Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Szkoła-wasze ocenki na koniec roku? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=214305)

Pethaf 02-06-2009 17:12

Nie ukrywajmy tego, tipijczyki to tempe falussy ;]

Vasudanin 02-06-2009 20:33

II gim
Polski - 3
Historia - 2 (Bylo zagrozenie :cup:)
Geografia - 3 (Bylo zagrozenie :cup:)
WOS - 3 (Bylo zagrozenie :cup:)
W/F - 3/4 (Wole grzac lawke)
Religia - 4 (Mimo, ze jestem ateista i sprawdziany pisze na 2/3)
Fizyka - 3
Matematyka - 4/3
Angielski - 4/5
Biologia - 3
Informatyka - 6 (A co? \o/)
Muzyka - 4 (Tutaj zonga zaliczylem, bo z ocen to mi 2 wychodzi)
Chemia - 3
G.D.D.W - 1 (Tutaj to niestety przez Tibie padne ;()

Co nie zmienia faktu, ze oceny nie zawsze oznaczaja moja widze.

Lasooch 02-06-2009 20:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2557387)
Co nie zmienia faktu, ze oceny nie zawsze oznaczaja moja widze.

Nie tylko Twoją. Myślę, że w wielu innych szkołach z matmy i angielskiego mógłbym mieć 6 bez większego wysiłku, tak mam odpowiednio 3+ i 2 : P

Tibijczyk222 03-06-2009 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GargoinX (Post 2553212)
2 klasa gimnazjum:
j. polski - 4
j. angielski - 5
historia - 5
WOS - 5
Plastyka - 4/5
Muzyka - 5
Religia - 6
W-f - 6
technika - 5
informatyka - 5
matematyka - 4
fizyka - 4
biologia - 4
chemia - 3
geografia - 5

Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony z ocen, choć żałuję, że z j. polskiego nie mam 5 (miałbym czerwony pasek xd).

@Down:
No. :(

Ahh u mnie w sql to bys nie mial paska nawet z ta 5 z polaczka bo nie można mieć żadnej trójki.

@Topic

Gimnazjum

Matma - 6
Angol - 6
Niemiecki 5
Wos - 5
Religia -5
Muzyka - 5 (Ale ze mnie pala nie mam 6 z najlatwiejszych przedmiotow czyli muzy, reli i wosu :( )
Chemia - 5
Biola -5
Geografia -5
Technika -5
Fizyka- 5 (Fizyka roxxorz :D , jedyny ciekawy przedmiot)
Polski -4
Hista 3/4
Wf - 4

Infy i plastyki nie mam ;(

rentonB 03-06-2009 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2553225)
W-F - 5 (nie wiadomo bo niska frekwencja: <)

Emo z 5 z wfu, chcialbym to zobaczyc B)

Luka$ek 03-06-2009 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rentonB (Post 2557963)
Emo z 5 z wfu, chcialbym to zobaczyc B)

OWNED............

Seeleesee1992 03-06-2009 18:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2557387)
Religia - 4 (Mimo, ze jestem ateista i sprawdziany pisze na 2/3)

Kolejny buntownik, który boi się powiedzieć mamie że nie wierzy w Boga i musi chodzić na religie? ;<

Tak żeby bez offtopa
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2555569)
J. Polski - 3

Z polskiego po dzisiejszej kartkówce spadnę na 2 raczej… Polonistka na ostatniej lekcji przed wystawieniem ocen postanowiła sprawdzić naszą wiedzę o Trenach Kochanowskiego :|

@down
No to gratuluje rodziców, którzy nie szanują twojego wyboru…

Suhayl 03-06-2009 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2558103)
Kolejny buntownik, który boi się powiedzieć mamie że nie wierzy w Boga i musi chodzić na religie? ;<

Ja na przykład tez jestem ateistą, mówiłem rodzicom, powiedzieli, ze mam pecha i później będe dziekował, że mnie nie wypisali. Koniec tematu.

Lasooch 03-06-2009 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Suhayl (Post 2558113)
Ja na przykład tez jestem ateistą, mówiłem rodzicom, powiedzieli, ze mam pecha i później będe dziekował, że mnie nie wypisali. Koniec tematu.

Żałosne. Nie będziesz im dziękował. A oni, jako prawdziwi katole nie pamiętają, że ich syn ma wolną wolę.

Swoją drogą ateizm jest tak samo głupi jak religie.

@top: poprawa z chemii, może będzie dwa (czyli dwa na koniec), przede mną jeszcze dwie kartkówki z niemieckiego i kartka z historii... wszystko conajmniej na 2 (a nie umiem nic). Będzie hardkor (w sensie: drugi raz w tym roku szkolnym będę musiał zajrzeć do książek) :x

klapkostrzal 03-06-2009 19:05

heheh a ja lajcik 3 gim ;]

1.polski - 2
2.angielski - 5
3.matma - 2
4.rela - 5
5.wos - 3
6.biola - 3
7.fiza - 2
8.gegra - 2
9.wf - 4
10.infa - 5
11.chemia - 2
12.historia - 2

BYLE DALEJ BYLE BY SZYBCIEJ BYLE BY ZDAC :D A NAJLEPIEJ POEXPIC :D

Dragon-Fly 03-06-2009 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2558136)
A oni, jako prawdziwi katole nie pamiętają, że ich syn ma wolną wolę.

Lol łasy skończ pić bo perdolish ;;;;

No jakby co...
2 gim, 5-6 szóstek, reszta piątki.

Juzefek 03-06-2009 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2557400)
Nie tylko Twoją. Myślę, że w wielu innych szkołach z matmy i angielskiego mógłbym mieć 6 bez większego wysiłku, tak mam odpowiednio 3+ i 2 : P

Szczerze mówiąc wg. mnie pomysł z ocenami jest chybiony- ja wprowadziłbym reformę, na mocy której nauczyciel musiałby pod koniec np. semestru zrobić test czy raczej egzamin z materiału na dane półrocze. Ale to tylko moje szalone pomysły :P

A moje ocenki uległy (pozytywnie) zmianie:
j. polski - 3
j. angielski - 5
historia - 6
WOS - 6
Plastyka - 4
Muzyka - 6
Religia - 6
W-f - 5
technika - 6
informatyka -6
matematyka - 3
fizyka - 4
biologia - 4
chemia - 4
geografia - 4
muzyka- 6
Co daje mi świadectwo z wyróżnieniem, czyli dodatkowe 4 pkt. do rekrutacji :)

Exodus 03-06-2009 20:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2558136)
Żałosne. Nie będziesz im dziękował. A oni, jako prawdziwi katole nie pamiętają, że ich syn ma wolną wolę.

A co to ma do rzeczy, Religia zazwyczaj uczy tez etyki. Nie trzeba byc muzulmaninem, zeby wiedziec o medynie i mahomecie, tak samo nie trzeba byc katolikiem, zeby sie troche o katolicyzmie pouczyc. Szczegolnie gdy sie zyje w katolickim kraju, warto wiedziec, kiedy jakie swieto wypada itp.

Zreszta taki 14 latek, czesto idzie za tlumem/kumplami, ma kumpli wannabe ateistow, to sam takiego udaje. Nawet taki tibijczyk(byly tibijczyk-bo to bardziej tru) etatowy owionowiec, naslucha sie tutaj swoich guru, to pozniej chce byc taki sam, bo sie boi ze go wysmieja, jak sie wylamie.

neopostman 03-06-2009 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2558262)
A co to ma do rzeczy, Religia zazwyczaj uczy tez etyki.

Ale zwykle jest to etyka podporządkowana tej religii.

Cytuj:

Zreszta taki 14 latek, czesto idzie za tlumem/kumplami, ma kumpli wannabe ateistow, to sam takiego udaje. Nawet taki tibijczyk(byly tibijczyk-bo to bardziej tru) etatowy owionowiec, naslucha sie tutaj swoich guru, to pozniej chce byc taki sam, bo sie boi ze go wysmieja, jak sie wylamie.
Dzisiaj 19:42
O ile taki 14 latek nie jest tępym warzywem, to kiedy za x lat dojrzeje to stanie przed wyborem, czy pozostanie wannabe katolikiem, czy sie skusi na jakąś inną drogę.

Lasooch 03-06-2009 21:02

Cytuj:

A co to ma do rzeczy, Religia zazwyczaj uczy tez etyki. Nie trzeba byc muzulmaninem, zeby wiedziec o medynie i mahomecie, tak samo nie trzeba byc katolikiem, zeby sie troche o katolicyzmie pouczyc. Szczegolnie gdy sie zyje w katolickim kraju, warto wiedziec, kiedy jakie swieto wypada itp.

Nie widzę związku między pierwszym zdaniem, a pozostałymi, więc:

1. zdanie: nie potrzebuję religii, by mieć zasady moralne. To, że nie wierzę w żadnego konkretnego boga (bom agnostyk), nie oznacza, że pójdę sobie zabijać ludzi. A na religię się 10 lat nachodziłem i nie powiem, żeby to była etyka. Po prostu katolicka indoktrynacja, często z ostrym oporem przeciwko jakimkolwiek przejawom wolnego myślenia. Kumpel z osiedla (gimnazjalista) spytał swojego księdza co to jest heksagram (dla niewtajemniczonych, chodziło mu o gwiazdę Dawida), w odpowiedzi usłyszał, że 'nie powinien się tym interesować'.

Co prawda w 10. roku tej mojej religijnej edukacji wyglądało to trochę inaczej, kumpel wprost nauczycielce powiedział, że jest ateistą, ale chce mieć wyższą średnią i nie było z tym żadnych problemów. Ale jako żem leniwy, po co mam chodzić, skoro mogę nie chodzić.

Co do reszty zdań - ale po co mi to? Mało mnie obchodzi, kiedy jest Matki Boskiej (wstaw dowolny przymiotnik).

Cytuj:

Ta, ale jeśli udaje, że ma takie same poglądy jak gromadka ziomków, to raz, że głupi, dwa, że mu za parę lat przejdzie i wyrobi sobie własne (aczkolwiek pewnie pod mocnym wpływem tego czy innego czynnika, bo jak daje sobą łatwo manipulować i nie ma własnego zdania, to jest typowym człowiekiem-niewolnikiem).

@down: mam o tyle dobrze, że raz kończę wcześniej, a raz mam wolne, które mogę wykorzystać, jak chcę (w tym wyjść ze szkoły np. na obiad do pobliskiego popeerelowskiego taniego baru).

Vasudanin 03-06-2009 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2558103)

Phi. Poprostu jak mam spedzac godzine na swietlicy, a godzine z klasa wole to drugie. Poza tym, mam zajebistego ksiedza.
@up
Ja mam tak, ze religia w poniedzialek na 2 lekcji, a w srode na 4 (Na 7 dziennie).

Xevez 03-06-2009 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2558199)
Szczerze mówiąc wg. mnie pomysł z ocenami jest chybiony- ja wprowadziłbym reformę, na mocy której nauczyciel musiałby pod koniec np. semestru zrobić test czy raczej egzamin z materiału na dane półrocze. Ale to tylko moje szalone pomysły :P

i byś się na koniec półrocza nauczył z 14 przedmiotów całego semestru?

Snopeczek 03-06-2009 21:59

co do całej sprawy z religią..
w sumie w większości popieram zdanie Lasoocha. Chodze na etykę z wyboru (tak, u nas jest etyka, nie ma okienek czy po prostu wolnego jak w większości szkół). Z tym, że akurat nasz nauczyciel jest sam w sobie 'małoetyczny', kierujący się pseudo-rasistowskimi i szowninistycznymi poglądami.

Nie wierzę, nie praktykuję, a mimo wszystko jedyne co zamierzam to w przyszłości wziąć ślub kościelny, jeżeli wybranka będzie tego chciała.

@topic
jeszcze tylko historia i zdaję. Na 1sem średnia 3.6, na drugi będą praktycznie same 2. Lenistwo + problemy zdrowotne, no ale nie oszukuję się - miałem wyjebane. I tak świadectwo zobaczę po zakończeniu, a potem już nigdy więcej. Póki co nie jest to istotne.

Grelix 03-06-2009 22:09

A więc:
I kl. gim
chemia- 5
geografia- 5
wf- 5
polski- 4
historia- 3
wos- 3
biologia- 3
matma- 5
angol- 5
muzyka- 5
religia- 5
infa- 5
fizyka- 4
technika- 4
humanitaryzm (chyba nie w każdym gimnazjum to jest)- 5

średnia- 4,4
wgm - nie najgorzej ;p

SmOoTHas 04-06-2009 13:59

To ja was rozczaruje (a może i zaskoczę) i zaprezentuje ocenki z 6kl. podstawowki:

Polak:4
Majza:4
Przyra:4
Plastyka:4
W-F:6
Technika:4
Historia:5
Religia:5
Muzyka:5
Angol:5
Informatyka:4

I tak nie jest źle, ale liczyłem na deczko więcej i pewnie belfry więcej się po mnie spodziewały

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:23.