odpowiada 24h w grze itp? 3. Jak sie moge uleczyc za friko w szpitalu? 4. Jak mozna cos komus dac, na przyklad poczatkowe chlebki za friko? 5. Jak wziac udzial w wojnie i o co chodzi z tymi przesuwajacymi sie avatarami po obu stronach, z ktorych jedni zawsze maja +xx a drudzy -xx, co te liczby wyrazaja? |
jestem w dzielnicy Silesia. gdzie znajdę szpital?
|
Cytuj:
2. Tak, czas jest realny, tyle że dzień erepowy zaczyna się o 9 rano i wtedy następuje 'reset' (coś ala tibijski ss) 3. Żeby uleczyć się za friko w szpitalu trzeba zawalczyć. A żeby zawalczyć trza mieć 5 lvl bodajże i wellness 40+. Trzymaj jak najwyższy wellness by zarabiać jak najwięcej. 4. Przycisk 'Donate' gdy wejdziesz w profil danej osoby (nie wiem jak on wygląda w polskiej wersji językowej) i przeciagasz ze swojego inventory na pasek tego co chcesz dac i klikasz tam taki przycisk, przy okazji mozesz sprawdzic liste 'donejtów' 5. Bitwa polega na tym, że obrońcy podbijają mur, a atakujący go zbijają - stąd te +xx i -xx (xx to liczba obrazen dorzuconych/zbitych z muru, zalezy od sily, jakosci broni i wellnessa - np. ja przy wellnessie 100 i sile 15.84 z rangą marszałka polowego (najwyzsza ranga) uderze z broni q5 za 290). Aby wziąć udział w bitwie musisz mieć 40+ wellnessa i twój kraj musi uczestniczyć w danej bitwie. Aby sprawdzić gdzie możesz walczyć, wejdź na stronę główną, i tam w wydarzeniach krajowych są bitwy w których możesz uderzyć jako obywatel z 40+ wellem. @maken Szpital znajdziesz w zakładce regionu Silesia, ale skorzystac z niego mozna dopiero po zawalczeniu (pojawia sie wtedy przy nim znaczek 'heal') |
|
Rejestrowałem się ale e-mail nie chce mi przyjść. ;/
|
Gra z pozoru zamotana ale za to ludzie bardzo mili (zupelnie inaczej niz w tipi) pierwsze co zrobilem to stracilem cala kase na gnata ale ludzie mnie dokarmiaja mimo ze nawet nie prosilem, polecam gierke.
|
Juz lece grac :)
|
problem w tym że walczyłem i nie "uleczyłem" się odrazu i teraz go nie ma. mam 30 wellnesu i nie mogę walczyć
|
Musisz poprosic kogos aby cie dogiftowal wtedy odzyskasz swoj welness. Istnieje wiele organizacji ktore sie tym zajmuja, wystawrczy poszukac jakiejs.
Jesli ktos chce pograc do podaje link: http://www.erepublik.com/en/referrer/Mistrzunioo Jesli zarejestrujecie sie przez niego ja otrzymam 5 golda gdy osiagniecie poziom 6 :) |
Niemcy odbily ostatnio 2 regiony. Moze niedlugo nastapi atak EDENU na UK.
W razie pytan pisac do Kzyh. Link do rejestracji w podpisie. |
Mam pytanie, ile schodzi welness podczas walki ? Wydalo mi sie ze 40, dzis walczylem a zeszlo mi tylko 10.
|
Po 10 wellness za każdą walke, walczyć możesz dopóki masz >40 wellness.
|
Kurde dopiero zacząłem i powoli sie ogarniam z tym i nawet takie ciekawe to, tylko ciężko się golda zdobywa albo aj nie wiem jak :>
|
Golda zdobywa sie za:
- przepracowanie 30 dni z rzedu - awans na nastepny poziom (dopiero od 15 ;p) - co kazde 5 pkt sily ( czyli 5,10,15 itd.) - ogolnie za zdobycie ktoregos z madali ;p - no i oczywiscie zarobione zlotowki mozemy zmienic na Golda w Monetary marker 1 gold = 35 pln |
Niemcy już od dawna nie istnieją,
Dawno nie grałem muszę się zalogować :D |
Niemcy istnieją, aczkolwiek mają tylko 3 nędzne regiony, udało nam się zabezpieczyć ich region High Grain (Brandenburg and Berlin) poprzez osiedlenie tam 4 tysięcy Polaków :D Podobnie ma się rzecz z Francją, w której podbiciu przez Hiszpanię mieliśmy duży udział, jako najlepsi sojusznicy Hiszpanów. Wdzięczni Hiszpanie przekazali nam francuski region High Wood (Rhone Alps).
Obecnie graniczymy m. in. z Hiszpanią, Włochami, Szwajcarią, Portugalią, Belgią, Francją, a także... z USA. Aktualnie żadnych większych zadym nie ma, codziennie wzniecane są powstania treningowe aby umożliwić ePolakom nabijanie dmg do rangi. Dziś na fotel prezydenta ePolski wrócił Cerber - ten sam, który rozpoczął i doprowadził do szczęśliwego końca akcję podboju kraju Helmutów. Co ciekawe, w celach swojej prezydentury umieścił podbicie Western Siberia, który obecnie znajduje się pod kontrolą Rosji. Region ten słynie ze swej zasobności w surowce naturalne, na jego terenie znajduje się także wiele firm wrogiego sojuszu Phoenix. Jeśli nie jest to zwykły blef, może być ciekawie - wojna z eRosją niezmiernie ucieszyłaby całe społeczeństwo ;) Polska wersja powinna ułatwić opanowanie gry. Szykuje się większa aktualizacja - v2, która niesie ze sobą duże urozmaicenie ekonomii i systemu militarnego. http://www.erepublik.com/pl/referrer/Callesson - zapraszam do rejestracji, wspomożecie przy okazji autora tematu, przykładnego ePolaka :) |
Chłopaki, pomocy! Dogiftujcie (że tak powiem) mnie proszę wellnessem, niedawno zmienili te pieprzone szpitale i teraz leczą tylko jak stracisz well w walce;/ podaję link do profilu
Ukryty tekst:
|
http://www.erepublik.com/pl/referrer/Shinshu podaje refa.
Za pomoc gdy wbijesz 6 lvl dam polowe uzyskanego gold-a |
Jeśli ktoś chce pasy do 15lvl konta nie PW napisze.
|
Wczoraj wieczorem eRosja zaatakowała nasz kraj, konkretnie dwa regiony: Mazury i Pomorze. Jeśli uda nam się obronić te regiony, być może uda się przeprowadzić kontratak, a to oznacza ciekawą wojenkę ;)
Zarejestruj się i walcz o ePolskę - http://www.erepublik.com/pl/referrer/Callesson |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:53. |