Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Regulacja typów światów w Tibii. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=220222)

Gelt 27-08-2009 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Akkorin (Post 2635184)
Daje to dużo do myślenia, ale stwierdziłem, że może to być dobre dla każdego. Tak- 300 lvl z non-pvp będzie mógł przejść na enfo, ale też ten 150 z enfo może odpocząć i poexpić na non-pvp, a następnie wrócić.
Ogólnie przez kilkanaście miesięcy pewnie będzie panował chaos, ale później ludzie się przyzwyczają i będzie jak mówiłem- w końcu będziesz mógł grać gdzie chcesz wciąż tą samą postacią co jest dobre. A skoro inne mmo radzą sobie z tym nie stawiając żadnych ograniczeń, to tu będzie okej z 6cio miesięcznymi przerwami i płatnościami.

Tego nie czytałem, rzeczywiście. To będzie... Porażka imo.

czar 27-08-2009 20:49

Co do tych przeprowadzek z serwer na serwer... Pewnie będzie tak, że każdy transfer będzie możliwy raz na 6 miesięcy, i będzie sporo kosztował. IMO mam nadzieje że powstaną nowe serwery, bo są potrzebne, podoba mi się pomysł z obecnym non-pvp. Każdy teraz będzie mógł wyzwać każdego na pojedynek i załatwić sprawę po męsku. Zazwyczaj było tak, że na non-pvp każdy każdego wyzywał i zrobił sobie na złość. Teraz jak ktoś ma jakiś problem, to niech wyzwie cię na pojedynek i okaże się kto jest lepszy.

Niamh 27-08-2009 21:01

Myślicie, że będzie można na non pvp skillować np. na monku kolegi?

_Samuraj_ 27-08-2009 22:01

#Niamh
Przyłączam się do pytania....
#Topic...
O co chodzi z tym "Blokowanie postaciami i summonami nie jest już możliwe"?

toudi96 27-08-2009 22:21

no to sie zacznie...
już widzę miny tych noobów którzy zawsze kogoś wyzywają
ale i tak na non-pvp najlepsza metodą na dead był trap choć nie zawsze działał i nie na wszystkich postaciach
@Niamh
też chciałbym to wiedzieć
heh kumpel będzie stał afk a ja na jego monkach przez parę godzin xD
jezeli to prawda to już widzę że statystyki w skillach poleeeeeecą

Gucias 27-08-2009 23:17

Dla mnie z tym brakiem możliwości blokowania będzie tak, że będzie można przesuwać inna postać nawet na ogniu i jak więcej niż jedna to wszystkie się przesuną, ale mogę się mylić. A co do tomurki - a od kiedy on blokował summonami? on zabija lurniętymi stworami, a tymi będzie można zabić bota :P

Palek Demon 28-08-2009 04:24

calkiem fajnie:)

kakaszi13 28-08-2009 07:47

jestscie poj***bani gra na starych "non pvp" straci urok...
gra na "enforced" jest jeszce bardziej hu.owa
jak mozna zgadazac sie na walke.. jesdnym slowem tibia najlepsza byla na tibi 7.6 i 7.92

Askaral 28-08-2009 12:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kakaszi13 (Post 2635486)
jestscie poj***bani gra na starych "non pvp" straci urok...
gra na "enforced" jest jeszce bardziej hu.owa
jak mozna zgadazac sie na walke.. jesdnym slowem tibia najlepsza byla na tibi 7.6 i 7.92

Nie zgadzam sie, wtedy tibia juz dawno byla zjebana przez updaty. Prawdziwa perelka wsrod gier byla tibia 1.7 ehhh czemu te czasy nie moga wrocic, ten wspanialy klimat kiedy kwadrat bije prostokat przy pomocy trojkata...

Akkorin 28-08-2009 12:04

Nie mówcie o rzeczach, o których nie macie pojęcia.

Dziwne że wszyscy nowi gracze ciągle gadają jaka to Tibia była dawniej, a większość z broniących tej nowej dobrze pamięta stare czasy.

kochamcienzarufki 28-08-2009 12:22

Ei, a pomyślał ktoś o tzw. "historii serwera"?
Przykładowo, Cipsoft umożliwił przenoszenie postaci. No dobra, ale co z tymi ludźmi, którzy jakimś cudem grają od początku powstania "swojego" serwera i osiągnęli największy/ jeden z największych level'i na nim (np. pvp enfo). I teraz taki hajcz lewel na enfo to 200+. Projekty-boty typu w ośmiu sharujemy przenoszą się na taki serwer. No to oni mają wtedy największy level na servie oraz panoszą się jak gówno, botując do woli. I teraz na usta nie nanosi okrzyk "hail Cipsoft"? Bo legendy danego serva będą pamiętane tylko przez tych co grali za Tibii 7.x~, a teraz mają tą grę szczerze w dupie. :D

Akkorin 28-08-2009 12:25

Wydaje mi się, że będą ograniczenia w stylu "nie możesz przejść na świat po przejściu na który byłbyś w jego top 5".

robek 28-08-2009 12:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Akkorin (Post 2635583)
Wydaje mi się, że będą ograniczenia w stylu "nie możesz przejść na świat po przejściu na który byłbyś w jego top 5".

Ta, wtedy nie byloby to fair dla wszystkich. Musi byc rowno.

piternet 28-08-2009 12:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Askaral (Post 2635564)
Nie zgadzam sie, wtedy tibia juz dawno byla zjebana przez updaty. Prawdziwa perelka wsrod gier byla tibia 1.7 ehhh czemu te czasy nie moga wrocic, ten wspanialy klimat kiedy kwadrat bije prostokat przy pomocy trojkata...

Chcesz, wspólnymi siłami napiszemy taką grę. Ciekawe ile ludzi będzie w nią grało ;p

Vil 28-08-2009 12:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kochamcienzarufki (Post 2635580)
Projekty-boty typu w ośmiu sharujemy przenoszą się na taki serwer. No to oni mają wtedy największy level na servie oraz panoszą się jak gówno, botując do woli.

Beda robic za dostarczycieli loota/ expa (jesli Cipsoft utrzyma exp za killsy na pvp-e), jak stworki.

Nie widze problemu.

Poza tym myslalem, ze wiekszosc ludzi juz wyrosla z podniecania sie cudzym levelem.

+++++++++
Wezcie pod uwage, ze sama mozliwosc transferu postaci nie oznacza, ze zaraz wszyscy beda z niej korzystac, bynajmniej nie ze wzgledu na kase tylko sam sens przenoszenia sie na pewne serwery. Nikt logicznie myslacy nie bedzie placic grubej kasy za podlozenie lba pod topor silnej, panujacej gildii...

Jesli juz to skonczy sie na migracji w kierunku npvp i kolejnych zmianach ulatwiajacych przeplyw graczy na mniej oblegane serwery i lepsze wykorzystanie ich mozliwosci (typu transfer za pol ceny jesli wybierzesz jeden z tych ktore ci proponujemy).

Tysho 28-08-2009 13:36

zżal

co cipsofty zjbali kurwa cipki, ...
zal
omg tera co bencdom se nobki monkiem skilowac
zal...kurwa tera se bedom biehahc z aolami za zal faszystuw z cipsoftuu

Dupca 28-08-2009 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tysho (Post 2635623)
zżal

co cipsofty zjbali kurwa cipki, ...
zal
omg tera co bencdom se nobki monkiem skilowac
zal...kurwa tera se bedom biehahc z aolami za zal faszystuw z cipsoftuu

Więcej żali i kur.v nie mogłeś użyć? Po za tym myślę że CipSoft przewidział to iż ludzie będą chcieli trenować w czasie duel'a, Btw. ta walka pewnie będzie mogła się zakończyć dopóki ktoś nie padnie, a to może raczej się nie sprawdzić jeżeli wynik duel'a będzie wpływał ujemnie na normalną grę (czyt. ded w czasie walki to jak normalny ded na potworze). Chyba że będą specjalne areny na których będzie można się bić co automatycznie daje do myślenia że będą ograniczenia czasowe i oczywiście nie będzie żadnych strat w doświadczeniu/skilu.

Ahmmal 28-08-2009 15:21

Wkoncu na non-pvp fire wall i energy wall beda trwaly wiecej niz 5 sekund :)

Lazi 28-08-2009 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dupca (Post 2635631)
Chyba że będą specjalne areny na których będzie można się bić co automatycznie daje do myślenia że będą ograniczenia czasowe i oczywiście nie będzie żadnych strat w doświadczeniu/skilu.

Hahahaha chcesz duela i nic nie stracić jak padniesz? To idz sobie na OTS tam już dawno tak masz.

Wreszcie bociaki z non-pvp będą miały co robić ze swoimi 300 lvlami :] na pojedynkach.

Dobrze, że już w to nie gram :P

Dupca 28-08-2009 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lazi (Post 2635800)
Hahahaha chcesz duela i nic nie stracić jak padniesz? To idz sobie na OTS tam już dawno tak masz.

Wreszcie bociaki z non-pvp będą miały co robić ze swoimi 300 lvlami :] na pojedynkach.

Dobrze, że już w to nie gram :P

Nie gram w Tibię, a tym bardziej na otsach. Po za tym w niektórych mmo (do których Tibia coraz bardziej się upodabnia) jeśli zginiesz w duelu to nie zmienia nic dla normalnej gry.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:20.