Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Zwierzęta w Chinach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=229189)

Yoh Asakura 29-03-2010 17:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2746742)
Gdybyś się tam urodził, też byś to robił.

A może poszedłby w ślady Spartakusa i przeprowadził rewoltę?

Ashlon 29-03-2010 18:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2746684)
Wybacz, Ashlon, ja cierpię na arachnofobie, więc dla mnie populacja pająków powinna być eksterminowana :P
But I got the point. Ale to jest tylko i wyłącznie sucha, wyprana z emocji logika. Człowiek to coś, co jest targane emocjami i oczywistym jest to, że będzie mu szkoda czegoś, co mu się podoba, a coś, co jest wstrętne, nie wzbudzi u niego litości.

Heh, no to juz zmienia postac rzeczy :p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse
Przeczytaj co napisałem. Traktowany TAK JAK w Chinach. Jeśli pies nie był gnębiony, źle traktowany, bity czy wyrzucony to wątpię, by był agresywnie nastawiony do ludzi. A jak widać, niektóre psy obdzierane ze skóry i zamykane w klatkach nie są skore do gryzienia.

Podazajac twoja logika mozna stwierdzic, ze pies, ktory nie jest bity nie ma prawa ugryzc czlowieka, a to nieprawda. Czlowiek, jako istota inteligentna, czasami potrafi zabic "bo tak", a nie zrobi tego pies? Juz nie robmy z niego ostoi spokoju i empatii. Pies to miesozerca, stworzony jest do zabijania, a to, ze obecnie jest ulegly nie oznacza, ze instynktownie spokojny pies nie stanie sie agresywny w stosunku do czlowieka.

Otakuma 29-03-2010 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mxero (Post 2746736)
I dobrze że im bombe atomową spuscili. Jak tam można :/ nie moge ...;(

Taa? Kiedy i kto spuścił na Chiny bombę atomową, możesz mi przypomnieć? Chyba ci się kraje złotko pomyliły ;)

Juzefek 29-03-2010 19:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2746711)
Wystarczy, że przypadkiem nadepniesz psu na ogon i może cie dziabnąć...

A człowiek to niby co zrobi? Też najczęściej odpowie agresją, tyle, że w przypadku człowieka może to być agresja słowna.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2746756)

I pewnie by skończył jak Spartakus.

Pan i Wladca 29-03-2010 19:12

Psu nie powiesz " sory stary, przypadkiem" tzn. powiesz ale gówno zrozumie. Dziabnie instynktownie.

Nari 29-03-2010 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2746756)

Może. Ale większa szansa jest na to, że albo dziergałby buty, albo łatałby dywany, albo obdzierałby psy ze skóry żywcem.

Yoh Asakura 29-03-2010 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2746785)
Może. Ale większa szansa jest na to, że albo dziergałby buty, albo łatałby dywany, albo obdzierałby psy ze skóry żywcem.

A pokażesz mi, jak obliczyłeś tę szansę?

Nari 29-03-2010 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2746791)

Nie.

Oszacowałem ją na podstawie moich wiadomości o Chinach, które od czasu do czasu aktualizuję i sprawdzam.

Yoh Asakura 29-03-2010 21:30

No to zarzuć czymś.

Erverse 29-03-2010 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2746773)
Psu nie powiesz " sory stary, przypadkiem" tzn. powiesz ale gówno zrozumie. Dziabnie instynktownie.

Gdy ja przypadkiem nastąpie na ogon czy łapę mojego psa to pisknie, ja powiem coś w stylu "sory(: D)" i od razu merda ogonem, nie zdarzyło się żeby mnie dziabnął a trochę już tych psów miałem.

Juzefek 29-03-2010 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2746791)

Nie musi liczyć, logicznie myśląc można dojść do wniosku, że większość robotników w Chinach robi buty, ciuchy zabawki itp. niż myśli o rewoltach, bo gdyby tam było zbyt dużo osób o tendencjach buntowniczych to by zbyt dużo nie posklejali bubli.

Yoh Asakura 29-03-2010 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2746818)
Nie musi liczyć, logicznie myśląc można dojść do wniosku, że większość robotników w Chinach robi buty, ciuchy zabawki itp. niż myśli o rewoltach, bo gdyby tam było zbyt dużo osób o tendencjach buntowniczych to by zbyt dużo nie posklejali bubli.

Czemu z góry zakładasz, że on w Chinach byłby robotnikiem? :baby:

Albertus 29-03-2010 22:52

a ogrodzić europe 40 metrowym murem , wygonić obcych i niech se tam robią co chcą co nas obchodzi ze jakiś murzyn czy chińczyk głoduje... powinniśmy troszczyć się o własnych obywateli. Jedynie szkoda tych zwierząt bo bardziej szanuje zwykłego burka podwórkowego niż jakiegoś chinola. Teraz spuszczenie atomu na chiny było by samobójstwem , ale zamkniecie granic na ich towary (no ale tu trzeba by własnych dużo narobić) było by dobrym rozwiązaniem.

Capality 29-03-2010 23:02

skoncz... i zmien avatar hejterze bez oparcia

spider-bialystok 29-03-2010 23:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2746834)
Teraz spuszczenie atomu na chiny było by samobójstwem , ale zamkniecie granic na ich towary (no ale tu trzeba by własnych dużo narobić) było by dobrym rozwiązaniem.

Raczej samobojstwem ekonomicznym i pograzeniem kraju w skrajnej nedzy w ciagu zaledwie paru lat.

Pix888 30-03-2010 01:14

Mogę być dla was śmieszny, idiotyczny, dziecinny ale. Gdybym miał załadowaną broń, obok mnie jakiś s*****el zabijał by w sposób nieludzki jakieś zwierzę. Np. uderzając je kilofem, podpalając, whatever to bym strzelił. Na obecną chwilę nie wiem czy od razu w głowę ale;).
Czasami wydaje mi się, że bardziej mi żal zwierząt niż niektórych ludzi. Od jakiegoś czasu staram się nie myśleć o tego typu skurwysyństwach. Filmik wyłączyłem po 10 sekundach.
Jeśli chodzi o Chinoli tak ogólnie to jakoś od maleńkiego ich nie lubiłem;).

Żyłka 30-03-2010 15:42

Cytuj:

Mogę być dla was śmieszny, idiotyczny, dziecinny ale. Gdybym miał załadowaną broń, obok mnie jakiś s*****el zabijał by w sposób nieludzki jakieś zwierzę. Np. uderzając je kilofem, podpalając, whatever to bym strzelił. Na obecną chwilę nie wiem czy od razu w głowę ale.
Zesrałbyś się a nie strzelił.

Erverse 30-03-2010 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 2746956)
Zesrałbyś się a nie strzelił.

And here comes the wszehwiedzoncy.

Otakuma 30-03-2010 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2747004)
And here comes the wszehwiedzoncy.

Akurat uważam tak samo jak Żyłka

Faytah 30-03-2010 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2747006)
Akurat uważam tak samo jak Żyłka

Pod wplywem impulsu mozesz zrobic wiecej niz ci sie wydaje.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:31.