Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wybory Prezydenckie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=228862)

Ashlon 11-04-2010 11:45

Wg mnie Ziobro ma wieksze szanse wyboru niz Kaczynski. Wystarczy popatrzec, co sie dzialo podczas wyborow do Parlamentu Europejskiego - wygral w cuglach z kandydatem PO. Ma on przyklejona latke srogiego szeryfa, co wielu ludziom sie podoba.

Articuno 26-04-2010 18:10

Cytuj:

Zgłoszono kandydatury: Bronisława Komorowskiego, Jarosława Kaczyńskiego, Waldemara Pawlaka, Andrzeja Olechowskiego, Grzegorza Napieralskiego, Marka Jurka, Andrzeja Leppera, Zdzisława Podkańskiego, Janusza Korwin-Mikkego, Kornela Morawieckiego, Bogusława Ziętka, Gabriela Janowskiego, Bogdana Szpryngiela, Romana Sklepowicza, Ludwika Wasiaka, Zdzisława Jankowskiego, Józefa Wójcika, Krzysztofa Mazurskiego, Bartłomieja Kurzei, Krzysztofa Sadurskiego, Pawła Soroki, Dariusza Kosiura i Ryszarda Chmielewskiego.
Ale (tępy) naród i tak wybierze złodzieja i @#$%^&.

rentonB 28-04-2010 21:49

@up
Niestety tak

Ciekawi mnie jak wypadnie Napieralski, zawsze mialem go za bezbarwnego polityka, moze pokaze cos ciekawego chociaz zdaje sobie sprawe ze nie ma szans, niestety u nas rzadzi telewizja.

Yoh Asakura 28-04-2010 22:44

Ja będę głosował na Napieralskiego.

Ashlon 29-04-2010 00:59

Wedlug mnie Napieralski jest dosc bezbarwnym politykiem. Jedynym plusem jest chyba to, ze blizej mu do lewicowca niz do lewaka.

Beh0lder 29-04-2010 01:55

Napieralski , Napieralski ehh Kalisz byłby fajniejszy ;<.

Litawor 29-04-2010 06:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2755001)
Wedlug mnie Napieralski jest dosc bezbarwnym politykiem. Jedynym plusem jest chyba to, ze blizej mu do lewicowca niz do lewaka.

Napieralski nie jest ani lewicowcem, ani lewakiem - raczej bezideowcem, który przybierze takie barwy, jakie sądzi, że będą dla niego aktualnie korzystne. Tylko przy tym jest za głupi, żeby robić to skutecznie.

Może byłby mniejszym złem, ale mojego głosu nie dostanie. Choćby za to, co teraz robi z SLD.

Swoją drogą ciekawe, dlaczego wyrażacie swoje zainteresowanie nim.

rentonB 29-04-2010 09:33

Przy przedstawianiu swojego komitetu podkreslal ze chce dotrzec do mlodych, jestem ciekawy jak.
Przeraza mnie to ze nie ma zadnej alternatywy dla PO i PiS masakra, telewizja skutecznie pierze mozgi obywatelom.

Cytuj:

Olechowski
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grupa_Bilderberg
Dla potwierdzenia
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html

Krajzel 29-04-2010 12:36

Ja będę głosował na Gertycha, bo on kocha nasz kraj - Polskę. A tak na serio to żaden kandydat mi się nie podoba - czyli random.
Cytuj:

Komitetowi obywatelskiemu Podlasie XXI wieku, nie udało się wczoraj (26 kwietnia) zarejestrować komitetu popierającego kandydowanie Krzysztofa Kononowicza na stanowisko Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej.
;(

Litawor 29-04-2010 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rentonB (Post 2755029)

Może lepiej zapytajmy, czyje interesy reprezentuje "Fakt" (i WP), bo tak tendencyjnego newsa jeszcze nie widziałem.

Yoh Asakura 29-04-2010 12:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2755008)
Swoją drogą ciekawe, dlaczego wyrażacie swoje zainteresowanie nim.

Bo jest z SLD.

Szkoda mi ludzi, którzy będą głosować na tego kretyna Korwina-Mikke. Już bym Leppera wolał jako prezydenta.

Litawor 29-04-2010 12:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2755072)
Bo jest z SLD.

Na nieszczęście dla tej partii. Zresztą ona i tak nie ma przyszłości, przynajmniej nie w najbliższej dekadzie. I nie chodzi mi tylko o wyniki w wyborach - SLD nie stanie się nigdy porządną lewicą z takimi twarzami, jakie ma teraz. Jeszcze tylko Oleksego brakuje.

Chociaż faktem jest, że Napieralski to lepszy kandydat niż Szmajdziński. Przynajmniej jest za młody, żeby mieć coś poważnego na sumieniu.

spider-bialystok 29-04-2010 12:55

Cytuj:

Bo jest z SLD.

Szkoda mi ludzi, którzy będą głosować na tego kretyna Korwina-Mikke. Już bym Leppera wolał jako prezydenta.

SLD juz nawet lewacy nie popieraja, to partia ukladow i ukladzikow na ktora glosuje juz tylko stare pokolenie komuchow:D
Nawet nie wiesz jak mnie cieszy 'antykorwinizm' u takich idiotow jak ty, tym chetniej na niego zaglosuje.

Ashlon 29-04-2010 13:13

Cytuj:

Pewnie, lepiej wszystkim dawac wszystko, potem dodrukowac pieniadze, a jak sie panstwo znajdzie w czarnej dupie (patrz - Grecja, Hiszpania, powoli Niemcy, Francja i Anglia, w przeszlosci panstwa socjalistyczne) to wyciagac reke po cudze, ktore splaci sie za 100 lat :D Wedlug mnie socjal w malych rozmiarach jest do przyjecia - mi odpowiada najbardziej socjalna sluzba zdrowia i panstwowe szkolnictwo, reszte powinno sie wyciac.

Abstrahujac od powyzszego, SLD trzyma sie na gdzies na marginesie polityki tylko dzieki temu, ze jeszcze zyje czesc pokolenia komunistycznego popierajacego socjal. Jesli to pokolenie wymrze, to SLD odejdzie w niebyt, bo burczenie na kosciol to za malo, zeby wygrac z PISem, ktory de facto tez jest partia socjalna, ale nowoczesniejsza i o ideologii bardziej przystajacej do przekonan Polakow.

Litawor 29-04-2010 13:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2755081)
SLD trzyma sie na gdzies na marginesie polityki tylko dzieki temu, ze jeszcze zyje czesc pokolenia komunistycznego popierajacego socjal. Jesli to pokolenie wymrze, to SLD odejdzie w niebyt, bo burczenie na kosciol to za malo, zeby wygrac z PISem, ktory de facto tez jest partia socjalna, ale nowoczesniejsza i o ideologii bardziej przystajacej do przekonan Polakow.

Poniekąd się zgadzam, ale to nie jest tak, że deklarowana ideologia SLD nie odpowiada młodym ludziom. Nie odpowiada im sama partyjna kadra i rzeczywiste jej działania. Młodych ludzi o poglądach lewicowych jest rzeczywiście mniej niż prawicowców, ale jest ich na tyle dużo, że wg mnie z ich pomocą Sojusz mógłby nawet 20% poparcia, gdyby rzeczywiście, według wcześniejszych deklaracji, spróbował wyciągnąć wnioski z błędów Leszka Millera (a nie rehabilitował go).

Articuno 29-04-2010 16:56

Partyjniactwo mode on http://www.rp.pl/artykul/468722_Komo..._podpisal.html
Komorowski zaczął swoją prezydenturę od mocnego uderzenia. Agenci świętują, zdrajcy Polski świętują, komuchy świętują.

Exodus 29-04-2010 17:11

Kornel Morawiecki,
miałem z nim wykłady z analizy w tamtym roku, bardzo inteligentny człowiek i często latał do Brukseli*, więc jako tako na polityce się zna.

A jeśli do 2giej tury przejdzie Komo i Jarek, to głosuję na tego 1.

*dodałem, gdyż wszystko inne można sobie wyczytać w necie

Vil 29-04-2010 17:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2755081)
PISem, ktory de facto tez jest partia socjalna, ale nowoczesniejsza i o ideologii bardziej przystajacej do przekonan Polakow.

uściślając: dużej części Polaków, którzy są nadal na tyle niedorozwinięci demokratycznie, że są podatni na ostentacyjny i prymitywny populizm PiSu i w zasadzie tego od polityków oczekują.

Dopóki ta grupa nie wymrze sytuacja w kraju nie poprawi się.

A co do realnego poparcia dla SLD - powinno ono podskoczyć 25-30% przy założeniu, że partia pozbędzie się bezbarwnych, komfromistycznych liderów i wróci do ideałów lewicowych, bo na dzień dzisiejszy SLD ma z lewicą tyle wspólnego, co PiS z prawicą.

spider-bialystok 29-04-2010 17:21

Demokracja nie tylko w Polsce ale i wszedzie ma to do siebie, ze wygrywa w niej ostentacyjny i prymitywny populizm.

Yoh Asakura 29-04-2010 18:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2755074)
Na nieszczęście dla tej partii. Zresztą ona i tak nie ma przyszłości, przynajmniej nie w najbliższej dekadzie. I nie chodzi mi tylko o wyniki w wyborach - SLD nie stanie się nigdy porządną lewicą z takimi twarzami, jakie ma teraz. Jeszcze tylko Oleksego brakuje.

Z czwórki PO - PSL - PiS - SLD, wybieram SLD. Dopóki ugrupowanie pastafarian nie stworzy swojej partii, będę głosował na SLD, albo na jakąś inną lewicę, która będzie "konkretna".

Cytuj:

Nawet nie wiesz jak mnie cieszy 'antykorwinizm' u takich idiotow jak ty, tym chetniej na niego zaglosuje.
Sorry, ale jeżeli słyszę, że taki debil chce, żeby kobiety siedziały w domu na dupach i nic nie robiły, to mnie ściska. Korwin to idiota i mam szczerą nadzieję, że będzie miał bardzo niskie poparcie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:28.