Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
(Post 2659235)
|
Weź Ty się w końcu zdecyduj. Raz mówisz do mnie, że wikipedia to gówno a nie źródło informacji, a za drugim razem, podajesz ją jako źródło. Wg. mnie, krzyż niczego nie symbolizuje.
i co ten marsz da, że zdejmą krzyż i kościół straci wpływy? Rozumiem, że państwo nie powinno mieć oficjalnej religii, ale myślę, że walką z tym powinna zająć się partia polityczna, a nie banda ludzi, którzy myślą, że ktoś na nich zwróci uwagę, bo im "nie pasuje krzyż sejmowy". dopóki krzyż sobie wisi i nie wpływa na politykę, to mi osobiście to nie przeszkadza. A jakoś nie zauważyłem, by miał on wpływ na cokolwiek. Po prostu sobie... wisi.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielki MarIuSzzo
(Post 2659303)
Oczywiscie powszechnie wiadomo, ze PO i PiS sa partiami najlepszymi, pewnie na jedna z nich sam glosowales (i rowniez pewnie nie masz pojecia o tych partiach, po prostu sugerujesz sie telewizja). A nie, sorry, nie glosowales, jeszcze gowniarz jestes.
|
odezwał się wielki kozak, 2 lata wcześniej urodzony... żałosne. I nie PO, czy PiS. Trzymam się z daleka od polityki, jeśli na kogoś bym miał głosować, byłoby to SLD, bo PO/PiS/UPR są złożone z właśnie takich yetich jak ty, co stawiają wszystkich poniżej siebie. Nawet nie powiem ci żebyś się ogarnął, bo po twoich postach wnioskuję, że idiotą pozostaniesz...
... a teraz idź namawiać ludzi do głosowania na UPR, partii, która np. jest przeciwko Unii Europejskiej, lmfao. ;) Dobrze, że takich idiotów jest mniej niż 5 procent.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielki MarIuSzzo
(Post 2659303)
spinam sie jak widze razacy kretynizm
|
to jak to sam ładnie określiłeś, spinaj się patrząc w lustro/na swoje zdjęcie, bo powinieneś.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Muszkiet
(Post 2659294)
Oj, w PRL'u nie wisiały ;)
|
Masz rację. Ale ludzie, co od początku byli przeciwni komunistom, w większości byli katolikami. Praktykowali na uboczu. Imho, krzyż jest dla nich symbolem wyrazu swojej religijności.
(post pisany bez ładu i ogarnięcia, sorry resory, 2 w nocy, wróciłem do domu i nie potrafię sklejać dobrze zdań).