Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Koniec Swiata?! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=223864)

kołbaś 08-11-2009 20:07

juz znudzilo mi sie to umieranie

thoro 08-11-2009 20:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erhion (Post 2683523)
A no właśnie twoim zdaniem. Pozamiatane.

No i co w związku z tym?
Po to jest temat, żeby przedstawiać swoje zdanie.

Albertus 08-11-2009 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2683464)
Nie było żadnego "zastoju", oni są przystosowani do warunków panujących np. w Afryce. Na tamtym kontynencie to biali ludzie są nieprzystosowani. Biały kolor skóry nie stanowi żadnego postępu, tylko przystosowanie do określonych warunków.

Nie rozumiem zupełnie porównania. Ale niby czemu obie "rasy" miałyby dzielić między siebie terytorium, skoro mogą żyć obok siebie na tym samym?

dlatego ze Beholdery planuja zniszczyc Elder Beholdery ( za ich przyzwoleniem) tak nawet napisane jest w ksiedze Beholderow...

Litawor 08-11-2009 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2683526)
juz znudzilo mi sie to umieranie

Najlepsze jest to ostatnie.

@up
Może odrzućmy te metafory i wyjaśnij mi, o czym Ty mówisz.

Aphino 08-11-2009 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2683448)
przewidział mnie... Mówił ze będzie Wielki Dyktator Albertus :D

czy ja wiem , w sumie kiedyś wszyscy byli czarni ale my ewoluowaliśmy a oni się zatrzymali , wiec ten proces będzie mógł się powtórzyć , chociaż wątpię... po tylu latach zastoju?

Niestety ty chyba ewoluowałeś w Pikachu czy innego Pokemona....Nie lubisz czarnych? Jeśli tak to zostaw to dla siebie, nie musisz paradować z tym na Forum..

#Top
Może mi ktoś wyjaśnić ile było tych końców świata? Bo już się pogubiłem...

Albertus 08-11-2009 20:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2683546)
Najlepsze jest to ostatnie.

@up

daj gg , pogadamy.

Otakuma 08-11-2009 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez thoro (Post 2683441)
Ty na razie wogóle nie przedstawiłeś swojego stanowiska, więc nie mam się do czego odnieść.

Naprawdę tak uważasz? eerion chyba miał rację co do tego monologu, nawet bardziej niż chyba.

Cytuj:

Jego ideologia jest groźna, jak faszyzm. Nie wiem czy wiesz, ale faszyzm też jest prawnie zakazany.
Może powiesz mi co to za ideologia? To że mam w głębokim poważaniu człowieka o którego istnieniu nawet nie wiem =/= braku poszanowania dla innych i dla zwierząt również, a tym bardziej bezwzględności na miarę zbrodni hitlerowskich. A to iż w razie potrzeby ewakuacji Ziemi nie ma szans na wybudowanie takich/tylu pojazdów, aby przetransportować wszystkich to bardziej niż prawdopodobna wersja. Myślisz że kto by wsiadł pierwszy, kobiety z dziećmi i starcy? Czy najbardziej wpływowe osobistości?

Cytuj:

@up
Ma tu zapewne na myśli arabów i świętą wojnę.

Beh0lder 08-11-2009 21:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2683463)
.
Sa sobie Beholdery i Elder Beholdery...
Beholdery chcą wyniszczyć wszystkie Elder Beholdery , a Elder Beholdery się na to godzą i zwalczają wszystkie Elder Beholdery które nie godzą się na eliminacje rasy Elder Beholderow...
Elder Beholdery wymyśliły ze beholdery dostana Edron , a Elder Beholdery Venore , żeby nie było kłótni... ale beholdery za wszelka cenę pchają się do Venore...

Ja nie mowic po idiotowemu , ja?
Mój nick nie wywodzi się w moim zamyśle od potwora.
Biali sa biali bo nie żyją w warunkach w ktorych zyja czarni. Nie potrzebuje tego skladnika ktory jest w skorze czarnych więc stopniowo z braku jego potrzeby zaczął on "zanikać".

--- Beh0lder dodał 3 minut i 28 sekund później ---

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Old_Game (Post 2683472)
Izi men,. Dożyjemy jeszcze następnego końca świata.
BTW. Nakręcę koniec świata o potem puszcze w Discovery \o/.
Prędzej w Tibii będzie mniej botufff!!! niż będzie koniec świata Over. \o/
PS.
W ogóle to nie wierze, żeby jakiś super hiper mega extra bomba koleś od Majów przepowiedział koniec świata w 2012. O bo tak mu sie spodobały literki bo są przejebane.
Ludzie szukają końca świata we wszystkim.
Zaraz będzie tak, że za mało jest śniegu. Koniec świata oneoneo n!!

no masz racje..

Rybzor 08-11-2009 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2683558)
daj gg , pogadamy.

Ashlon 08-11-2009 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2683476)
Akurat są badania, które zupełnie temu zaprzeczają.

Nie spotkalem sie z takimi opiniami, ale nie twierdze, ze to nie jest prawda. Ot, opieram sie tylko na tym, co ja kiedys wyczytalem. Tym postem chcialem jednak dowiesc, ze te elektrownie ekologiczne nie sa wcale tak bardzo ekologiczne, jak je niektorzy przedstawiaja.

Ps. Jakbys dal jakis link do tych badan, to nie obrazilbym sie - chetnie poczytam :)

Lasooch 08-11-2009 23:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez thoro (Post 2683441)
Jego ideologia jest groźna, jak faszyzm. Nie wiem czy wiesz, ale faszyzm też jest prawnie zakazany.

Groźne jest olanie kogoś, kto nie ma żadnego wpływu na Twoje życie i też Cię olewa? Co w tym groźnego, bo nie widzę?

Nie udawaj, że obchodzą Cię Albańczycy, Etiopczycy czy ludzie z Madagaskaru... nie udawaj nawet, że obchodzą Cię ludzie z Twojego miasta, których nie znasz.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2683443)
*Cytrynowy bierze do łapy popcorn i przygląda się tej całej błazenadzie, w której skład wchodzą beznadziejne wymiany 'argumentów' oraz naskoki na strony przeciwne, po czym nachodzi go refleksja, że chyba lepszy już byłby koniec świata niż czytanie tych śmiesznych wypocin, które i tak nikogo nie obchodzą, nawet ich autora*

You're doing it wrong. użyj potęgi / me

Litawor 08-11-2009 23:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2683704)
Ps. Jakbys dal jakis link do tych badan, to nie obrazilbym sie - chetnie poczytam :)

http://science.howstuffworks.com/win...kill-birds.htm - tutaj artykuł mówi o tym, skąd wzięły się badania, które pokazywały wysoką śmiertelność ptaków i dlaczego stanowią one wyjątek

http://www.awea.org/faq/sagrillo/swbirds.html - tutaj bardziej ogólnie

Vasth 09-11-2009 00:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2682907)
wtedy okaże się kto był marnym tchórzem a "kto chwyci za miecz i ruszy przeciwko chordom arabów... "

Naprawde sadzisz iz 3 wojna swiatowa bedzie rozstrzygana bronia biala/palna? : )

janek@ 09-11-2009 01:18

Moje mydło w płynie ma datę ważności do 2012 01 01, ciekawe czemu he? ;)

@up
Palna, to my będziemy używać jeszcze z 200 lat. ;d

Rafayen 09-11-2009 07:22

Ja codzień mam koniec świata więc lajt.

Albertus 09-11-2009 09:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 2683771)
Naprawde sadzisz iz 3 wojna swiatowa bedzie rozstrzygana bronia biala/palna? : )

nie widzisz tych 2 kreseczek na poczatku i koncu tekstu?

thoro 09-11-2009 11:28

Temat całkiem już poleciał ;)
Dalsze przekonywanie się do swojego zdania nie ma sensu.
Eerion ciągle odwoływał się do moich wypowiedzi, nie napisał:

"Moim zdaniem efekt cieplarniany jest niezależny od działalności człowieka , ponieważ:

1.
2.
3.
4."

Temat przede wszystkim nie jest od tego, żeby przekonywać innych że mają rację / są w błędzie, ale żeby przedstawiać swoją opinię.
Sam żałuję że dałem się wciągnąć w rozmowę, bo z góry nie miała ona sensu.
Każdy ma swoje zdanie, ma do tego prawo. Koniec.

Ghernie 09-11-2009 11:42

Po wejściu na forum, wyświetlił mi się regulamin w 2 karcie. TO NIE MOŻE BYĆ PRZYPADEK.

Erhion 09-11-2009 12:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 2683771)

To cytat/lub przenośnia.

WesoL1992 09-11-2009 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@ (Post 2683781)
Moje mydło w płynie ma datę ważności do 2012 01 01, ciekawe czemu he? ;)

Hehe koniec swiata ma byc 21 grudnia hehehe :D Wiec poprostu taka data.

Thoro ma racje forum jest po co zeby kazdy mogl sie wypowiedziec i przestawic swoja opinie. Prosze tylko sie nie klucic i wyzywac :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:35.