Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Antifa. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=225586)

Michoss 23-12-2009 21:53

Antiva to takie państwo w Thedas.

spider-bialystok 23-12-2009 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez
Lasooch
Od tysiącleci przeciętni ludzie uzyskują coraz pełniejszą wolność, choć do pełnej wolności jeszcze daleko.

Coraz pelniejsza wolnosc? Chyba kpisz. Z roku na rok jest coraz wiecej zakazow i nakazow, a mniej wolnosci.

Lasooch 24-12-2009 03:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2708739)
Coraz pelniejsza wolnosc? Chyba kpisz. Z roku na rok jest coraz wiecej zakazow i nakazow, a mniej wolnosci.

Jednak na przestrzeni wieków ogólna tendencja jest 'w dobrą stronę'. Kilkaset i więcej lat temu zawsze była kasta ludzi, którzy mogli tyle, co my teraz, i ogromna większość społeczeństwa, która nie mogła nic. Teraz ta większość może przynajmniej coś.

@Gierubesoen: co też napisałem w poprzednim poście, jeno dodając 'aktualnie'.

spider-bialystok 24-12-2009 10:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2708865)
Jednak na przestrzeni wieków ogólna tendencja jest 'w dobrą stronę'. Kilkaset i więcej lat temu zawsze była kasta ludzi, którzy mogli tyle, co my teraz, i ogromna większość społeczeństwa, która nie mogła nic. Teraz ta większość może przynajmniej coś..

Moze cos? Mowisz moze o moznosci oddawania wiekszosci dochodu dla panstwa? Sredniowieczna dziesiecina to przy obecnych obciazeniach pikus. Ja wiem, ze ludzi utrzymujacych sie na garnuszku rodzicow malo to obchodzi, ale kiedys zacznie.
Dawniej nikt nie pomyslal, ze nie bedzie mogl wyciac wlasnego drzewa we wlasnym lesie bez czyjejs zgody, nie bedzie mogl otworzyc knajpy bez zgody sanepidu lub ze bedzie zmuszony do odkladania na emeryture.
Nie wpominajac o ogromnej kontroli panstwa nad ludzmi, wliczajac w to, podsluchy, nadzorowanie korespondencji elektronicznej, prohibicje narkotykowa itp. itd.

Argen 24-12-2009 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2708916)
Moze cos? Mowisz moze o moznosci oddawania wiekszosci dochodu dla panstwa? Sredniowieczna dziesiecina to przy obecnych obciazeniach pikus. Ja wiem, ze ludzi utrzymujacych sie na garnuszku rodzicow malo to obchodzi, ale kiedys zacznie.
Dawniej nikt nie pomyslal, ze nie bedzie mogl wyciac wlasnego drzewa we wlasnym lesie bez czyjejs zgody, nie bedzie mogl otworzyc knajpy bez zgody sanepidu lub ze bedzie zmuszony do odkladania na emeryture.
Nie wpominajac o ogromnej kontroli panstwa nad ludzmi, wliczajac w to, podsluchy, nadzorowanie korespondencji elektronicznej, prohibicje narkotykowa itp. itd.

Nie to żebym chciał po raz kolejny wywołać tą samą bezsensowną dyskusje, ale dawniej nikt nie pomyślał, że będzie miał dostęp do lekarza czy edukacji za darmo.

Oerciak 24-12-2009 14:37

A ja ujmę to tak-
Każdy ustrój jest dobry jeśli ludzie go przestrzegają tak jak trzeba, lecz...
To jest niemożliwe, dlatego Anarchia czy Komunizm z góry nie mają szans na powodzenie ;-). (Zresztą jeśli ktoś myśli, że Anarchia mogłaby skutecznie zastąpić np. Kapitalizm to jest na prawdę głupim naiwniakiem).

Myślę, że wręcz ludziom TRZEBA odbierać tą część wolności, bo oni są zbyt głupi by nią rozporządzać i sami wręcz się proszą o to by ich kontrolować, niestety ;-).

Milan ognia 24-12-2009 18:37

Gorzej, jak rządzący są jeszcze głupsi.

spider-bialystok 24-12-2009 19:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2709131)
Nie to żebym chciał po raz kolejny wywołać tą samą bezsensowną dyskusje, ale dawniej nikt nie pomyślał, że będzie miał dostęp do lekarza czy edukacji za darmo.

Kolezko, darmowy lekarz czy edukacja to tylko te charytatywne, prowadzone przez Kosciol czy np. Hezbollach w Libanie.
Jak zaczniesz sam zarabiac pieniazki to zobaczysz ile co miesiac musisz oddawac kasy dla panstwa by miec owe 'darmowe' szkoly czy szpitale.
No coz, zrozumiesz to jak sam zaczniesz zarabiac. Zwlaszcza gdy zalozysz wlasna dzialalnosc.

Oerciak 24-12-2009 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 2709276)
Gorzej, jak rządzący są jeszcze głupsi.

Dlatego nie rządzi nami jeden człowiek a wielu ;-)

Argen 24-12-2009 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2709295)
Kolezko, darmowy lekarz czy edukacja to tylko te charytatywne, prowadzone przez Kosciol czy np. Hezbollach w Libanie.
Jak zaczniesz sam zarabiac pieniazki to zobaczysz ile co miesiac musisz oddawac kasy dla panstwa by miec owe 'darmowe' szkoly czy szpitale.
No coz, zrozumiesz to jak sam zaczniesz zarabiac. Zwlaszcza gdy zalozysz wlasna dzialalnosc.

Zacznijmy od tego, że nie jestem twoim "kolezka". Dalej fantazjuj sobie o idealnym anarchistycznym społeczeństwie, w którym nikt cię nie okradnie. Ew. zabierz się za polityke i zmień co ci się niepodoba (tak, wiem, że to nie takie łatwe). No, zostają ci jeszcze akcje typu "nie głosuje na kolejnego potwora". elo KOLEŻKO

spider-bialystok 24-12-2009 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2709327)
Zacznijmy od tego, że nie jestem twoim "kolezka". Dalej fantazjuj sobie o idealnym anarchistycznym społeczeństwie, w którym nikt cię nie okradnie. Ew. zabierz się za polityke i zmień co ci się niepodoba (tak, wiem, że to nie takie łatwe). No, zostają ci jeszcze akcje typu "nie głosuje na kolejnego potwora". elo KOLEŻKO

Nie liczne na idealne wolnorynkowe spoleczenstwo ale lubie obalac mity na temat 'darmowych' szkol, szpitali itp. itd. oraz na temat wspolczesnej 'wolnosci'(haha)
Polityka? Nie, dziekuje, wole pracowac uczciwie.

Gordorczyk 02-01-2010 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2707496)
Zacznijmy od tego, ze nazizm to skrajna
Antifa szuka spiskow i problemow tam gdzie ich nie ma. W tej chwili zagrozeniem nie jest nazizm, a islamizacja Europy i degeneracja spoleczenstw przez naplyw kolorowego motlochu (nie oszukujmy sie, zdecydowana wiekszosc kolorowych imigrantow to zadnego wyksztalcenia i umiejetnosci).

wreszcie ktos cos madrego napisal w tym temacie

@Litawor
mowiles ze bys sie do nich przylaczyl ale nie umiesz sie bic, smialo mozesz do nich dolaczyc tam nikt nie wie co znaczy walka

Milan ognia 02-01-2010 22:35

http://seeed.wrzuta.pl/audio/3OoChkY..._opryszek-raaf

Tak mi się przypomniało. ^^

-Ocieć skina prać?
-Prać! Ale tylko po łysym ryju!

Albertus 02-01-2010 22:51

Jeden silny wódz który stalowa ręka będzie rządzić , Granice zamknąć. System jednopartyjny bo jak jest parę partii to się kłócą miedzy sobą i nie ma nic! , ani rzeczy dobrych ani złych tylko kłótnie... Żadnych cyganów , czeczenow czy innych nie przyjmować. Ograniczać import towarów , mamy swoje Polskie! Pierwszeństwo wykonywania usług przez firmy Polskie (chyba ze nie ma lub żadna nie zainteresowana wtedy można zagraniczna). Cenzura w telewizji. Zmienienie zasad szkolnictwa (propaganda rasowa od małego!) , Inwestowanie pieniędzy w silna i nowoczesna armie która będzie się liczyć na świecie. Robienie tak aby być państwem niezależnym od innych. Wprowadzenie militarnej organizacji do utrzymania porządku.Dodatkowe korzyści dla rodzin wychowujących BIAŁE DZIECI , bo to przyszłość rasy!!! Definitywnie zakazać wysyłania żywności/odzieży do afryki , u nas tez są potrzebujący i to nasi! Zdelegalizować organizacje komunistyczne , anarchiczne oraz takie które propagują niezdrowe zachowania (gejostwa itp.) oraz tolerancje wobec innych ras.

już wiecie co myślę o tej całej antifie i o polityce ;D nie komentuje komentarzy odnosnie mego zdania na ten temat.

spider-bialystok 02-01-2010 23:05

W 90% jestes komunista.

Litawor 02-01-2010 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2714723)
W 90% jestes komunista.

W 90% Twoje pojęcie o doktrynach politycznych jest błędne.

[może kiedyś odpowiem na to, co wcześniej napisałeś, ale obecnie nie mam ochoty uczestniczyć w dyskusjach]

Lasooch 02-01-2010 23:26

@Albertus: na bogów, jakiś ty głupi jednak.

Gierubesoen 02-01-2010 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2714716)
Jeden silny wódz który stalowa ręka będzie rządzić , Granice zamknąć. System jednopartyjny bo jak jest parę partii to się kłócą miedzy sobą i nie ma nic! , ani rzeczy dobrych ani złych tylko kłótnie... Żadnych cyganów , czeczenow czy innych nie przyjmować. Ograniczać import towarów , mamy swoje Polskie! Pierwszeństwo wykonywania usług przez firmy Polskie (chyba ze nie ma lub żadna nie zainteresowana wtedy można zagraniczna). Cenzura w telewizji. Zmienienie zasad szkolnictwa (propaganda rasowa od małego!) , Inwestowanie pieniędzy w silna i nowoczesna armie która będzie się liczyć na świecie. Robienie tak aby być państwem niezależnym od innych. Wprowadzenie militarnej organizacji do utrzymania porządku.Dodatkowe korzyści dla rodzin wychowujących BIAŁE DZIECI , bo to przyszłość rasy!!! Definitywnie zakazać wysyłania żywności/odzieży do afryki , u nas tez są potrzebujący i to nasi! Zdelegalizować organizacje komunistyczne , anarchiczne oraz takie które propagują niezdrowe zachowania (gejostwa itp.) oraz tolerancje wobec innych ras.

Taki polski Kim-Il-Sen z ciebie :D Z trudem doczytałem tego posta do końca, bo pełno w nim głupot, aczkolwiek cyganów, gejów i lesbijki bym wysłał w kosmos najchętniej.

Gonzo 03-01-2010 03:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2714716)

już wiecie co myślę o tej całej antifie i o polityce ;D nie komentuje komentarzy odnosnie mego zdania na ten temat.

Ręce i nogi opadają.

Yoh Asakura 03-01-2010 05:00

Ale pomysł o nie wysyłaniu niczego do Afryki jest dobry.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:53.